Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ακόμη κι ο Βασίλης Αυλωνίτης πού έλεγε πολλά -καί ωραία- δέν ξεστόμιζε τέτοια...

«Μίλα μου βρώμικα»...
Ελένη και Άννα, οι κυρίες της πολιτικής βωμολοχίας και τα κλισέ...
Η Ελένη Αυλωνίτου ζήτησε συγγνώμη για τις «παπαριές». Αργά! Η πέτρα και λόγος άμα φεύγουν δεν γυρίζουν πίσω ούτε με χίλιες συγγνώμες. Τι να πεις; Συγγνώμη που σου άνοιξα το κεφάλι; 
Η Ελένη Αυλωνίτου ήταν και ως αθλήτρια και ως πολιτικός στα πρώτα χρόνια τής διαδρομής της συμπαθής κυρία. Και ευγενής στην όψη. Κάτι στο οποίο δεν ταιριάζει το «στα πλαίσια της παπαριάς που είπε ο κ. Μητσοτάκης», που εκστόμισε στον τηλεοπτικό αέρα. Ασυμβίβαστο με το ήθος που πρέπει να έχουν τα δημόσια πρόσωπα. Πιο ασυμβίβαστο για το ήθος που επιβάλλεται στην Αριστερά. Το κυριότερο: τερατωδώς αταίριαστο για μια σοβαρή κυρία που δραστηριοποιείται στην πολιτική...

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου : Ελληνικό Χρυσό καί Ασημένιο στό επί κοντώ...

Ελληνικό δίδυμο στην κορυφή...

... του επί κοντώ...
Χρυσό και ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. 

Αμφότερες πέρασαν τα 4,80 μέτρα (η Στεφανίδη με την πρώτη, ενώ η Κυριακοπούλου με τη δεύτερη προσπάθεια) και ήταν οι μόνες που συνέχισαν από το άλμα αυτό, έχοντας εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις. 

Στη συνέχεια η Κυριακοπούλου είχε τρεις αποτυχημένες στα 4,85 μ., ενώ η Στεφανίδη πέρασε αυτό το ύψος, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στους αιθέρες και υπερασπιζόμενη με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με άλμα στα 4,75μ.

Στον τελικό συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ, η οποία δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4,30 μέτρα. 

Δελτίο Τύπου : Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για το «Κλειστό Γυμναστήριο»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για το έργο «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου»

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2018, το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμών με θέμα «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου».
Με την εν λόγω έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε:

Αλλού είναι οι μεγάλες «αγορές» : Οι Ιταλοί πιάσανε 20 τόνους χασίς...



Οι ιταλικές Αρχές «τσάκωσαν» πλοίο με 20 τόνους χασίς στο Παλέρμο
Οι ιταλικές Αρχές «τσάκωσαν» πλοίο με 20 τόνους χασίς στο Παλέρμο
Κοντά στα 200 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία των κατασχεθέντων ουσιών

Στην κατάσχεση 20 τόνων χασίς από πλοίο με σημαία Παναμά προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας στο λιμάνι του Παλέρμο. Τα έντεκα μέλη του πληρώματος, με υπηκοότητα Μαυροβουνίου, συνελήφθησαν. Το πλοίο εντοπίσθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα και ζητήθηκε από τον καπετάνιο να αλλάξει πορεία πλεύσης και να κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας, όπου και πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το σκάφος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τις Κανάριες Νήσους με επόμενο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ενώ βρισκόταν, όμως, κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, είχε σβήσει επανειλημμένα το μηχάνημα που επιτρέπει τον εντοπισμό της ακριβούς θέσης του.
Η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, μέσα σε 650 σάκους, αγγίζει τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ.
09/08/2018
Newsbeast 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας 

Άραγε καταλαβαίνουν τι λένε;

Και φτάνεις στο σημείο ν’ αναρωτηθείς. Άραγε ξέρουν τι λένε; Καταλαβαίνουν πως ακούγονται αυτά που λένε; Ή μήπως υπολήπτονται τόσο λίγο το ακροατήριό τους; Τη νοημοσύνη του ακροατηρίου τους;
Το πιθανότερο είναι ότι ισχύουν και τα τρία. Ούτε καταλαβαίνουν τι λένε, ούτε αντιλαμβάνονται πως ακούγονται αυτά που λένε, ούτε έχουν σε μεγάλη υπόληψη τη νοημοσύνη του ακροατηρίου τους..

«Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια»… Η δήλωση ήρθε αμέσως μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικής (και φονικής) οικοδομικής αυθαιρεσίας. Και ανήκει στην εκπρόσωπο τύπου και ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Μάλιστα, κι αν θέλετε το πιστεύετε. Που πάει να πει σε απλά ελληνικά: «γιατί δεν κάνατε εσείς στα τελευταία τρία χρόνια όσα εμείς δεν κάναμε επί 45 χρόνια, εκεί όπου εμείς αυθαιρετήσαμε, παρανομήσαμε, καταστρέψαμε, εγκληματήσαμε επί 45 χρόνια». Γι αυτό σας λέω. Σίγουρα δεν ξέρουν τι λένε…

  Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018
- από κείμενο του Βασίλη Πάικου στο huffingtonpost (ΕΔΩ)

H Aυλωνίτου ...ισοφάρισε!

Αυλωνίτου - Οικονόμου σημειώσατε Χ

Στην αρχή ήρθε ο Βασίλης Οικονόμου να μας πει για κλωτσιές και δρόμο. Πολιτισμός. Στη συνέχεια κατέφθασε η Ελένη Αυλωνίτου να μας πει για τις παπαριές που λέει ο κ.Μητσοτάκης.
Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, τηλεοπτικοί μαϊντανοί, πολιτικοί χαμηλού επιπέδου, γυρολόγοι των καναλιών και των κομμάτων, εκπρόσωποι ενός..
πολιτικού είδους απεχθούς και παρωχημένου.
Ανεξαρτήτως κόμματος εννοείται. Αλλωστε ο Βασίλης Οικονόμου περιφέρει την πολιτική... προσωπικότητά του σε διαφορετικό κόμμα και κάθε φορά.
Βασικά, τίθεται ζήτημα αισθητικής...  Και κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο και ο Ψαριανός, είπαμε «θέμα αισθητικής» και τον θυμηθήκαμε αυτόματα...

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018
Δ. Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)

Aλλαγή του προστίμου για την αδήλωτη εργασία...


Συγκεκριμένα, καθορίζονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή:

Η ΡΑΕ προτείνει άμεση επιβολή πλαφόν στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης...

ΡΑΕ: Άμεσα πλαφόν στη βενζίνη σε 17 νομούς...
Κόκκινη κάρτα… σε 17 νομούς της χώρας βγάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνοντας στα υπουργεία Οικονομίας – Ανάπτυξης και Οικονομικών την άμεση επιβολή πλαφόν στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, η ΡΑΕ στήνει μηχανισμό παρακολούθησης κι ενεργοποίησης Ανώτατων Τιμών Καταναλωτή με ισχύ του μέτρου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου πάλι στην απλή αμόλυβδη σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, αίτημα προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για σύσκεψη όλων των παραγόντων της Αγοράς Πετρελαιοειδών για τις τιμές καυσίμων έστειλε η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΠρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωση της τα εξής:

"H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), έστειλε επιστολή στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας , με αίτημα την σύσκεψη όλων των παραγόντων της Αγοράς Πετρελαιοειδών, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις , πριν από οποιαδήποτε εσφαλμένη απόφαση – εισήγηση, περί επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, γιατί η εικόνα των τιμών οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στην αισχροκέρδεια όπως κάποιοι ισχυρίζονται.

Αν όντως υπάρχει αισχροκέρδεια, ας την εντοπίσουμε όλοι μαζί"...



Συνδεδεμένα μέ Ελβετία ήταν τά μηχανάκια τών καρτών καί όχι μέ ...Κάϊρο...!

Φοροδιαφυγή: Η Louis Vuitton και η σύνδεση με το Taxis
Μπορεί στα καταστήματα της Louis Vuitton στη Μύκονο να εντοπίστηκαν την Τρίτη τερματικά αποδοχής καρτών (POS) συνδεδεμένα με ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, ωστόσο έως και αργά χθες το βράδυ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ύψος των ποσών που μεταφέρθηκαν στην Ελβετία, αλλά και πόσες από τις εισπράξεις που έγιναν στην Ελλάδα, και πληρώθηκαν μέσω των συγκεκριμένων POS, φορολογήθηκαν.

Αν και το ζήτημα αυτό έχει τεχνικές δυσκολίες και προϋποθέτει και τραπεζικές διαδικασίες αρκετά σύνθετες για να βγει άμεσα άκρη, η νομοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φοροδιαφυγής απαιτεί απλά πολιτική βούληση.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη τελευταία διετία επανειλημμένα τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, ωστόσο η σχετική εξαγγελία παραμένει στα χαρτιά...