Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Είναι κατάρα τά μετρητά;

Τα μετρητά παραμένουν ακόμη ο βασιλιάς των συναλλαγών
Αν και οι Αρχές πολλών χωρών επιδιώκουν τη σταδιακή κατάργηση των μετρητών, σε πολλές χώρες τα μετρητά εξακολουθούν να κυριαρχούν.

Ο λόγος είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η προτίμηση του κοινού, όπως στη Γερμανία· αλλά σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις η αντοχή των μετρητών οφείλεται στην παραοικονομία, στη φοροδιαφυγή, στο οργανωμένο έγκλημα ακόμη και στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Ζητούμενο...

Οι Γαλλικές Εκλογές στην ΕΡΤ...

Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 22:00...

Οι πολυαναμενόμενες κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας στην ΕΡΤ. Η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δίνουν σταθερά στις δύο πρώτες θέσεις Mαρίν Λεπέν και Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων προδιαγράφει μία αμφίρροπη μάχη. Ο Φρανσουά Φιγιόν από τους Ρεπουμπλικανούς στη σκιά του σκανδάλου με τη σύζυγό του και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν της ριζοσπαστικής Αριστεράς εναλλάσσονται στις δημοσκοπήσεις στην 3η θέση.
Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 σε ειδική εκπομπή, η οποία θα πάρει τη σκυτάλη στις 22:00 από το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1, η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλλία.
Την εκπομπή παρουσιάζει η Μαρία Κονταξή. Στο στούντιο μαζί της ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.
Ανταποκριτές, απεσταλμένοι, αναλυτές και δημοσιογράφοι θα σχολιάσουν το αποτέλεσμα, ενόψει και του δεύτερου γύρου στις 7 Μαΐου, με συνεχείς ανταποκρίσεις από τη Γαλλία και τα επιτελεία των υποψηφίων...
enimerosi24.gr

Cats and donkeys in Mykonos sixty years ago...

Χορευταρού, Μυκονιάτισσα καί ...Γάτα!
Τρείς συνταρακτικές ιδιότητες πού όταν συμπίπτουν στό ίδιο άτομο "σαρώνουν" τούς πάντες καί τά πάντα...
Εντωμεταξύ ο άλλος, τής στωικής αλλά καί τής περιπατητικής σχολής...
...αυτά τά ξέρει... 
...καί περιμένει μέ γαϊδουρινή υπομονή...!
Δ.Ν.Α.

*Η φωτογραφία ανιχνεύτηκε στό pinterest καί έχει αναρτηθεί από τό Γιώργο Χανιώτη

Γιατί η «κόντρα» Τόμσεν - Σόιμπλε μπορεί να είναι...

...συμφωνία...
Γιατί η «κόντρα» Τόμσεν - Σόιμπλε μπορεί να είναι... συμφωνία
Η σύγκλιση σε μια λύση χαμηλού κόστους για το ελληνικό χρέος όπως την θέλει η Γερμανία και υψηλά πλεονάσματα για...
αρκετά χρόνια κρύβεται πίσω από τη δήθεν κόντρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Πολ Τόμσεν για τις προβλέψεις των ελληνικών πλεονασμάτων.

Την υποψία αυτή επιβεβαίωσε χθες με τον τρόπο του ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν στη συνέντευξη που έδωσε και όπως πάντα μονοπώλησε το θέμα της Ελλάδας. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών για τις προβλέψεις του Ταμείου παραδέχθηκε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο το Ταμείο υποτιμούσε στις προβλέψεις του τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, έστω και αν "στραγγίξει" όπως είπε τους πάντες και τα πάντα.
Από την απάντηση Τόμσεν προκύπτει ότι μόνο κόντρα δεν υπάρχει με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών αντίθετα τα δύο μέρη είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη της συμφωνίας στα ζητήματα που χωρίζουν εδώ και καιρό Βερολίνο και ΔΝΤ...

enikonomia.gr

Επίσκεψη-συνάντηση Δημάρχου Μυκόνου μέ τήν τοπική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                   ***
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στον Πύργο Ελέγχου του αερολιμένα Μυκόνου.

Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πύργου Ελέγχου και μίλησε με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για το δύσκολο έργο που φέρνουν εις πέρας κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς η τραγική υποστελέχωση δυσχεραίνει δραματικά το έργο τους, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι οι πτήσεις έχουν αυξηθεί θεαματικά την τελευταία τριετία.

Ενημερώθηκε πλήρως για τα προβλήματα και τις αναγκαίες αναβαθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί καθώς και για τη συνεργασία με τη Fraport τη νέα διαχειρίστρια του αεροδρομίου.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε πως στόχος είναι η ομαλή μετάβαση στην 24ωρη λειτουργία του αερολιμένα, που ωστόσο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, δίχως την απαραίτητη στελέχωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης, σημείωσε πως οι εγκαταστάσεις και τα ηλεκτρονικά συστήματα χρήζουν άμεσης αναβάθμισης.

Στη συνάντηση τον συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος.
                                                                    
Μύκονος, 21-04-2017 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Τόμσεν "ανέλαβε τήν ευθύνη"...!

«Mea culpa» από τον Τόμσεν

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Με δεδομένη την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και την επιστροφή της αποστολής του ΔΝΤ την προσεχή εβδομάδα στην Αθήνα, η συζήτηση που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με την επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ εστίασε και στο ζήτημα του χρέους. Οπως δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση, «είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις προετοιμαζόμενοι για την επιστροφή της αποστολής, για να συζητήσουμε τα δύο πόδια του ελληνικού προγράμματος: τις πολιτικές και την ελάφρυνση του χρέους». Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, το θέμα του χρέους, το κείμενο της συμφωνίας με το ΔΝΤ (MEFP) αλλά και το Staff Level Agreement.
Την πρόοδο επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι κάποια ζητήματα παραμένουν να διευκρινισθούν, αλλά εξέφρασε την ελπίδα η δυναμική να συνεχιστεί ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τεχνική συμφωνία με την επιστροφή των κλιμακίων την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι «είναι επείγον να έχουμε συμφωνία τους επόμενους δύο μήνες», ώστε να γίνει κανονικά η αποπληρωμή των ομολόγων του Ιουλίου. Οπως προειδοποίησε, αν καθυστερήσει περαιτέρω η συμφωνία, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.
Παρά τις πληροφορίες από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι στη Μάλτα συμφώνησαν να διατηρηθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, το ΔΝΤ δεν φαίνεται να αποδέχεται αυτή την επιλογή. Οπως εξήγησε ο κ. Τόμσεν, το ζήτημα είναι μέχρι πότε θα διατηρηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι στο ΔΝΤ το θέλουν για μικρή περίοδο. Ακόμη και αν το πετύχαινε η Ελλάδα, όπως εκτίμησε ότι θα μπορούσε, στο Ταμείο θεωρούν ότι δεν είναι διατηρήσιμο για μία δεκαετία και σίγουρα δεν μπορεί να συμβαδίσει με την επιστροφή στην ανάπτυξη που θεωρούν ότι είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος.

Επιμονή
Ο κ. Τόμσεν εξάλλου παραδέχθηκε ότι έπεσε έξω στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του για το πλεόνασμα του 2016, το οποίο η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε χθες στο 3,9% του ΑΕΠ, τονίζοντας όμως...

Oι Κινέζοι άρχισαν οργανωμένες κρουαζιέρες στό Αιγαίο

Ξεκίνησαν οι κρουαζιέρες Κινέζων από Πειραιά σε Αιγαίο

Πυκνώνουν οι ενδείξεις πως το business plan της Cosco για την κρουαζιέρα στον Πειραιά αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» με την έλευση του πρώτου γκρουπ Kινέζων με προορισμό το Αιγαίο και την έναρξη δρομολογίων με βάση τον ΟΛΠ από τη θυγατρική της Carnival Corporation, Princess Cruises.
Την Παρασκευή η Celestyal Cruises, που χρησιμοποιεί τον Πειραιά κατά κόρον ως λιμάνι αφετηρίας (home port), πραγματοποίησε και επίσημα το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στην ελληνική κρουαζιέρα με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με οργανωμένο γκρουπ επιβατών από την Κίνα. Η Celestyal έχει σχεδιάσει ειδική κρουαζιέρα για την κινεζική αγορά που συνεπάγεται και κινεζικό πλήρωμα και κινεζική κουζίνα, αλλά και Κινέζους ξεναγούς για τα ελληνικά αξιοθέατα. Το πρώτο γκρουπ αριθμεί 250 άτομα, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις για τουλάχιστον 2.000 Κινέζους επιβάτες εντός των αμέσως επόμενων μηνών και 50.000 μεσοπρόθεσμα.
Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν οι εμπλεκόμενοι στην εξέλιξη ήταν η παρουσία, σε ειδική τελετή για τη βράβευση της Celestyal από τον ΟΛΠ, τόσο του διευθύνοντος σύμβουλου του τελευταίου κάπτεν Φου Τσενγκ Κιου και του ομολόγου του της Celestyal Cruises, Κυριάκου Αναστασιάδη, όσο και του βασικού μετόχου της ναυτιλιακής Κωστάκη Λοΐζου, αλλά και του συμβούλου διοίκησης του ΟΛΠ και εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου στο λιμάνια, Αθανασίου Λιάγκου. Την ίδια ώρα, φτάνει στον Πειραιά την ερχόμενη Κυριακή το κρουαζιερόπλοιο «Majestic Princess» της εταιρείας Princess Cruises, που μαζί με δίδυμο πλοίο θα πραγματοποιήσει φέτος οκτώ συνολικά κυκλικές κρουαζιέρες με βάση τον ΟΛΠ. Πρόκειται για πλοίο δυναμικότητας 3.560 επιβατών εκτοπίσματος 143.700 τόνων και ναυπήγησης 2017.

Η χρήση του Πειραιά ως home port και μάλιστα από μεγάλα πλοία όπως το «Majestic Princess» και η αύξηση του αριθμού των Kινέζων επιβατών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εν γένει αποτελούν δεδηλωμένους στόχους τόσο της Cosco και του ΟΛΠ όσο και της ελληνικής βιομηχανίας κρουαζιέρας εν γένει. Ο κάπτεν Φου Τσενγκ Κιου τόνισε, χθες Παρασκευή, για ακόμη μία φορά πως η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία.
 
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
                  kathimerini.gr 

«Έφυγε» ο Ψάλτης αλλά... «δεν μας έκανε»


Αλλά πιο κρίμα, για τους "προοδευτικούς της σκέψεως", που απαξίωσαν αυτό τον θάνατο, γιατί ο Ψάλτης ήταν "εμβληματική μορφή του κατώτερου εμπορευματισμού των κιτς του 80"....Ναι, κάπως έτσι... αλλά ταλεντάρα, γνήσιος, με ένα παραγνωρισμένο βάθος που κατάντησε ρηχότητα μέσα στην γενικευμένη ευκολία της εποχής...
"Ψωνάρα" αλλά με λαϊκή καταγωγή που την τίμησε μέσω της αδήλωτης αλληλεγγύης....και με εκφράσεις που μας αντιπροσώπευσαν και γελάσαμε πολύ και τις κάναμε και καθημερινά σκωπτικά σλόγκαν... Αλλά μετά "μεγαλώσαμε" βλέπεις, γίναμε "σοβαροί αριστεροί" και "ευπρεπής καλλιεργημένη μεσαία τάξη", και "δεν είναι πρέπον να λέμε Κούλα η κουλάρα σου.."
Και, ως συνήθως, άκριτα και μεταμαζικά, τα θάψαμε και τα αλλοτριώσαμε όλα, και τον συγκλονιστικό Στάθη του "Συμβολαιογράφου", ανίκανοι να ξεχωρίζουμε ποιότητες από προβολές και ατομικές εμπλοκές από δομικά αδιέξοδα.
Και πάντα με τον "χρυσό κανόνα" της διαρκούς απαξίωσης του λαϊκού στην τέχνη, και της χειρότερης κατάντιας της άρνησης του ίδιου μας του εαυτού.
Λες κι όταν ο Μουστάκας έπαιζε τον "Αλεπού"(κι άλλες βλακώδεις βιντεοταινίες, για να ξεχρεώνει από τα καζίνα...), δεν έδειχνε την ταλεντάρα του και δεν ήταν ο τρομερός Σωτήρης μας του "Νομοταγή Πολίτη".
Αλλά τέτοιοι παλιάτσοι είμαστε: έπρεπε να τον επιλέξει ο Αγγελόπουλος για να αναγνωρίσουμε την κολοσσιαία ποιότητα του Παπαγιαννόπουλου, που ωστόσο τον λατρέψαμε σαν "κυρ Γιώργη" στο δαλιανίδειο κιτς του Λούνα Παρκ..πφφφφ! Σάπιοι μεταπράτες μια ζωή....
Αντίο ρε Στάθη...σιγά μην καταλάβουν οι νεόβλαχοι του ευρώ την πικρία σου που δεν καταξιώθηκες εκεί όπου ονειρευόσουν...Καλό Ταξίδι...