Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ανησυχία για τις αποσχιστικές τάσεις στην Ευρώπη

Γιούνκερ: Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει τις οφειλές της
«Οι Βρετανοί ανακαλύπτουν, όπως κι εμείς, ημέρα την ημέρα νέα προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος που η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περισσότερο απ΄ ό,τι είχαμε σκεφθεί αρχικά», είπε ο κ. Γιούνκερ σε ομιλία προς φοιτητές στη χώρα του, το Λουξεμβούργο.
REUTERS/VINCENT KESSLER
Η Βρετανία πρέπει να δεσμευθεί ότι θα πληρώσει ό,τι οφείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση με την Ένωση μετά το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Οι Βρετανοί ανακαλύπτουν, όπως κι εμείς, ημέρα την ημέρα νέα προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος που η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περισσότερο απ΄ ό,τι είχαμε σκεφθεί αρχικά», είπε ο κ. Γιούνκερ σε ομιλία προς φοιτητές στη χώρα του, το Λουξεμβούργο.
«Δεν μπορούμε να βρούμε για την ώρα έναν πραγματικό συμβιβασμό όσον αφορά τις εναπομείνασες οικονομικές υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Καθώς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεν θα μπορέσουμε να πούμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου, τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων», είπε ο κ. Γιούνκερ.
«Πρέπει να πληρώσουν, πρέπει να πληρώσουν, δεν είναι ακατόρθωτο. Δεν έχω διάθεση εκδίκησης. Δεν μισώ τους Βρετανούς», είπε...

Απαράδεκτο...

Φάουλ και μάλιστα από αυτά που σηκώνουν κόκκινη κάρτα χαρακτηρίζεται η επιλογή των «Παραπολιτικών» να συνοδεύσουν το ρεπορτάζ τους για τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τον τίτλο, «Εκτέλεσαν τον δικηγόρο των Παραπολιτικών»!

Είναι προφανές ότι ο διακεκριμένος νομικός και πατέρας δυο παιδιών δεν ήταν δικηγόρος μόνο της συγκεκριμένης εφημερίδας, είχε εκατοντάδες πελάτες… Αν όμως η διεύθυνση της εφημερίδας έχει στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτό που υπαινίσσονται στον τίτλο, θα πρέπει να τα καταγγείλουν και κυρίως να τα προσκομίσουν στη Δικαιοσύνη.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η πρόθεση είναι κακόβουλη και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει εντυπώσεις προς ιδίον όφελος! Διότι δεν είναι μόνο κακή δημοσιογραφία να αφήνεις κάτι να αιωρείται και όποιος τσιμπήσει… 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ασέβεια και εκμετάλλευση νεκρού!...

από enimerosi24.gr

Εως €3.000 επιστροφή στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο

Αφορά πάνω από 1.000.000 άτομα - Από τις εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ
Εως €3.000 επιστροφή στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο



Με τη σύνταξη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΠΥ έγιναν με λάθος υπολογισμό, καθώς γίνονταν με βάση το ονομαστικό ποσό και όχι το καταβαλλόμενο ποσό σε βάθος 4,5 ετών. Έτσι τα ποσά που κρατήθηκαν παρανόμως είναι μεγάλα. Κάθε συνταξιούχος θα πάρει πίσω ένα ικανοποιητικό ποσό.
Οι συνταξιούχοι ζητούν να τους επιστραφούν από τον ΕΦΚΑ οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατήθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις τους. Εδώ και χρόνια, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους.

Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι μεγάλες και εκτιμάται ότι για καθένα συνταξιούχο φτάνουν έως και 3.000 ευρώ.

 

Έτσι, οι επιστροφές, που ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και αυτό το ποσό και θα δοθούν στους δικαιούχους αυτόματα, δίχως να απαιτούνται αγωγές εκ μέρους τους.
Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων από τις παράνομες κρατήσεις στις συντάξεις, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα ακολουθηθεί ανάλογη μέθοδος με εκείνη που ακολουθείται στις επιστροφές φόρου. 

tovima.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : O ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                  

                     ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ                    
O ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ''Investing in Smart Tourism''
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προσεκλήθη και παρευρέθη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μιλήσει σχετικά με το παγκόσμιο τουριστικό φαινόμενο της Μυκόνου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πόλεων και Περιφερειών.

Στην ημερίδα, με θέμα τις επενδύσεις στον ''έξυπνο τουρισμό'', η οποία και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς και των αρμόδιων οργάνων της Ε.Ε., ο κ. Κουκάς παρουσίασε σημαντικά στοιχεία που αφορούν στον τομέα του τουρισμού πανευρωπαϊκά, εστιάζοντας στα προβλήματα του παρόντος, στις προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος, αλλά και παραθέτοντας μια σειρά από συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου με την ευκαιρία της ομιλίας του, έθεσε το όραμα για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ικανό συνδετικό κρίκο για την ενότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αποτελεί πλέον του 10% του ΑΕΠ της, αναφερόμενος και στο σημαντικό ρόλο της Ελλάδας και ειδικότερα στη Μύκονο, η οποία και αποτελεί εδώ και χρόνια παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.
Παρατίθενται μερικά από τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Κουκά:

Κινητοποίηση εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας...

Εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας, στην Αιόλου, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκηση της ΕΤΕ να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης του προσωπικού. Για σήμερα έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία. Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ, συνταξιούχοι μέλη του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής ενώ αναμένονται  και πούλμαν από την περιφέρεια...

από Newsbeast.gr

Δημοπρασίες γιά έργα συντήρησης τού οδικού δικτύου Μυκόνου, Τήνου και Σύρου (Διατίθενται...ιλιγγιώδη ποσά!)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  2. Γραφείο Περιφερειάρχη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  έργα συντήρησης του οδικού δικτύου Μυκόνου, Τήνου και Σύρου


Με απόφαση του Περιφερειάρχη,  Γιώργου Χατζημάρκου,  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμούς  για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των  έργων «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Μυκόνου», προϋπολογισμού 49.600 ευρώ, «Συντήρηση Οδικού Δικτύου ν. Τήνου», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ και «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Σύρου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Ειδικότερα, το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Μυκόνου»,  αφορά στην εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μυκόνου.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Aνακοίνωση τού ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΡΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ

«Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών:
συμβουλευτική με την οπτική του φύλου»


Η συμβουλευτική (< συν + βουλεύομαι, = συσκέπτομαι) είναι μια διαλογική διαδικασία μεταξύ συμβούλου και συμβουλευόμενου ατόμου που αποσκοπεί στο να υποστηρίξει το άτομο σε δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία των δύο μερών. Η συμβουλευτική διέπεται από συγκεκριμένες αρχές και είναι μια διαδικασία δομημένη, με ορισμένη διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα είναι ευέλικτη, ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου.
Ειδικότερα, στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου, η έννοια του φύλου λαμβάνεται υπόψη ως ένας βασικός παράγοντας για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των γυναικών. Με την εξέταση των έμφυλων ρόλων, επιχειρείται να γίνει κατανοητό ότι πολλά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην πίεση που προκαλείται από τις υφιστάμενες έμφυλες προκαταλήψεις και διακρίσεις και την εν γένει ανισότιμη σχέση και μεταχείριση των φύλων μέσα στην κοινωνία. Όπως προκύπτει, εξαιτίας αυτών των προκαθορισμένων περιορισμών και των άνισων ευκαιριών που δρουν ανασταλτικά, επηρεάζονται σημαντικά οι επιλογές των γυναικών σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, αυτό το μοντέλο συμβουλευτικής θέτει ως προτεραιότητα την...

Δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του


INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ασκληπιού 154. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες. Το γραφείο ανήκε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, 52 ετών, γιο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νώντα Ζαφειρόπουλου.
Στο τόπο έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.
Ραντεβού με τους δολοφόνους του είχε ο δικηγόρος
Σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις -το θύμα, ο συνεργάτης του και τα δύο αυτά άτομα- κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.


FACEBOOK/ MICHALIS ZAFEIROPOULOS
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Όπως σημείωσε ο συνεργάτης του θύματος, σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε...

Σφοδρή κριτική τού Νίκου Καραχάλιου στον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Χαμός στη ΝΔ με επιστολή Καραχάλιου για τις επιλογές και την πολιτική Μητσοτάκη
«Φωτιές» άναψε στο εσωτερικό της ΝΔ η επιστολή του πρώην γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού Νίκου Καραχάλιου, μέσω της οποίας επικρίνει τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το στέλεχος της ΝΔ, που ανήκει στην πτέρυγα των Καραμανλικών, στην επιστολή του επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική του κόμματος, ενώ του ασκεί κριτική και για τις επιλογές του στην στελέχωση της ηγετικής ομάδας.
«Κοιτάζοντας προσεκτικά το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων και διαβάζοντας με προσοχή τα ποιοτικά τους στοιχεία, παρατηρώ ότι η ΝΔ όχι μόνο...