Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Οι βρωμιές τής έντυπης αλητείας

Οι ρύποι του Τύπου
του Παντελή Μπουκάλα

Το άθλιο φύλλο το βλέπουμε κρεμασμένο μαζί με όλες τις υπόλοιπες εφημερίδες στα περίπτερα, της γειτονιάς ή του Διαδικτύου· για να κάνουμε χάζι με την πορνογραφικής τάξεως παραπολιτική του. Μας προτείνεται δηλαδή κάθε πρωί σαν ισότιμο με τα υπόλοιπα φύλλα. Σαν κανονικό όσο όλα τα άλλα, τα κίτρινα και τα μετριοπαθή, τα σοβαρά και τα..
σκανδαλοθηρικά. Προτείνεται σαν κανονικό ένα ρυπαρόφυλλο που είναι αμέτρητες φορές περισσότερο κίτρινο και από το πιο κίτρινο της συνηθισμένης καθημερινής παραγωγής, αμέτρητες φορές χυδαιότερο από ό,τι έχει κατακτήσει μέχρι τώρα μια θέση στην ημερήσια προθήκη του ελληνικού Τύπου. Το «Μακελειό». Το όργανο του φασίζοντος λαϊκισμού, που τα πρωτοσέλιδά του αφήνουν πολλούς παρασάγγες πίσω τους την «Αυριανή».
Ρατσισμός, με το δηλητήριό του να εκτοξεύεται εναντίον φυλών, θρησκειών, μειονοτήτων και κάθε είδους αδυνάτων. Ασύλληπτη χυδαιότητα. Σεξισμός...

Από τήν 110 Πτέρυγας Μάχης ο καλύτερος πιλότος μεταξύ των ΝΑΤΟϊκών χωρών...

Έλληνας ο κορυφαίος πιλότος στο ΝΑΤΟ
Μία σπουδαία κατάκτηση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Πολεμική Αεροπορία, με τη σπουδαία διάκριση για τον Έλληνα πιλότο Βασίλη Κοντόπουλο, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πιλότος της εκπαιδευτικής σειράς μεταξύ των ΝΑΤΟϊκών χωρών που έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτική άσκηση.
Ο Έλληνας πιλότος συμμετείχε με την 337 Μοίρα (337M) της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική βάση Λάρισας, στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση «Los Llanos», στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 110 ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 BLK 52+ με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό...

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποσυνδέεται από τή διάλυση τής Βουλής...

Βουλή: Η κυβέρνηση δεν θα πέφτει λόγω εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 224 ψήφους, έναντι 221 στην προηγούμενη ψηφοφορία, το άρθρο 32 παρ. 4 και 5 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. Πλέον, στην επόμενη Αναθεωρητική Βουλή, θα μπορεί να εγκριθεί το περιεχόμενό του με 151 ψήφους. Παράλληλα, Με 156 ψήφους εγκρίθηκε το άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.  
Ειδικότερα, μεταξύ των σημαντικών αναθεωρητέων διατάξεων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκρίθηκαν είναι:

Γιατί επιμένει σε εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο και όχι τον Μάιο;

Το «καθαρό ρίσκο» Τσίπρα
Με αυτήν την «προίκα» το ίδιο ζητά και τώρα: Ζητά καθαρό αποτέλεσμα στις δύο κάλπες που έχει μπροστά του, ευρωπαϊκές και εθνικές, και ζητά επίσης καθαρό πολιτικό τοπίο μετά τις επόμενες εκλογές, είτε τις κερδίσει είτε τις χάσει.
Πιθανώς βάζει τον πήχη ψηλά, δεδομένης και της, πλασματικής ή πραγματικής δημοσκοπικής εικόνας. Ο πρωθυπουργός όμως έδειξε πολύ καθαρά τις προθέσεις του χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος σχεδιασμός αναμένεται να αποτυπωθεί και σήμερα, στην ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση στην Βουλή: Είναι ο σχεδιασμός που απορρίπτει την τριπλή κάλπη τον Μάιο, επιμένει στην εξάντληση της τετραετίας και δεν περιλαμβάνει σχέδια «δεξιάς παρένθεσης» - δηλαδή, πρόκληση νέων εκλογών με αφορμή την προεδρική εκλογή τον Ιανουάριο του 2020...