Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Είμαστε Λωτοφάγοι;

Καλώς ήλθατε στις Πρέσπες, κύριοι της Ν.Δ....
Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα εγκατέλειπε πλήρως την πολιτική στάση που κράτησε στο Μακεδονικό και απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η πολιτική παράδοση αυτού του κόμματος, όπως διαμορφώθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, ήταν αντίθετη με τη γραμμή του Σαμαρά και των ακροδεξιών συνοδοιπόρων του από τον ΛΑΟΣ.

Ηταν αντίθετη δηλαδή προς τον ανιστόρητο, πατριδοκάπηλο εθνικισμό και σοβινισμό. Ταυτόχρονα, η Συμφωνία των Πρεσπών βασίστηκε και στο κεκτημένο του Βουκουρεστίου του 2008, όπου τέθηκε η βάση των προϋποθέσεων για μια συμφωνία αποδεκτή από την Ελλάδα.

Χθες στο συνέδριο του Economist, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Αμυνας, με όσα είπαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σχέση μας με τη Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις μας.

Αρνήθηκαν τον εθνικισμό και προσχώρησαν στη γραμμή της πιστής εφαρμογής της συμφωνίας. «Εάν αυτή (η Συμφωνία των Πρεσπών) εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο υπουργός Αμυνας. Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στις Πρέσπες. Οι Πρέσπες σάς καλωσορίζουν.

Από αυτή την εφημερίδα είχαμε την ευκαιρία να στιγματίσουμε την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη, που επανέφερε τη γραμμή Σαμαρά για το Μακεδονικό. Σημειώναμε την τεράστια ευθύνη αυτού του κόμματος και του αρχηγού του, γιατί προς άγραν ψήφων δηλητηρίασαν με άγριο εθνικισμό τη συνείδηση μεγάλων τμημάτων του λαού, κολάκεψαν ακραίες ιδεοληψίες και επένδυσαν στα πιο πρωτόγονα αισθήματα. Ο καιροσκοπισμός σε όλο το μεγαλείο του. Η ζημιά που προκάλεσαν είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή φράση ότι «ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Ούτε θα βασιστούμε σε αυτή τη διαπίστωση για να αποδείξουμε πόσο απατεώνας είναι ο πολιτικός που επενδύει στον εθνικισμό για να πετύχει τους στόχους του και τον εγκαταλείπει όταν τους πετύχει. Ορθώς η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, εγκαταλείπει την πολιτική της εξαπάτησης του ελληνικού λαού με εργαλείο την εθνικιστική ρητορεία και τα ψέματα. Ορθώς, γιατί αυτό συμφέρει την Ελλάδα και τον λαό της. Δεν ζούμε όμως στη Χώρα των Λωτοφάγων...

από : efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Τό αλογάκι στή θάλασσα...


Συνέδριο του Economist : Υπ. Άμυνας καί Αν. υπ. Εξωτερικών τής Ελλάδος : Τοποθετούνται θετικά γιά τή συμφωνία των Πρεσπών... (...εκ τών υστέρων!)

Έπεσαν -και οι τελευταίες- μάσκες της ΝΔ για τις Πρέσπες

Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο τότε βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Έλεγε ακόμη ότι «οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».
Χθες, ο βουλευτής Καβάλας αλλά και υπουργός Άμυνας πλέον Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το συνέδριο του Economist για την - ίδια πάντοτε - συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές… Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Επίσης από το συνέδριο του Economist, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρόντος του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι...

Ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση : Εκτός παραγωγής καί αγοράς αεροπλάνων F-35 η Τουρκία...

Λευκός Οίκος για S-400: Αδύνατη πλέον η συμμετοχή της Τουρκίας στην παραγωγή των F-35


Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της στην παραγωγή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, ανακοίνωσε επίσημα απόψε ο Λευκός Οίκος.
«Τα F-35 δε μπορούν να συνυπάρχουν με μια ρωσική πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει γνώση των προηγμένων δυνατοτήτων» του μαχητικού αεροσκάφους, ανέφερε η ανακοίνωση, που συνέχισε:

Ποινικός Κώδικας (όπως Πρέσπες) : «Είναι ευκολότερο να εξαπατήσεις τους ανθρώπους παρά να τους πείσεις ότι έχουν εξαπατηθεί» (Μαρκ Τουέιν)

Ποινικός Κώδικας (όπως Πρέσπες): Ψεύδη και προπαγάνδα
Αίθουσα δικαστηρίου


To κοινό σημείο δυο πολύ διαφορετικών υποθέσεων και μια επωφελής για τη ΝΔ τακτική, που σύντομα όμως δεν θα είναι επαρκής.Τι κοινό μπορεί να έχουν η Συμφωνία των Πρεσπών και ο νέος Ποινικός Κώδικας; Εκ πρώτης όψεως τίποτα. Επί της ουσίας πολλά, με πρώτο και αδιαμφισβήτητο ότι και στα δύο αυτά θέματα συναντήθηκαν, στην προεκλογική περίοδο, θηριώδη ψέματα και προπαγάνδα, που έπληξαν την απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ωφέλησαν τη ΝΔ.
Για την Συμφωνία των Πρεσπών αυτά έχουν υποχωρήσει, καθώς η νέα κυβέρνηση κάνει τον Κινέζο. Για το νέο Ποινικό Κώδικα, όμως, τα ψεύδη και η προπαγάνδα είναι στην ημερήσια διάταξη, αφού έτσι βολεύει την σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει και θηριώδη μιντιακή υποστήριξη.
Ας τα δούμε αναλυτικά: