Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Τοποθέτηση Χρ. Βερώνη στο Δημ. Συμβούλιο για την στρατηγική επένδυση στη θέση "Καραπέτης"...

(γιά καλύτερο οπτικό απότελεσμα δείτε τό VIDEO σέ πλήρη οθόνη)

πηγή : https://youtu.be/8-9mXVEMEpM

Tό VIDEO αποσύρθηκε από αυτόν πού τό ανέβασε στό ΥΟU ΤUΒΕ διότι (λέει) είναι ...απόρρητο. Δηλαδή "έκρινε" ότι η ομιλία τού Βερώνη δέν πρέπει νά αναμεταδίδεται! Ταυτόχρονα, οι τοποθετήσεις τών υπολοίπων (πού ο ίδιος ανέβασε στό ΥΟU ΤUΒΕ) δέν κρίθηκαν απόρρητες καί τίς έχει ελεύθερες στό διαδίκτυο.
Θά πρέπει αυτές -μέ τή λογική του- νά είναι οι ..."ελευθέρας βοσκής".
Σέ κάθε περίπτωση, όμως, πού θά επικαλεσθεί τό σαθρό -καί προσχηματικό- περί ...πνευματικής ιδιοκτησίας, νά πούμε ότι λάβαμε τό link από τόν ίδιο τόν Χρήστο Βερώνη πού είναι ο αρμοδιότερος γιά τή χρήση τών λεγομένων του καί τής δημόσιας εικόνας του.

(Άμα κάνετε κλίκ στήν εικόνα γιά νά δείτε τό VIDEO θά δείτε τήν πανικόβλητη απόσυρση του)

Ένα σχόλιο τής "Νέας Μυκόνου"από τό facebook :
Υπήρξε (καί υπάρχει ακόμη στήν ανάρτηση τού blog τής "Νέας Μυκόνου") η αναφορά στό link. Ταυτόχρονα η ίδια η πηγή (ο ticker) είχε φροντίσει νά "μαρκάρει" τήν εικόνα, καθ' όλη τή διάρκεια τού βίντεο, μέ τό σήμα τού "Μykonos ticker". Kάθε άλλη αναφορά, λοιπόν, στήν πηγή θά ήταν πλεονασμός καί η επίκληση -τής αναφοράς τής πηγής- είναι προσχηματική. Από τήν άλλη υπάρχει καί ένα θέμα σοβαρό πού κανείς δέν συζητάει καί είναι θέμα δημοκρατίας. Μπορεί κάποιος νά καταγράφει τά δημοτικά συμβούλια καί νά μήν τά δημοσιοποιεί; Τότε γιατί τά καταγράφει; Τί τά κάνει; Γιατί τά πνίγει; Τά προσφέρει σέ συλλογές ιδιωτών; Τά εμπορεύεται; Καναλιζάρει τήν πληροφόρηση κατά τό δοκούν καί ποιός ξέρει γιά λογαριασμό ποιού; Έχουν αυτά σχέση μέ τήν δημοσιογραφία καί τήν ελεύθερη διακίνηση τών ιδεών όπως τά γνωρίζουμε από τούς δημοκρατικούς νόμους καί τίς δημοκρατικές κατακτήσεις πού μέ αγώνες έχουν καθιερωθεί στήν πατρίδα μας αλλά καί σέ άλλες πατρίδες πού πιστεύουν στήν ελεύθερη σκέψη; Θά πρέπει νά μάθουν οι "μή γνωρίζοντες" ότι : 
Άλλο πράγμα η δημοσιογραφία καί άλλο η επίσχεση τής είδησης...

Πεδίον βολής : Γκρέτα...

Από τον Φέλιξ στην Γκρέτα

Τον Φεβρουάριο του 2011, ο Φέλιξ Φινκμπάινερ, ένας δεκατριάχρονος Γερμανός, μίλησε στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών. Και χειροκροτήθηκε θερμά. Αλίμονο. Πάντα οι μεγάλοι χειροκροτούν τα παιδιά, ακόμα κι αν όσα ακούνε από το ανήλικό τους στόμα είναι μια σαφέστατη επίθεση εναντίον της δικής τους «ωριμότητας». Χειροκροτούν και πάνε παρακάτω. Ξεχνώντας, ίσως και καγχάζοντας σιωπηρά. Ο ήχος του χειροκροτήματός τους δεν αρκεί για να ξυπνήσει κάτι βαθύτερο μέσα τους.
Στα εννιά του ο Φέλιξ έπρεπε να γράψει μια έκθεση για την κλιματική αλλαγή. Οπως πάμπολλα παιδιά του νέου κόσμου μας, αναζήτησε πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Ηθελε κυρίως να μάθει αν απειλείται το ζώο που διάλεξε να αγαπήσει. Κάποια παιδιά διαλέγουν ένα πάντα, ένα δελφίνι ή τον σκύλο τους. Ο Φέλιξ διάλεξε την πολική αρκούδα. Διαβάζοντας κατάλαβε ότι το αγαπημένο του ζώο κινδυνεύει να μείνει χωρίς πατρίδα. Οι πάγοι λιώνουν, τα ψάρια λιγοστεύουν, μέσα σε λίγες δεκαετίες τίποτε δεν έμεινε ίδιο. Τρομαγμένος έψαξε κι άλλες πληροφορίες. Κι έπεσε κάποια στιγμή στην ιστορία της Κενυάτισσας Wangari Maathai, η οποία το 2004 τιμήθηκε με το Νoμπέλ Ειρήνης, για τα 30 εκατομμύρια δεντρύλλια που φύτεψε, πολεμώντας την ερήμωση της πατρίδας της. Ο μικρός βρήκε παράδειγμα. Δύο μήνες μετά την εργασία του φύτεψε μια μηλιά στο σχολείο. Σήμερα, χάρη στην περιβαλλοντική οργάνωσή του, «Plant for the Planet», τα δέντρα του μετριούνται με τα εκατομμύρια.
Κανένας δεν είχε κακολογήσει τον Φέλιξ, ούτε στα εννιά ούτε στα δεκατρία του. Ούτε και στα δεκατέσσερά του, όταν διεκδίκησε να μειωθεί στα 16 το όριο για το εκλογικό δικαίωμα. Αντίθετα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε εξαρχής στόχος σκληρών επιθέσεων ποικίλης προελεύσεως. Τα πρωτεία ανήκουν στους ακροδεξιούς της Ευρωβουλής. Τη χλεύασαν, οι χυδαίοι, ακόμα και για το σύνδρομο Ασπεργκερ. Γιατί άραγε τέτοια διαφορά αντιμετώπισης του Φέλιξ και της Γκρέτας; Να φταίει το ίδιο της το σύνδρομο, που την κατατάσσει στις «προβληματικές» μειονότητες, τις ενοχλητικές για τους υγιείς; Το ότι είναι κορίτσι και θα γίνει γυναίκα, γεγονός που επίσης την κατατάσσει στα «προβληματικά» πλάσματα;
Οχι. Η Γκρέτα, που ξέρει βέβαια ότι τα χειροκροτήματα στον ΟΗΕ για τον Φέλιξ δεν σήμαιναν τίποτε σπουδαίο, μιλάει συναισθηματικότερα, οξύτερα και συγχρόνως πολιτικότερα. Η στάση της κινητοποίησε εκατομμύρια νέους, που επίσης ξέρουν για τον Φέλιξ. Αυτό ακριβώς ενοχλεί τους ώριμους, που αδυνατούν να συγκρατήσουν τη χολή τους.

από : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Το επικαιρότητα σκιτσαρισμένη από τό πενάκι τού...


Σοβαρότης -καί τουριστική ορατότης- μηδέν ή πώς αντιμετωπίζουν οι σοβαρές χώρες τά έκτακτα προβλήματα...

Ακούστε τι έκανε μια σοβαρή χώρα για τον Τουρισμό της, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook 
του  Γιάννη Τριάντη 
Πως αντιμετωπίζει την  κατάρρευση της Thomas Cook η χώρα μας και πως κάποιες άλλες χώρες;
Πως αντιμετωπίζει την  κατάρρευση της Thomas Cook -και την ενίσχυση του Τουρισμού, εν γένει- η χώρα μας και πως κάποιες άλλες χώρες;
Πρώτον, με… καυγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Βγήκε η κυρία Νοτοπούλου και ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό (Θεοχάρης), τι έκανε μετά την συνάντησή του με την Thomas Cook τον Ιούλιο κι αν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κρισιμότητα της κατάστασης.
Ο κ.Θεοχάρης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, καταφεύγοντας σε άχαρους εξυπνακισμούς («Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα έκλεινε 6 μήνες νωρίτερα την Thomas Cook»)… Το θέμα βέβαια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις στον Τουρισμό.
Δεύτερον, με ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις και εξετάστηκαν τα αιτήματα του ΣΕΤΕ για διευκολύνσεις κλπ.
Επίσης, ο κ.Θεοχάρης συναντήθηκε με την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα και συζήτησαν κυρίως τα του επαναπατρισμού των Βρετανών τουριστών… 
Αυτά μέχρι στιγμής. 

Ας δούμε, όμως, πως αντιμετώπισε μια σοβαρή χώρα το όλο θέμα (Επιπτώσεις από την κατάρρευση της Τ.C. ,ενίσχυση του Τουρισμού).
Πρώτον, σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την Easy Jet, την British Airways και με άλλες εταιρείες για προγραμματισμό επιπλέον πτήσεων στους προορισμούς που κάλυπτε η Thomas Cook. Ετσι, μέσα στο 2020 –είπε ο υπουργός- «Θα δούμε αύξηση στους προορισμούς αυτούς».
Δεύτερον, ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ενίσχυση του νευραλγικού αυτού κλάδου, του Τουρισμού, πέραν της δεδομένης, ετήσιας διαφημιστικής δαπάνης.
Συγκεκριμένα:
  • Αυξάνεται ο προϋπολογισμός (για το 2020) από τα 80 στα 180 εκατ. Ευρώ.
  • Χρηματοδοτείται πρόγραμμα Αρχαιολογικών ανασκαφών (σ.σ. μεγάλο χαρτί για τον Τουρισμό οι Αρχαιολογικοί χώροι).
  • Ενισχύεται η εκστρατεία για τον καθαρισμό των ακτών (σ.σ. Κεντρική εκστρατεία για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που έχει οξυνθεί και ταλανίζει πολλές χώρες, αποτελώντας τροχοπέδη για τον Τουρισμό).
  • Θα υπάρξει μέριμνα ώστε να ενταχθούν στα σήριαλ που παράγονται στη χώρα, σκηνές από την εγχώρια κουζίνα, καθώς τα σήριαλ αυτά είναι πρώτης τάξεως εξαγώγιμο προϊόν, που διαφημίζει τη χώρα στα πέρατα του κόσμου (σ.σ. Ενδεχομένως να χαμογελάσουν ειρωνικά κάτι δικοί μας χάσκακες, ακούγοντας για την κουζίνα και τα σήριαλ. Τόσο νογάνε…).
…Τι βλέπουμε στην περίπτωση της σοβαρής αυτής χώρας; Εγρήγορση, άμεση αντίδραση, και σοβαρό σχέδιο για το μέλλον του Τουρισμού της. Έτσι, δεν κινείται στον χώρο της υπερβολής η εκτίμηση του συγκεκριμένου υπουργού ότι μέχρι το 2023 ο αριθμός των τουριστών θα εκτιναχθεί στα 75 εκατομμύρια από τα 55 που είναι σήμερα.
Ποια είναι η σοβαρή αυτή χώρα;  
Η Τουρκία!

από : newpost.gr