Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Μέρκελ : Απόλυτη στήριξη στον Αλέξη, σκληρό άδειασμα στον Κυριάκο...

Στήριξη Μέρκελ σε Τσίπρα, "άδειασμα" σε Μητσοτάκη για Σκοπιανό
Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα ΜέρκελΗ Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για Βόρεια Μακεδονία και δήλωσε ευγνώμων στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ απέρριψε με ενόχληση την κατηγορία του προέδρου της ΝΔ για ανταλλαγή της λύσης στο Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων.

Απόλυτη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, σκληρό άδειασμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί ανταλλαγής της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία με τη μη περικοπή των συντάξεων από την Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανίδα καγκελάριος από το Μαξίμου έδειξε για άλλη μία φορά τη σφοδρή επιθυμία του Βερολίνου να προχωρήσει η συμφωνία για το Σκοπιανό.

Για την ακρίβεια μίλησε για “Βόρεια Μακεδονία” δείχνοντας ότι θέλει να θεωρεί τετελεσμένη την υπόθεση και μάλιστα δήλωσε ευθέως ευγνώμων στον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί προχώρησε στη συμφωνία με το Ζόραν Ζάεφ. Αντίθετα δεν έκρυψε την ενόχληση της για τη στάση του προέδρου της ΝΔ απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας την κατηγορία περί συναλλαγής- όπως ήταν και αναμενόμενο άλλωστε- και ξεκαθαρίζοντας πως κατά τη συνάντηση τους την Παρασκευή θα του εκφράσει τη στήριξη της στη συμφωνία των Πρεσπών, αν και παραδέχθηκε ότι δεν περιμένει να τον πείσει...

Παραιτούνται ένας-ένας, μέ ελαφρά πηδηματάκια, μέ άλματα, μέ σάλτα καί πότε-πότε καί μέ τυμπανοκρουσίες... (στό τέως ΠΑΣΟΚ)

Νέα παραίτηση με αιχμές...
...για το ΚΙΝΑΛ...
Την παραίτησή του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ο Νικόλαος Τσολακίδης, υποψήφιος βουλευτής Έβρου στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Στην επιστολή που έστειλε στον γραμματέα της ΚΠΕ αφήνει αιχμές για την ακολουθούμενη τακτική του κόμματος, λέγοντας ότι δεν θέλει να αποτελεί κομμάτι της ανώφελης καθοδικής πορείας την οποία αδυνατεί να σταματήσει.

Λίγες μέρες πριν παραιτήθηκε και η Τάνια Καραγιάννη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολή παραίτησης του Νικόλαου Τσολακίδη προς τον γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, αναφέρει τα εξής:

Μέρκελ : Τόν άδειασε κανονικά...

«Άδειασμα» Μέρκελ σε Μητσοτάκη...
Τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέλυσε εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τα περί συναλλαγής στα θέματα της οικονομίας και προχώρησε σε ένα... μεγαλοπρεπές άδειασμα προς τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Σε ερώτηση για τα όσα είχε ισχυριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. περί ανταλλαγών στις συζητήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα θέματα της οικονομίας η καγκελάριος τόνισε :

Αντώναρος : «Επειδή ο Κυριακος Μητσοτάκης επιμένει να σιωπά»...

Ο Αντώναρος εγκαλεί τον Μητσοτάκη...
 ...για την «θρασύτητα Αυγενάκη» και τον «ακροδεξιό αντιπρόεδρο»

Τελικά ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν αφήνει να πέσει τίποτε κάτω. Αυτή τη φορά ο διατελέσας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή και με αφορμή τις δηλώσεις Αυγενάκη και Γεωργιάδη, με ανάρτησή του στο Facebook καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει σε δύο ερωτήματα, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος..
Μητσοτάκης επιμένει να σιωπά.
Γράφει συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Αντώναρος:

Έφτασε : Στο Μαξίμου η Μέρκελ..

Συνάντηση με Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης (σήμερα) στην Αθήνα. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συζητήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο, μεταξύ άλλων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Γερμανίας. Επίσης, στο επίκεντρο θα βρεθεί και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Θρίλερ η ψηφοφορία στη Βουλή της πΓΔΜ : Λείπουν δύο ψήφοι...

Αναβάλλεται η κρίσιμη ψηφοφορία...
...Σκόπια...
Σε θρίλερ εξελίσσεται η ψηφοφορία στη Βουλή της πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διακόψει και να αναβάλει για αύριο τη διαδικασία, καθώς δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων για να εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών.  

Σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτούνται 80 ψήφοι για να δοθεί το «πράσινο φως» και μέχρι αυτή την ώρα ο Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τις 78. Ετσι, ο Ζάεφ διέκοψε την ψηφοφορία, να τη μεταφέρει για την Παρασκευή (11/1), ελπίζοντας ότι οι επαφές που θα έχει με το κίνημα BESA θα έχει αίσια κατάληξη...

Ισόβια σε «μακρυχέρη» τραπεζικό...

...πρώην διευθυντή τράπεζας...
Σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ και τη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καταδικάστηκε 60χρονος, πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση έκρινε αθώο για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ένοχο χωρίς ελαφρυντικό για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων τον 67χρονο συνεργό του, στον οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην ίδια υπόθεση, που εξελίχθηκε πριν από 12 χρόνια στο νησί της Καρπάθου, κατηγορούνταν και άλλα επτά άτομα που διατηρούσαν επιχειρήσεις και καταστήματα στο νησί και σε λογαριασμούς τους είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων από τον πρώην διευθυντή, τα οποία και κρίθηκαν αθώα από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής, ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος πρώην διευθυντής αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε...

Τά κύρια σημεία τής συνέντευξης τού Πρωθυπουργού στήν Έλλη Στάη...

Αλ. Τσίπρας: Αν άρει τη στήριξη ο Π. Καμμένος θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης
«Το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα της διακυβέρνησης μας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open TV» ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Πιστεύω ότι το Μακεδονικό είναι ένα θέμα άλυτο, λόγω αδράνειας, εδώ και 26 χρόνια και αποτελεί βαρίδι για την εξωτερική πολιτική».
«Θεωρώ ότι η λύση του Μακεδονικού είναι μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της μέχρι σήμερα θητείας μου στη θέση ως επικεφαλής της Κυβέρνησης της χώρας» επεσήμανε.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «η Ελλάδα δεν έχει συμφέρον να έχει αστάθεια η γειτονική χώρα, κανένα συμφέρον από τη διάλυση της ΠΓΔΜ και τη δημιουργία μιας "Μεγάλης Αλβανίας"»...

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις τής συνέντευξης Τσίπρα...

Μαστίγιο και καρότο για τον Καμμένο
Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην Ελλην Στάη, η οποία του έθεσε έξυπνα την ερώτηση για τις ευθύνες Καραμανλή




Ο Τσίπρας εμφανίστηκε, σχεδόν, βέβαιος για την κοινοβουλευτική αντοχή της κυβέρνησης του, ακόμα και αν ο Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του. Και αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις ως την Παρασκευή, η συνάντηση των δύο θα επιβεβαιώσει ότι κοινός τους στόχος είναι να φτάσουν ως τον Οκτώβριο. 
                                                                                    ***
Τι είναι αυτό που στην πραγματικότητα είπε ο Τσίπρας στη Στάη ή, καλύτερα, στον Καμμένο; Είπε ότι αν χρειαστεί, έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σταθεί στη Βουλή και χωρίς τους ΑΝΕΛ. Αν η Βουλή δεν του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα πάει άμεσα σε εκλογές. Ο Καμμένος θα πνιγεί στα απόνερα. Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο ένστικτο αυτοσυντήρησης του Πάνου Καμμένου.

Το ύφος του θύμιζε τη διατύπωση απειλής, υπό τη μορφή προειδοποίησης. «Θέλω να πιστεύω ότι ο Πάνος Καμμένος θα...