Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

«...οι Βρυξέλλες, που συνεχίζουν τις «συστάσεις» για την ψήφο στους Ιταλούς, σαν μην έμαθαν τίποτα από το Brexit»

Το ιταλικό «όχι»

Στον ιταλικό Τύπο διαβάζει κανείς συγκρίσεις με τις κάλπες του 1948, οι οποίες είχαν έντονο ψυχροπολεμικό άρωμα ή εκείνες του 1976, όταν οι Ιταλοί κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες και τον ευρωκομμουνισμό.
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 
naftemporiki.gr

Financial Times : Η πτώση Ρέντσι θα οδηγήσει στον γκρεμό τις προβληματικές ιταλικές τράπεζες...

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, πιθανή ήττα του πρωθυπουργού της Ιταλίας στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην κατάρρευση προβληματικές ιταλικές τράπεζες.
Το...
δημοσίευμα επικαλείται τραπεζίτες και αξιωματούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της Ιταλίας για την συνταγματική αναθεώρηση, οκτώ προβληματικές  ιταλικές τράπεζες που κινδύνευαν με κατάρρευση καθώς θεωρείται ότι αν επικρατήσει το «ναι» θα υπάρξει αναταραχή στην αγορά και θα αποτραπούν οι επενδυτές από το να συμμετάσχουν στην αναγκαία ανακεφαλαιοποίηση των ιταλικών τραπεζών.

Η Ιταλία έχει οκτώ τράπεζες σε διάφορα στάδια «distress»: την τρίτη μεγαλύτερη βάση ενεργητικού Monte dei Paschi di Siena, τις μεσαίες τράπεζες Popolare di Vicenza, Veneto Banca and Carige και τις τέσσερις μικρές τράπεζες Banca Etruria, CariChieti, Banca delle Marche και CariFerrara. που διασώθηκαν πέρυσι, αν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι ιταλικές τράπεζες έχουν χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας τους αυτή τη χρονιά λόγω των «κόκκινων» δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέντσι, που έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώσει, έχει καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι έτσι, η κυβέρνηση της Ιταλίας θα καταστεί πιο σταθερή και αποτελεσματική μέσα από μια σειρά σημαντικών αλλαγών στο Σύνταγμά της.

«...είναι σημαντικό να μην χαθεί το μομέντουμ», είπε ο Ντράγκι γιά τή λύση τού χρέους...

Ντράγκι: Προς το συμφέρον της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση στο ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρόεδρο της ΕΚΤ, στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της εξέτασης του ελληνικού προγράμματος είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
REUTERS/YVES HERMAN

Είδε κανείς τον Φιντέλ Κάστρο να πεθαίνει;

Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ…
121012161842-30-castro-1012-super-169 …Υπό αυτή την έννοια, η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο το βράδυ της Παρασκευής, σε ηλικία 90 ετών, έχει λογική και χώρο μονάχα για την τρέχουσα ρουτίνα.
Στην πραγματικότητα, το ιστορικό βάθος της διαδρομής του Φιντέλ Κάστρο, η πορεία και η αντοχή του στον χρόνο, το υπόδειγμα διακυβέρνησης που συνέθεσε, η υστεροφημία της Κούβας της επανάστασης, το… αταίριαστο τανγκό με τις ΗΠΑ και τον καπιταλισμό, και φυσικά ο εξορθολογισμός του ρεαλισμού τις τελευταίες δεκατίες, συνθέτουν το μωσαϊκό της αθανασίας για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην Ιστορία.
Το 2006, ο Φιντέλ Κάστρο παραμέρισε, για να τον διαδεχθεί ο αδελφός του, Ραούλ Καστρό, ο οποίος και έκανε τη σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του μεγάλου Φιντέλ, που μετέδωσε η τηλεόραση της Κούβας.
«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 (χθες) το βράδυ», ήταν τα λόγια του Ραούλ Κάστρο.
Το ερώτημα ωστόσο αντηχεί ήδη στην Ιστορία: Τον είδε κανείς να πεθαίνει;
Φιντέλ Κάστρο. Έζησε να δει τον πρώτο Αφρο-Αμερικανό Πρόεδρο να προσγειώνεται στην Αβάνα. 
Και… άκουσε ότι τον διαδέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Posted on November 26, 2016, 9:50 am
  ysterografa.gr

Οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι που διαδίδουν «πειραγμένες» ειδήσεις για την Κούβα...


(Σημείωση "Ν.Μ.": "Πολιτικοί και δημοσιογράφοι"...  ...λέμε τώρα!...)


Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Κύπρου, Γιώργος Σμυρλής και το ίνδαλμα των Ελλήνων νεοφιλελεύθερων Θάνος Τζήμερος, ήταν δυο από...
τους πρώτους δράστες της επιχείρησης διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον Κάστρο.

Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Facebook παρουσίαζαν εικόνες από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή, αναφέροντας ότι ανήκουν σε νοσοκομεία της Κούβας.

cyttnrfxeaazvyc

Πέρα από την προφανή απάτη το εγχείρημά τους παρουσίαζε και μερικά ακόμη σημαντικά προβλήματα: Καταρχήν για την εξάπλωση της χολέρας στην Αϊτή έχουν κατηγορηθεί άμεσα...

Ακόμη πιο επαχθή το 2017 τα τεκμήρια

Ποιες είναι οι νέες παγίδες που κρύβουν οι διατάξεις για τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης

ΑΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
Από την έντυπη έκδοση
Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Ακόμη πιο επαχθές καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης θα ισχύσει το 2017 για εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι παγίδες υπερφορολόγησης που κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια της εφορίας θα είναι πιο πολλές και σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν. 
Λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων, την οποία έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση, πολλά φυσικά πρόσωπα θα φορολογηθούν και το 2017 όχι με βάση τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που απέκτησαν το 2016, αλλά με βάση τα εξωπραγματικά ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) βασιζόμενη στο σύστημα των τεκμηρίων ή αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ).

Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαφορές μεταξύ των πολύ χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων και των πολύ υψηλών τεκμαρτών που θα προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα είναι αδύνατο πλέον να καλυφθούν με περισσεύματα εισοδημάτων ή εσόδων από παρελθόντα έτη, καθώς τα ποσά αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους για την κάλυψη τεκμηρίων στα προηγούμενα 2-3 χρόνια. Επιπλέον, το 2017 όσοι πιάνονται στα δίχτυα των τεκμηρίων θα φορολογούνται για το σύνολο ή για το μεγαλύτερο μέρος των πρόσθετων διαφορών τεκμαρτού εισοδήματος με συντελεστές φόρου αυξημένους σε σύγκριση με το 2016 και με προκαταβολή φόρου εισοδήματος αυξημένη από το 75% στο 100% του κύριου φόρου εισοδήματος.  Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις των άρθρων...

"...η αδερφή της κάνει pole dancing και ταξιδεύει στη Μύκονο!!!" Κατάντημα καί δυσφήμιση τής δημοσιογραφίας από τό "Πρώτο ψέμα"...

Δεν είναι πλάκα: Το Πρώτο Θέμα τα βάζει με μια ωρομίσθια συμβασιούχο επειδή της αρέσει το pole dancing

Αφήνω τις περιττές εισαγωγές και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το Πρώτο Θέμα έφτασε χθες στο σημείο να στοχοποιήσει μια απλή συμβασιούχο του Δημοσίου και ουδείς υψώνει τη φωνή του απέναντι στη χυδαιότητα της εφημερίδας.

Το story σε συντομία: o Τσίπρας αποφάσισε να φτιάξει μια ακόμα άχρηστη κυβερνητική δομή στη Θεσσαλονίκη (γραφείο πρωθυπουργού) και επικεφαλής τέθηκε μια νεαρή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία φυσικά προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και καλώς ή κακώς οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές.

Τι βρήκε να πει για όλα αυτά το Πρώτο Θέμα; Διάφορα χαζά και σεξιστικά όπως πάντα ΑΛΛΑ και κάτι ακόμα: ότι η αδερφή της κάνει pole dancing και ταξιδεύει στη Μύκονο!!! Δεν είναι πλάκα, ούτε υπερβολή. Παραθέτω αυτούσιο το ρεπορτάζ:

Εκτός από τη διευθύντρια του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, καλλιτεχνική φλέβα έχει και η αδελφή της, Μαρία, η οποία παράλληλα με τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες ασχολήθηκε με τον χορό και ειδικότερα το pole dancing. Ένας συνδυασμός αισθησιακού χορού και γυμναστικής που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. 
Απόδειξη των αποτελεσμάτων της διαρκούς εξάσκησής της στον χορό πάνω σε στύλο, το ιδιαίτερα καλλίγραμμο σώμα της, όπως αυτό αποτυπώνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που η ίδια αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και νεαρότερη σε ηλικία, το βιογραφικό της πέραν των σπουδών της περιλαμβάνει περισσότερη εργασιακή εμπειρία από εκείνο της αδελφής της. Η 24χρονη Μαρία Νοτοπούλου έχει εργαστεί σε καφέ μπαρ της πόλης, σε κατάστημα πώλησης καφέ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως ωρομίσθια υπάλληλος στο ταμείο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Συγκεκριμένα προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου στις 21/10/2014 έως τις 29/03/2015, η οποία ανανεώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ μετά από οκτώ μήνες, από τις 03/11/2015 μέχρι τις 24/04/2016. Πέντε μήνες αργότερα θα ανανεωθεί για μία ακόμη φορά. Από τις 27/09/2016 μέχρι σήμερα η Μαρία Νοτοπούλου εκτελεί χρέη ταμία στο Κρατικό Θέατρο, ευελπιστώντας ότι ίσως καταφέρει, και με τη βοήθεια της αδελφής της βέβαια, να κερδίσει μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο. 
Προσέξτε! Στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδας της χώρας, δημοσιεύεται ένα ρεπορτάζ τριών ολόκληρων παραγράφων, συνοδευόμενο από αρκετές φωτογραφίες, για τη ζωή μιας κοπέλας που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα κοινά ή τα δημόσια πράγματα.
Δεν πρόκειται μάλιστα καν για την ανάδειξη κάποιου ρουσφετιού της κυβέρνησης Τσίπρας, μιας και η κοπέλα εργάζεται ως συμβασιούχος από τον Οκτώβριο του 2014 και μάλιστα ως απλή ωρομίσθια ταμίας στο ταμείο του ΚΘΒΕ. Και ο συνοδευτικός τίτλος είναι «από το pole dancing στο Kρατικό Θέατρο»!!!

Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων που δίνουν συνεντεύξεις στο Πρώτο Θέμα και στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη δεν ντρέπονται έστω και λίγο για τη στήριξη τους σε αυτή τη δημοσιογραφία; Δεν νιώθουν την ανάγκη να πουν μισή κουβέντα; Η ΕΣΗΕΑ; Οι δημοσιογραφικές ενώσεις; Είναι δυνατόν να στοχοποιείται έτσι μια νεαρή κοπέλα αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι εμφανίσιμη και ανεβάζει ωραίες φωτογραφίες στο Facebook;

Δεν ντρέπεται κανείς;
28.11.16
parapolitiki.gr

Τι εννοεί ο «ποιητής»;...

Παράδειγμα εξωστρέφειας για τον Κυριάκο οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία...
«Οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται -εδώ και πολλά χρόνια- στη Βουλγαρία, αποτελούν παράδειγμα...
εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας. Είναι επιχειρήσεις οι οποίες ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν εκτός Ελλάδας, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δική τους δυναμική», δήλωσε κατά λέξη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλγαρία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Απλή γκάφα, «ωραιοποίηση» των μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν επιχειρήσεις στην «έξοδο», είναι μερικές από τις πιθανές ερμηνείες των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ.

Ωστόσο, κρίνοντας από το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ, όταν υπουργοί διαγκωνίζονταν για τη δόξα των απολύσεων με τον Πολ Τόμσεν, δεν είναι διόλου πιθανό να ισχύει η δεύτερη ερμηνεία…

altsantiri.gr

Με τη βαρύγδουπη ιδιότητα του “πολιτικού”(!) διάφοροι απερίγραπτοι σεργιανίζουν στα κοινωνικά δίκτυα...

twitter-bird-what-policyΥλικό για… επιθεώρηση, τα social media των πολιτικών
                       ***
Όπως και μια σειρά από άλλα βήματα προόδου της τεχνολογίας αλλά και της ανθρώπινης σκέψης, η επανάσταση των social media, που λειτούργησε σε όλο τον υπόλοιπο, πολιτισμένο ή μη κόσμο, ως εργαλείο απεγκλωβισμού της προόδου, και αδιαμεσολάβητης διάχυσης μηνυμάτων, από τη βάση της κοινωνίας στην κορυφή της εξουσίας, στην Ελλάδα… το πήραμε στραβά.
Και όχι σε επίπεδο ανοιχτής θάλασσας, δηλαδή της πλατιάς μάζας “του χάους”, που συμμετέχει καθημερινά στα social media. Αλλά, πολύ ειδικότερα και πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του πολιτικού συστήματος. Όλων εκείνων των μοιραίων και ανεπαρκών ανθρώπων, με σκανδαλιστικά ανιστόρητο δικαίωμα υπογραφής για τη ζωή μας, που χαριεντίζονται στα social media, χωρίς σπονδυλική στήλη στρατηγικής.
Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς στόχευση. Χωρίς καθαρό μυαλό. Χωρίς έμπνευση. Χωρί κουλτούρα και αισθητική.
Ξύλινος λόγος. Χαζοχαρούμενη διάθεση. Ακατάσχετη φλυαρία, με τοποθετήσεις… για τα πάντα. Χωρίς ποτέ το κάτι ιδιαίτερο. Το κάτι διαφορετικό.
Τα social media αποτελούν πράγματι εικόνα της σημερινής κοινωνίας μας. Και αποκαλύπτουν τις υστερήσεις, τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες μας. Χάρη στα social media δε, επιβεβαιώνεται καθημερινά πόσο… καταδικασμένη είναι αυτή η χώρα, με όλους αυτούς τους απερίγραπτους που σεργιανίζουν στα κοινωνικά δίκτυα, με τη βαρύγδουπη ιδιότητα του “πολιτικού”. 


ysterografa.gr

Θα αντέξει ο Ευάγγελος να μείνει στο ΠΑΣΟΚ;...

To κλίμα έχει βαρύνει. Πάρα πολύ. Και πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πώς θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν η ψυχική...
απόστασή του από το κόμμα του οποίου ηγήθηκε στο παρελθόν, είναι σήμερα εκκωφαντική.

Ο άλλοτε συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά, κινείται ως προχωρημένη μειοψηφία στον χώρο του Κέντρου, σε μια περίοδο κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά ανακάμπτει, και γίνεται προοδευτικά περισσότερο ελκυστικό για ψηφοφόρους που αισθάνονται άστεγοι, και δεν βλέπουν ως ρεαλιστική προοπτική την ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο, μοιραίο λάθος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έμπλεξε την πραγματικότητα με τον… ψυχισμό της κοινωνικής βάσης στην οποία απευθύνεται. Γιατί, μπορεί οι περισσότεροι να αναγνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έρχεται καλπάζοντας”, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ωστόσο η προοπτική αυτή κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τον κόσμο του Κινήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να ταυτίζεται, λιγότερο ή περισσότερο, με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως παλαιότερα με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Εκείνη την ταύτιση, το ΠΑΣΟΚ την πλήρωσε με πρωτοφανή κοινωνική και εκλογική συρρίκνωση. Γι’ αυτό και η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται να επαναλάβει το λάθος, χορεύοντας… τανγκό με τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Και γι’ αυτό έρχεται πιο κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιστορική επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
 ysterografa.gr