Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Έγκριση από τό Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γιά αναστήλωση τού Ναού τού Απόλλωνα στή Δήλο...

Δήλος: Αναστηλώνεται ο Ναός του Απόλλωνα
Μελέτη, η οποία, μόλις υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει ένα νέο κορυφαίο τοπόσημο στη Δήλο, πήρε ομόφωνα το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), που συνεδρίασε πρόσφατα. Πρόκειται για την αρχιτεκτονική προμελέτη μερικής αποκατάστασης και αναστήλωσης του Ναού του Απόλλωνα – το βασικό μνημείο του δηλιακού ιερού -, την οποία πραγματοποίησε το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κυκλάδων.
Η αναστήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων...

Μήπως πρέπει νά αναθεωρηθεί τό αντιπολιτευτικό οπλοστάσιο;...

Επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός
Το προσφυγικό, όπως - επιτέλους – διαπιστώνει η πλειονότητα, δεν είναι ένα ελληνικό αλλά ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, και άκρως περίπλοκο για απλουστευμένες προσεγγίσεις. Ωστόσο για τα τεράστια προβλήματα και τις άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό της Μόριας οι αιτίες είναι συγκεκριμένες και οι αρμόδιοι απαιτείται να βρουν λύσεις.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε να εστιάσει στα υπαρκτά προβλήματα και την ανθρωπιστική κρίση, ωστόσο φαίνεται πως το πεδίο δεν της “ταίριαζε” ιδεολογικά και δεν την εξυπηρετούσε. Έτσι αποφάσισε να μιλήσει για σπατάλη, παρατυπίες και κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες, επιχειρώντας να αναδείξει την υπόθεση ως “οικονομικό σκάνδαλο”, χωρίς όμως κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο. Πρώτα "πήραν μπρος" τα φιλικά της ΜΜΕ και ακολούθησαν οι επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις, πρώτα από τη ΝΔ και εν συνεχεία από τα κόμματα – ουρά. Τέλος, αυτοεπιβεβαίωσαν τις “ανησυχίες” τους με το γεγονός πως ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Δίωξης της Απάτης (OLAF) να διεξάγει έρευνα.
Ύστερα όμως ήρθε το “άδειασμα” από την Κομισιόν, δηλαδή από την καθ' ύλην αρμόδια: Πρώτον διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της ΝΔ, τόνισε πως “οι έλεγχοι είναι αυστηροί και δεν έχει διαπιστωθεί καμία κακοδιαχείριση”, και δεύτερον κατέδειξε...

Aπό 1ης Οκτωβρίου 2018 απεριόριστες οι αναλήψεις μετρητών...

Χωρίς όριο οι αναλήψεις από την 1η Οκτωβρίου

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταργείται από 1ης Οκτωβρίου 2018 το ανώτατο πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών από τις ελληνικές τράπεζες. Έτσι, από 60 ευρώ ημερησίως το καλοκαίρι του 2015 ή 5.000 ευρώ το μήνα που ισχύει εδώ και λίγους μήνες, από την ερχόμενη.. εβδομάδα δεν θα ισχύει κανένας περιορισμός στις αναλήψεις (παρά μόνον το ύψος των διαθέσιμων υπολοίπων που υπάρχει στους λογαριασμούς των καταθετών).