Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλλογοι ανενημέρωτων γονέων

Πάσχος Μανδραβέλης  ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ                             
Σαν πολύ αέρα δεν πήραν οι διάφοροι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, που απειλούν με καταλήψεις στα σχολεία, επειδή αυτά θα χρησιμοποιηθούν (τις ώρες που δεν λειτουργούν) για τη μόρφωση των προσφυγόπουλων; Ή έχουν την εντύπωση ότι οι σχολικές εγκαταστάσεις είναι τσιφλίκι του μπαμπά τους και δηλώνουν ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας» (επιστολή Συλλόγου Γονέων Φιλιππιάδας, 20.9.2016).

Ας παραμερίσουμε προς στιγμήν το γεγονός ότι μιλάνε για παιδιά που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου και ας βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια μεγάλη κρίση· ένα μεγάλο πρόβλημα. Ευχής έργον θα ήταν να μη γίνονται πόλεμοι, να μην υπάρχει φτώχεια στον κόσμο και να μην υπήρχαν τόσο μεγάλες προσφυγικές ή μεταναστευτικές ροές που ξεσπούν ξαφνικά και αναταράσσουν τις κοινωνίες.

Οι ροές όμως υπάρχουν και η χώρα οφείλει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματά τους σύμφωνα με την εθνική και διεθνή νομιμότητα. Πρέπει να φτιάξει νέες δομές, με τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας, και να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες που είναι ή μένουν ανενεργές. Τη διαχείριση αυτής της κρίσης πρέπει να την κάνουν αυτοί που ο ελληνικός λαός επέλεξε να διαχειριστούν τα προβλήματα. Μπορεί να πει πολλά κάποιος για τη διαχείριση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλα τα ζητήματα, να κριτικάρει τις ιδεοληψίες, την ανοησία, την ανεμελιά τους, αλλά εδώ ισχύει το «ας προσέχαμε». Σε ό,τι αφορά, πάντως, τη διαχείριση του μεταναστευτικού, πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι τόσο καταστροφική, όσο π.χ. στη διαχείριση της οικονομίας.

Οπως και να έχει το πράγμα, πάντως, η κυβέρνηση έχει τη μοναδική πιστοποιημένη δημοκρατική νομιμοποίηση να αποφασίζει. Ολοι μπορούν να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της, ουδείς όμως νομιμοποιείται σε παρανομίες επειδή τον «πνίγει το δίκιο» που νομίζει ότι έχει. Ετσι κι αλλιώς οι υποδομές ανήκουν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που τις πλήρωσε, και όχι σε κατά τόπους αγανακτισμένους. Και αυτός που πληρώνει, αποφασίζει. Διά της εκλεγμένης κυβέρνησής του και μόνο. Οσο για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων Φιλιππιάδας, περί «ιατρικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και λοιπών λόγων», πραγματικά είναι προϊόν του ελλείμματος πληροφόρησης, ένα ενδημικό πλέον φαινόμενο στη χώρα. Αλλά για να καλυφθεί το έλλειμμα αυτό χρειάζονται δύο. Ναι μεν πρέπει να βελτιωθεί η τηλεοπτική δημοσιογραφία και να μην εστιάζει στο ανούσιο εντυπωσιακό, αλλά πρέπει και οι πολίτες να διαβάζουν και καμιά εφημερίδα. Πέντε ημέρες προτού οι γονείς της Φιλιππιάδας αποφανθούν ότι τα παιδιά αυτά «προέρχονται από άλλη ήπειρο, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένα σύμφωνα με το εθνικό μας σύστημα εμβολιασμού και είναι άγνωστο αν είναι έστω εμβολιασμένα από το περιβάλλον που προέρχονται», ο κ. Ιωάννης Μουζάλας ανακοίνωνε στη Βουλή ότι «90% των παιδιών προσφύγων και μεταναστών έχουν εμβολιαστεί» («Καθημερινή» 16.9.2016).
kathimerini.gr

Eπιστολή Αρχιεπισκόπου στόν πρόεδρο της Βουλής εξ αιτίας καί τών δηλώσεων Φίλη...

Ιερός πόλεμος Ιερώνυμου κατά Φίλη

Η Επιστολή


tvxs.gr 19:47 | 22 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:01 | 22 Σεπ. 2016
«Ιερό πόλεμο» κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη κηρύσσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Αιτία του πολέμου είναι οι προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, που το μετατρέπουν από «κατηχητικό» σε «μάθημα γνώσης των θρησκειών». Όμως τελευταία αφορμή για την σφοδρή επίθεση του Ιερώνυμου κατά του Φίλη ήταν οι δηλώσεις του υπουργού σχετικά με το ρόλο της εκκλησίας την περίοδο της κατοχής και της χούντας.

ΠΑΣΟΚ για Καλογρίτσα: Τους έμεινε ο μουτζούρης στο χέρι


ΠΑΣΟΚ για Καλογρίτσα: Τους έμεινε ο μουτζούρης στο χέρι
 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με σχόλιο της στα social media, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ως εκτεθειμένους και στιγματισμένους στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά έγραψε: «Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ανεπανόρθωτα πολιτικά εκτεθειμένοι και ανεξίτηλα ηθικά στιγματισμένοι. Σημάδεψαν τα χαρτιά για να ελέγξουν τα ΜΜΕ, αλλά τους έμεινε ο μουτζούρης στο χέρι».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό για τα όσα είπε στην συνέντευξή του στο Reuters, υποστηρίζοντας ότι τα βλέπει όλα ρόδινα στην Ελλάδα.

«Ας μπει στον κόπο να τον πληροφορήσει η κα Γεροβασίλη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα. Και για να την βοηθήσουμε αναφέρουμε: Αδυναμία καταβολής συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές στις συντάξεις, αδιέξοδα και συγκρούσεις στο μείζον θέμα των προσφύγων. Με την ανεργία και πάλι να τραβάει την ανηφόρα (στοιχεία Αυγούστου). Και το τρίγωνο της διαπλοκής καλά να κρατεί. Ο πρωθυπουργός της ύφεσης και της φτωχοποίησης του λαού μας, ας μην προκαλεί πια την νοημοσύνη μας», επισήμανε το ΠΑΣΟΚ.

Εξι ελληνικά ΑΕΙ στον... πάτο της λίστας με τα καλύτερα του κόσμου

Εξι ελληνικά ΑΕΙ στον... πάτο της λίστας με τα καλύτερα του κόσμου
Έξι ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε μη ανταγωνιστικές θέσεις, στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την  Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017.
 

Κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 301-350,  στις θέσεις 401-500 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στις θέσεις 501-600 κατατάσσονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στις θέσεις 601-800 είναι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στην πρώτη δεκάδα ακολουθούν μετά την Οξφόρδη, τα εξής: Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, Κέιμπριτζ στη Βρετανία,  Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, Χάρβαρντ στις ΗΠΑ,  Πρίνστον στις ΗΠΑ, Αυτοκρατορικό Κολέγιο Λονδίνου, ΕΤΗ Ζυρίχης και τη 10η θέση μοιράζονται το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. 

Στο συγκεκριμένο κατάλογο κυριαρχούν τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια από χώρες της Ασίας. Η Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων από το Times Higher Education που περιλαμβάνει 980 πανεπιστήμια, γίνεται με μια σειρά από κριτήρια μεταξύ των οποίων η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνή εικόνα. 

Η Οξφόρδη τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης διότι βελτιώθηκε σε τέσσερις παράγοντες που θεωρούνται κρίσιμοι: διδασκαλία, έρευνα, βιβλιογραφικές παραπομπές και διεθνή επιρροή.
Ωστόσο, η επιλογή για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανόν να απειλήσει το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον αγγλόφωνο κόσμο, αποκλείοντας επιστήμονες από ερευνητικά προγράμματα, δηλώνει ο Φιλ Μπάτι, ο επικεφαλής της κατάταξης.

«Όπως αναφέρουν ορισμένοι κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, έχει παγώσει η συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα που γίνονται σε συνεργασία με συναδέλφους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλοί παραδέχονται ότι μπορεί να αναζητήσουν να μεταφερθούν σε πανεπιστήμια εκτός της χώρας», δήλωσε στο BBC Φιλ Μπάτι.

tanea.gr

Πώς βλέπουν "στού Λαζόπουλου" τόν Αδώνιδα...

Ο Άδωνις δίνει συγχαρητήρια στον υπέροχο… εαυτό του!..

To περιφερόμενο ανέκδοτο που ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης, καταφέρνει πάντα με αριστοτεχνικό τρόπο να προκαλέσει συγχρόνως γέλιο και λύπη. Παρόλα αυτά δεν...
πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι κάποιο τρολ του διαδικτύου.

Με αυτοαναφορικές, πανηγυρικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο Αδ. Γεωργιάδης μας ενημερώνει για τον υπέροχο εαυτό του και τις απίστευτα εμπνευσμένες ομιλίες του στη Βουλή, όπου και ανακήρυξε το τέλος της «Ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς».

Απολαύστε:



Ο Μέγας Ναπολέων πρέπει να έπασχε από «Σύνδρομο Άδωνη»… 

altsantiri.gr

Στή Μύκονο τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν κατά 170,1% υψηλότερα τόν Αύγουστο!

Μεγάλη αύξηση εσόδων ΦΠΑ στα νησιά

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ στα νησιά της χώρας τον Αύγουστο, προσφέροντας «στήριξη» στο σύνολο των κρατικών εσόδων και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) δείχνουν εκτίναξη των εισπράξεων ΦΠΑ έως και 170%, η οποία συντελέστηκε κυρίως στα πλέον τουριστικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη. Επί της ουσίας, φαίνεται πως φέτος κερδισμένοι από τον Αύγουστο δεν ήταν μόνο οι επιχειρηματίες των τουριστικών περιοχών, αλλά και το Δημόσιο.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ προκύπτει ότι τον Αύγουστο του 2016:

• Στη Μύκονο τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν κατά 170,1% υψηλότερα του στόχου και ανήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για 1,3 εκατ. ευρώ.

• Στη Ρόδο η υπέρβαση έφθασε το 165,6%, με τα έσοδα από τον ΦΠΑ να διαμορφώνονται στα 14,9 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 5,6 εκατ. ευρώ.

• Στη Σαντορίνη τα έσοδα εκτοξεύθηκαν κατά 114,4% και έφθασαν τα 3,9 εκατ. ευρώ αντί για 1,8 εκατ. ευρώ.

• Στη Ζάκυνθο τα έσοδα ανήλθαν στα 2,4 εκατ. ευρώ αντί 1,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 91,2% σε σχέση με τον στόχο.

• Στην Κέρκυρα η υπέρβαση ήταν της τάξεως του 78,6%, με τα έσοδα από τον ΦΠΑ να διαμορφώνονται στα 6,4 εκατ. ευρώ, όταν ο στόχος ήταν να ανέλθουν στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Ο κατάλογος με τα νησιά που τα έσοδα του ΦΠΑ ξεπέρασαν τις προσδοκίες συνεχίζεται. Ωστόσο, μόνο από τις πέντε παραπάνω περιπτώσεις που καταγράφηκε η μεγαλύτερη υπέρβαση προκύπτει ότι το Δημόσιο εισέπραξε φέτος τον Αύγουστο 17,6 εκατ. ευρώ περισσότερα από ό,τι είχε προβλέψει ότι θα λάβει ως έσοδα από τον ΦΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται σε τρεις παράγοντες: ...

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα

από tanea.gr

Η Ρωσία στέλνει στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «Κουζνετσόφ»

Για τις επιχειρήσεις της στη Συρία

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο «Αντμιράλ Κουζνετσόφ» για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας την ανάγκη να «ενισχύσει» τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες στην περιοχή.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το Κουζνετσόφ πρόκειται σύντομα να εφοδιαστεί με μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 τέταρτης γενιάς.

«Αυτήν τη στιγμή, έξι πολεμικά σκάφη και τρία-τέσσερα σκάφη ανεφοδιασμού μετέχουν στον στόλο μας που έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου σε ανακοίνωσή του. «Για να ενισχύσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητές μας, θα προσθέσουμε σε αυτά το αεροπλανοφόρο μας, το Αντμιράλ Κουζνετσόφ», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση για την αποστολή του αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο έγινε δύο 24ωρα αφότου κατέρρευσε η εκεχειρία στη Συρία.
Το «Αντμιράλ Κουζνετσόφ», η βάση του οποίου βρίσκεται στο Μουρμάνσκ, στη Θάλασσα Μπάρεντς, είναι το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται σύντομα να εφοδιαστεί με μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 τέταρτης γενιάς.
Η Ρωσία έχει στη Συρία μια αεροπορική βάση, στο Χμεϊμίν, κοντά στη Λαττάκεια, απ' όπου εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές, ενώ χρησιμοποιεί και τον στρατιωτικό λιμένα της πόλης Ταρτούς.
matrix24.gr

Φέτος η ισημερία είναι στις 26 και όχι στις 22 Σεπτεμβρίου -Ο διευθυντής του Ευγενιδείου εξηγεί γιατί



Φέτος η ισημερία είναι στις 26 και όχι στις 22 Σεπτεμβρίου -Ο διευθυντής του Ευγενιδείου εξηγεί γιατίΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ
Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας.
Αυτό συμβαίνει γύρω στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο φέτος ισημερία έχουμε στις 26 Σεπτεμβρίου.
Ο επίτιμος Διευθυντής στο Ευγενίδειο Πλανητάριο Διονύσης Σιμόπουλος, καταγράφει τα παράξενα των Ισημεριών και αναλύει το φαινόμενο.
«Ορισμένοι φίλοι κοιτάζοντας τα διάφορα επιτραπέζια ημερολόγια και την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, με ρώτησαν γιατί η ημέρα της ισημερίας δεν συμπίπτει με την ημέρα που έχουμε ίση ημέρα και ίση νύχτα.
Πρόκειται για μία πολύ σωστή παρατήρηση, γιατί μερικές φορές παίρνουμε ορισμένα πράγματα ως δεδομένα.
Πάρτε, για παράδειγμα, την παρατήρηση των φίλων μου για την Ανατολή και τη Δύση του Ήλιου.

Ξέρουμε, δηλαδή, ότι καθημερινά ο Ήλιος θα ανατείλει στην Ανατολή και θα δύσει στη Δύση, και ξέρουμε επίσης ότι...

Ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε σε παραλία της Σύρου

Τη δημιουργία ενός ανεμοστρόβιλου κατέγραψε η κάμερα το απόγευμα της Τετάρτης στις Αγκαθωπές της Σύρου.
Το φαινόμενο αυτό προκαλείται ιδιαίτερα όταν θερμές μάζες του υψώνονται με ταχύτητα που υπερβαίνουν κάποιο σχετικό "κρίσιμο όριο", ή όταν συναντούνται αντίθετα ρεύματα αέρος.
thetoc.gr

Το αυτογκόλ Μητσοτάκη με την Τράπεζα Αττικής...

Η συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (α' μέρος)

Δείτε το βίντεο...
Κακό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
επιφύλασσαν οι εξελίξεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
μόλις την περασμένη Κυριακή, διακήρυττε από τη ΔΕΘ, πως «το...


απόστημα της
Τράπεζας Αττικής πρέπει να σπάσει», συμπληρώνοντας ότι «είναι αδιανόητο
να υπάρχουν υπονοούμενα ότι μια τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την
κυβέρνηση, δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια».


Τι το ‘θελε; Τις προηγούμενες
ώρες γινόταν γνωστό, σύμφωνα με άτυπη κυβερνητική ενημέρωση, ότι -με
βάση το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος- Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν
φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατ. ευρώ. Πέτυχε διάνα ο πρόεδρος.
Το πιο απίθανο της υπόθεσης είναι ότι τη συγκεκριμένη ερώτηση, για την
Τράπεζα Αττικής, την υπέβαλε δημοσιογράφος του liberal.gr (στο οποίο
μετέχει ο Γ. Μουρούτης).


Δείτε το βίντεο από 27:45 έως 30:00

altsantiri.gr

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στον Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου



Απογευματινή Βάρδια στον Φάρο Αρμενιστή 2016
με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Ο Δήμος Μυκόνου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση διοργανώνουν την 2η «Απογευματινή Βάρδια» στον Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα.
Η πρώτη Απογευματινή Βάρδια που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 περιελάμβανε μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη και ομιλία του Νίκου Πάλμερ για την ιστορία της Μυκόνου και ήταν μια πρώτη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την αποκατάσταση του κτιρίου και την γνωριμία του με την ιστορία του Φάρου.
Στην «2η Απογευματινή Βάρδια» ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πλάθοντας επί σκηνής ιστορίες ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο και ταξιδεύοντας μας με τον ούριο άνεμο των τραγουδιών. Τα μελωδικά χρώματα του τροβαδούρου ξυπνούν μνήμες, νοσταλγία αλλά και αισθήματα αποχωρισμού και χαράς. Θα ακουστούν επίσης τα γνωστά αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου. Ο Αρμενιστής πάντοτε μας δείχνει το δρόμο…

Μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων εμφανίζονται:

Γιώργος Κοντογιάννης-λύρα
Αντώνης Μυτακίδης-έγχορδα
Μανώλης Μπαρδάνης-φυσαρμόνικα & αφήγηση
Αλίκη ζωγράφου τραγούδι

Είσοδος ελεύθερη
Δωρεάν μετακίνηση, στις 6 το απόγευμα, από τον σταθμό λεωφορείων, στο παλιό λιμάνι.