Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Προβληματισμός...

...στη ΝΔ για την κάλυψη Κουρουμπλή-Καμμένου σε Σαλμά...
Προβληματισμός στη ΝΔ για την κάλυψη Κουρουμπλή - Καμμένου σε Σαλμά  - Media
Πολλές συζητήσεις έχουν προκληθεί στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον Μάριο Σαλμά, ειδικά μετά τις ομιλίες του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι του...
παρείχαν στήριξη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ο μεν Παναγιώτης Κουρουμπλής έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας:
«Επιβεβαιώνω -διότι στη ζωή μας υπάρχει και η συνείδηση- ότι το 2014, ο άνθρωπος που μου έδωσε τις πληροφορίες και κάναμε όλη εκείνη την επίθεση κατά της NOVARTIS ήταν ο Μάριος Σαλμάς».

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι δεν θα ψηφίσει τον Μάριο Σαλμά στη μυστική ψηφοφορία με τις δέκα κάλπες.
Αιτιολογώντας την απόφασή του ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «μετά την ομιλία του απόψε στη Βουλή και την απόδειξη ότι ο ίδιος πήγε την υπόθεση στις ΗΠΑ, εγώ προσωπικά δεν θα ζητήσω παραπομπή του για να βοηθήσω το έργο του - οι άλλοι κατά συνείδηση...».

parapolitika.gr

"Ναι" και για τους "10"...

Τα περισσότερα έλαβε ο Αβραμόπουλος, τα λιγότερα ο Σαλμάς.
Αποτέλεσμα εικόνας για novartis boylh
  Η ΔΗΣΥ κατέθεσε δικό της ψηφοδέλτιο, που καταμετρήθηκε ως άκυρο...
Με το ρολόι να δείχνει ξημερώματα Πέμπτης (05:40), αλλά τις πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται εντός Βουλής να προαναγγέλλουν ακραίο διχασμό και πόλωση, ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το σκάνδαλο Novartis, που παραπέμπει και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα σε Προανακριτική επιτροπή.

Η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε 20 ώρες και 30 λεπτά, αποφάσισε:

Όταν περισσεύουν οι κραυγές και λείπει το πραγματικό σθένος

Στη Βουλής τα έδρανα, της Novartis φάρμακα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κατά κάποιο τρόπο η διαδικασία εξελίχθηκε όπως την περιμέναμε όλοι και όλες. Ατέλειωτες προσφυγές στα θέσφατα της Νομικής επιστήμης (κοντέψαμε να τη μάθουμε απέξω τη Δικονομία, φτάνει πια!), εντάσεις για το θεαθήναι και τίποτε παραπάνω (μπας και μας δείξει ο φακός μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω), καουμποϊλίκι χωρίς αρχή, μέση και τέλος (για να κοκορευόμαστε στους ψηφοφόρους ότι «τους δείξαμε τους μαλάκες»), ύμνους στη.. σοσιαλιστική προοπτική και επανάσταση (ναι, καλά το καταλάβατε, το ΚΚΕ ήταν…), ακόμη και αδιανόητες μπούρδες με φιόγκους και κουδούνια που προήλθαν φυσικά από βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων. Όπως εκείνου που άνοιξε το στοματάκι του και δήλωσε:

Κύριε Τάκη, σε φάγαν τα σαλόνια...

Η πίκρα του Πικραμμένου...

Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος έπεσε θύμα των σαλονιών και των ''λευκών κολάρων'', υποστήριξε ο Δήμος Βερύκιος στον Alpha (Happy day). Σε όλα τα γκαλά, πέριξ της Ηρώδου Αττικού ήταν μέσα ο κ. Πικραμμένος. 

''Aς πρόσεχες κύριε Τάκη''. Σε χρησιμοποίησαν τα σαλόνια'', είπε σχολιάζοντας την συγκίνηση του πρώην πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της ομιλίας του χθες στη Βουλή.

Κατά τον Βερύκιο τα ''λευκά κολάρα'' για να κάνουν τις δουλειές τους χρησιμοποιούν τις κοινωνικές σχέσεις τους με πρόσωπα υψηλά ιστάμενα στον χώρο της πολιτικής.

Τέλος έριξε και ένα καρφί για τις τηλεοπτικές περσόνες που ήταν στα σαλόνια ''πέριξ της Ηρώδου Αττικού'', περσόνες με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός αρεσκόταν να έρχεται σε επαφή...

Τά μηνύματα Σαμαρά σέ Μητσοτάκη καί Καραμανλή

 Γιατί η παρουσία Σαμαρά δεν έκανε ευτυχείς πολλούς στη ΝΔ


 Nικόλ Λειβαδάρη
Είπε 27 φορές την φράση «θα λογοδοτήσετε», προανήγγειλε μισή ντουζίνα ειδικά δικαστήρια – ως τι άραγε, ως μελλοντικός πρωθυπουργός; - διαπίστωσε πραξικόπημα, κίνδυνο για το πολίτευμα και απειλή μονοκομματικού συριζαϊκού κράτους, και διέγνωσε (ξανά) το «τέλος της αστικής δημοκρατίας».
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε χθες στην Βουλή για να απολογηθεί – το είπε άλλωστε -, αλλά για να καταγγείλει. Και, κυρίως, για να δείξει ποιος πραγματικά κυβερνά την συντηρητική παράταξη και ποιος, επίσης, κυβέρνησε αυτόν τον τόπο. Ως προς το τελευταίο, και ως προς το ύφος και τις αξίες της εν λόγω διακυβέρνησης, έσπευσαν να συνδράμουν και κάποιοι ένθερμοι… πατριώτες, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «συνεργάτες» του: Προπηλακίζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και Αννα Βαγενά, και τιμώντας το πνεύμα του κοινοβουλευτισμού και της αστικής δημοκρατίας με απειλές του τύπου «θα σας ξαναφυτέψουμε, όπως στον Γράμμο και το Βίτσι».
Ήταν μια ομιλία και μια παρουσία που μάλλον δεν βοήθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σίγουρα δεν έκανε ευτυχείς πολλούς εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας...

Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μίλησα...

Μια απορία έχει ο απλός ακροατής της χθεσινής συνεδρίασης στη Βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Αφού όλοι, αναφερόμενοι και μη στη δικογραφία, παραδέχτηκαν ότι υπάρχει σκάνδαλο, έστω κι αν κάποιοι το παραδέχτηκαν μόνο με μια δευτερεύουσα πρόταση, πριν μιλήσουν εκτεταμένα περί σκευωρίας, γιατί δεν κάνουν κάτι για να ρίξουν επιπλέον φως στο σκάνδαλο;  
Ειδικά, όλοι αυτοί που πέρασαν από τον χώρο της Υγείας... 
...άρα -θα έπρεπε να- γνωρίζουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις φαρμακευτικές δαπάνες, γιατί, την ώρα που εκφράζουν τον θυμό τους, επειδή σπιλώνεται η υπόληψή τους, ενδεχομένως δικαίως, δεν αποκαλύπτουν π.χ. ότι αντιλήφθηκαν τις αθέμιτες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, πλην όμως οι ίδιοι δεν υπέκυψαν στον πειρασμό;
Το πρόβλημα της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή είναι ότι είδαμε για μια ακόμη φορά το έργο με τα τρία μαϊμουδάκια: δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μίλησα.

Το πρόβλημα είναι ότι έπρεπε να γίνει κάπου αλλού, σε άλλη χώρα -κι όχι απαραίτητα για λόγους καταπολέμησης της διαφθοράς- η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, ώστε να υποχρεωθεί, έστω με ενίοτε υστερικό τρόπο από κάποιους, να ασχοληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο με τη Novartis. Και δυστυχώς μόνο με τη Novartis...

10 πράγματα που κατάλαβα (ή δεν) από τη Novartis στη Βουλή...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

1) Εξαιρετικά συμπαθής ο κ. Πικραμμένος, ένας σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν έκανε τίποτε σχετικά με τη Novartis, λέει, και προσωπικά τον πιστεύω. Εστω και αν ο κ. Φρουζής σε ανύποπτη στιγμή τού έπλεξε το εγκώμιο, ως τον πρωθυπουργό που έσκυψε με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από το φάρμακο.

2) «Ξέρω ότι ο Τσίπρας με αντιπαθεί και κατανοώ το γιατί» είπε χθες ο Αντώνης Σαμαράς και όλοι καταλάβαμε πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αν κάποιος από τους δύο έχει πρόβλημα με τον άλλον, λίγο δύσκολο αυτός να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Θυμόμαστε άλλωστε πώς έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην πρωθυπουργός μετά την 1η ήττα του. Και θυμόμαστε πώς εξαφανίστηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή και μετά το Δημοψήφισμα...

3) Οι κουτσαβακισμοί του Σαμαρά, που δεν πατούσε το πόδι του ως πρωθυπουργός στη Βουλή, μνημειώδεις:

Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες απο τήν Moody’s...

EPA/ANDREW GOMBERT
Κατά δύο βαθμίδες, σε «Β3» από «Caa2» προηγουμένως, αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας και τη θετική προοπτική (outlook).
Ο Moody’s εκτιμά ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα και θα επιστρέψει στη χρηματοδότηση από τις αγορές.
Εκτιμά επίσης ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος εκτροχιασμού.
Τις προηγούμενες ημέρες, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα -σε «Β» από «B-» προηγουμένως- είχαν προχωρήσει και οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Fitch, επιβεβαιώνοντας και τη θετική προοπτική (outlook).

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
naftemporiki.gr