Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τό υπ. Εργασίας διαψεύδει δημοσίευμα τού Βήματος...

Θα στενοχωρήσουμε τους εκδότες του Βήματος...
Απάντηση του υπ. Εργασίας σε δημοσίευμα για τις ΣΣΕ

Οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα τεθούν ξανά σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018 κι αυτό δεν αποτελεί υπόσχεση αλλά ψηφισμένο νόμου του κράτους. Aυτό απαντά το Υπουργείο Εργασίας σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας αναφέρει:
Σε σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” γίνεται λόγος για.. “εγκατάλειψη υποσχέσεων” του Υπουργείου Εργασίας σε ό,τι αφορά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα χαροποιούσε ιδιαίτερα τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες της ιστορικής κατά τα άλλα εφημερίδας. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα σχετικά συναισθήματα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος το δημοσίευμα.
Ωστόσο, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τους στερήσουμε τη χαρά: οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα τεθούν ξανά σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018. Σημειωτέον δε ότι αυτό δεν αποτελεί υπόσχεση αλλά ψηφισμένο νόμου του κράτους.


Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Πολύ θετική η δήλωση τού Μιλτιάδη...

Μ.Βαρβιτσιώδης: Η τουρκική προκλητικότητα απαιτεί εθνικό μέτωπο
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης, αλλά αφετηρία ενότητας. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο βουλευτής της Ν.Δ. και υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα πρέπει να έχουμε εθνικό μέτωπο» τονίζει και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, η οποία όπως λέει «δυστυχώς κάποιες φορές αναγάγει την εξωτερική μας πολιτική σε πεδίο άσκησης προσωπικών στρατηγικών. Και, αναπόφευκτα, εμφανίζεται απροετοίμαστη και αδύναμη να διαχειριστεί με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τέτοιες καταστάσεις».
Κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη, η «απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν πρέπει να εξετάζεται ως μεμονωμένο γεγονός» και αναφερόμενος στους χειρισμούς ευρύτερα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναρωτιέται: «Θυμίστε μου, υπήρξε κατά το παρελθόν κυβέρνηση, που να δώσει στον Ερντογάν το πρόσφορο πεδίο άσκησης για τις επεκτατικές του επιδιώξεις που χρόνια αποζητούσε; Υπήρξε ποτέ Πρωθυπουργός που να του επιτρέψει να έρθει εδώ και να αμφισβητήσει τη Συνθήκη της Λοζάννης; Ή που να του δώσει τη δυνατότητα να κατηγορεί την ελληνική Πολιτεία για ασυνέπεια υποσχέσεων, επειδή δεν παρέκαμψε το εθνικό δίκαιο και παρείχε άσυλο σε 8 Τούρκους αξιωματικούς;»
«Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για φθηνούς εντυπωσιασμούς και η ιστορία μας διδάσκει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οικοδομούνται καθημερινά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διεθνείς συμμαχίες. Όχι με ανακύκλωση των εκατέρωθεν προκλήσεων» επισημαίνει.
Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ τονίζει ότι πρέπει οι γείτονές μας να βάλουν τέρμα στα ζητήματα του αλυτρωτισμού που τους διακατέχουν.
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Νόαμ Τσόμσκι : «Η ελεύθερη αγορά είναι για τους πολύ πλούσιους, όχι για εμάς...»

Τσόμσκι: «Ακόμη και ο Όργουελ θα είχε εκπλαγεί σήμερα»
Ο Τσόμσκι φοράει παντελόνι τζιν και εντυπωσιάζει με τα μακριά λευκά μαλλιά του. Όπως λέει του αρέσει αυτή η ζεστή ατμόσφαιρα. Το φως της ερήμου, ήταν ένας από τους λόγους που τον έκαναν να μετακομίσει στο Τούσον. «Είναι ξηρό και καθαρό», λέει.
«Ζούμε σε μια περίοδο απογοήτευσης;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.
«Πριν από 40 χρόνια», λέει ο Τσόμσκι, «ο νεοφιλελευθερισμός, υπό την ηγεσία του Ρίγκαν και της Θάτσερ εξαπέλυσε επίθεση στον κόσμο. Και αυτό είχε αποτέλεσμα. Η τεράστια συγκέντρωση πλούτου σε ιδιωτικά χέρια συνοδεύτηκε από μια απώλεια ισχύος στον πληθυσμό. Οι άνθρωποι οδηγήθηκαν σε μια επισφαλή ζωή με...