Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Υπέρ του συλλαλητηρίου Κοτζιάς και Τόσκας...

Υπέρ του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό τάσσεται δημοσίως η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Κοτζιάς και Τόσκας.

Στην πολιτική γραμματεία της ίδιας κίνησης μετέχει εξάλλου και η βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για το Σκοπιανό και το συλλαλητήριο επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι« δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» και ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».
Παράλληλα, τονίζουν ότι εγχώρια αλλά και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης» ενώ «εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά»!

Νωρίτερα, σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Κοτζιάς είχε δεχθεί απειλητικές επιστολές σε σχέση με τους χειρισμούς στο Σκοπιανό.

Η ανακοίνωση της κίνησης

Τι δουλειά έχει η εκκλησία με τα συλλαλητήρια;..

Η κατεστημένη Εκκλησία, ως μηχανισμός εξουσίας, γνωστοποίησε ότι «ευλογεί» και θεσμικά στηρίζει τα συλλαλητήρια. Καμιά έκπληξη.

Σταθερά εκτός ρόλου και αποστολής η κατεστημένη Εκκλησία, βλέπει τον εαυτό της ως παράγοντα του δημόσιου βίου, ως συντελεστή των πολιτικών συσχετισμών, ως σύστημα επιρροής και ισχύος.
Δεν την απασχολεί ούτε η αλήθεια των πραγμάτων ούτε η σχετικότητά τους.
Και συμπράττει με παντοειδείς καπηλευτές.

Συμπράττει με ανθρώπους που ο λόγος τους, η επιθετικότητα, το μίσος, φέρουν μέσα τους καταστολή και βία. Πολλοί από αυτούς που εκφράζονται υπέρ των συλλαλητηρίων και προτρέπουν στη συμμετοχή, όπως η Εκκλησία, συνιστούν την απόλυτη αντινομία προς τον απελευθερωτικό λόγο του Ευαγγελίου.

Που υψώνει τον άνθρωπο, ως αυτοπροσδιοριζόμενο, ελεύθερο ον, μέσα από την αναγνώριση και ισότιμη αποδοχή του άλλου. Πέρα από πεποιθήσεις, ιδεολογίες και μυθοπλαστικές παγίδες. Και η λέξη «προδότης», που ακούγεται από δω και από κει, είναι λέξη από το οπλοστάσιο του θανάτου.

Ο ίδιος ο Ιησούς και ο λόγος του, ως παράδειγμα αντι - δύναμης και αντι - ισχύος, βρίσκεται στον αντίποδα συλλαλητηρίων και λαοσυνάξεων.

Η «συνομιλία» της Εκκλησίας με τους ανθρώπους δεν γίνεται στου τόπους της πολιτικής κενολογίας και κομπορρημοσύνης,στις πλατείες και στους δρόμους. Η συνάντηση της Εκκλησίας με τους ανθρώπους γίνεται στους τόπους της ανάγκης. Εκεί που οι άνθρωποι πάσχουν και προσπαθούν.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της κατεστημένης Εκκλησίας για την παρακμή της χώρας. Όσο όμως και αν αυτή πορεύεται χωρίς επίγνωση, δίπλα της, αλλά και στους κόλπους της, όπως συνέβαινε πάντα στην ιστορία, άνθρωποι ελεύθεροι, κατά το πνεύμα του Ευαγγελίου θα κρατούν το φως ζωντανό.

Διαβάζω την τεκμηριωμένη θέση του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου: «Στην παρούσα συγκυρία,σύνολη η διοργάνωση των συλλαλητηρίων είναι παντελώς διαφορετική και ξένη προς τον όλο θεσμό της Εκκλησίας»...

matrix24.gr

Παυλόπουλος: Υπό όρους διχασμού θρηνήσαμε ακόμα και εθνικό μας κορμό

«Εμείς οι Έλληνες, υπό όρους ενότητας μεγαλουργήσαμε»Παυλόπουλος: Υπό όρους διχασμού θρηνήσαμε ακόμα και εθνικό μας κορμό
«Τούτες τις ώρες, που έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις για την πορεία του λαού μας σε ό,τι αφορά την ευημερία, την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και των εθνικών μας παρακαταθηκών, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε είναι να αναλογιστούμε την ιστορία μας, την κληρονομιά μας και ενωμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας»
Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνεχίζοντας την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την εορτή της πολιούχου της πόλης, Παναγίας Υπαπαντής.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το...

Τα στοιχήματα (για τα νούμερα) του συλλαλητηρίου

Πόσο κόσμο θα πιάσει άραγε η συγκέντρωση του Συντάγματος για το Μακεδονικό;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Οπότε μιλάω με τη φίλη μου την Αγγελική από Σαλονίκη και μου λέει με έκπληξη:
«Ρε Χρήστο, τι στόρι είναι αυτό που περιμένουν υποτίθεται ένα εκατομμύριο κόσμο στο συλλαλητήριο; Εγώ ξέρω ότι κάτω απ’ τα Τέμπη ακούνε Μακεδονία και τους σηκώνονται οι τρίχες. Κανονικά, έτσι και γινόταν συγκέντρωση για να υπερασπισθούνε τα δίκια της Θεσσαλονίκης..
κόντρα στην Αθήνα, ούτε χίλια άτομα δεν θα μαζευότανε…»
Τι να της το πω εγώ τώρα, ότι έχει άδικο; Αφού όλοι ξέρουμε τι σόι αγάπη τρέφει η παλιά Ελλάδα για τις Νέες Χώρες και τι αδυναμία τους έχει και στα γήπεδα έχουμε πάει. Εκεί που αντηχούσαν οι κερκίδες από τις κραυγές «Βου-Βου-Βούλγαροι», όποτε έπαιζαν στο λεκανοπέδιο ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής, η Καλαμαριά. Τα ξεχάσαμε νομίζετε ή έχετε την εντύπωση ότι όσοι τα φωνάζανε είναι πλέον τίποτις υπέργηροι τύποι που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν την γκλούτσα απ’ τη βούρτσα; Αν θέλετε, σας πάω στοίχημα ότι μερικοί εξ αυτών θα είναι αύριο πρώτες μούρες μπροστά στην εξέδρα και θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τα βάσανα της Μακεδονίας!
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να συστήσω στον δημοφιλή αοιδό Βασίλη Καρρά να δοκιμάσει ένα πείραμα. Τώρα που θα κατέβει Αθήνα να τραγουδήσει και να κάψει καρδιές, γιατί δεν δοκιμάζει ένα σόλο με το...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ο Δήμαρχος καί ο Πρόεδρος τού Δ.Σ. στό χορό τής Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ»


Πραγματοποιήθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία σε γνωστό κέντρο των Αθηνών ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.
Οι εικόνες από την κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Ορφέας» στην Καλλιθέα, μαρτυρούν ότι οι Ανωμερίτες-Μυκονιάτες ήταν και φέτος συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Φραντζέσκα Κουνάνη ευχαρίστησε από μικροφώνου το Δήμο Μυκόνου για την έμπρακτη στήριξη της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου.
Του γνήσιου κυκλαδίτικου γλεντιού υπό τις μελωδίες του βιολιού του Νίκου Οικονομίδη και των συνεργατών του, προηγήθηκε ο σύντομος χαιρετισμός του κ. Κουκά ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας καλή και δημιουργική χρονιά.
Η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να διασφαλίσει ότι και αυτή η χρονιά θα είναι καλή και δημιουργική για το νησί μας.
Στόχος μας και το 2018 είναι να διατηρήσουμε τη Μύκονό μας στην κορυφή του κόσμου!
Θερμά συγχαρητήρια στην δραστήρια Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου για το εξαιρετικό τους έργο το οποίο αποτυπώνεται στη μαζική παρουσία των συντοπιτών μας στη σημερινή εκδήλωση.»



Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου:
«Θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης.
Να ευχηθώ υγεία, αγάπη, και αισιοδοξία για εσάς και τις οικογένειές σας.
Και να είστε βέβαιοι ότι όταν είμαστε μονιασμένοι και αγαπημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποία δυσκολία βρεθεί μπροστά μας.».


Μύκονος, 01-02-2018                                         ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«Τά γραπτά μένουν»

Και τα βίντεο μένουν...
Μια φορά κι έναν καιρό το «scripta manent» ηχούσε σαν απειλή, που οι περισσότεροι την υπολόγιζαν στα σοβαρά. Τώρα σβήνει κι αυτό άηχο και άσημο, περίπου όπως οι αναμνήσεις όσων μεσόκοπων προσπαθούν μάταια να δείξουν σε παιδιά με κινητό και λάπτοπ τι ήταν το «φυσικό» άλλων καιρών, όχι παμπάλαιων· να περιμένεις λ.χ. δυο-τρεις ώρες κάτω απ’ τον ήλιο, στο ένα και μοναδικό δημόσιο τηλέφωνο της Πάτμου ή της Αμοργού, για να τηλεφωνήσεις στο σπίτι, να πεις πως είσαι καλά. «Μα τι λέει ο γέρος;»

Φαίνεται μάλιστα ότι με τα χρόνια διαμορφώθηκε ένας παράδοξος κανόνας στα μαθηματικά της πολιτικής: Οσο πιο πολλά τεκμήρια βρίσκεις στο απύθμενο διαδικτυακό αρχείο για να αποκαλύψεις τον πολιτικό ανεμοδουρισμό ενός δημόσιου προσώπου και να παραδώσεις στη χλεύη τις ανακολουθίες του, τόσο μικρότερο πολιτικό αποτέλεσμα προκύπτει. Εβριζε αυτούς που δοξάζει τώρα; Τους στόλιζε σαν εθνικούς μειοδότες ή εμπόρους του έθνους; Και; Ούτε το αυτί του αποκαλυπτόμενου ιδρώνει ούτε οι νυν φίλοι του συγκινούνται ιδιαίτερα, ξανακούγοντας σε βίντεο τι τους έσουρνε τρία-τέσσερα χρόνια πριν. Η συγκίνησή τους μάλιστα μικραίνει όσο ευκολότερα εντοπίζονται τα πειστήρια του τυχοδιωκτισμού του υβριστή τους και όσο γλαφυρότερα είναι. Δηλαδή χυδαιότερα...

Γιά τό σοβαρό ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου...

ΠΕΝΕΝ: Να επανέλθει το «απαγορευτικό» απόπλου
Θαλασσοταραχή
MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
  Το σοβαρό ναυτικό ατύχημα που συνέβη τα ξημερώματα 26/1/2018 στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία, όταν κατά τη διαδικασία απόπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Νήσος Μύκονος», ένας 52χρονος ναύτης, μέλος του πληρώματος του πλοίου, χτυπήθηκε στα πόδια σοβαρά από κάβο, ο οποίος έσπασε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ξαναφέρνει στην επιφάνεια το πολύ σοβαρό θέμα του «απαγορευτικού» απόπλου.
Το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ναυτικός έχασε το ένα πόδι του και τραυματίστηκε σοβαρά στο δεύτερο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται.
Κάνει γνωστό ότι...

Απειλές συμβούλου τού Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας, μέσα από τηλεοπτική εκπομπή [Βίντεο]


Ο γνωστός για τις γραφικές παρεμβάσεις του σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, «ξαναχτύπησε», αυτήν την φορά εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας μέσα από τηλεοπτική εκπομπή.

Σε παραληρηματική κατάσταση ο Μπουλούτ είπε ότι η Αθήνα θα αντιμετωπίσει την «οργή» της Τουρκίας, «χειρότερα από την Αφρίν» και θα «σπάσει τα χέρια και τα πόδια κάθε επίσημου, του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε υπουργού τολμήσει να πάει στα Ιμια». Δείτε το Βίντεο : ΕΔΩ
Το 2016 ο Μπουλούτ είχε βάλει στο στόχαστρο τους… Ευρωπαίους μαγείρους στην Τουρκία, οι οποίοι, κατά την γνώμη του, στην πραγματικότητα είναι «κατάσκοποι»...

Υπουργείο Εξωτερικών: Αχαρακτήριστες οι δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου...




Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με σημερινές, αχαρακτήριστες δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, αναφορικά με τα Ίμια, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, τόνισε τα εξής:
«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου,  είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του… Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός».

01 Φεβ. 2018
tvxs.gr  

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ : Περί ...απωλείας τής Μακεδονίας...

Απώλεια εγγυημένη...
Σχετική εικόνα
Αν θέλουμε να χάσουμε τη Μακεδονία δεν έχουμε παρά ν' αφήσουμε την υπεράσπισή της στους μακεδονομάχους. 
Απώλεια εγγυημένη...

Από την στήλη ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ 
(matrix24.gr)

Το «μακεδονικό» και ο σιωπηλός Αβραμόπουλος...

Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί στους γαλάζιους διαδρόμους η προσεκτική αποστασιοποίηση του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη δημόσια συζήτηση για το ονοματολογικό των Σκοπίων.  
Με μακρά διπλωματική εμπειρία, υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας κατά το παρελθόν, ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει... λάμψει δια της απουσίας του στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η θεσμική θέση του Επιτρόπου δεν τον απέτρεψε, κατά το παρελθόν, σε δημόσιες τοποθετήσεις και για θέματα εκτός χαρτοφυλακίου του.  
Καθώς η κυβέρνηση έχει πατήσει το γκάζι της λύσης, το «μακεδονικό» βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής και δημοσιογραφικής ατζέντας ενώ, στον αντίποδα, μαζικοποιούνται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (βλ. Συλλαλητήριο), παραμένει άγνωστο εάν ο Επίτροπος θα αποφασίσει να αλλάξει στάση ή αν θα επιμείνει στη σιωπή.

B. Arman (newpost.gr)

Nτόρα -Τζανακόπουλος : Η "Σίντι Κρόφορντ" κι ο "αρχάριος"...

Επεισοδιακή συνάντηση στο "Focus"...
-Nτόρα: Αφήστε τα καραγκιοζιλίκια.
-Τζανακόπουλος: Δεν σας τιμά αυτή η συμπεριφορά...
Κατ' αρχήν, είχαν καταργήσει τον παρουσιαστή (το είπε κι ο ίδιος ο Χαρίτος). Οι ίδιοι κάναν τις ερωτήσεις και δίναν τις απαντήσεις.
Η Ντόρα, που θα 'θελε να είναι Σίντι Κρόφορντ, αλλά δυστυχώς δεν είναι, εκανε μαθήματα διπλωματικής τακτικής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Να προσέχετε αυτά που σας λέω. Δεν κάνουμε μαθήματα εδω για αρχάριους".
Κάποια στιγμή  εκνευρίστηκε, όταν ο Τζανακόπουλος της είπε, πως, η ίδια τηρεί μια υπεύθυνη στάση, επιμένει στο "Βουκουρέστι", αλλά ο αρχηγός του κόμματος της, Κυριάκος, λέει άλλα. Δεν τολμάει, όπως έκανε σήμερα στην Ηλεία, ούτε να αναφέρει τις λέξεις "σύνθετη ονομασία".
"Αφήστε τα καραγκιοζιλίκια", είπε στον Τζανακόπουλο κι εκείνος της απάντησε...

Η δηλητηριώδης ατάκα της Ντόρας γιά τόν αντιπρόεδρο Άδωνη...

Ο διορισμένος αντιπρόεδρος Αδωνις...

Δεν... εξελέγη...
Και 'κει που έφτασε η κουβέντα για τον Αδωνη Γεωργιάδη (κι αυτά που λέει), η Ντόρα τον "σκούπισε" με μια φράση: Εντάξει, ο Κυριάκος τον διόρισε αντιπρόεδρο της ΝΔ. Δεν...
εξελέγη.
Σαφέστατη... 

Μέγα δώρο -τής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση- η καλλιεργούμενη εντύπωση της «επιτήρησης»...

Γιατί η κυβέρνηση δεν πρέπει να μιλάει για «καθαρή έξοδο»...
...από το Μνημόνιο...
Η ατυχής προσπάθεια του Γιάννη Στουρνάρα να οδηγήσει την κυβέρνηση σε… αυτοπυροβολισμό, με την επιδίωξη προληπτικής πιστωτικής γραμμής μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, αφαίρεσε από τη ΝΔ και την τελευταία προσδοκία να περιορίσει το πολιτικό όφελος που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας από τη διεθνή παραδοχή ότι πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι άλλοι.

Η πολιτική απόγνωση οδήγησε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην όχι και πολύ υψηλού επιπέδου επίκριση «δεν ντρέπεστε να σας θεωρούν στην Ευρώπη την πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση»; Ο Βορίδης κατέφυγε στην ευτέλεια «ο Τσίπρας είναι pet των Ευρωπαίων». Και ο Άδωνις εκτός από πολιτικός, ιστορικός, δάσκαλος ρητορικής και τηλεπωλητής επιδιώκει και δάφνες οικονομολόγου και αναφαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι τον πάνε τον Τσίπρα «επειδή τους κάνει τα χατίρια». Αυτός που θεωρούσε ευλογία το μνημόνιο, αλλά δεν μπορούσε να το υλοποιήσει.

Τώρα ο κύκλος της «απελπισμένης αντιπολίτευσης» κλείνει με μια αναφορά στον επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ που είπε ότι «καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν ενστερνίσθηκε πραγματικά τα προγράμματα διάσωσης, με εξαίρεση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Από τη ΝΔ προσπαθούν να το προβάλουν ως… μομφή για την κυβέρνηση.

Όσοι κατηγορούσαν τον Τσίπρα γιατί αντιτίθεται στο Μνημόνιο τώρα τον κατηγορούν γιατί σεβάστηκε την υπογραφή του και το υλοποίησε για να κλείσει αυτόν τον κύκλο που άνοιξαν οι προκάτοχοι του. Πρώτα οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία, και μετά επιβάλλοντας Μνημόνια που ήταν ανίκανοι να υλοποιήσουν – επιδεινώνοντας έτσι την κατάστασή της. Η βελτίωση όλων των δεικτών προβάλλεται τώρα ως… κακό. Η έξοδος από το Μνημόνιο ως «ένα ακόμη ψέμα του Τσίπρα».

Αυτή τη στιγμή οι πάντες στον πλανήτη – οι πάντες όμως – διαβεβαιώνουν ότι το 2018 θα είναι έτος εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο και περαιτέρω βελτίωσης όλων των οικονομικών μεγεθών της. Όλων. Οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι οι Μητσοτάκης, Γεννηματά και Θεοδωράκης. Όπως δεν βλέπουν ότι αυτές οι απόψεις τους συμβάλλουν περισσότερο στο να μην τους δίνει κανείς σημασία στην Ευρώπη.

Ωστόσο η κυβέρνηση στο θέμα της εξόδου κάνει λάθος χρησιμοποιώντας τον όρο «καθαρή»...