Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ανεστάλη η απεργία των πληρωμάτων στα πλοία από Ραφήνα

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ανακοίνωσε την αναστολή των 24ωρων προειδοποιητικών απεργιακών κινητοποιήσεων από 01/08 έως 03/08, που είχε εξαγγείλει για τους ναύτες- μέλη των πληρωμάτων πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές στο λιμάνι της Ραφήνας.
Το ναυτεργατικό σωματείο αφού συναντήθηκε με εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι έγιναν αποδεκτά τα ζητήματα των ναυτικών μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών και ότι επήλθε συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η ΠΕΝΕΝ είχε καταγγείλει ότι συγκεκριμένες εταιρείες κάνουν υπερβάσεις των ωραρίων εργασίας και του χρόνου ανάπαυσης των πληρωμάτων και δεν καταβάλλουν υπερωριακή απασχόληση.
Στο μεταξύ συνταξιοδοτικό και ναυτεργατικά ζητήματα εξετάστηκαν σε σημερινή συνάντηση που είχαν μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Αναστασίου Πετρόπουλου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


altsantiri.gr

Δέν θέλουν μαθητές με αναπηρία στά σχολεία τους...

Πρωτοφανής ρατΣΙΣμός κατά των ανάπηρων παιδιών...
Στιγμιότυπο από μαθητική παρέλαση... δημόσιου σχολείου
Σε μια επικίνδυνη εκτροπή από το θεσπισμένο αλλά και κοινωνικά αυτονόητο πλαίσιο αρχών κατά των διακρίσεων προχώρησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), αρνούμενος ουσιαστικά την...
προτεινόμενη από το υπουργείο απαγόρευση άρνησης εγγραφής μαθητών με αναπηρία στα ιδιωτικά σχολεία.

Αμεση και αυστηρή η αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, που ζητεί δημόσια απολογία από τον Σύνδεσμο ο οποίος θεωρεί τη ρύθμιση «επίδειξη ανθρωπισμού» αμφίβολης, μάλιστα, σκοπιμότητας, και όχι ζήτημα ισότιμης ένταξης.

Υποδειγματική η επαναφορά στον κοινωνικό πολιτισμό η κοινή πρόταση ΕΣΑμεΑ - ΟΙΕΛΕ για διαβούλευση με τον Σύνδεσμο ώστε να καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αρμονική ένταξη των παιδιών αυτών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η «απάντηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων» που εκδόθηκε αργά, χθες, το βράδυ, από τον Σύνδεσμο, πράγματι δεν άφησε περιθώρια.

Ανέλυσε περαιτέρω την αρχική θέση...

«Πρόκειται για απαράδεκτο, αντικοινωνικό και ρατσιστικό λόγο που προάγει τη διάκριση και αρθρώνεται στην Ελλάδα χώρα μέλος της Ε.Ε., στην Ελλάδα που έχει κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο, με πλούσιο νομικό πολιτισμό κατά των διακρίσεων», αναφέρει η ΕΣΑμεΑ σε ανακοίνωσή της χθες απαντώντας στο σχετικό υπόμνημα του ΣΙΣ, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και που προχθές, ήδη, ο υπουργός Παιδείας είχε ζητήσει να επιστραφεί ως απαράδεκτο.

Επικίνδυνες νοοτροπίες

Παράλληλα ο υπουργός, χθες, έστειλε και απαντητική επιστολή στον ΣΙΣ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:

Σάν βγείς στόν πηγαιμό γιά τό Βοϊνοβιτς, νά εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος...


(Παραλλαγή πάνω σ' ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χαντζόπουλου)

Κώστας Μπακογιάννης : «...η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος»

Μπορούμε να συνυπάρχουμε ακόμα κι αν διαφωνούμε...
«Επειδή διαφωνούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε», τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του ενώπιον του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, εκφράζοντας, όπως και ο πρωθυπουργός, το κλίμα συνεννόησης σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και κεντρικό επίπεδο για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

«Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι όχι άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια». «Όλη η Ελλάδα», είπε ο κ. Μπακογιάννης, «αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, φτώχεια, ανεργία κι αδικία».

«Τα νέα παιδιά», πρόσθεσε, «φεύγουν στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον δρόμο των παππούδων τους μετά από 40 χρόνια». «Περιγράφω μία πραγματικότητα", είπε ο κ. Μπακογιάννης, "η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, μην τρελαθούμε κιόλας", τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που παντρεύτηκε την περασμένη Κυριακή, είπε στον κ. Τσίπρα χαριτολογώντας πως δεν μπορούσε να έχει φανταστεί ποτέ, ότι θα του χάριζε τέτοια εβδομάδα μέλιτος...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι φράση τού κειμένου.

Ορθοπεταλιές στήν ανηφόρα...

Η ζωή (σας) ποδήλατο!...
Αν κάποιος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες ακόμα για το πού πάει το πράγμα και για το κατά πόσο θα βελτιωθεί η (δύσκολη) ζωή του λόγω της εξόδου της χώρας στις αγορές, δεν έχει παρά να ακούσει προσεκτικά τα όσα (μας) είπε ο επίτροπος περί των οικονομικών της Κομισιόν, ο μεγάλος φίλος της χώρας Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος φίλος, που επισκέφτηκε την Αθήνα ακριβώς τη μέρα που παίζονταν το επιτόκιο του δανεισμού (από τις αγορές), ξεκαθάρισε - με τον τρόπο του - ότι το θέμα τελικά δεν είναι και ουδέποτε υπήρξε η διάσωση των ανθρώπων, αλλά η ευημερία των αριθμών.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΝ λοιπόν οι αριθμοί και να βγαίνουν οι λογαριασμοί στα βιβλία των δανειστών, επιφανής εκπρόσωπος των οποίων είναι άλλωστε ο Μοσκοβισί, θα πρέπει οι άνθρωποι (η συντριπτική τους πλειονότητα) να συνεχίσουν να πληρώνουν το μάρμαρο με τον τρόπο που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.

«ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ κάνει παύση», μας είπε ο Γάλλος φίλος, «και δεν εφαρμόσει όσα συμφωνήθηκαν, θα είναι λάθος. Πρέπει να παραμείνει στο "ποδήλατο" και να συνεχίσει να προχωράει. Αν σταματήσει, θα πέσει από το "ποδήλατο". Αλλά με καθησυχάζουν οι εγγυήσεις που μου δίνει η ελληνική πλευρά».

ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει η φράση του Μοσκοβισί μπορεί εύκολα κάποιος να το κατανοήσει αν φέρει στο μυαλό του τη «λαϊκή απειλητική φρασεολογία» με την οποία ο κατά τεκμήριο ισχυρότερος απειλεί αυτόν που μπορεί να απειλήσει: «Θα σου κάνω τη ζωή ποδήλατο».

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, η «ζωή μας είναι ένα ποδήλατο» που για να προχωρήσει απαιτείται αίμα και πολλές φορές ούτε αυτό είναι αρκετό. Κι αυτό που ζούμε εδώ και χρόνια, αυτό θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ζούμε, όπως συνόψισε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Γάλλος φίλος μας...

ΔΗΛΑΔΗ, για να μην απογοητεύσουμε τον Πιέρ θα πρέπει -σύμφωνα με τα λόγια του - η Ελλάδα «να γίνει ένα κανονικό κράτος» και «να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων, που είναι πιο σημαντική από την ψήφιση». Επίσης να αποδεχτεί «το ΔΝΤ σαν ένα απαραίτητο εταίρο, δεν πρέπει να κάνουμε αυτοσχεδιασμούς για το πώς θα φύγει», γιατί - όπως είπε ο Πιέρ - «θέλω να παραμείνει, για λόγους εμπιστοσύνης, μέχρι τέλους» αλλά και γιατί «το ΔΝΤ ζητάει μέτρα για νωρίτερα, όπως τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 αντί από το 2020».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ που δεν κατάλαβε πόσο καλά πάνε πια τα πράγματα;...

topontiki.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Η απόδοση δικαιοσύνης, στούς αδύναμους πολίτες, είναι πολύ μεγάλο πράμα...

«Καταφύγιο των αδύναμων»...
Ακριβώς επειδή «η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδύναμων και ο τελικός εγγυητής των ατομικών δικαιωμάτων», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αδύναμοι μάλλον δεν ένιωσαν ευχάριστα με δύο πρόσφατες αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Το πώς ακριβώς τις έκριναν οι θιγόμενοι, μόνο μερικώς μπορούμε να το κατανοήσουμε από τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων ή κομματικών φορέων. Ολοι τους διατείνονται βέβαια ότι εκπροσωπούν αυθεντικά τον λαό, όμως ούτε η ένταξη στα συνδικάτα ανθεί ούτε η στράτευση σε κόμματα. Στα 43 χρόνια της μεταπολίτευσης πολλοί από τους συρμούς της πρώτης φούριας απόμειναν χωρίς πολλούς επιβάτες.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρώτη απόφαση, «μόνη η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας, εκτός αν γίνεται δολίως και δη για να εξαναγκαστεί ο μισθωτός σε αποχώρηση από την εργασία του». Οπως υπολογίζουν τα συνδικάτα, περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι από έναν έως έξι μήνες. Η κρίση είναι πραγματική, δεδομένη. Και δεν πλήττει μόνο τους μισθωτούς. Δεδομένο όμως πρέπει να θεωρούμε και το ότι ουκ ολίγοι εργοδότες, κάθε βεληνεκούς, χρησιμοποιούν την κρίση σαν πρόσχημα, μεταφράζοντας στο ατομικό τους, συμφεροντολόγο ιδιόλεκτο την προτροπή «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία». Και παρότι έχουν τη δυνατότητα να αμείψουν τους εργαζομένους στην ώρα τους, επιλέγουν να καθυστερήσουν, να φάνε χρόνο. Διότι ο χρόνος είναι χρήμα. Και διότι πρέπει να καταλάβουν όλοι ποιος έχει το πάνω χέρι, άρα και ποιοι οφείλουν να ανεχθούν, να σωπάσουν, να ψάξουν για δανεικά. Και βέβαια να ξεχάσουν τις παλαβές απαιτήσεις για αποζημίωση υπερωριών και τις θεοπάλαβες για αυξήσεις. Πώς τεκμαίρεται όμως ο εργοδοτικός δόλος σε τέτοιες περιπτώσεις; ΄Η μάλλον, πώς τεκμαίρεται ότι δεν υπάρχει, στις περιπτώσεις όπου όντως δεν υπάρχει; Δηλαδή, πώς μπορεί να βρει το δίκιο του ο εργαζόμενος;

Κατά τη δεύτερη απόφαση του Αρείου Πάγου, ένας εργοδότης δικαιούται να εκλάβει την επίσχεση εργασίας ως δήλωση πρόθεσης του εργαζομένου να αποχωρήσει από την επιχείρηση, άρα και να τον απολύσει. Αν δηλαδή απλήρωτοι εργαζόμενοι διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους με επίσχεση εργασίας, ενδέχεται να σκάψουν τον λάκκο τους με το ένα τους χέρι. Αν δεν τα διεκδικήσουν, για να μην μπλέξουν, αυτοενταφιάζονται με το άλλο τους χέρι. Κι αν έστω πουν το παράπονό τους, προσβάλλουν άραγε τη Δικαιοσύνη;...

Παντελής Μπουκάλας (Η Καθημερινή)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Μπέρτολτ Μπρεχτ : “…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…”

Πατρινό «όχι» στην επίχρυση υποκρισία Πατούλη και ΣΚΑΪ...
Έκοψε απότομα τη φόρα στις φιέστες του ΣΚΑΪ και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την πρωτοβουλία ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε», απηύθυνε πρόσκληση προς αρκετούς δημάρχους της χώρας με σκοπό να συνδιοργανώσουν έναν αγώνα δρόμου με τον προκλητικό τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ». Συγκεκριμένα η δράση προβλέπει τη διοργάνωση αγώνων δρόμου σε 52 Δήμους, όπου οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσφέρουν τρόφιμα στα αντίστοιχα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Οι… μαντάμ-Σουσούδες όμως υπολόγιζαν να παίξουν τον ρόλο του φιλάνθρωπου σε πανελλαδική περιοδεία, χωρίς τον… «ξενοδόχο» Πελετίδη. Ο Δήμος της Πάτρας, με μια μεστή ανακοίνωση που αξίζει να διαβαστεί ολόκληρη, απάντησε στον κ. Πατούλη, ξεμπροστιάζοντας, τόσο τον ίδιο, όσο και τον ΣΚΑΪ για την υποκρισία τους.

«Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της ΕΕ, θυμίζουν σε όλους μας πως “…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…”, όπως γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου.

«Η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν είναι κοινωνικό event», τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, το οποίο όταν διάβασαν στον ΣΚΑΪ μάλλον έπεσαν από τα σύννεφα.

«Αν δεν είναι η φτώχεια κοινωνικό event, τότε τι είναι;», αναρωτήθηκαν τα στελέχη του «Όλοι μαζί μπορούμε» και τηλεφώνησαν γρήγορα στον… λαϊκό κ. Πατούλη μήπως και τους βοηθήσει. Μάταια όμως, καθώς ούτε εκείνος όμως μπορούσε να καταλάβει τι λέει αυτό το κουμούνι ο Πελετίδης.

Ωστόσο, από την ώρα που η επιστολή του Δήμου δημοσιοποιήθηκε, ξεσηκώθηκε, για μια ακόμη φορά, ένα κύμα υποστήριξης από πολίτες διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων, που μάλλον τους κάθονται βαριές στο στομάχι οι φιέστες του ΣΚΑΪ που καμία σχέση δεν έχουν με την αλληλεγγύη μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων, αλλά έχουν στόχο την ωραιοποίηση και την αθώωση όσων έχουν ευθύνη για την σημερινή εξαθλίωση, μέσα από την παλιά και δοκιμασμένη συνταγή της φιλανθρωπίας...

"Ηδύ τό μηδέν ...πληρώνειν"!...

Οι Καναλάρχες στο κίνημα «δεν πληρώνω»...
Η μεταπολίτευση υπήρξε σημείο καμπής για την είσοδο επιχειρηματιών και εργολάβων στα ΜΜΕ ενώ, με την χθεσινή αγορά του «Εθνους» και της«Ημερησίας » από τον Ιβάν Σαββίδη αποσύρθηκαν και οι τελευταίοι παραδοσιακοί εκδότες από τα Media.

Νέοι καιροί, νέα ήθη. Η συμμαχία Μαρινάκη-Βαρδινογιάννη-Αλαφούζου  έχει προφανή στόχο την κυριαρχία στα ΜΜΕ αλλά και τον περιορισμό της επιρροής Σαββίδη. Η μάχη στο ποδόσφαιρο επεκτείνεται στα ΜΜΕ και την πολιτική, θυμίζοντας κάτι από Μπερλουσκόνι.

Ως προς τις τηλεοπτικές άδειες οι θέσεις των καναλαρχών δεν αποτελούν έκπληξη: Ουσιαστικά προσβλέπουν σε νέα καθυστέρηση, δηλαδή δωρεάν τηλεοπτικές άδειες και διατήρηση του μονοπωλίου που κατέχουν. Xαρακτηρίζουν «ταπεινωτικό» ότι συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό και ζητούν να μην εφαρμοστεί κανένας από τους νόμους που ψηφίστηκαν για τα ΜΜΕ, ίσως προεξοφλώντας και αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων.

Δεν είναι πρωτόγνωρα όσα ζητάνε καθώς είχαν δοθεί στην επιχειρηματική ελίτ το 1990. Η διαφορά είναι ότι το τότε δικομματικό σύστημα εξουσίας έχει καταρρεύσει και ο νέος «παίκτης» που κυβερνά αρνείται να παίξει με τους ίδιους όρους.

Η δε αντιπολίτευση, αφού θεοποίησε το «ανεξάρτητο» ΕΣΡ όσο κωλυσιεργούσε, είναι άγνωστο πως θα τοποθετηθεί τώρα που το ΕΣΡ καλείται να εφαρμόσει τους νόμους. Πάντως, τόσο οι μιντιάρχες όσο και η αντιπολίτευση, που σήμερα κόπτονται για τη Δικαιοσύνη, δικαιολογούσαν, αν δεν πανηγύριζαν, πέρυσι όταν «κάποιοι προπηλάκιζαν τον Πρόεδρο του ΣτΕ στο … Κολωνάκι»...

tvxs.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Τράκα διακοπές : Μιά -πρό κρίσης- μόδα πού τώρα ξαναφούντωσε καί πού οι ρίζες της χάνονται στά βάθη τών αιώνων...!

Οι διακοπές "στήν τράκα" προηγήθηκαν -ιστορικά- κατά πολύ τών οικονομικών κρίσεων!...
...διότι όπως είναι "Ηδύ τό μηδέν πράττειν"...
...εξίσου (ή καί περισσότερο) ηδύ είναι καί τό...
...μηδέν πληρώνειν...!