Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δήμαρχος Λέσβου σε ΠΝΟ: Εξαιρέστε το νησί μας....

Έκκληση για διατήρηση των δρομολογίων...

Κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών (...), αλλά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους, τονίζει ο Σπύρος Γαληνός
Έκκληση για διατήρηση των δρομολογίων για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων απευθύνει ο δήμαρχος Λέσβου, προειδοποιώντας πως εάν η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτεργατών (ΠΝΟ) συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως έχει εξαγγελθεί, στο νησί θα εγκλωβιστούν πάνω από 30.000! Μία τέτοια υπεσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών θα προκαλέσει ανυπολόγιστες αντιδράσεις, ενώ όπως προειδοποιεί ο κ. Γαληνός «οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους».
Όπως αναφέρει ο δήμος Λέσβου σε σχετική ανακοίνωση «κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών. Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι του Πειραιά, εξασφαλίζει την σταθερή ροή μεταναστών και προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως έχει εξαγγελθεί από την ΠΝΟ, είναι σίγουρο πως θα εγκλωβιστούν στην Λέσβο πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες». «Κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για όλο το νησί όπως δείχνουν και τα γεγονότα των αρχών Σεπτεμβρίου, όταν η έλλειψη εισιτηρίων εγκλώβισε τον ίδιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων», σημειώνεται, ακόμη. «Τους τελευταίους μήνες η Λέσβος διαχειρίζεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί ανοιχτή η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως και εμείς σεβόμαστε και κατανοούμε τα αιτήματα της ΠΝΟ, ζητάμε και από εκείνη να σεβαστεί το γεγονός ότι το νησί μας ζει μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία του και να επιτρέψει στα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες να αναχωρήσουν. Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση...
 
Ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία παρακολουθεί ανήμπορη να δώσει λύση σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, κηρύσσει τριήμερο πένθος στη μνήμη των θυμάτων του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές. Για να τιμήσει την μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων καλεί το λαό της Λέσβου να συμμετέχει μαζικά στην τέλεση δέησης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 5:00 το απόγευμα στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών. Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων - εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους....

Νέα 48ωρη απεργία της Π.Ν.Ο - Συνάντηση με Δρίτσα την Τετάρτη

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα 48ωρη απεργία από την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 6 το πρωί λήγει η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα πλοία.
Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Δεμένα είναι και τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στον Πειραιά και την Καβάλα.
Το αίτημα, να επιτραπεί στα τρία πλοία να μεταφέρουν μετανάστες, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που υπάρχει στα νησιά ή να τους φιλοξενούν ενώ είναι δεμένα στα λιμάνια, που υπέβαλαν στην ΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, σε χθεσινή συνάντησή τους, θα εξεταστεί μαζί με άλλα θέματα που αφορούν την απεργία, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.
Ο Θ. Δρίτσας καλεί αύριο πρωί σε νέα συνάντηση την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μετά την εξαγγελία συνέχισης της απεργίας 
«Θεωρώ ιδιαίτερα αρνητική τη σημερινή εξέλιξη», αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά και στα μέλη της διοίκησής της, μετά την εξαγγελία της συνέχισης της απεργίας της.
«Μια νέα 48ωρη απεργία και μάλιστα, χωρίς καμία εξαίρεση», συνεχίζει ο υπουργός, «δυσκολεύει πάρα πολύ τα οξύτατα προβλήματα που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά, αλλά και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Γνωρίζετε, ότι η κυβέρνηση κατανοεί τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των αιτημάτων, αλλά σ’ αυτή τη συγκυρία πιστεύω ότι πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει θετικούς σχεδιασμούς και θετικές λύσεις μέσα σε ένα άκρως ασφυκτικό και αρνητικό πλαίσιο. Η ανάγκη συνεννόησης χωρίς υποστολή των διεκδικήσεων, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν ανοικτά περιθώρια διαλόγου, που μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές λύσεις», υπογραμμίζει.
Ο Θοδωρής Δρίτσας αναφέρει ακόμη, ότι «τόσο στη χθεσινή συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας σας και των άλλων Οργανώσεων, όσο και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στη συνέχεια, έδωσα διαβεβαιώσεις ότι ″η Κυβέρνηση μελετά με σοβαρότητα και προσοχή όλα τα ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τις θέσεις των Σωματείων″.
Ειδικότερα επεσήμανα, ότι:
- Για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, η συζήτηση είναι ακόμα ανοικτή και παρά τις δυσκολίες, αξιολογούνται όλες οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και του ΝΑΤ.
- Για το ζήτημα της ρύθμισης των συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, δήλωσα πως έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά βήματα και ο δρόμος είναι ανοικτός για μια λύση που θα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό ή και σε απόλυτο τους ναυτικούς.
- Για το ζήτημα της ναυτικής εργασίας, του ΓΕΝΕ, αλλά και του Οίκου Ναύτου και της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως και πολλά άλλα, υπάρχουν ήδη δρομολογημένες πρωτοβουλίες με βάσιμες προσδοκίες ότι σε συνεργασία με τα Σωματεία και την ΠΝΟ, θα οδηγηθούμε σε ικανοποιητικές λύσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα του κλάδου των πλοηγών. Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω και την κρισιμότητα των στιγμών, σας καλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας δίνοντας τον αναγκαίο χρόνο, για την ολοκλήρωση των προσπαθειών που σχετίζονται με τα αιτήματά σας», τονίζει και καταλήγει : «Είμαι στη διάθεσή σας, για νέα συνάντηση στο υπουργείο, αύριο (Τετάρτη 4/11) στις 10 το πρωί».
από kathimerini.gr

Σε ΟΠΑΠ και κρεοπωλεία για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ...

Aλέξης Τσίπρας Στα τυχερά παιχνίδια αλλά και στο κρέας... πολυτελείας προσανατολίζεται η κυβέρνηση αναζητώντας τα έσοδα που θα έδινε ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της...
«Εφ.Συν.», εξετάζεται η επιβολή φόρου 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη παιχνιδιού στο ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ καθώς τα έσοδα από το συγκεκριμένο παιχνίδι έφτασαν το 2014 τα 2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και τις εισπράξεις που είχε ο Οργανισμός από το «Πάμε Στοίχημα», οι οποίες ανήλθαν σε 1,52 δισ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η κάθε στήλη, που σήμερα κοστίζει 50 λεπτά, θα αυξηθεί στα 55 λεπτά και, με δεδομένο ότι το 2014 παίχτηκαν 4,5 δισ. στήλες, το ποσό που αναλογεί στα κρατικά ταμεία μετά τη φορολόγηση φτάνει τα 225 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δημιουργεί μια σειρά από νομικά ζητήματα εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, τα οποία εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχαν χθες το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, παρουσία ομάδας συμβούλων.

Η... ελίτ του κρέατος

Εκτός από το «ΚΙΝΟ», άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε διάφορες κατηγορίες κρεάτων από το 13% στο 23% ή σε κάποια «ελιτίστικα» επεξεργασμένα προϊόντα.

Τα είδη κρεάτων που τέθηκαν επί τάπητος για την αύξηση του ΦΠΑ είναι αυτά από βουβάλι, ελάφι, αγριογούρουνο, μοσχάρι και φυσικά αυτά που προέρχονται από κυνήγι.

Το βόειο κρέας, πάντως, μπαίνει και βγαίνει από αυτή τη «λίστα» από τη στιγμή που η κυβέρνηση διστάζει και δεν θέλει με τίποτα να αυξήσει τον συντελεστή του ΦΠΑ φοβούμενη τις αντιδράσεις από το μέτρο και το πλήγμα που θα υποστούν στην τσέπη τους όλοι οι καταναλωτές.
efsyn.gr

Σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο στη Σάμο...


Δείτε τις φωτογραφίες...
 Ενα φωτεινό «στεφάνι» γύρο από τον ήλιο εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο, στον ουρανό της Σάμου.
Πρόκειται για μια...
ηλιακή άλω, που σχηματίστηκε στα σύννεφα. Στη Μετεωρολογία Άλως ονομάζεται το οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών.
Επειδή βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη παγοκρυστάλλων, τα νέφη που μπορούν να προκαλέσουν το φαινόμενο αυτό βρίσκονται σε ύψος πάνω από 6.000μ. Τέτοια νέφη είναι τα λεγόμενα ανώτερα ή θυσανοστρώματα (Cirrostratus).

Πηγή φωτογραφιών: my-samos.blogspot.gr

Όταν τα μεγάλα πνεύματα της δημοσιογραφίας, συναντιούνται...

Ίδιο θέμα, ίδιος τίτλος, με ελαφρά παραλλαγή στην πρώτη αράδα. Όπου το «Σοκ και δέος» της μιας μετατρέπεται σε «Τρόμο» από τη άλλην. 
Η ...
συνάντηση των μεγάλων πνευμάτων σε μια σπάνια δημοσιογραφική συναστρία.

 harddog-sport.blogspot 

Αεροφωτογραφία Μυκόνου -από ελικόπτερο- τό 1985...


Mεταξύ άλλων διακρίνονται οι βάρκες καί τά καίκια στήν άμμο τού Γιαλού πρίν τήν "καϊκοαπαγόρευση"...

Δράστης : Μιχάλης Γ. Γρυπάρης
Μέσα από τά βρώμικα τζάμια ελικοπτέρου,
χωρίς φίλτρα,
μέ μιά ΝΙΚΟΡΜΑΤ FT2 καί φακό NIKOR 35άρι ευρυγώνιο.
(αύριο έπεται -πάντα από ελικόπτερο- η συνέχεια) 

Η γέφυρα "Pont neuf" στό Παρίσι καί άλλα αξιοθέατα...

                                                                                                                              
Κατηγορία : Αρχιτεκτονική 
                      ---

Σε μία προσπάθεια  να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε αρχιτεκτονικά επιτεύγματα που χαρακτηρίζονται για την αισθητική τους αρτιότητα, σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία από τη γέφυρα Pont Neuf στήν πρωτεύουσα τής Γαλλίας.
Η εν λόγω γέφυρα είναι η παλαιότερη στο Παρίσι και χρειάστηκαν 26 χρόνια για την κατασκευή της. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1578 και ολοκληρώθηκαν το 1604. Η « Le Pont Neuf » αποτελείται από 2 ανεξάρτητες γέφυρες, μία με επτά αψίδες και η άλλη μία με πέντε. Το άγαλμα του Ερρίκου του 4ου βρίσκεται δεξιά της γέφυρας. Πρόκειται για το πρώτο άγαλμα ιππέα που φιλοτεχνήθηκε στο Παρίσι και μάλιστα το πρώτο αυτόνομο άγαλμα, χωρίς δηλαδή να αποτελεί τμήμα κτιρίου. Όπως πολλά άλλα βασιλικά αγάλματα, καταστράφηκε κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Αντικαταστάθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο το 1818. 
                                                                                                  ***
Η "άκρως γλαφυρή" απεικόνιση, στήν ίδια φωτογραφία, τής κατάστασης στήν οποία έχουν περιέλθει ορισμένοι νησιωτικοί δήμοι τής χώρας μας, οφείλεται στήν επιμονή μιάς τοπικής ακτιβίστριας νά συμβάλλει θεαματικά στήν περαιτέρω "σύσφιξη" τών δύο πολιτισμών.
                                                                                                  -----
Σημείωση "Ν.Μ." : H παραπάνω ανάρτηση είδε τό φώς τής δημοσιότητας πρώτη φορά στίς 5 Αυγ 2013. Αναδημοσιεύεται -εκτάκτως- ξανά σήμερα, εξ αιτίας τής επικαιρότητας πού παρουσιάζει στό χρονικό διάστημα πού διανύουμε.

Το ParaMana Puppet Theatre - Σύγχρονο Πειραματικό θέατρο σκιών τον Νοέμβριο την Μύκονο


Το ParaMana Puppet Theatre - Σύγχρονο Πειραματικό θέατρο σκιών με έδρα την Αθήνα- επισκέπτεται τον Νοέμβριο την Μύκονο και θα πραγματοποιήσει μια παράσταση για το κοινό της Μυκόνου.

Έτσι, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους από πέντε έως δώδεκα ετών και τους γονείς τους, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 18:00 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Θησέας ο βασιλιάς της Αθήνας».
Η τιμή εισόδου είναι στα 5,00 ευρώ και η παράσταση τελείται υπό την αιγίδα της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Για το βίντεο της παράστασης κάντε κλικ ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του ParaMana Puppet Theatre και την παράσταση "Θησέας" μπορείτε να επισκέπτεστε τη σχετική σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/ParaManaPuppetTheatre ή το blog μας στη διεύθυνση http://paramanapuppetheatre.blogspot.gr

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!
​Με εκτίμηση,
Α. Παράβα
Καλλιτεχνική Δ/ντρια ParaMana Puppet Theatre​