Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Βουλή: Πρός διερεύνηση το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας γιά τό Γιάννο...

Στη Βουλή δικογραφίες για το Γιάννο Παπαντωνίου...
Δύο δικογραφίες που αφορούν τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου έχουν μεταβιβαστεί στη Βουλή οι οποίες αφορούν τόσο υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, με βάση νεώτερα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές από την Ελβετία και την Κύπρο, όσο και τη μεταβίβαση του ακινήτου του πρώην υπουργού στη Σύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δικογραφίες αφορούν στο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο δεν έχει παραγραφεί όπως το αδίκημα της απιστίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Βουλή για πρώτη φορά καλείται να ερευνήσει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για τον πρώην Υπουργό και να αποφανθεί, με βάση το νόμο αν η πράξη που αποδίδεται τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οπότε είναι και αυτή παραγεγραμμένη όπως και η απιστία, ή αν τελέστηκε επ΄αφορμή των υπουργικών του καθηκόντων, οπότε με βάση και το «μοντέλο » που ακολουθήθηκε πρόσφατα στην υπόθεση της Novartis, το αδίκημα παραμένει ... ζωντανό. Σε αυτή την περίπτωση...

Δελτίο Τύπου : Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα “HYDROUSA”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Η Μύκονος στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα
«Ορίζοντας 2020» “HYDROUSA”


1η Τεχνική Επίσκεψη (Technical Tour) στη Μύκονο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος “HYDROUSA”, στο πλαίσιο του Horizon 2020.

Πραγματοποιήθηκε η 1η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Horizon 2020” “HYDROUSA” στις 17 Σεπτέμβρη 2018 στη Μύκονο και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Μυκόνου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά και του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Μιχάλη Ζουγανέλη.
 

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα HYDROUSA...

Είμεθα ωραίοι : Οι σκληρότερες ερωτήσεις τέθηκαν στήν ...προετοιμασία!

Πιο σκληρές ερωτήσεις δέχθηκε από τους συνεργάτες του...
...παρά από τους δημοσιογράφους ο Μητσοτάκης...
Πιο σκληρές ερωτήσεις δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους συνεργάτες του, παρά από τους δημοσιογράφους στη ΔΕΘ την Κυριακή το μεσημέρι! Η διαπίστωση δεν είναι δική μας, αλλά του επιτελείου του προέδρου της ΝΔ μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου!

Και εξηγούμαστε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από τα «σκονάκια» που του είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του… Νωρίτερα και στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, είχε συμμετάσχει σε μια προσομοίωση συνέντευξης Τύπου που είχε στήσει το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι ίδιοι.

Εκεί λοιπόν δέχθηκε βομβαρδισμό σκληρών ερωτήσεων, ώστε...

Πάμε γιά άρση τού περιορισμού τής κίνησης τών κεφαλαίων (capital controls)

Προς πλήρη κατάργηση των capital controls...
Στην πλήρη -σχεδόν- κατάργηση των capital controls προχωρά η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι προς υπογραφή -από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο- οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες προβλέπουν την πλήρη κατάργηση των δύο πυλώνων των capital controls και τη μερική διατήρηση του τρίτου πυλώνα ( που αφορά την εξαγωγή κεφαλαίων από ιδιώτες προς το εξωτερικό). Ειδικότερα:

¨Ετσι "έπεσε" τό ρωσικό κατασκοπευτικό Ιλιούσιν...

«Πύραυλοι του Άσαντ έριξαν το ρωσικό μαχητικό»
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, οι πιλότοι τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών ανάγκασαν το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 με 15μελές πλήρωμα, να πάει στο πεδίο βολής των συστημάτων αεράμυνας της Συρίας, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί από πυρά που απαντούσαν σε ισραηλινά πλήγματα.
Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λατάκια της Συρίας, όπου οι Ρώσοι διαθέτουν δύο στρατιωτικές βάσεις.
«Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος σαν ασπίδα», με αποτέλεσμα ο πιλότος να μην έχει περιθώρια ελιγμών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ιgor Konashenkov και πρόσθεσε ότι η Μόσχα «διατηρεί το δικαίωμα κατάλληλης απάντησης», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί...

Άρχισε η κατεδάφιση των πρώτων αυθαιρέτων εντός αιγιαλού...

ΥΠΕΝ: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων πάνω στο κύμα
Άρχισε σήμερα η κατεδάφιση των πρώτων αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών που έχει αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το beach bar ξενοδοχείου (47ο χλμ Αθηνών-Σουνίου), που βρισκόταν εντός του αιγιαλού, για το οποίο εκκρεμούσαν πάνω από 20 χρόνια τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής.
Μεταξύ άλλων, κατεδαφίζονται κατασκευές από ξύλο ή μπετό (στέγαστρα, αποδυτήρια, διάδρομος, τουαλέτες, δάπεδο με ψαθωτό στέγαστρο κ.ά.), καθώς και παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον του αιγιαλού...

"Σκεβρώνει" η δημοσιογραφία;...

Η σκουριά της δημοσιογραφίας...
Οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στις συνεντεύξεις Τύπου των Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «κατηγορούνται» ότι απλώς... παραβρέθηκαν. Ότι έκαναν διεκπεραιωτικές ερωτήσεις, ότι δεν τους στρίμωξαν, ότι δεν τους έβαλαν στα δύσκολα χωράφια του καθενός και τους άφησαν να κάνουν πασαρέλα ρητορικής. Και η εξήγηση ποια είναι;

** Η άμβλυνση της κόψης της δημοσιογραφίας;
** Η  οπαδοποίηση του δημοσιογράφου;
** Η μετάλλαξη του ρεπορτάζ από ερευνητικό σε διαδικασία υποδοχής νον πέιπερ, πληροφοριών από κύκλους και δελτίων Τύπου;
** Η απροκάλυπτη κομματικοποίηση των μίντια.
** Τα, όχι και τόσο κρυφά, νήματα που συνδέουν τα στιλό και τα πληκτρολόγια δημοσιογράφων με κομματικά γραφεία;

Μπορεί να είναι όλα αυτά και κάτι πέρα από αυτά:

H Επιθεώρησης Εργασίας έκλεισε Τράπεζα στή Θεσ/νίκη γιά ένα τριήμερο...

ΣΕΠΕ: Τριήμερο λουκέτο σε υποκατάστημα Τράπεζας για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας
Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου).
Το κλείσιμο υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Β. Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), σε εφαρμογή των διατάξεων του πρόσφατου νόμου (4488/17) για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία, ο οποίος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.
Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.    
Υπενθυμίζεται ότι...

Αντίο Φώφη...

Ζωή και θάνατος στη χώρα των κεντρώων
Όταν ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης τα δίνουν όλα για να σαγηνεύσουν το πολιτικό κέντρο 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κανονικά τώρα θα 'πρεπε ν' αρχίσω τα βαριά σεξουαλικά υπονοούμενα, αλλά επειδή είμαστε οικογενειακή ιστοσελίδα και δεν μας αφήνει ο Χατζής να γράφουμε τέτοια θα το πω λάιτ: Τέτοιος έρωτας για το κέντρο δεν ξανάγινε!
Για τους κεντρώους και τις...
κεντρώες που με τις ψήφους τους κρατάνε το κλειδί των εκλογών. Απάνω τους έχουν πέσει ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης, τα πόδια τους φιλάνε, τον ουρανό με τ’ άστρα τους τάζουνε. Και στη Θεσσαλονίκη για πάρτη τους ανεβήκανε και για πάρτη τους μιλήσανε, για να μην πω (συγγνώμη κύριε Τάκη!) για πάρτη τους ξεβρακωθήκανε.
Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Στη μεγάλη μάζα των κεντρώων απευθύνθηκαν και ο Αλέξης και ο Κυριάκος. Με τον τρόπο του ο καθένας και μην περιμένετε από εμένα εδώ να...

"Ο Καρακατσάνης μπήκε στό τηγάνι κι έσπασε τ' αυγά...!"

Πώς ο Πολάκης (μας) έκαψε τον Συνολάκη...
Εψαχνα να βρω τις αιτιάσεις-παύλα-τυμβωρυχία του καθηγητή Συνολάκη και έπεσα πάνω στον Παύλο Πολάκη. Μάλλον, πιο σωστά, αυτός έπεσε πάνω μας.
Γιατί οι αιτιάσεις-παύλα-τυμβωρυχία του περίφημου καθηγητή που θαυμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συμμετέχει στα ιδρύματα της οικογενείας ήταν για κλάματα. Αλλού έλεγε πως η εκκένωση στο Μάτι μπορούσε να γίνει σε μισή ώρα, αλλού σε τρία τέταρτα, αλλού σε 53 λεπτά, αλλού σε μία ώρα και αλλού «πάρε με ένα τηλέφωνο, Κυριάκο, και πες μου σε πόση ώρα θέλεις να το εκκενώσω». 
Είναι σοβαρό το θέμα εννοείται, τόσοι νεκροί, αλλά το πόρισμα του καθηγητή Συνολάκη που έγινε κατά παραγγελία της Νέας Δημοκρατίας είναι για πέταμα.
Και κάπου εκεί λοιπόν σκάει ο Παύλος Πολάκης. Βγαίνει στο facebook και δίνει φόρα παρτίδα τη διεύθυνση κατοικίας του κ. Συνολάκη. Αθλιότητα. Ούτε κατά λάθος δεν το κάνεις. Και αλλάζει όλη η ατζέντα επειδή ένας αναπλ. υπουργός δεν διαθέτει τον κοινό νου για όσους έχουν δημόσιο λόγο. Και δεν υπάρχει και κάποιος να τον μαζέψει, να του εξηγήσει, να τον νουθετήσει σε τελική ανάλυση.
Ερχεται ο Πολάκης και μας ακυρώνει την κριτική μετατρέποντας σε ήρωα τον καθηγητή. Και από τις αιτιάσεις-παύλα-τυμβωρυχία του πορίσματος Συνολάκη περάσαμε στην ανάρτηση Πολάκη. Ούτε βαλτός να ήταν από την άλλη πλευρά. 

         Δημήτρης Κανελλόπουλος
από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                      efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Σέ σύγχυση ο Πατούλης. Χάνει -μάλλον- τό χρίσμα γιά Αθήνα καί παραμένει Μαρούσι... (Φίλοι Μαρουσιώτες, απελπισμένοι από τίς εξελίξεις, "τραβάνε τά μαλλιά τους"!..)

Η λογική ακροβασία Πατούλη με φόντο τον δήμο Αθηναίων

Μερικά κενά στίς απαντήσεις, γιά τά οικονομικά, τού Κ.Μητσοτακη...

Κάποιες απαντήσεις (Μητσοτάκη) δημιουργούν ερωτήματα…
Μετρημένος, όπως και ο Τσίπρας προ εβδομάδος, ήταν ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ. Διότι αμφότεροι γνωρίζουν ότι η «μεταμνημονιακή» εποχή επιτρέπει μεν μερικώς το αυτεξούσιον στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά προβλέπει συγκεκριμένες δυναστικές δεσμεύσεις και ορθώνει ανυπέρβλητους φραγμούς.

Ας δούμε, λοιπόν, συγκεκριμένες θέσεις του αρχηγού της ΝΔ  στα  οικονομικά, καθώς  και τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις του:

1) Είπε-και σωστά- ότι το πλεόνασμα του 3,5% είναι δυναστικό και αντιαναπτυξιακό. Και τόνισε εμφατικά ότι θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους για να μειωθεί το επαχθές αυτό ποσοστό και να αναπνεύσει η οικονομία...