Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα εκλογική ήττα για την Μέρκελ

Exit polls

tvxs.gr 20:27 | 18 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:42 | 18 Σεπ. 2016
Τα χαμηλότερα ποσοστά τους μετά την ενοποίηση της Γερμανίας συγκεντρώνουν οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, όμως προκύπτει από τα exit polls που ανακοινώθηκαν αμέσως το κλείσιμο της κάλπης.

Αντίθετα, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να μπει στο κοινοβούλιο -εξασφαλίζει εκπροσώπηση σε 10 από τα 16 τοπικά Κοινοβούλια της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ARD- επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα exit polls, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδεικνύονται σε πρώτο κόμμα με 23%, ενώ ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες με 18% (από 23,3% που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές του 2011).
Οι Πράσινοι και το Die Linke συναγωνίζονται για την τρίτη θέση, με 16,6% και 16,4% αντίστοιχα.
Το ακροδεξιό AfD συγκεντρώνει το 11,5%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Το Βερολίνο ψηφίζει και ανησυχεί για το AfD. Ήρθε η ώρα του συνασπισμού SPD-Die Linke -Πρασίνων;
Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλέον στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα ενδεχομένως συνεπάγεται την αλλαγή της σύνθεσης της τοπικής κυβέρνησης, με την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του κόμματος της Μέρκελ και την είσοδο σε αυτόν είτε των Πρασίνων, είτε του αριστερού Die Linke.
Το νέο πλήγμα της Μέρκελ είναι το δεύτερο σε δύο εβδομάδες, έπειτα από την αποτυχία της στο ανατολικό κρατίδιο Μακλεμβούργου- Πομερανίας.
Οι απανωτές αποτυχίες έχουν εγείρει αμφιβολίες για το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ.

"...όσο περισσότερο σεξιστική είναι μία κοινωνία, τόσο περισσότερο παρατηρείται το φαινόμενο οι άνδρες να παντρεύονται πολύ νεότερες γυναίκες..."

Γιατί οι Ελληνίδες δεν παντρεύονται νεότερους άνδρες

Πρόσφατη έρευνα στη Γαλλία, έδειξε πως σε ένα στα πέντε ζευγάρια, η γυναίκα τείνει να είναι περισσότερο από πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της. 
Στην Ελλάδα αυτές οι γυναίκες είναι δακτυλοδεικτούμενες. Γιατί;

 

Ο γοητευτικός Bel-ami, στο διάσημο μυθιστόρημα του Γκι ντε Μοπασάν, για να ανέλθει κοινωνικά, σχετιζόταν με μεγαλύτερες γυναίκες-συζύγους ισχυρών ανδρών. 
Εδώ ο Ρόμπερτ Πάτινσον με την Ούμα Θέρμαν, στην ομώνυμη ταινία Bel-ami



-------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχουν δύο νέες λέξεις στο λεξιλόγιό μας και δεν είναι ελληνικές, αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως ειδικά στις ηλικίες κάτω των 40. Αυτές είναι:

  • MILF (μιλφ), δηλαδή Mother/Mom/Mama I’d like to fuck. Στα ελληνικά αυτή η φράση δεν μεταφράζεται. Είναι πρόστυχη, διότι πρώτον θίγει την έννοια της μάνας και δεύτερον δείχνει τύπο αρρωστημένο – και μαμάκια.
  • Cougar (κούγκαρ), δηλαδή η γυναίκα άνω των 40 που πηγαίνει σε μπαρ για να ψαρέψει νεαρούς με σκοπό τη σχέση και το σεξ. Η λέξη cougar κανονικά σημαίνει λεοντάρι των βουνών, πούμα, πάνθηρα κτλ. Ο όρος όμως εν προκειμένω αφορά τη γυναίκα που «ξεσκίζει» τους άνδρες. Αυτή μπορεί να είναι από τη γυναίκα-«τούμπανο στις πλαστικές», μέχρι την απελπισμένη πενηντάρα που δεν χάρηκε νεανικό σεξ, μέχρι τη νυμφομανή (τύπου Σαμάνθα στο «Sex & the city»). Περιλαμβάνει επίσης τη MILF αλλά και τη δυναμική καριερίστα, η οποία θέλει να αποδείξει ότι πέρα από «σκύλα διευθύντρια» είναι μάγκας και στον έρωτα.
Οι όροι MILF και cougar προφανώς είναι όροι που επινόησαν και καθιέρωσαν άνδρες και όχι γυναίκες. Ο πρώτος είναι προσβλητικός απέναντι στον πιο ιερό ρόλο που έχει ιστορικά αποδώσει η κοινωνία στις γυναίκες και ο δεύτερος, είναι εξευτελιστικός. Αν είσαι γυναίκα δεν θέλεις να σε αποκαλέσουν τίποτα από τα δύο. Μάλιστα, αν είσαι γυναίκα πενηντάρα και θες να πας με τις φίλες σου να πιείς ένα ποτό, μπορεί να αισθανθείς και άσχημα, επειδή νιώθεις ότι αυτόματα κατηγοριοποιείσαι. Αν είσαι ωραία θα σε πουν «μιλφ» αν δεν είσαι θα σε πουν «κούγκαρ».
Emmanuel Macron et sa femme Brigitte Trogneux - Le roi Felipe VI et la reine Letizia d'Espagne, reçus par François Hollande, président de la République française, pour un dîner d' Etat au Palais de l'Elysée à Paris le 2 juin 2015.
Ο 38χρονος πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, και μελλοντικός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, και η κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγός του, Μπριζίτ Τρονιέ
Οι Γαλλίδες και ο «Bel-ami»*
Στη Γαλλία, οι γυναίκες, φαίνεται ότι τους όρους αυτούς τους παρακάμπτουν. Η έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Σπουδών (Insée) πρόσφατα έδειξε τα παρακάτω…

O Γιάννης Δραγασάκης περί κυβερνητικής συνοχής καί κοινής στρατηγικής έναντι τού χρέους...

Απαντήσεις Δραγασάκη περί κυβερνητικής συνοχής...

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, μπροστά στο στρατηγικό αδιέξοδό τους, δεν θα έχουν πλέον κάτι άλλο να κάνουν, παρά να επιχειρούν να κατασκευάζουν υποτιθέμενες αντιθέσεις ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενόψει μάλιστα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί» φέρεται να δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης στο περιθώριο της διάσκεψης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να τοποθετήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις δηλώσεις του και τονίζει ότι «η κυβέρνηση είναι ενιαία και έχει κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της χώρας. Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά το χρέος, ουδεμία διαφορά υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών».

«Η κυβέρνηση ενιαία και συλλογικά διεκδικεί να πετύχει στον παρόντα χρόνο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη μείωση του χρέους στη βάση της απόφασης του Eurogroup. Και ταυτόχρονα παραμένει σταθερή στη θέση ότι για τη ριζική επίλυση του ζητήματος σε κλίμακα Ευρώπης, είναι αναγκαία μια πανευρωπαϊκή λύση, την οποία και δεν θα σταματήσει να επιδιώκει», είπε επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης στην Κεντρική Επιτροπή...


efsyn.gr

Ενώπιον νέας εκλογικής ήττας η Άγκελα Μέρκελ... (VIDEO)

Νέα δοκιμασία για την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο

Αντιμέτωπη με ακόμη μία εκλογική αποτυχία, αυτή τη φορά στο κρατίδιο του Βερολίνου, βρίσκεται το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ, ενώ αντίθετα, σημαντικά κέρδη εκτιμάται ότι θα αποκομίσει το κόμμα Εναλλακτική για τη...
Γερμανία (AfD), το οποίο στην προεκλογική του εκστρατεία, εστίασε στη μεταναστευτική πολιτική της Καγκελαρίου.
Η ψηφοφορία στη γερμανική πρωτεύουσα ξεκίνησε στις 9.00 (ώρα Ελλάδας), με περίπου 2,5 εκατ. άτομα να προσέρχονται στις κάλπες.
Έως το μεσημέρι έχει ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 25% του εκλογικού σώματος, ποσοστό αυξημένο κατά 6% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα στις εκλογές του 2011.
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 19.00, με τη ροή των αποτελεσμάτων να εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στις 19.30.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα καταγράψουν σημαντική υποχώρηση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται να διατηρήσουν την πρωτιά, συγκροτώντας κυβέρνηση είτε με τους Πράσινους είτε με το αριστερό Die Linke.
Πριν δύο εβδομάδες, το κόμμα της Καγκελαρίου υπέστη σημαντική ήττα και στο κρατίδιο του Μακλεμβούργου - Πομερανίας...
naftemporiki.gr

Ανησυχητικές συμπτώσεις

Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου, σύζυγο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, ούτε τον ίδιο, άλλωστε, γνωρίζω προσωπικά. Ωστόσο, με την προχθεσινή αιφνίδια έφοδο εισαγγελέων διαφθοράς και αστυνομικών στα γραφεία της εταιρείας της κυρίας Στουρνάρα, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί από την κεντρική τράπεζα η απόρριψη του ηγετικού σχήματος που επιθυμούσε να εγκαταστήσει στην Τράπεζα Αττικής η κυβέρνηση, με έζωσαν τα φίδια. Να είναι τυχαίο; Σύμπτωση και το ότι τους εισαγγελείς, για μια έρευνα που θα μπορούσε να γίνει και χωρίς τη φυσική τους παρουσία, «συνόδευαν» μέσα ενημέρωσης; Από πότε, άραγε, το ξεκίνημα μιας έρευνας που μπορεί να καταλήξει, έπειτα από χρόνια συνήθως, σε πανηγυρική αθώωση του ερευνώμενου, πρέπει να τυγχάνει ευρείας δημοσιότητας; Αραγε το τεκμήριο της αθωότητας που τόσο έχει υπερασπιστεί μισό αιώνα και βάλε η αριστερά παύει να είναι αξία της δημοκρατίας όταν η αριστερά έρχεται στην εξουσία; Και η φήμη της εταιρείας, που ακόμη και πρωτοετείς των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι είναι η μισή της αξία, πού πάει;
Αυτή η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων δεν υπολογίζει τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει αυτό το είδος διασυρμού και διαπόμπευσης πριν καταλογισθεί οποιοδήποτε παράπτωμα ή αδίκημα; Οχι μία, δύο και τρεις φορές να ελεγχθεί η κυρία Νικολοπούλου και η εταιρεία της, η οποία ειδικεύεται στην οργάνωση προβολής και διοργάνωση συνεδρίων στον τομέα της υγείας, καθώς η συγγενική σχέση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος επιβάλλει να είναι απολύτως άψογη στη λειτουργία της. Αυτό, όμως, διαφέρει από την επικοινωνιακή έφοδο η οποία, σε συνδυασμό με το θέμα της Τράπεζας Αττικής, έκανε το σύνολο των μέσων να σχολιάζουν, το καθένα από τη δική του οπτική, ένα θλιβερό νταραβέρι. Οι φιλοκυβερνητικοί υπονοούν ότι ο διοικητής αρνείται τη λύση Ρουμελιώτη στην Αττικής ως «διαπραγμάτευση» γιατί πιέζεται από την έρευνα και όλοι η υπόλοιποι εκφράζουν τη δηλητηριώδη υποψία ότι η κυβέρνηση πιέζει γιατί δεν της έγινε το χατίρι. Την απόλυτη ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, πάντως. Εάν ήθελε, η έρευνα θα ήταν γρήγορη και αποτελεσματική, χωρίς πρόωρη και παράνομη δημοσιότητα, χωρίς να πλήττονται οι θεσμοί.
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
kathimerini.gr 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                      από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (18.09.16)

Φωτογραφήματα τής ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

"Οι Eλληνες". 
Γενική πρόβα για τους ηθοποιούς της παράστασης 
«Die Griechen» 
στο Berliner Ensembles theater, του Βερολίνου. 
Το έργο φέρει την υπογραφή του Volker Braun 
και κάνει την πρεμιέρα του αυτές τις ημέρες. 
EPA/SOEREN STACHE
kathimerini.gr 

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών





Εξιχνιάσθηκε από την αστυνομία η υπόθεση του τραυματισμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, στις 29 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας.
Ο δράστης της επίθεσης είναι Ελληνας, 22 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά αστυνομικών, επεισόδια σε γήπεδα, ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και διανομέων φαγητού, κ.ά.
Μάλιστα για τα συγκεκριμένα αδικήματα τού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους παραβίασε στις 10 Σεπτεμβρίου και έκτοτε αναζητείται.
Η ταυτοποίηση του δράστη επετεύχθη μετά από...