Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η αθλιότητα και ο σεξισμός χτύπησε και πάλι κόκκινο μέσα στη Βουλή

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης και η άποψή του για τις γυναίκες...

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
"Η Ντόρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Φώφη Γεννηματά δεν έχουν να πούνε λέξη;"...

 Αντα Ψαρρά

Η αθλιότητα και ο σεξισμός χτύπησε και πάλι κόκκινο μέσα στη Βουλή, όταν ο γόνος της οικογένειας Βαρβιτσιώτη κατέκρινε την επιλογή της Ολγας Χαρίτου «ως βόλεμα συζύγου βουλευτή».

Προφανώς ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που έγινε...
ασφαλώς υπουργός αποκλειστικά με την αξία του, δεν θα είχε δει το πολυσέλιδο βιογραφικό του προτεινόμενου μέλους για το Ταμείο και αρκέστηκε στα κυριακάτικα αναγνώσματα της κλειδαρότρυπας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε σε πολύ έντονο ύφος στον πρώην υπουργό θυμίζοντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι έχει πάψει προ πολλού και στην Ελλάδα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των γυναικών.

Και καλά ο Μ. Βαρβιτσιώτης δεν κατανοεί τί σημαίνει ανεξαρτησία των γυναικών. Οι βουλεύτριες της ΝΔ και όχι μόνο που βρίσκονταν στην αίθουσα δεν ντράπηκαν;

Δεν τις θίγει η επιμονή στο χαρακτηρισμό μιας γυναίκας με αξιόλογη επαγγελματική καριέρα στη βάση μιας συγγενικής σχέσης; Η Ντόρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Φώφη Γεννηματά δεν έχουν να πούνε λέξη; 

efsyn.gr

«...οι γυναίκες δεν είναι ούτε του ανδρός τους ούτε του πατρός. Έχουν τη δική τους υπόσταση». (Μέ σχόλιο τής "Ν.Μ.")

Αγρια κόντρα στη Βουλή για το διορισμό στο Υπερταμείο της συζύγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
 Αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Βαρβιτσιώτη στη Βουλή...

Αντιπαράθεση είχαν στις Επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αφορμή ήταν η αναφορά του κ. Βαρβιτσιώτη ότι στο υπερταμείο τοποθετήθηκε μία...
γυναίκα που είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Είσαι χυδαίος» φώναξε ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Βαρβιτσιώτης του ζήτησε να ανακαλέσει.

Μετά το τέλος της ομιλίας Βαρβιτσιώτη ο υπουργός Οικονομικών πήρε το λόγο και είπε: «Παραφέρθηκα όταν είπα ότι είστε χυδαίος. Αυτό που είπατε είναι χυδαίο. Μετά από 100 χρόνια φεμινιστικού κινήματος πρέπει να μάθετε ότι οι γυναίκες δεν είναι ούτε του ανδρός τους ούτε του πατρός. Έχουν τη δική τους υπόσταση».

Από τα έδρανα της ΝΔ φώναζε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «η χυδαιότητα είναι να λέτε ότι έχουμε προτείνει ένα τραπεζικό, ένα πανεπιστημιακό και μία γυναίκα αλλουνού».
naftemporiki.gr

Σχόλιο "Ν.Μ." : -Ρέ σύ Ευκλείδη, δέν έχεις πάρει χαμπάρι, ακόμη, ότι έχεις γυρίσει στήν Ελλάδα πού τίς γυναίκες,  καμπόσοι-καμπόσοι, τίς αντιμετωπίζουν σάν "δοχεία ηδονής";
Μ' άλλα λόγια -πιό μυκονιάτικα- σάν "αγγειά" καί "γλαστριά" ηδονής... 
Καί ότι, γι' αυτούς, εκτός από τή μάνα τους όλες οι άλλες είναι...
-Ευκλείδη άν πάρεις καί τίποτα καλοκαιρινά σκανδαλοθηρικά φύλλα νά μελετήσεις (σ' έχει "φάει" η haute culture) θά αντιληφθείς μέ ποιούς "γίγαντες" τού life style αντιδικείς καί δέν θά ξαναχαλάσεις τόσο εύκολα τή ζαχαρένια σου...
Όλα εμείς θά στά λέμε;...
Δ.Ν.Α. 
 

Το «δούλεμα» Μπαλτά

Σωκράτης Τσιχλιάς
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Φαντάζομαι ότι παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς είναι καθηγητής φιλοσοφίας στον τρόπο που μας αντιμετωπίζει. Δεν θέλω να πω με ένα είδος περιφρόνησης, έστω ελεγχόμενης, ή ότι μπορεί από κάποιους να παρεξηγηθεί ως υπογείως υπερόπτης. Οχι κάτι τέτοιο. Περισσότερο μου φαίνεται πως όταν μιλά στη Βουλή, κυρίως όταν διακηρύττει, συνομιλεί μάλλον με την Ιστορία. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω τη δραματική ομιλία του την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή όπου, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας για το πρώην Ελληνικό, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις παλινωδίες του κόμματός του, ήπια συντετριμμένος, εξομολογήθηκε ότι η υπογραφή της συμφωνίας είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο για την επίτευξη του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού! Εξήγησε δε πως το κόμμα του ηττήθηκε μεν από υπέρτερο συσχετισμό δυνάμεων, εννοούσε την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν υποχωρεί, τελικός στόχος παραμένει πάντα ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός... Πάρα πολλοί έγκριτοι αναλυτές στα λόγια του δασκάλου είδαν μια αποκάλυψη, μια κρυμμένη αλήθεια του κόμματος που μας κυβερνά, ότι τελικώς είναι Αριστεροί που θέλουν την ανατροπή του συστήματος, για να εγκαταστήσουν καθεστώς σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω ότι απλώς μας δουλεύει. Ποιος, αλήθεια, εμπόδισε την κυβέρνηση να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα, όπως, άλλωστε, είχε ρητώς δεσμευθεί πριν από τις εκλογές του 2015 ο κ. Τσίπρας; Ποιος δεν τους αφήνει να εφαρμόσουν σοσιαλισμό; Δεν τους πρότεινε ο Σόιμπλε να φύγουμε από την Ενωση και να ακολουθήσουμε την πορεία που επιθυμούμε; Γιατί υπέγραψε έπειτα από υπερωρίες εννέα ωρών το τρίτο μνημόνιο ο κ. Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ήταν η μόνη λύση για να μην τιναχθεί η χώρα στον αέρα; Ποιος τον εμπόδισε να βροντήξει το χέρι στο τραπέζι, να πετάξει τις ιδιωτικοποιήσεις στο καλάθι των αχρήστων και να εφαρμόσει τον δημοκρατικό σοσιαλισμό; Μήπως η αμείλικτη πραγματικότητα, το ότι αυτό που κηρύττει ο κ. Μπαλτάς δεν υπάρχει;
Εκτός αν ο κ. υπουργός του Πολιτισμού εννοεί σοσιαλισμό ένα σύστημα που αυτός και οι κολλητοί του θα πειραματίζονται και τα λεφτά θα τα βάζει ο Ντράγκι. Ωραίο, αλλά θυμίζει επιτραπέζιο.
kathimerini.gr

Νίκος Αλιβιζάτος: Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το κατρακύλισμα της χώρας


Μια αξιοσημείωτη παρέμβαση στον διάλογο που έχει ξεκινήσει για το μάθημα των Θρησκευτικών έκανε χθές ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, μέσα από τις σελίδες της Καθημερινής της Κυριακής, σε προσωπικά μάλιστα τόνο προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 
Η "Νέα Μύκονος" δημοσίευσε ένα σχόλιο -μέ αφορμή τήν επιστολή τού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου πρός τόν υπουργό Νίκο Φίλη- μέ τό οποίο διαχώριζε τό ρόλο τού κατώτερου κλήρου από αυτόν τής ιεραρχίας. Ο καθηγητής Ν. Κ. Αλιβιζάτος πιό τεκμηριωμένος, ως εκ τής ειδικότητος καί τής καθημερινής τριβής του μέ τή νομοθεσία καί όχι μόνον, έχει τήν παρακάτω εξειδικευμένη άποψη πού μέ υποχρεώνει νά τή δημοσιοποιήσω -καί από αυτό τό μικρό, σέ σχέση μέ τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", μέσο- γιά τόν πρόσθετο λόγο τής δεοντολογίας...

Όλο το άρθρο.
τού Ν. Κ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ
Η Εκκλησία δέσμια των ακραίων ιεραρχών της
Κ​​αθώς φέτος συμπληρώνονται επτά χρόνια από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας συμφωνούν ότι το βαθύτερο αίτιο των μνημονίων είναι πολιτικό. Είναι η ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού και η αβελτηρία μιας κακομαθημένης ελίτ να πραγματοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να παρακολουθήσει η χώρα μας τις ιλιγγιώδεις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη και τον κόσμο, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και μετά.

Ολο και περισσότεροι συμπολίτες μας πείθονται επίσης ότι μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Και ότι για την έξοδο από το τέλμα και την ανόρθωση χρειάζεται σχέδιο, υπομονή και προπάντων νέα και ανοιχτά μυαλά, που θα τολμήσουν εκεί όπου οι παλαιότεροι διστάζαμε, από νωχέλεια, από αδράνεια ή από φόβο για το πολιτικό κόστος.
Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το κατρακύλισμα της χώρας. Το 1974, ήταν ο μόνος θεσμός που κυριολεκτικά δεν τον άγγιξε η Μεταπολίτευση. Επί πολλά χρόνια αναλώθηκε σε μάχες ενάντια στα βήματα που επιχείρησαν πρώτα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στη συνέχεια ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου και το καθεστώς των μειονοτήτων. Τι να πρωτοθυμίσω;
Την εναντίωσή της, το 1977, με ογκώδη συλλαλητήρια, στον νόμο του Ευάγγελου Αβέρωφ για...

Αποχωρεί από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Καλογρίτσας

Εμπλοκή

tvxs.gr 11:57 | 26 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 12:47 | 26 Σεπ. 2016
Με επίσημη ανακοίνωση του ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δήλωσε ότι αποχωρεί από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς δεν έχει να πληρώσει την πρώτη δόση.

Νωρίτερα, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ζήτησε παράταση στην προθεσμία που έληγε σήμερα για να πληρώσει την πρώτη δόση. Ο επιχειρηματίας ζήτησε να του χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, επειδή, «λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές», εμποδίζουν την καταβολή της δόσης εντός της ημέρας. Το αίτημα απέρριψε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) επικαλούμενη τον σχετικό νόμο.
Οι άλλοι τρεις υπερθεματιστές πλήρωσαν κανονικά τη δόση.  Αλαφούζος και Μαρινάκης έχουν ήδη από την Παρασκευή πληρώσει τη δόση, ενώ και ο Μίνωας Κυριακού πλήρωσε σήμερα το πρωί. 
Όχι στο αίτημα Καλογρίτσα από την ΓΓΕΕ
Το αίτημα Καλογρίτσα απέριψε η ΓΓΕΕ.
Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».
Επίσης όπως υπενθύμισε νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας της ΓΓΕΕ, όποιος δεν καταβάλλει τη δόση θα χάσει και τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής.
Ο επόμενος υπερθεματιστής μετά τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα είναι ο Ιβαν Σαββίδης.
Η ανακοίνωση Καλογρίτσα