Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

...«βρισκόμαστε στα όρια της κατάρρευσης του υγειονομικού συστήματος»...

«Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης του υγειονομικού συστήματος» προειδοποιούν οι γιατροί

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος
«Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης του υγειονομικού συστήματος» προειδοποιούν οι γιατροί


Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση των νοσοκομείων, αλλά και της περίθαλψης στη χώρα, εκφράζουν οι φορείς των γιατρών και των νοσηλευτών.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε στα όρια της κατάρρευσης του υγειονομικού συστήματος», ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας δηλώνει ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Τα νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας ότι φέτος οι λειτουργικές δαπάνες είναι μειωμένες πάνω από 50% σε σχέση με το 2010.

«Οι δυσχέρειες είναι εμφανείς στην παροχή των υπηρεσιών, αφού στέρεψε το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Τμήματα και ολόκληροι τομείς καταρρέουν από έλλειψη γιατρών, τα κονδύλια που απομένουν στα ταμεία των νοσοκομείων μετά βίας επαρκούν για αγορά γάζας, τα φάρμακα έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση», αναφέρει ο Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο ΠΙΣ κάνει λόγο για βεβιασμένες και χωρίς μακροχρόνιο σχεδιασμό αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και ζητεί τη συνεργασία όλων, ώστε «να ασκηθεί πολιτική που θα ανατάσσει και θα θεραπεύει την υφιστάμενη παθογένεια», ο δε πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι η Υγεία απαιτεί σοβαρή προσέγγιση.

Η ΟΕΝΓΕ ζητεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση και θεσμική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ασθενών,οι οποίοι, όπως τονίζει, «εξευτελίζονται σε νοσοκομεία, τα οποίοι ούτε τα στοιχειώδη για τη νοσηλεία τους δεν μπορούν να παρέχουν».
tanea.gr

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μπλόκο σε όσους ελέγχονται για μαύρο χρήμα

Ούτε η Εφορία θα μπορεί νά προχωρήσει σε πλειστηριασμό!

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μπλόκο σε όσους ελέγχονται για μαύρο χρήμα

Μοιάζει αυτονόητο. Οταν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ελέγχει έναν φορολογούμενο και έχει εκδώσει εντολή δέσμευσης ενός ακινήτου του, η Εφορία δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμό για το ίδιο ακίνητο στην περίπτωση κατά την οποία ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, πολύ περισσότερο δε, δεν μπορεί να του χορηγήσει αποδεικτικό ενημερότητας για να μεταβιβάσει ο ίδιος το ακίνητο.
Ο νόμος για την Αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται για λόγους συντομίας, ισχύει από το 2008. Μόλις χθες όμως, έξι χρόνια μετά, δημοσιοποιήθηκε η ερμηνευτική εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου, με την οποία δίδονται συγκεκριμένες οδηγίες στις ΔΟΥ και στα ελεγκτικά κέντρα για την εφαρμογή διατάξεων του νόμου.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ είναι η μια ανάγνωση της εγκυκλίου, με την οποία είναι σαφές ότι σφίγγει ο ελεγκτικός κλοιός για τους φοροφυγάδες.
Η άλλη όψη αναδεικνύει την ελληνική πατέντα των εγκυκλίων. Κανένας νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν εκδοθούν οι απαραίτητες εγκύκλιοι για κάθε διάταξή του. Ετσι είναι δομημένη η φορολογική διοίκηση στην Ελλάδα και οι διαρκείς αλλαγές στη νομοθεσία οδηγούν σε έναν κυκεώνα διατάξεων που ψηφίζονται μεν, αλλά πολλές φορές μένουν στα χαρτιά.

Η ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Σαββαΐδου...

Συνεργασία Google - ΕΟΤ : "Grow Greek Tourism Online"

Συνεργασία Google - ΕΟΤ για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του Διαδικτύου

Συνεργασία Google - ΕΟΤ για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του Διαδικτύου

Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του Διαδικτύου ανακοινώσε η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online, που έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρόλο που οι online αναζητήσεις για διακοπές στη Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, ένα περίπου 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Η ευκαιρία για ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Oxford Economics, η αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του ελληνικού τουριστικού κλάδου μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Μέσω της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις θα λάβουν υποστήριξη από την Google για να χρησιμοποιήσουν βασικά εργαλεία όπως το Google My Business και το Google AdWords προκειμένου να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν.

Παράλληλα, ο ΕΟΤ και ο ΣΕΤΕ θα...

Επιδοτήσεις γιά τήν κατασκευή ξενοδοχείων καί στή Μύκονο



Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 16 ξενοδοχείων


ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
 Mε διαδοχικές αποφάσεις που υπέγραψε πρόσφατα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου σειράς επιχειρηματικών σχεδίων για την κατασκευή 16 ξενοδοχείων σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ιο και Πύλο.

Πρόκειται για νέες ξενοδοχειακές μονάδες, το συνολικό και επιλέξιμο ενισχυόμενο κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Μykonos S.A. που αφορά τη δημιουργία 4 ξενοδοχειακών μονάδων κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 127 κλινών στον Αγιο Στέφανο Μυκόνου. Το συνολικό και επιλέξιμο ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 4,37 εκατ. ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Ακτές Κυκλάδων Α.Ε. που αφορά τη δημιουργία 4 ξενοδοχειακών μονάδων κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 157 κλινών, επίσης, στον Αγιο Στέφανο Μυκόνου. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 5,4 εκατ. ευρώ.
Για τη δημιουργία 3 ξενοδοχείων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων...

Σε 4 κεντρικά σημεία της Μυκόνου τα έργα του Μιχαήλ Ρωμανού !

  
Μία πρωτότυπη εικαστική έκθεση λαμβάνει χώρα έως τα τέλη του Αυγούστου, παρουσιάζοντας σε κεντρικά σημεία της χώρας της Μυκόνου με την υποστήριξη και τη συνεργασία της ΚΔΕΠΠΑΜ και της Ιταλικής εταιρείας REALIZE, την ενότητα έργων τέχνης του διακεκριμένου εικαστικού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, η οποία εμπνέεται από τη μοναδική ομορφιά της εκκλησιάς της Παναγιάς της Παραπορτιανής ! 
 
Η συγκεκριμένη εκκλησιά, έχει σταθεί μοναδική πηγή έμπνευσης για τον βραβευμένο καλλιτέχνη από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμπνέεται από την ομορφιά της αρχιτεκτονικής της και αποτυπώνει με χρώματα στους καμβάδες του, την αύρα και την ιδιαίτερη αισθητική της, που τον έχει συγκινήσει.
 
Το πρωτότυπο αυτό εικαστικό project χαράσσει μία διαδρομή τέχνης μέσα στη χώρα της Μυκόνου και προσκαλεί...