Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ρεσάλτο κομάντος σε πλοίο που είχε φορτώσει 29 κοντέινερ με εκρηκτικά από Τουρκία

«Το Λιμενικό Σώμα απασφάλισε μία κινητή βόμβα που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες»
Ρεσάλτο κομάντος σε πλοίο που είχε φορτώσει 29 κοντέινερ με εκρηκτικά από Τουρκία

Μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη καθώς κομάντος και πλωτά του σταμάτησαν φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας που είχε φορτώσει στην Τουρκία 29 κοντέινερ με εκρηκτικές ύλες, (πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες), με προορισμό τη Λιβύη. «Το Λιμενικό Σώμα απασφάλισε μία κινητή βόμβα που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους ανθρώπους και το θαλάσσιο περιβάλλον» τόνισε σήμερα ο διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχος Γιάννης Αργυρίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης κατάσχεσης φορτηγού πλοίου στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο μετέφερε εκρηκτικά από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη.Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κλιμάκιο ειδικών αποστολών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησε στη σύλληψη των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Andromeda» με σημαία Τανζανίας, που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, (πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες).
Το πλήρωμα, το οποίο αποτελείτο από οκτώ άτομα, (δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης έπεσε σε αντιφάσεις, ενώ προέκυψε ότι ο πλοίαρχος έλαβε εντολή από τον ιδιοκτήτη του Andromeda να ματαβεί στο λιμάνι της Μισουράτας στη Λιβύη και όχι στο Τζιμπουτί, όπως ανέφεραν τα έγγραφα του πλοίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και εντοπίστηκε σχετική εγγραφή στο ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου, στις 18 Δεκεμβρίου, δεν εντοπίστηκαν ναυτιλιακοί χάρτες για τις περιοχές Τζιμπουτί και Ομάν, που είχαν δηλωθεί ως προορισμός του φορτίου.
Σημειώνεται, ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει κοινοτική Οδηγία που απαγορεύει τη μεταφορά και πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.
Το φορτίο του πλοίου κατασχέθηκε, ενώ το πλοίο, το οποίο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε από την επιθεώρηση ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοϊα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.
Το πλήρωμα του πλοίου αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά, από όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Το πλοίο, όπως και εκρηκτικές ύλες, κατασχέθηκαν.
Ως ιδιοκτήτης του πλοίου φέρεται η εταιρεία Andromeda shipping, πιθανόν Έλληνα πλοιοκτήτη. Επιπλέον, ερευνώνονται τα δρομολόγια που έκανε το συγκεκριμένο πλοίο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς φαίνεται ότι είχε προσεγγίσει και λιμάνια της Κύπρου.
 Ακολουθούν φωτογραφίες :

Η ελευθερία να ενοχλείς



SOOC/Konstantinos Tsakalidis
Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
Μία εκατοντάδα γυναικών, μεταξύ των οποίων η «Ωραία της Ημέρας» και «Τριστάνα» Κατρίν Ντενέβ, δημοσιοποίησε στη Γαλλία ένα άρθρο για να υπερασπιστεί την ελευθερία των ανδρών «να ενοχλούν» και να αντιταχθεί στην «εκστρατεία της κατάδοσης», που έκανε την εμφάνισή της μετά την υπόθεση του τοξικού μεγιστάνα του Χόλιγουντ, που άνοιξε τα στόματα και παρέσυρε πολλά ονόματα. 
«Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο “καμάκι” δεν είναι αδίκημα, ούτε η αβρότητα φαλλοκρατική επίθεση» γράφουν στη «Le Monde» ηθοποιοί, συγγραφείς, ερευνήτριες και δημοσιογράφοι, απορρίπτοντας τον «πουριτανισμό» και την πολιτική ορθότητα.
«Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα» συνεχίζουν οι γυναίκες που υπογράφουν το κείμενο αυτό, λέγοντας ότι υπερασπίζονται «μια ελευθερία να ενοχλείς, απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία».
Οι γυναίκες αυτές ενόχλησαν, γιατί πολλά έχουν γίνει χυλός και επανέρχεται στο επίκεντρο ο ορισμός. Υπό τον τίτλο της πολιτικής ορθότητας ο καθένας ανασύρει διαφορετικά πράγματα στο μυαλό του. Εσείς, ας πούμε, τι θεωρείτε δείγμα «πολιτικής ορθότητας»; Οι κυρίες είναι σαφείς: «Άνδρες τιμωρήθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, ενώ το μόνο κακό που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο, να αποπειραθούν να κλέψουν ένα φιλί, να μιλήσουν για “ευαίσθητα” προσωπικά πράγματα κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού δείπνου ή να στείλουν μηνύματα με σεξουαλικά υπονοούμενα σε μια γυναίκα, με την οποία όμως η έλξη δεν ήταν αμοιβαία».
Οι περισσότερες και οι περισσότεροι -για όσους το ξεχνούν η γλώσσα είναι και κοινωνικό φαινόμενο και αποτυπώνει κοινωνικές σχέσεις, που είναι σχέσεις ανισότητας και ιεραρχίας- έμειναν στο πρώτο επίπεδο: Η «Belle de Jour» κόντρα στο ρεύμα. Ψέμα, γιατί στο «κατηγορώ» λιάζεται η φράση «καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας». Το θέμα δεν είναι η λαγνεία, ούτε ο υγειονομικός έλεγχος της αβρότητας. Το θέμα είναι η άγρια επίδειξη δύναμης, η κατάχρηση εξουσίας και δεν χωρούν αστεία.   
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 
naftemporiki.gr  

Η Catherine Deneuve υπερασπίζεται την ελευθερία των ανδρών να «ενοχλούν» τις γυναίκες



Ομάδα γυναικών -μεταξύ των οποίων διάσημες εκπρόσωποι από τον χώρο της Τέχνης, όπως οι ηθοποιοί Catherine Deneuve, Ingrid Caven και η συγγραφέας και κριτικός Τέχνης Catherine Millet-, δημοσιοποίησε στη γαλλική «Le Monde» άρθρο για να υπερασπιστεί την ελευθερία των ανδρών να «ενοχλούν» τις γυναίκες,  και να αντιταχθεί στην «εκστρατεία της κατάδοσης» που έκανε την εμφάνισή της, μετά την υπόθεση Weinstein.


 «Ο βιασμός είναι έγκλημα. Όμως, το επίμονο ή αδέξιο φλερτ δεν είναι αδίκημα, ούτε η αβρότητα φαλλοκρατική επίθεση», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων, απορρίπτοντας τον «πουριτανισμό» που διακατέχει ξαφνικά τους πάντες, με αφορμή τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος και όχι μόνο.
Catherine Millet
Η «εκστρατεία καταγγελιών και καταδόσεων» του κινήματος #ΜeToo, σημειώνουν, έχει οδηγήσει σε μία ιδιότυπη «απόδοση δικαιοσύνης με συνοπτικές διαδικασίες», η οποία έχει ήδη τα πρώτα θύματά της: άνδρες «τιμωρήθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, ενώ το μόνο κακό που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο, να αποπειραθούν να κλέψουν ένα φιλί, να μιλήσουν για “ευαίσθητα” προσωπικά πράγματα κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού δείπνου ή να στείλουν μηνύματα με σεξουαλικά υπονοούμενα σε μια γυναίκα, με την οποία όμως η έλξη δεν ήταν αμοιβαία».

«Αυτός ο πυρετός να στείλουμε τα “γουρούνια” στο σφαγείο», τονίζουν χαρακτηριστικά τα μέλη της συλλογικότητας που υπογράφουν το κείμενο, «αντί να βοηθάει τις γυναίκες να αυτονομηθούν, εξυπηρετεί στην πραγματικότητα τα συμφέροντα των εχθρών της σεξουαλικής ελευθερίας, των θρησκευτικών εξτρεμιστών, των χειρότερων αντιδραστικών και αυτών που θεωρούν…. ότι οι γυναίκες είναι ξεχωριστά όντα, παιδιά με πρόσωπο ενηλίκου, που ζητούν συνεχώς να προστατεύονται».
Catherine Deneuve

«Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα», καταλήγουν οι υπογράφουσες, λέγοντας ότι υπερασπίζονται «μια ελευθερία να ενοχλείς, απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία».


Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 
Naftemporiki

Ο Τσίπρας άλλαξε… ομάδα...

...και μαίνεται ο πόλεμος...
Μαρινάκης, Τσίπρας, Ιβάν. 
Η σύγκρουση είναι ποδοσφαιρική αλλά και πολιτική. 
Και σίγουρα θα έχει θύματα...
Γιώργος Καρελιάς   
Είναι η πρώτη φορά από την εποχή Κόκκαλη που μια κυβέρνηση συγκρούεται τόσο μετωπικά με έναν επιχειρηματία και παράγοντα του ποδοσφαίρου (Μαρινάκης). Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν επενδύσει (σχεδόν…) τα... πάντα στον Ιβάν Σαββίδη.

Δεν είναι και τόσο μακρινή η εποχή που το (αμοιβαίο) φλερτ ΣΥΡΙΖΑ και Βαγγέλη Μαρινάκη δεν μπορούσε να κρυφτεί. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, για παράδειγμα, είχε προκαλέσει σούσουρο μια «τυχαία» συνάντηση του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού με την υποψήφια (και μετέπειτα εκλεγείσα) περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο κ. Μαρινάκης είχε δηλώσει ανοικτά ότι στο δεύτερο γύρο για τον δήμο Πειραιά θα ψήφιζε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Δρίτσα, αν δεν κατάφερνε να πλασαριστεί ο συνεργάτης του Πέτρος Μώραλης. Τελικά δεν χρειάστηκε, γιατί ο Μώραλης εξελέγη δήμαρχος νικώντας τον υποψήφιο της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο. Οργίασαν τότε οι φήμες ότι οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν Μώραλη, δηλαδή Μαρινάκη. Και, σε αντάλλαγμα, οι νικητές «βοήθησαν» στην εκλογή Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.

Η καλή σχέση Μαρινάκη-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε και όταν έγινε η πολιτική αλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Βεβαίως, με την αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ, οι ισορροπίες κάπως αποκαταστάθηκαν, λόγω των παραδοσιακών σχέσεων του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού με την οικογένεια Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά τίποτα δεν έδειχνε τον ανελέητο πόλεμο που θα ξεσπούσε μεταξύ της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του εφοπλιστή, ο οποίος πήγε για τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες...

Η UNESCO τίμησε τό ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ. Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η UNESCO ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
 

Σημαντική βράβευση του Δήμου Μυκόνου από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων - από την Κυριακή 7 έως και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 - στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας, για τον εορτασμό της 20ής επετείου του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στο Δήμο Μυκόνου, για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

Ο Δήμος Μυκόνου απέσπασε αυτήν τη διάκριση ως ελάχιστο δείγμα στη συνολική του προσφορά στον Πολιτισμό, αλλά και ειδικότερα για τα πολιτιστικά δρώμενα διεθνούς εμβέλειας που έλαβαν χώρα κατά το περασμένο έτος και είχαν ως αποτέλεσμα την προβολή του Κυκλαδικού Πολιτισμού εντός και εκτός Ελλάδος, με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Vanity αλλά και πλήθος άλλων σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ο οποίος ταυτόχρονα κατέχει τη θέση μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Το βραβείο στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων παρέλαβε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων, κ. Μαρία Κουσαθανά.
Στη σύντομη ομιλία της, η κ. Κουσαθανά υπογράμμισε τη σημασία της βράβευσης, η οποία και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο, με κύριο στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού του νησιού - αρχαίου και σύγχρονου - ο οποίος και αποτελεί βασικό στοιχείο ενός διαφορετικού προσανατολισμού της Μυκόνου, πέραν αυτού του παγκόσμιου κέντρου θερινής αναψυχής και διασκέδασης.

«Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού στηρίχθηκε στον πολιτισμό μας και αυτή τη σχέση πρέπει να ενδυναμώσουμε, κάτι το οποίο πράττει συστηματικά και μεθοδικά η παρούσα Δημοτική Αρχή τα τελευταία 3 χρόνια, έχοντας πλέον ορατά αποτελέσματα. Ελπίζουμε και επιθυμούμε στην προσπάθειά μας αυτή, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων να βρίσκεται δίπλα μας και στο μέλλον», τόνισε στην ομιλία της η κ. Κουσαθανά.

Μύκονος, 09-01-2018
                                                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Bloomberg: «Τα ελληνικά ομόλογα είναι τόσο ασφαλή όσο και των ΗΠΑ»...

δημοσιεύει το Bloomberg...


Τα ελληνικά ομόλογα είναι ακριβώς τόσο ασφαλή όσο και τα ομόλογα των ΗΠΑ, τουλάχιστον σύμφωνα με την αγορά ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, με τίτλο: «Η απόδοση των διετών ομολόγων των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερη από αυτή των ελληνικών στο σημείο καμπής της κρίσης».

«Οι διετείς κρατικοί τίτλοι των ΗΠΑ έχουν τώρα μεγαλύτερη απόδοση από αυτούς της μεσογειακής χώρας. Η αποκατάσταση της φήμης της ελληνικής αγοράς και η προσδοκία ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας οδηγούν στη μείωση του κόστους δανεισμού, την ώρα που οι προσδοκίες για ενίσχυση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ωθούν προς τα πάνω τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων τους», προσθέτει το δημοσίευμα...


newsbeast.gr

Προβοκάρω, προβοκάρεις, προβοκάρει : «Κουμάρι νά γίνεται...»!

«Τριγωνάκια» Μητσοτάκη, Μαρινάκη και Αλαφούζου...
Η «Καθημερινή», ιδιοκτησίας του ομίλου Αλαφούζου, δημοσιεύει εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος από το 2009 το οποίο ουσιαστικά χρεώνει στην κυβέρνηση Καραμανλή τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οδήγησε στα Μνημόνια. Το «Εθνος», ιδιοκτησίας Σαββίδη και υπό διεύθυνση Μάρη, βγαίνει με πρωτοσέλιδο «Στοχοποιούν τον Καραμανλή» και δείχνει ως ενορχηστρωτή αυτής της στοχοποίησης την συμμαχία Μητσοτάκη – Αλαφούζου.

Παραπλεύρως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης – κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη, πρώην συνέταιρος, αργότερα σκληρός αντίπαλος και εσχάτως ευρισκόμενος σε φάση επαναπροσέγγισης με την πλευρά Αλαφούζου – επιλέγει την… παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού για να κατεβάσει σχεδόν πολιτικό μανιφέστο, καταγγέλλοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ζούμε σε μια χούντα» και να βάλει, εμμέσως πλην σαφώς, κατά Σαββίδη και Μελισσανίδη.

Κατόπιν τούτων, και αφού πέρασαν περισσότερες από 48 ώρες από την δημοσιοποίηση του εγγράφου της «Καθημερινής», η ΝΔ αποφασίζει να καταγγείλει «χτίσιμο νέας μιντιακής διαπλοκής», χαρακτηρίζει «προβοκατόρικο» το δημοσίευμα του «Εθνους» και καταγγέλλει ότι ο όμιλος Μάρη τελεί σε «διατεταγμένη υπηρεσία» υπαινισσόμενη υπόγειες, προνομιακές σχέσεις του επιχειρηματία με το Μαξίμου και, κυρίως, με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες, έως αργά χθες το βράδυ υπήρχε έντονη κινητικότητα στην Πειραιώς, προκειμένου να υπάρξει ανάλογη απάντηση-αντίδραση και από την πλευρά Καραμανλή.

Ο διαγωνισμός και ο «υπόδικος»
Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις 48 ώρες πριν λήξει η προθεσμία...

ΕΚΤ : Στά 22 δισ. ευρώ καθορίσθηκε τό ανώτατο όριο έκτακτης ενίσχυσης...

Η μείωση του ELA αντανακλά τη βελτίωση...

της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών...

Στις 9 Ιανουαρίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 22,0 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2,8 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές...


left.gr

«Πύρινη» γλώσσα από Ν.Δ...

για το πρωτοσέλιδο που της άναψε φωτιές...

Σκληρή επίθεση στο «Εθνος» -και μέσω αυτού στην κυβέρνηση- εξαπέλυσε χτες η Ν.Δ. με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ ταυτίζονται και στοχοποιούν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τα αίτια της οικονομικής κρίσης.

Χωρίς να λαμβάνει θέση επί της ουσίας του δημοσιεύματος, η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο» και συμπέρανε πως «δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ο Ομιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.».

Η Πειραιώς σημείωσε ότι όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το ζήτημα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε μάλιστα τον Γιάννη Δραγασάκη πως «πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη» και υπογράμμισε πως την κυβέρνηση «καμία συμμαχία με την παλιά ή τη νέα διαπλοκή δεν μπορεί να διασώσει».

«Είναι λογικό ο κ. Μητσοτάκης που γεννήθηκε μέσα στη διαπλοκή και το όνομά του έχει συνδεθεί με τα μισά πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» ανέφερε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι «το ομολογεί στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. παραδεχόμενη ότι "παλιά διαπλοκή" υπήρχε».

«Πότε άραγε; Με ποιες κυβερνήσεις; Προφανώς σε αυτές που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός» συνέχισε το Μαξίμου, διαβεβαιώνοντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί, ούτε συνδιαλέγεται εν κρυπτώ».

«Αν, ωστόσο, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχουν καμία διαφορετική φωνή, έχοντας συνηθίσει όλα τα ΜΜΕ να παίζουν στο δικό τους το χαβά, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τον κουμπάρο τους και υπόδικο κ. Μαρινάκη, που έχει ήδη αγοράσει περίπου επτά εφημερίδες, να αγοράσει για χάρη τους άλλες τόσες» κατέληξε το Μαξίμου...



efsyn.gr

Η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ και η κουλτούρα της Ν.Δ...

Ξεκάθαρα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. χαρακτήρισε (Real FM) ημίμετρο το άρθρο για τις απεργίες στα πρωτοβάθμια σωματεία λέγοντας ότι ουσιαστικά το 1/2 προβλέπεται μόνο για την απαιτούμενη απαρτία των ταμειακά εντάξει μελών του σωματείου στη Γενική Συνέλευση, άσχετα αν αυτό θα αποτυπώνεται μετά και σε απόλυτο αριθμό ψήφων.

Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε στην... κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ, που περίπου καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει τα δάνεια και τις δόσεις στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους δανειολήπτες που έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Για την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ και το «δεν πληρώνω» μίλησε αναλυτικά η Μαρία Σπυράκη, όμως για την πρακτική του κόμματός της που στ' αλήθεια δεν πλήρωνε και έφτασε το «κόκκινο» δάνειο της Ν.Δ. στα 200 εκατ. ευρώ, δεν είπε κάτι.

Προφανώς της διέφυγε, όπως της διέφυγε και το ποιοι ακριβώς έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ποιοι καρπώθηκαν τα θαλασσοδάνεια...


A.Ψ. 
efsyn.gr 

Εκλογές και Αϊνστάιν...

Ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σχετικά με τον χρόνο των επόμενων εκλογών. Και, ως αναμενόταν, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με...
το τέλος της κυβερνητικής θητείας, τον Σεπτέμβριο του 2019. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς με βεβαιότητα ότι θα το καταφέρει, είναι όμως προφανές ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός του. Ωρύεται επ’ αυτού η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητώντας εκλογές μέσα στο 2018.

Σε κάθε περίπτωση, μέρες που ’ναι, οι προβλέψεις και εύκολες και φτηνές είναι. Θέλουν στη ΝΔ να ρίξουν τα ταρώ ή να χαϊδέψουν τη γυάλινη μπάλα; Ας το κάνουν.

Το να επιδιώκει όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κι από κοντά του ολοένα και συχνότερα και η Φώφη Γεννηματά) εκλογές, ει δυνατόν, την επόμενη Κυριακή και πολιτικά ανόητο είναι και εθνικά επιζήμιο.

Πολιτικά ανόητο είναι όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να επιβάλει τις εκλογές, αλλά και διότι δεν ακούει τι του λένε όλοι οι «παίκτες». Του το είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, το λένε οι Βρυξέλλες, το λέει το ΔΝΤ και κάθε σοβαρός άνθρωπος στην Ευρώπη πως, με ανοιχτό το θέμα διακυβέρνησης στη Γερμανία, την Ιταλία να ακολουθεί με εκλογές την άνοιξη και άλλα πολλά, το μόνο που δεν θα ήθελαν είναι μια νέα ελληνική περιπέτεια. Του το λένε επίσης οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, που κατά 50%-60% δεν θέλουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το ότι όλοι αυτοί δεν έχουν πειστεί πως η ΝΔ θα κομίσει κάτι διαφορετικό, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση, που μάλλον δεν συζητούν στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη.

Κι εδώ ισχύει το λανθασμένα αποδοθέν στον Αϊνστάιν: δεν μπορείς να ζητάς κάθε μέρα εκλογές, όταν ξέρεις ότι δεν θα συμβεί, και να προσδοκάς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Είναι όμως και εθνικά επιζήμιο. Διότι μέσα στον «επαναστατικό ενθουσιασμό» που διέπει τους ιεροκήρυκες της καταστροφής παραβλέπεται ότι εκλογές τώρα σημαίνουν πλήρη αναστολή της πορείας εξόδου από τα μνημόνια, εκτόξευση των spreads και του συστημικού κινδύνου, επιστροφή σεναρίων χρεοκοπίας, πλήγμα στην εύθραυστη ισορροπία στις τράπεζες, αναστολή της διαδικασίας απομείωσης του χρέους και πολλά άλλα...

Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος