Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Διαφώνησαν στο EuroWorking Group για τα μέτρα του χρέους της Ελλάδας...

Κλείσιμο της αξιολόγησης ως τις 26/1 θέλουν οι Βρυξέλλες...
Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
«Χωρίς ομοφωνία» ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην...
εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα.

Oπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος...


Για τις Βρυξέλλες, το ζήτημα που προέκυψε με τα βραχυπρόθεσμα...

Ευχές από τούς "Φίλους τού Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου"

Ογδόντα πέντε χρόνια μετά τήν ίδρυσή της, η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" δεν βγήκε σήμερα στα περίπτερα...

ΔΟΛ: Μια ιστορική, μιντιακή αμαρτία με ομήρους 600 εργαζομένους

Η πτώση

tvxs.gr | 20 Δεκ. 2016
Τα ΝΕΑ κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις 28 Μαίου του 1931 - τότε, ως «Αθηναϊκά ΝΕΑ». 

Ογδόντα πέντε χρόνια μετά, σήμερα, η ιστορική εφημερίδα δεν βγήκε στα περίπτερα σηματοδοτώντας, πλην θεαματικής ανατροπής, την αρχή του τέλους στη μιντιακή τραγωδία του ΔΟΛ.
Είναι η τραγωδία ενός εκδοτικού συγκροτήματος, που καταγράφηκε στην ιστορία ως το όχημα που «ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις» και στα τελευταία χρόνια της πορείας του ταυτίστηκε σχεδόν πλήρως με τα συστήματα της πολιτικής διαπλοκής και τη βιομηχανία των τραπεζικών θαλασσοδανείων.
Η απόφαση των εργαζομένων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες ήρθε μετά από αλλεπάλληλες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της ιδιοκτησίας Ψυχάρη για καταβολή των δεδουλευμένων πέντε μηνών, εν μέσω πιστωτικής ασφυξίας από τις τράπεζες και στη σκιά ατελέσφορων διεργασιών για την πώληση των ΝΕΩΝ.
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και πρώην στελέχη του ΔΟΛ που πλέον έχουν αποχωρήσει όπως ο Γιώργος Παπαχρήστος, επέρριψαν την ευθύνη για το αδιέξοδο στην Εθνική Τράπεζα που μπλόκαρε τους λογαριασμούς του ομίλου, υπαινισσόμενοι μάλιστα ότι η διοίκηση της τράπεζας λάμβανε «εντολές» από την κυβέρνηση.
Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο σύνθετη και μάλλον και πολύ πιο «αμαρτωλή»:

Η Ελενα Ακρίτα για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ

 Αδειάζουν τα γραφεία... ερημώνει το κτίριο...
Η 'Ελενα Ακρίτα για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ: «Αδειάζουν τα γραφεία! Ερημώνει το κτίριο»

Αδειάζουν τα γραφεία... ερημώνει το κτίριο...ΔΟΛ, λοιπόν. Από σήμερα σωπαίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στα Νέα και στο Βήμα. Αδειάζουν τα γραφεία... ερημώνει το κτίριο. Οι συνάδελφοι βγαίνουν στη...
Μιχαλακοπούλου με τις κούτες αγκαλιά. Λουκέτο; Απεργία; Ανεργία; Θα μου πεις ούτε οι πρώτοι είμαστε ούτε οι τελευταίοι. 

Προσωπικά έζησα εκεί όλη την ενήλικη ζωή μου. Από τα 18 μου χρόνια στον Ταχυδρόμο, στο Βήμα, στα Νέα. Φιλίες, αγάπες, έρωτες, χωρισμοί, παρέες που χάθηκαν, παρέες που άντεξαν.
Τότε καπνίζαμε ακόμα στην Χρήστου Λαδά, τότε τρώγαμε παρέα τα μεσημέρια στο Κεντρικόν... τότε που στο 'Χάραμα' μας έβρισκε το χάραμα με τον Τσιτσάνη και τη Μπέλλου. Τότε που.. 
ο κυρ Σταύρος μας έφερνε καφέδες στα ξενύχτια της δουλειάς πάνω σε γραφομηχανές Olivetti. Δεν χαθήκαμε οι παλιοί μεταξύ μας. Σμίξαμε με τους καινούργιους και καινούργιες σχέσεις χτίσαμε. 
Όλοι μαζί λοιπόν τώρα. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Όυτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. 
Τώρα που σιγούν τα πληκτρολόγιά μας, να... ευχαριστήσουμε όλους όσους χάρηκαν με το τέλος μας, όσους τρίβουν τα χέρια τους, όσους αναφωνούν "ψόφος στους εργαζόμενους στον ΔΟΛ".

Μα πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε το σούπερ σωματείο μας την ΕΣΗΕΑ που με σταυρωμένα χέρια κι αμέτοχο βλέμμα παρακολουθούσε όλα τα τραγικά λάθη της εργοδοσίας χωρίς να κουνήσει το μικρό της δαχτυλάκι. Καλές γιορτές, συνάδελφοι. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα ΔΕΝ κάνατε για μας...

'Eλενα Ακρίτα (fb), zoornalistas.blogspot.gr

Τό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                  από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (20.12.16)

Η κρίση δεν πήγε χαμένη – ας μην αφεθεί να πάει τώρα…


Κώστας Καλλίτσης τού ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΣΗ                                  
Μέσα στον θόρυβο και στη σύγχυση των ημερών ξεχωρίζω δύο τοποθετήσεις, με τις εναγώνιες συστάσεις που τις συνόδευσαν.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, σημείωσε την πρόοδο που έχει γίνει και η οποία ενισχύει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και οριστικής εξόδου από την κρίση, εκτίμησε ότι αυτό είναι χρήσιμο και δη επιτακτικό σε μια περίοδο έντονων εξωτερικών κλυδωνισμών και ενδεχόμενων κινδύνων και τόνισε ότι «η πρόοδος δεν πρέπει να ανακοπεί επ’ ουδενί λόγω».
Δύο ημέρες νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θ. Φέσσας, εκτιμούσε ότι «τώρα εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» και υπογράμμιζε ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, που θα είναι καταστροφικός για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω...
Η σύνεση είναι ένα αγαθό που αρκετές φορές στην ιστορία τείνει να σπανίζει, τότε ακριβώς, όταν είναι περισσότερο αναγκαίο. Αυτό συνέβη αρκετές φορές μετά το 2007. Για να αποδώσουν καρπούς οι θυσίες του ελληνικού λαού, πρέπει να μην επιβεβαιωθεί η ίδια έλλειψη σήμερα, που η οικονομία είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της τελευταίας εξαετίας. Ωστε να αποδώσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν επέλθει και να μην πάνε στράφι οι κόποι και οι οδύνες του ελληνικού λαού.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι εμφανείς. Η φούσκα του ευρύτερου κρατικού τομέα έσπασε, η απασχόληση σε αυτόν μειώθηκε κατά περίπου 30%, οι δαπάνες έχουν συγκρατηθεί σημαντικά - με τη πιο σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει στην Ευρώπη. Η φούσκα των επιχειρήσεων που ήταν βιτρίνες, έξω από κάθε αλυσίδα παραγωγής, έσπασε (με αιματηρό τρόπο...), αφού έσπασε και η φούσκα της μη διατηρήσιμης κατανάλωσης με δανεικά. Οσον αφορά την εργασία, η ανταγωνιστικότητα (με οδοστρωτήρα την ανεργία...) έχει αποκατασταθεί πλήρως. Τέλος, το μερίδιο των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, από 19% του ΑΕΠ το 2009 αυξήθηκε στο 32% πέρυσι.
Η κρίση σαρώνει το παρωχημένο πρότυπο του παρασιτισμού.
Μέσα από τα ερείπια, αναδύεται ένα νέο εξωστρεφές οικονομικό πρότυπο, με στέρεο θεμέλιο τα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες. Αυτή είναι η πιο σημαντική διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία. Το 2009 το μερίδιο των μη εμπορεύσιμων δραστηριοτήτων ήταν 51% στη συνολική προστιθέμενη αξία και 55% στην απασχόληση. Μέσα στην κρίση, τα χρόνια 2010-2015, η τάση αναστρέφεται. Το μέγεθος του τομέα των εμπορεύσιμων δραστηριοτήτων στην ιδιωτική οικονομία αυξήθηκε 12% σε όγκο, κατά 24% σε ονομαστικές τιμές και κατά 8% στην απασχόληση.
Εχουν γίνει θεμελιώδεις αλλαγές. Δεν πρέπει να αφεθούν να πάνε χαμένες. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί η θετική συγκυρία που αποτυπώνεται σε πολλά και σημαντικά οικονομικά μεγέθη. Οπως, πλέον, γίνεται ευρύτερα παραδεκτό, η οικονομία δείχνει ισχυρά σημεία αντίστασης – βεβαίως, στα γνωστά χαμηλά επίπεδα.
Το ΑΕΠ, μετά την κατακρήμνιση κατά 25%, ανακάμπτει από το β΄ εξάμηνο του 2015 και θα κλείσει με ανεπαίσθητη πλην θετική μεταβολή 0,2% φέτος. Η (χαμηλή...) παραγωγή της μεταποίησης αυξήθηκε 4,8% στο δεκάμηνο. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 11,9% το α΄ εξάμηνο και 8,3% το γ΄ τρίμηνο. Παρότι εξαιρετικά ασθενικές, οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν 2,9% το α΄ εξάμηνο και 14,8% το γ΄ τρίμηνο. Η απασχόληση αυξήθηκε πέρυσι 2,1% και επίσης 2,1% το εννεάμηνο φέτος. Βεβαίως, στο μεγάλο μέρος της με ελαστικές μορφές εργασίας (που θεσμοθετήθηκαν το 2012). Ωστόσο, εξαιτίας της αύξησής της και της σταθεροποίησης του μέσου μισθού, η αμοιβή της μισθωτής εργασίας αυξήθηκε 1,6% πέρυσι και 4,3% το α΄ εξάμηνο φέτος.
Αυτά «λένε» οι ψυχροί αριθμοί.
Για να μην πεταχθούν στα σκουπίδια όσα με αίμα έχουν επιτευχθεί, λοιπόν, χρειάζεται εθνική συνεννόηση, κατ’ αρχάς στον αγώνα για το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης. Είναι δυστύχημα ότι, ειδικά τέτοιες ώρες, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να καθυβρίζει τον πρωθυπουργό ως «ανέντιμο και επικίνδυνο» και, μονότονα, εν μέσω της θύελλας που προκαλεί η τιτανομαχία ευρωπαϊκών θεσμών-Σόιμπλε-ΔΝΤ, να απαγγέλλει συνθήματα για εκλογές εδώ και τώρα. Οπως είναι επίσης αποθαρρυντικό η κυβέρνηση να θέτει την ασφαλή πορεία της χώρας σε κίνδυνο, δίνοντας αφορμές σε όσους περιμένουν στη γωνία, με μη αναγκαίες «μαγκιές».
Χρειάζονται συνεννόηση, σύνεση και σταθερή γραμμή πλεύσης: Να κάνουμε ό,τι πρέπει για τις μεταρρυθμίσεις και τη μεγέθυνση της οικονομίας – αυτή είναι η δική μας υποχρέωση. Και να ζητήσουμε από όλους τους εταίρους (ΔΝΤ-ευρωπαϊκοί θεσμοί-Γερμανία) να σεβαστούν και εκείνοι την υποχρέωση που έχουν αναλάβει: Να κάνουν και αυτοί όλα όσα πρέπει, για να μη μας εμποδίσουν να βγούμε στις αγορές. Ωστε να πάψουμε να δανειζόμαστε από τους πολίτες τους.

από τήν Έντυπη έκδοση
τής εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (18/12/2016))

Ποιος ήταν ο οδηγός της νταλίκας...

Ποιος ήταν ο οδηγός της νταλίκας που έβαψε με αίμα το Βερολίνο - Media
Κατά το πρότυπο της επίθεσης στη Νίκαια το καλοκαίρι με 86 θύματα, χθες βράδυ στις 9 ώρα Ελλάδας μια νταλίκα εγκατάλειψε το δρόμο και με...
μεγάλη ταχύτητα εισήλθε στο χώρο της υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο κέντρο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα από την εκκλησία της Μνήμης, σύμβολο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κοντά στη γνωστή λεωφόρο Kurfürstendamm. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 12 νεκροί και 48 τραυματίες. 

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές η νταλίκα εισήλθε «με πρόθεση» για περίπου 80 μέτρα στην κατάμεστη χριστουγεννιάτικη αγορά πέφτοντας πάνω στις ξυλοκατασκευές, όπου πωλούνται χριστουγεννιάτικα είδη και το παραδοσιακό κόκκινο κρασί. Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία και τις ανακοινώσεις στις οποίες προβαίνει, ενισχύονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. 

Ποιος ήταν τελικά ο οδηγός;
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον οδηγό, τον συνοδηγό, αλλά και το φορτηγό με το οποίο έγινε η επίθεση. Αυτό που γνωρίζουμε για τον οδηγό, με κάθε επιφύλαξη, είναι ότι μετά την επίθεση εγκατάλειψε το όχημα και συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα από την αστυνομία. Για την ταυτότητά του...

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο: Φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο - Τουλάχιστον 9 νεκροί

Επίθεση

tvxs.gr | 19 Δεκ. 2016
Τελευταία ανανέωση 02:12 | 20 Δεκ. 2016
Φορτηγό έπεσε με ταχύτητα σε πλήθος ανθρώπων που βρίσκονταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι -μέχρι τις 22:00 ο επίσημος απολογισμός ήταν 9 νεκροί- και να τραυματιστούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας.
Η επίθεση διαπράχθηκε γύρω στις 7:30 μ.μ. (τοπική ώρα), κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου και ενώ η αγορά ήταν γεμάτη κόσμο. 
Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές, σχεδόν τρεις ώρες μετά το γεγονός, παρέμειναν εξαιρετικά επιφυλακτικές, δηλώνοντας ότι δεν έχουν επισήμως καταλήξει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. 

Οι δράστες ήταν δύο
Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός είναι μεταξύ των νεκρών.
Το μαύρο φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο, συνεχίζοντας μέσα στο πλήθος για τουλάχιστον 50 μέτρα, με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα, έχει πολωνικές πινακίδες. 
«Πήγαινε με σβηστά τα φώτα…» δήλωσε ηλικιωμένος αυτόπτης μάρτυρας στη γερμανική Berliner MorgenPost, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τη χριστουγεννιάτικη αγορά.
Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, η τουρίστρια Σαμπρίνα Γκλινζ, από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι το φορτηγό κατευθύνθηκε προς την αρχή της αγοράς, εκεί που ήταν συγκεντρωμένος ο περισσότερος κόσμος και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει πάνω στα περίπτερα. 
Τουλάχιστον 4 από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. 

Η επίθεση παραπέμπει στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο. 


Το λάθος του Τσακαλώτου...

Σχετική εικόνα 
...είναι πως βλέπει τα δόντια του Ντάϊσελμπλουμ και...
νομίζει πως του χαμογελάει...

Από την στήλη "Πιττακιον

matrix24.gr


Από την αίγλη στον ξεπεσμό...

Από την αίγλη του Χρήστου Λαμπράκη, στον ξεπεσμό του ΔΟΛ επί Σταύρου Ψυχάρη… μισό τσιγάρο δρόμος. Η...
ιστορική διαδρομή του Συγκροτήματος στην πολιτική και μιντιακή πραγματικότητα υπήρξε με συνέπεια θυελλώδης. Με τις διακυμάνσεις της. Πάντοτε όμως σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αν ξεπεράσουμε τα… πολύ παλιά χρόνια, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να σταθούμε στον Χρήστο Λαμπράκη. Τον φυσικό παρασκηνιακό ηγέτη μιας Ελλάδας που ζούσε ακόμη τον μύθο της, τις πρώτες δεκαετίες που ακολούθησαν τη Μεταπολίτευση και την ένταξη της χώρας στην ενιαία ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όσοι τον γνώρισαν, μιλούν για άνθρωπο άλλης κουλτούρας και επιπέδου. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και από το διαχρονικό όνειρό του να οικοδομήσει το Μέγαρο Μουσικής. Η φυσική υπεροχή κουλτούρας του Χρήστου Λαμπράκη, ήταν εμφανής και στον τρόπο με τον οποίο τα μίντια που επηρέαζε, ασκούσαν επιρροή στον δημόσιο βίο.

Είτε επρόκειτο για το “Βήμα”, στην κυριακάτικη και την ημερήσια έκδοσή του, είτε για τα “Νέα”, είτε για το Mega, είτε φυσικά για το Μέγαρο Μουσικής. Ο Χρήστος Λαμπράκης έδινε πάντοτε την προστιθέμενη αξία, που έστελνε το ηχηρό μήνυμα ότι στην Ελλάδα σεργιάνιζαν ακόμη μεγάλοι άνδρες.

Κάντε ένα γρήγορο ταξίδι στον χρόνο, και προσγειωθείτε στην τρέχουσα πραγματικότητα. Με τον ξεπεσμό του ΔΟΛ, και την κακή τύχη του Συγκροτήματος Λαμπράκη, επί ηγεσίας Σταύρου Ψυχάρη πλέον. Το Mega διαλύεται, το ημερήσιο “Βήμα” έχει προ πολλού αναστείλει την έκδοσή του, τα “Νέα” έχουν γονατίσει σε κυκλοφορία, και το “Βήμα της Κυριακής” δίνει λυσσώδη μάχη για να κρατήσει ένα επίπεδο.

Οι σημερινές δραματικές εξελίξεις, που φέρνουν πιο κοντά το λουκέτο, με τους εργαζομένους να επιλέγουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μετά την κοροϊδία της διοίκησης Ψυχάρη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Της μελαγχολίας. Της σύγκρισης με το ένδοξο παρελθόν του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Η εικονοποίηση ενός δραματικού τέλους εποχής...

ysterografa.gr

Εξετέθησαν πολλοί...

Περιμένοντας τον Σόιμπλε...
Εξετέθησαν πολλοί εντός και εκτός χώρας με το θέμα του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εξετέθη ο...
Σόιμπλε επειδή υποχρέωσε τον ακόλουθό του Γερούν Ντάισελμπλουμ να αποδοκιμάσει για λογαριασμό του Eurogoup τις εξαγγελίες Τσίπρα, εκτιμώντας ότι κι αυτή τη φορά οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών θα ακολουθήσουν χωρίς ενδοιασμούς. Κάτι που δεν συνέβη.

Εξετέθη ο επικεφαλής του Eurogroup επειδή χωρίς εξουσιοδότηση επιχείρησε να δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα για την ελληνική κυβέρνηση. Οι συνήθως πειθαρχημένοι συνάδελφοί του τον ανάγκασαν να μαζευτεί.

Εξετέθη ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ γιατί αντέδρασε σπασμωδικά σε πρώτο χρόνο, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει τη συμφωνία και βάζει σε κίνδυνο την απόφαση του Eurogroup για το θέμα του χρέους. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν τον οδήγησαν σε αναδίπλωση. Χθες, μιλώντας σε ισπανική εφημερίδα, δήλωσε ότι «οι παροχές Τσίπρα δεν αλλάζουν τους στόχους».

Ακόμη και ο κολλητός του Σόιμπλε, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόφσκις, είπε στην «Καθημερινή» ότι «το ελληνικό πρόγραμμα είναι “εντός τροχιάς”, χαρακτηρίζοντας πάντως την κίνηση Τσίπρα «περιττή και άχρηστη» (σ.σ. όχι όμως ασύμβατη με τη συμφωνία).

Εξετέθη η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γιατί πίστεψε ότι η σκληρή γραμμή Σόιμπλε θα περάσει χωρίς ενστάσεις...

Δολοφόνησαν τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα

tvxs.gr | 19 Δεκ. 2016
Τελευταία ανανέωση 00:53 | 20 Δεκ. 2016
Νεκρός από πυρά ένοπλου έπεσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ σε επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας φωτογραφικής έκθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο. Ο δράστης της δολοφονίας, ένας Τούρκος αστυνομικός, κατά την επίθεση φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και είπε πως εκδικείται για το Χαλέπι.

Ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.  Τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εξ αυτών ήταν ομογενής, ενώ ο δράστης Μερτ Αλτιντάς έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Κατά την επίθεση φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και μίλησε για «εκδίκηση» για το Χαλέπι.

Τούρκος αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρεσβευτή


tvxs.gr | 19 Δεκ. 2016
Τούρκος αστυνομικός ήταν ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου Πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον 22χρονο Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος υπηρετούσε σε ειδική κατασταλιτική μονάδα του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε  ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.   
Ο δράστης πέρασε στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας, όπου μιλούσε ο Ρώσος Πρεσβευτής, επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα. 
Κατά την επίθεση φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και μίλησε για εκδίκηση σχετικά με το Χαλέπι. «Μην ξεχάσετε το Χαλέπι, μην ξεχάσετε τη Συρία», είπε χαρακτηριστικά.
Όμως, από την πλευρά του ο δήμαρχος της Άγκυρας έσπευσε να συνδέσει τον δράστη με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο ιμάμη που ζει στις ΗΠΑ και η Άγκυρα τον κατηγορεί ως ενορχυστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.