Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η χειρότερη Βουλή της Μεταπολίτευσης;..

Έχει επισημανθεί και άλλες, πολλές φορές στο παρελθόν. Η βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας, είναι πρωτίστως και κυρίως κρίση πολιτική. Κρίση πολιτικής ηγεσίας. Κρίση αντιπροσώπευσης. Κρίση αξιών, θεσμών και προτεραιοτήτων.
Η Ελλάδα είχε την απόλυτη εθνική ατυχία, να βρεθεί στη μεγαλύτερη κρίση της νεώτερης Ιστορίας της, με το χειρότερο πολιτικό δυναμικό στο τιμόνι του τόπου.
Από το 2004 και μετά, κάθε Βουλή που προκύπτει από την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Το επίπεδο υποχωρεί. Επίμονα και σκανδαλωδώς.
Για να φτάσουμε στο σημείο, η σημερινή Βουλή, η δεδομένη σύνθεση των 300 «αντιπροσώπων» μας, να είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Η χειρότερη στην εποχή της κρίσης. Η χειρότερη στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Χωρίς πολιτική ηγεσία, η χώρα δεν πηγαίνει πουθενά. Και δεν θα καταφέρει φυσικά να εξέλθει του σημερινού εθνικού αδιεξόδου, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποτυπώματα επαρκούς ηγεσίας και σε άλλους ενεργητικούς τομείς του εθνικού αφηγήματος.
Δεν υπάρχει εμπνευσμένη και οραματική ηγεσία στην Εκκλησία. Δεν υπάρχει στον λεγόμενο πνευματικό κόσμο. Δεν υπάρχει στον χώρο της οικονομίας.
Φυσικά, η ευθύνη βαρύνει εμάς. Εμείς φταίμε για το σημερινό κατάντημα του πολιτικού κόσμου. Εμείς επιβραβεύουμε με την ψήφο μας ανικανότητες και ανεπάγγελτους, να αποκτούν δικαίωμα στο μέλλον μας, έχοντας δικαίωμα υπογραφής για την καθημερινότητα της ζωής μας.
Αυτό είναι και το μεγάλο εθνικό πρόβλημα, που θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει να λύνει μια γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικού υποδείγματος. Χρειάζεται ηγέτες να βγουν μπροστά, να πείσουν την κοινωνία και να την παρακινήσουν να τους ακολουθήσει.
Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ένα ανεπαρκές πολιτικό δυναμικό, από το… κάτω ράφι, να γκριζάρει το μέλλον του τόπου μας. Να γκριζάρει το μέλλον των Ελλήνων...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία"

«Noor One» : Ισόβια σε πέντε, ελεύθερος με αναστολή ο Κοτσώνης


 
Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήταν βαρύς μόνο για πέντε από τους 32 κατηγορούμενους | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ανακοίνωσε τις ποινές σε βάρος των εμπλεκόμενων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor One».
Ο εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης -ο μοναδικός που είχε παραδεχθεί ότι γνώριζε για τα ναρκωτικά καθώς στη βίλα του είχε κατασχεθεί το ένα τέταρτο της συνολικής ποσότητας- καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.
Ισόβια κάθειρξη συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ για τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη, γνωστό με το ψευδώνυμο «κάπτεν Τζορτζ», για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για κατοχή και διαμετακόμιση της ηρωίνης.
Στους τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας, επιβλήθηκε ισόβια φυλάκιση συν οκτώ χρόνια και καταβολή 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές με αναστολή, παρά την αντίθεση πρόταση της εισαγγελέως.
Για τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας, που είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Πειραιά και κατηγορούνταν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των δέκα χρόνων με αναστολή.
Ο Ιρανός Μπονιάντ, που φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου και ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών και για απλή συνέργεια στη μεταφορά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ.
Στους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια Έλληνες επιχειρηματίες, Αιμίλιο Κοτσώνη, Παναγιώτη Φάρο και Βασίλη Κουρούβανη, που φέρεται να συνδέονται με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και εμπορική εκμετάλλευση του πλοίου, η έδρα επέβαλε 10ετή και 8ετή φυλάκιση, αντίστοιχα με αναστολή.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το βούλευμα της ανακρίτριας Πειραιά, αλλά και σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, και οι τρεις ανωτέρω κατηγορούνταν μεταξύ άλλων για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι Σταύρος Λάγιος και Κωνσταντίνος Καρτσώνης, φερόμενοι ως συνεργάτες του Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικάστηκαν ο μεν πρώτος σε 10ετή φυλάκιση, ο δε δεύτερος σε φυλάκιση 18 ετών και καταβολή χρηματικής ποινής ύψους 80.000 ευρώ. Και οι δύο με αναστολή.
Όλοι οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση και το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν και ποιες ποινές θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πολύκροτη αθώωση αθωώθηκαν 18 από τους 32 κατηγορούμενους, ενώ δεν δόθηκαν ολοκληρωμένες απαντήσεις στο τι πραγματικά έγινε, αφήνοντας σχεδόν ορφανούς τους 2,1 τόνους ηρωίνης του «Noor One».

efsyn.gr

Φώτης Μπόμπολας καταθέτοντας στήν Εξεταστική : Οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς καλύψεις και εγγυήσεις

tvxs.gr 17:37 | 02 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:14 | 02 Αυγ. 2016
Οι τράπεζες προ κρίσης έδιναν δάνεια χωρίς καλύψεις και εγγυήσεις, είπε μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Πήγασος», Φώτης Μπόμπολας καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα θαλασσοδάνεια σε τράπεζες και ΜΜΕ.
Ο επικεφαλής της Πήγασος -εκδίδει τις εφημερίδες Εθνος και Ημερησία ενώ είναι μέτοχος στην εταιρία του Mega, Τηλέτυπος- άφησε αιχμές για τον ΔΟΛ, ενώ είπε ότι, για την κατάσταση στο κανάλι (Mega) φταίνε οι μέτοχοι και όχι η κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής της Πήγασος άφησε, επίσης, σαφή υπονοούμενα εναντίον «ανταγωνιστών» για επιεικείς ρυθμίσεις που πέτυχαν σχετικά με τα δικά τους δάνεια.
«Έγιναν ρυθμίσεις δανείων εταιριών που είναι ανταγωνιστές, ζήτησα το ίδιο αλλά ακόμη δεν κατάφερα να πάρω τέτοια ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κι όταν ρωτήθηκε (από τον Ανδρέα Λοβέρδο) ποιους εννοεί, απάντησε: «Ο ΔΟΛ πήρε ρύθμιση στα δάνειά του, η Πήγασος ακόμα προσπαθεί».

«Απόψεις του Καψή»
Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του κ. Μπόμπολα να πάρει αποστάσεις από τον διευθυντή ενημέρωσης του Mega Μανώλη Καψή, ο οποίος προ ημερών υποστήριξε ότι...

Η Porsche “σπάει πλάκα” με τη Honda




ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 Όταν οι εταιρείες αυτοκινήτων εξελίσσουν ένα αυτοκίνητο συνήθως αγοράζουν το άμεσα “ανταγωνιστικό” μοντέλο κάποιας άλλης εταιρείας. Κάτι τέτοιο συνέβη με την Porsche και τη Honda. Η τελευταία είχε αγοράσει μία 911 GT3 κατά τη διάρκεια εξέλιξης του νέου NSX. Όμως μία ανάκληση από το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας έστειλε αναγκαστικά την 911 GT3 στο service με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να βρούνε ηλεκτρονικά ότι το αυτοκίνητο αυτό ανήκει στη Honda και συγκεκριμένα στην ομάδα εξέλιξης του NSX. Το αποτέλεσμα ήταν οι μηχανικοί της Porsche να προχωρήσουν στους ελέγχους, ενώ ταυτόχρονα άφησαν ένα σημείωμα κάτω από το καπό της GT3, το οποίο έγραφε: Καλή Τύχη Honda από την Porsche. Θα σας δούμε στην άλλη πλευρά”.

Στου τουρισμού την ανοχή...

Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Αν θέλουμε να το δούμε καλά και σώνει «θετικά», θα ξαναμνημονεύσουμε τιμητικά του Ελληνος τον τράχηλο που ζυγόν δεν υποφέρει. Και θα ισχυριστούμε πως η κάθετη μείωση των φορολογικών εσόδων σε προορισμούς μαζικότατου και πολύμηνου τουρισμού δεν οφείλεται στην υπνωμένη φορολογική μας συνείδηση αλλά στο αντιστασιακό, το αντάρτικο φρόνημα που περνάει ακέραιο από γενιά σε γενιά. Ετσι θα ’ναι, αν έτσι θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι. Αλλωστε η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% αποτέλεσε θαυμάσια αφορμή για την προβολή ποικίλων ευφυολογημάτων, κύριο γνώρισμα των οποίων είναι ότι συγχέουν τη φιλοτομαριστική μαγκιά με έναν κίβδηλο αντιεξουσιαστικό αντικρατισμό: «Σιγά μην τους τα δώσω... Κορόιδο είμαι; Αυτοί τι δίνουν σ’ εμένα;» Και άλλα συναφή.

Η αργοπορημένη, αποσπασματική κρατική αντίδραση, με τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους από κλιμάκια του ΣΔΟΕ –ένα θερινό έθιμο και αυτοί–, δεν πρόκειται να αποφέρει σοβαρούς καρπούς. Ο φοροφυγάς μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την ανομία τραβά· μια ανομία που τον κάνει να νιώθει ελεύθερος, αξιοπρεπής, περήφανος. Αλλωστε η φοροσυλληπτική τεχνολογία υπολείπεται πάντα της φοροκλεπτικής, ακριβώς όπως η τεχνογνωσία του ντοπαρίσματος βρίσκεται σταθερά μπροστά από την τεχνογνωσία εντοπισμού των αναβολικών. Ηδη η αγορά κατακλύστηκε από POS που τα τερματικά τους βρίσκονται σε τράπεζες της Μάλτας ή της Βουλγαρίας. Γεύεσαι στο Αιγαίο το ουζάκι και τα μεζεκλίκια σου, πληρώνεις (αν σου κάνουν την τιμή) με κάρτα, νιώθεις κι εσύ μέτοχος του πολιτισμού του πλαστικού χρήματος και κυρίως υπερήφανος φορολογούμενος. Μόνο που οι συναλλαγές σου εκκαθαρίζονται σε ξένες πατρίδες.

Στην περίπτωση του τουρισμού, πιθανόν το πιο σκληρό αναβολικό είναι η πατροπαράδοτη αντιμετώπισή του ως βαριάς βιομηχανίας της χώρας· της βαρύτερης. Το δόγμα αυτό μεταφράστηκε σε αναρίθμητες διευκολύνσεις, θεμιτές και αθέμιτες, εύλογες αλλά και καταστροφικές. Ποικιλόμορφα καταστροφικές, αν υποθέσουμε ότι εξακολουθούν να μας ενδιαφέρουν το περιβάλλον και η οικολογική ισορροπία. Νόμοι υπάρχουν. Πλήθος. Και για το πόση παραλία πρέπει να μένει ακάλυπτη από ενοικιαζόμενες ομπρέλες, και για το πόσο πρέπει να απέχουν οι ξαπλώστρες από το κύμα (και, βεβαίως, τα παντοειδή αυθαίρετα), και για την ηχορύπανση, την προστασία της καρέτα καρέτα ή της μονάχους μονάχους, την προστασία των εργαζομένων, για τα πάντα.

Αυτά όμως είναι για τον χειμώνα. Το καλοκαίρι, συχνά με την πρωταγωνιστική εμπλοκή καιροσκόπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εικάζουν ψηφοθηρικά ότι νόμος είναι το δίκιο του πελάτη, τα μάτια της νομιμότητας, της εντιμότητας πες, βαραίνουν από την πύρα, νυστάζουν, δεν καλοβλέπουν. «Στου τουρισμού την ανοχή», για άλλους λόγους τραγουδισμένη από τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τον Αργύρη Μπακιρτζή προ τριακονταετίας, όλα λιώνουν. Και η εσώτερη τιμή του τόπου επαφίεται στον πατριωτισμό των κορόιδων. Ευτυχώς δεν λείπουν. Δυστυχώς δεν επαρκούν.

Oμπάμα: Ακατάλληλος για πρόεδρος ο Τραμπ

REUTERS
Δριμεία κριτική προς Ντόναλντ Τραμπ άσκησε, με δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας την Τρίτη την επίθεση που εξαπέλυσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία κατά της οικογένειας ενός Μουσουλμάνου διοικητή του αμερικανικού στρατού που σκοτώθηκε στο Ιράκ.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους χαρακτήρισε τον Τραμπ «θλιβερά ανέτοιμο» και «ακατάλληλο» για την θέση του προέδρου των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η στάση του υποδηλώνει την έλλειψη κατανόησής του για ζητήματα καθοριστικής σημασίας.
Ο Ομπάμα καταφέρθηκε και εναντίον των ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Τραμπ:
«Ερχεται μια στιγμή που πρέπει να λέει κανείς "αρκετά"», υπογράμμισε.
«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς την κριτική που (του) ασκούν επανειλημμένα οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και σημαίνοντα στελέχη όπως ο Τζον Μακέιν», υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: "γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;"» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
kathimerini.gr

Φ. Μπόμπολας: Ο «Πήγασος» έλαβε δάνειο 80 εκατ. μέσα στην κρίση


Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ δάνειο πήρε η εταιρεία Πήγασος μέσα στην κρίση, όπως παραδέχθηκε καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο έκδοτης του, Φώτης Μπόμπολας.
Oπως ανέφερε, το δάνειο  είχε συναφθεί το 2014 και εκταμιεύτηκε το 2016 ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται σε καθεστώς «παγώματος» και οι τόκοι του, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, έχουν πληρωθεί κανονικά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής για τα δάνεια του ΠΗΓΑΣΟΥ, ο Φώτης Μπόμπολας ανέφερε πως οι τράπεζες έχουν ζητήσει και έχουν λάβει εμπράγματες εγγυήσεις που ανέρχονται στο ποσό περίπου των 112 εκατ. ευρώ και δόθηκαν με βάση το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών της ΠΗΓΑΣΟΣ ήταν 240 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 180 εκατ. ευρώ, κάτι που, όπως υποστήριξε, καθιστούσε απολύτως δικαιολογημένες τις δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν τότε.
Συνεχίζοντας ο εκδότης υποστήριξε, επίσης, πως πριν την κρίση οι τράπεζες χορηγούσαν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και εμπράγματες εγγυήσεις, αλλά μετά την κρίση οι τράπεζες ζήτησαν και έλαβαν εγγυήσεις, όπως το ακίνητο του ομίλου στο Χαλάνδρι, τους τίτλους των εφημερίδων και εντύπων, τις μέλλουσες εισπράξεις των εντύπων απευθείας από το πρακτορείο διανομής τύπου κ.λπ.
«Εάν δεν βρεθεί λύση, τότε τα περιουσιακά στοιχεία αυτά θα εκποιηθούν και θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, ενώ θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Μπόμπολας.
Σε ερώτηση για το εάν το Mega έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό, απάντησε ότι η ενημέρωση που παρέχει το Mega «είναι αντικειμενική και πλουραλιστική, καθώς ο σταθμός δεν ανήκει μόνο σε ένα μέτοχο».
Σε ό,τι αφορά στη μη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από τους άλλους μετόχους, ανέφερε πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει ο ΠΗΓΑΣΟΣ να συμμετάσχει σε αυτή την αύξηση, όμως «δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους άλλους δύο, και μόνος μου δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος λειτουργίας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».
kathimerini.gr

Άλλαξε γνώμη ο Στ. Ψυχάρης, θα παραστεί στην Εξεταστική...

Άλλαξε γνώμη ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης και ζήτησε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των...
κομμάτων. Δεκτό έγινε το αίτημα από την Εξεταστική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Ψυχάρης κατέθεσε εγγράφως αίτημα να μην καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας. Μάλιστα στο έγγραφο που απέστειλε υπήρχε ιατρική γνωμάτευση του καθηγητή Μαρίνου Δαλάκα στην οποία αναφέρεται ότι παρουσιάζει σημαντική δυσκολία στην εκφορά λόγου, κίνησης και ισορροπίας.

Ωστόσο σήμερα συνεργάτης του εκδότη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο και του είπε ότι επιθυμεί να καταθέσει αυτοπροσώπως αναιρώντας το έγγραφο αίτημά του.

Επισημαίνεται ότι μετά το έγγραφο αίτημα Ψυχάρη η αρχική σκέψη ήταν να κληθεί ο γιός του Παναγιώτης Ψυχάρης...
naftemporiki.gr

Εξεταστική : Τα συμβόλαια Ντερμπεντέρη και Όλγας Τρέμη ζήτησε ο Δημήτρης Καμμένος…

Ο Φώτης Μπόμπολας ζήτησε λεφτά από την… γυναίκα του, που είναι αφεντικό στο «Στοίχημα», για να «βοηθήσει» τον «Πήγασο»…

Το δε «Στοίχημα» πληρώνει, σύμφωνα με το νόμο του Βενιζέλου, φόρο κατά δήλωση!!!...

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, ρώτησε τον Φώτη Μπόμπολα «γιατί, αφού βγάζετε τόσα λεφτά από το "Στοίχημα" και τόσες άλλες εταιρείες, δεν βάλατε λεφτά στον «Τηλέτυπο» για να σωθεί το MEGA;».

Ο…
Μπόμπολας απάντησε πως το «Στοίχημα» ανήκει στην γυναίκα του, από την οποία ζήτησε λεφτά και τα ‘βαλε στον «Πήγασο», γι’ αυτόν τον λόγο.

Το φοβερό ήταν πως όταν ρωτήθηκε για την φορολογία της εταιρείας «Στοίχημα», που κάνει τεράστιο τζίρο, απάντησε, πως σύμφωνα με νόμο του Βενιζέλου το 2011, η φορολογία γίνεται… κατά δήλωση!

Ο Καμμένος ζήτησε και τα συμβόλαια του Ντερμπεντέρη και της Όλγας Τρέμη, για να ελέγξει η Επιτροπή, πόσα χρήματα πήραν τα τελευταία χρόνια και για να βγάλει τα συμπεράσματά της σχετικά με τα οικονομικά του MEGA, αλλά απάντηση δεν πήρε…

«Τα σπασατε με τους άλλους μετόχους έτσι;»..

Τότε, γιατί ζητάτε αδειοδότηση του MEGA, με την ίδια μετοχική σύνθεση;»…

Η απάντηση του Μπόμπολα έσπασε όλα τα κοντέρ…

Η ερώτηση έγινε από την Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ). Ο Μπόμπολας, λίγο πριν, είχε πει πως για τα χάλια του MEGA, φταίνε οι μέτοχοι του.

Η απάντηση δε που έδωσε σ’ αυτήν την ερώτηση ήταν…
για να γελάνε και τα τσιμέντα, που λέει κι ο Αλέφαντος: Μα αυτή είναι η μετοχική σύνθεση. Μπορούμε να την αλλάξουμε;

Η Καββαδία συνέχισε να τον στριμώχνει. «Εσείς θέλετε να μετέχετε πλέον στο MEGA;»

Ο Μπόμπολας δαγκώθηκε. Μετά από μία μικρή – κατά τα συνήθη – παύση απάντησε: «Δεν ξέρω αν θέλω!»…
 

Ρε Φώτη, τι σου ‘ρθε κι έμπλεξες με τον Τύπο;..

Απλοποιήσαμε την ερώτηση, μέλους της Επιτροπής (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), για το κίνητρο που είχε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις Τύπου, ο Φώτης Μπόμπολας.

Έγινε μια μικρή παύση. Ο Μπόμπολας όπως σ’ όλες τις ερωτήσεις, ήθελε τον χρόνο του, για να πιάσει το νόημά τους, πριν απαντήσει. «Είχε πάθει ένα πρόβλημα υγείας ο πατέρας μου και άφησα το Πολυτεχνείο, για να πάω στο Έθνος. Και…
μετά έμεινα».

Ο βουλευτής του επεσήμανε πως δεν απαντάει στην ερώτησή του (ποιο ήταν το κίνητρο σας), αλλά και πάλι η απάντηση του Μπόμπολα δεν είχε καμία σχέση με την ερώτηση: Τι σημασία έχει να δουλεύεις για 30 χρόνια κάπου και να βγάζεις μόνο λεφτά.

Καταλάβατε; Εμείς όχι…
 

«Oι εντολές που έχουμε δώσει στους ελεγκτές μας πανελλαδικά, είναι να ξαναπερνούν από τα καταστήματα που ελέγχουν»

Πρόγραμμα 30.000 ελέγχων εναντίον της φοροδιαφυγής


«Για μας είναι πρωταρχικός στόχος να περάσει το μήνυμα ότι η γενική γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο» συνέχισε, στο ίδιο ύφος, ο κ. Πιτσιλής (φωτ. αρχείου).
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Πρόγραμμα 30.000 ελέγχων σ’ όλη την επικράτεια εναντίον της φοροδιαφυγής, έχει εκπονήσει έως το τέλος της τουριστικής περιόδου η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Όπως εξήγησε αναλυτικά, οι ελεγκτές των ΔΥΟ δεν θα διεξάγουν ελέγχους στις πόλεις όπου διαμένουν, αλλά αντίθετα, θα πηγαίνουν σε όμορες πόλεις, προκειμένου να μην επηρεάζονται από «κοινωνικές σχέσεις». 
«Για μας είναι πρωταρχικός στόχος να περάσει το μήνυμα ότι η γενική γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο» συνέχισε, στο ίδιο ύφος, ο κ. Πιτσιλής.
Όσον αφορά το μέτρο σφράγισης επιχείρησης για 48 ώρες, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε επιθυμία να κλείσουμε όλη την αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου και το μέτρο αυτό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, καθώς είναι μέτρο παραδειγματισμού».
Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι «στους ελέγχους που διεξάγουμε το πρόστιμο είναι μόνο η αρχή» και σημείωσε ότι «οι εντολές που έχουμε δώσει στους ελεγκτές μας πανελλαδικά, είναι να ξαναπερνούν από τα καταστήματα που ελέγχουν».
Αναφορικά με τα φαινόμενα διαφθοράς εντός των ελεγκτικών υπηρεσιών, ο κ. Πιτσιλής ξεκαθάρισε ότι «οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς, ακόμη και το παραμικρό, δεν είναι ανεκτό» και κάλεσε «όποιον φορολογούμενο αντιμετωπίσει έστω και υπόνοια εκβιασμού, να μην διστάσει να το καταγγείλει».
Καταλήγοντας, κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν το έργο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατά της φοροδιαφυγής, να ζητούν απόδειξη και να μην υποκύπτουν στο δίλημμα με ή χωρίς απόδειξη. «Οτιδήποτε θεωρούμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης, το πληρώνουμε διπλά και τριπλά στο τέλος με αυξήσεις φόρων» τόνισε.
naftemporiki.gr