Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας Vs Μητσοτάκη: Δύο στρατηγικές για μία διαπραγμάτευση


Ο ένας επέλεξε  μαραθώνιο, ο έτερος σπριντ διαρκείας. Το ποιος εκ των δύο θα δικαιωθεί θα κριθεί στη σκληρή αρένα με τους δανειστές – εκεί που θα κριθούν τελικά και οι στρατηγικές Τσίπρα - Μητσοτάκη.Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το «προσύμφωνο» του Eurogroup το στοίχημα είναι προφανές: Υπογραφή και υπέρβαση, με το λιγότερο δυνατό πολιτικό και κοινωνικό κόστος, της  συμφωνίας με τους δανειστές και, από εκεί και πέρα, καθαρός πολιτικός χρόνος ακόμη και μιας διετίας για ανάταξη της οικονομίας, μετάβαση στη «μετά-λιτότητας εποχή» και αναστροφή του αρνητικού δημοσκοπικού κλίματος.
«Δεν υπάρχουν μέτρα για το 2017-18»

Το ευαίσθητο πρωτοσέλιδο...


Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Το μοναδικό ευαίσθητο πρωτοσέλιδο». Έτσι και αλλιώς η Εφημερίδα των Συντακτών είναι η μοναδική που...
έκανε σήμερα πρώτο θέμα τον θάνατο του Νίκου Κούνδουρου, σε ένα πρωτοσέλιδο που αποδίδει τον σεβασμό της σε αυτόν που έφυγε, αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο και τους αγώνες του. Το ίδιο είχε κάνει η Εφημερίδα των Συντακτών όταν έφυγε από το ζωή ο Ντέβιντ Μπάουι. Το ίδιο και όταν αναχώρησε ο Γιάννης Καλαϊτζής, ο σκιτσογράφος. Το ίδιο έκανε με πολλούς άλλους. Γιατί η Εφημερίδα των Συντακτών έχει ευαισθησίες. Έχει συναίσθηση. Ξέρει να εκτιμά, να ζυγίζει τα βάρη των αξιών. Ξέρει ότι οι αποχωρήσεις του πνευματικών ανθρώπων αφήνουν τεράστια κενά –και εκεί μέσα καταβαραθρώνεται η ποιότητα της ζωής μας. Και τσακίζεται...

harddog-sport.blogspot.gr

Ντομπρόβσκις: Ελπίζω σε συμφωνία έως το επόμενο Eurogroup...

Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε την παρούσα κατάσταση, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο CNBC, εκτιμώντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτό να γίνει τον Μάρτιο, αρκεί όλες οι πλευρές να δώσουν μια τελευταία ώθηση.  
Δομικά αν δεις την κατάσταση, η Ελλάδα επέστρεψε σε ανάπτυξη υπεραποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι εντός τροχιάς για να πετύχει τον φετινό στόχο ενώ δουλεύουμε για να οριστικοποιήσουμε της επόμενης χρονιάς (3,5%).  
Υπό αυτό το πρίσμα σημειώνει θα ήταν «πολύ αντιπαραγωγικό» να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα σε οικονομική αστάθεια. Χρειάζεται μια τελική ώθηση από τους δανειστές, το ΔΝΤ και την Ελλάδα ώστε να λυθούν τα θέματα, «ελπίζω ως το επόμενο Eurogroup», τόνισε ο Βλάντις Ντομπρόβσκις, όπως μετέδωσε το Euro2day.  
Ολες οι προϋποθέσεις για να γίνει υπάρχουν. Τώρα χρειάζεται δημιουργική εμπλοκή και μια τελευταία ώθηση από όλες τις πλευρές...
 

Μπακογιάννη: Να προσέλθει στη Βουλή ο Τσακαλώτος...

και να πει τι έγινε στο Eurogroup...
Μπακογιάννη: Να προσέλθει στη Βουλή ο Τσακαλώτος και να πει τι έγινε στο Eurogroup
Να προσέλθει στη Βουλή και να πει τι έγινε στο Eurogroup, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλέιδη Τσακαλώτο, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Όπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας «Πρακτορείο 104,9 fm», «για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί αντιμέτρων δεν υπάρχει καμία δήλωση στο εξωτερικό και ταυτόχρονα ο κύριος Τσακαλώτος, ο αρμόδιος, που ήταν μέσα στην κουβέντα, που ξέρει τι του είπαν και τι είπε, δεν έχει ανοίξει το στόμα του».
«Δεν δικαιούται ο Έλληνας πολίτης να ξέρει; Δεν δικαιούται η αντιπολίτευση να ξέρει; Δεν δικαιούται η Βουλή των Ελλήνων να ξέρει;» διερωτήθηκε για να προσθέσει:

Το όνειρο του Γιάννη Πρετεντέρη...

Γιάννης ΠρετεντέρηςΑπό το Facebook του Δημήτρη Σούλτα...

enimerosi24.gr