Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι θεωρίες συνωμοσίας ως ο τελευταίος τρόπος να σώσει κανείς το τομάρι του


Παραπολιτική
Διαβάζω εδώ ότι η γερμανική εφημερίδα  Süddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας την κρίση στην Τουρκία, γράφει σήμερα ότι προς το παρόν ο Ερντογάν προσφεύγει «σε ένα σε ένα παλιό τουρκικό γιατροσόφι: τις θεωρίες συνωμοσίας».

Όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος Κριστιάνε Σλέτσερ, «η θεωρία συνωμοσίας κρατά μάλιστα όρθιο τον Ερντογάν, παρότι ο ίδιος εξανάγκασε πολλούς υπουργούς σε παραίτηση εξαιτίας των κατηγοριών για δωροδοκία. Τέτοιες αντιφάσεις λίγο ενδιαφέρουν την Άγκυρα. Καθώς το ζητούμενο για τον Ερντογάν είναι να σώσει το τομάρι του».

Δεν ξέρω τι σκεφτήκατε εσείς αλλά νομίζω ότι με μια μικρή αλλαγή των πραγματικών γεγονότων, το σχόλιο της δημοσιογράφου ταιριάζει απόλυτα και στα όσα έχουμε ζήσει από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γίνεται αισθητή η οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Ξαφνικά, αρχίζαμε να διαβάζουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία λόγω παντελούς ανικανότητας αλλά επειδή Αμερικάνοι πράκτορες τον κυνηγούσαν, τον εκβίαζαν, σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν ή έστω να του απαγάγουν τα παιδιά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσέφυγε στην Ευρώπη για να βρει τα χρήματα που οι αγορές δεν δάνειζαν στη χώρα αλλά γιατί υπήρχε σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας, επειδή Εβραίοι και Μασόνοι μας εμπόδισαν να δανειστούμε από Ρώσους και Κινέζους και φυσικά γιατί...οι Αμερικάνοι έριξαν τον Καραμανλή.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να γίνει το οποιοδήποτε σχόλιο περί...αεροψεκασμών, περί Αρτέμη Σώρρα κι άλλων χαριτωμένων πρωταγωνιστών της ελληνικής συνωμοσιολογικής τραγωδίας. Εξάλλου, μέχρι και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωνε μέχρι προσφάτως θύμα πλεκτάνης των πρώην συντρόφων του.

Μιας και λοιπόν είναι καμιά φορά ψυχολογικά πιο δύσκολο να κατανοήσει κανείς τα δικά του λάθη,  το παράδειγμα Ερντογάν ίσως είναι διδακτικό για το πότε και γιατί εμφανίζονται ξαφνικά στο δημόσιο διάλογο μιας χώρας οι θεωρίες συνωμοσίας. H σωτηρία του...τομαριού είναι πολύ μεγάλο πράγμα...


1 Like It! (Powered by LikeBot.com)    0 Dislike It! (Powered by LikeBot.com)
3

ΟΙΕΛΕ: Aποκαλύψεις και ενέργειες για την απόλυση στο Κολλέγιο Αθηνών...

Αδιαφάνεια και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις καταγγέλλει η ομοσπονδία.

Σημαντική είναι η αποκάλυψη της ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών - λειτουργών Ελλάδας, για τις διαδικασίεες που οδήγησαν στην απόλυση της εκπαιδευτικού Φ. Μπουλούτα από το...
Κολλέγιο Αθηνών. Υπενθυμίζουμε ότι η εκπαιδευτικός απολύθηκε, όταν έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΟΙΕΛΕ: "Η αποκάλυψη ότι το ΚΥΣΔΕ αρνήθηκε να λάβει υπόψη του δύο ιδιαίτερα σημαντικά έγγραφα που αφορούν την υπόθεση της εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών Φ. Μπουλούτα που απολύθηκε, επειδή συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει, θέτει εκ νέου τεράστια ερωτηματικά για την ιδιότυπη παραθεσμική «αυτονομία» του ΚΥΣΔΕ.

Το πρώτο έγγραφο με ημερομηνία σύνταξης 27/11 (και πρωτοκολλήθηκε από την ΟΙΕΛΕ την 24/12) καλεί το ΚΥΣΔΕ να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση 4/2012, και να λάβει υπόψη του όλα τα πρόσθετα στοιχεία που θα κατατεθούν.

Το δεύτερο έγγραφο, που αποτελεί εισήγηση της Δ/νσης για την υπόθεση, καλεί το ΚΥΣΔΕ να κρίνει την καταγγελία σύμβασης παράνομη ως καταχρηστική, διότι η εκπαιδευτικός είναι «αυξημένων προσόντων» και δεν συντρέχουν λόγοι απόλυσής της!

Με δεδομένη την απόφαση του συμβουλίου, αναρωτιέται κανείς: Άραγε την εισήγηση ποιων «αρχών» έλαβαν υπόψη τους τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ;

Στη σημερινή συνάντηση του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο δεύτερος κατέθεσε εισήγηση που έγινε ομόφωνα δεκτή για να προχωρήσει η Ομοσπονδία στις ακόλουθες ενέργειες:

Κατατίθεται την Τρίτη αίτηση αναίρεσης της Πράξης 38/20-12-2013 του ΚΥΣΔΕ (επισυνάπτονται τα πρόχειρα πρακτικά, όπου φαίνεται και η σύνθεση του συμβουλίου) με την οποία έγινε δεκτή η καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού από τη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών, λόγω αλλοίωσης της νόμιμης σύνθεσης του Συμβουλίου και της παράνομης και παράτυπης διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Να κατατεθεί εξώδικο στο ΚΥΣΔΕ, ώστε να αποσταλούν καθαρογραμμένα τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης και, αναλόγως του περιεχομένου τους, να ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις παρανομίες που έχουν συντελεστεί"...
enet.gr

Μετά τoν Κάντα, σειρά παίρνει ο Ευσταθίου...



Κλήση από τους ανακριτές για να απολογηθεί για τις μίζες για τα εξοπλιστικά έλαβε ο έμπορος όπλων Πάνος Ευσταθίου.

Τον Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε ο...
προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπ. Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ότι του έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι ήδη έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του '80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

Κατάθεση για την εμπλοκή του είχε δώσει και ο επιχειρηματίας. Αλέξανδρος Αβατάγγελος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κάντας ήταν το «νούμερο 3» στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και Γιάννου Παπαντωνίου.

Αποσταθεροποίηση στην Τουρκία μετά το μίνι πραξικόπημα Ερντογάν


Παραπολιτική

Με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν συνιστά παρά την ύστατη απόπειρα του Ερντογάν να επιβληθεί με τα όργανα ενός βαθέος κράτους αλλά και με τις αποκαλύψεις εισαγγελέα ότι η κυβέρνηση παρεμπόδισε την έρευνά του, η Τουρκία εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από το σκάνδαλο της διαφθοράς.

Τούρκος εισαγγελέας κατήγγειλε ότι του αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ότι η αστυνομία παρακώλυσε την διαδικασία, αρνούμενη να πραγματοποιήσει σημαντικές συλλήψεις.

«Διαμέσου της αστυνομίας, το δικαστικό σώμα αντιμετώπισε ανοικτές πιέσεις, και η εκτέλεση των δικαστικών εντολών παρακωλύθηκε», τόνισε ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς σε γραπτή δήλωσή του η οποία διανεμήθηκε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Διαπράχθηκε ένα έγκλημα διαμέσου της [κρατικής] ιεραρχίας. . . στους υπόπτους επετράπη να πάρουν προφυλάξεις, να διαφύγουν και να αλλοιώσουν στοιχεία», τόνισε ο εισαγγελέας.
Μολονότι ο Ακάς δεν αναφέρθηκε σε κανέναν ονομαστικά, οι καταγγελίες στις οποίες προέβη αναμένεται να κλιμακώσουν την μεγεθυνόμενη οργή για την υπόθεση που ξέσπασε την 17η Δεκεμβρίου, με τη σύλληψη για υποθέσεις διαφθοράς δεκάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων των γιων τριών υπουργών της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του επικεφαλής της κρατικής Halkbank (Λαϊκής Τράπεζας).

Ο Ερντογάν αποπειράται να εμφανίσει την υπόθεση ως μια συνωμοσία καθοδηγούμενη από το εξωτερικό κι αντέδρασε καθαιρώντας ή μεταθέτοντας περίπου 70 από τους αξιωματικούς της αστυνομίας που έλαβαν μέρος στην έρευνα, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει η Χαλκμπάνκ.

Πηγή: Ημερησία

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 17 Δεκεμβρίου που έγιναν οι προσαγωγές για τις συγκεκριμένες υποθέσεις διαφθοράς μέχρι και χθες, η πτώση στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ήταν της τάξης του 13,74%.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ερντογάν δεν θα καταφέρει να γλιτώσει και πάλι, όπως μετά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί, αν και προσωπικά δεν θα πόνταρα εύκολα εναντίον ενός ηγέτη που αποδεικνύεται φοβερά αδίστακτος.

O Τομπούλογλου είναι η κορυφή του παγόβουνου


Την εκτεταμένη διαφθορά στο χώρο της Υγείας, όπως εξαπλώθηκε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται από την σημερινή κυβέρνηση αναδεικνύει η υπόθεση Τομπούλογλου. Σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, έκπληξη προκάλεσε μόνο το σχετικά μικρό ποσό της μίζας που ζήτησε ο διοικητής του “Αγλαία Κυριακού” από την διαφημιστική εταιρεία,η οποία κατέφυγε στην αστυνομία με αποτέλεσμα την σύλληψη του. Του Στέλιου Κούλογλου.

1: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. =1.979.000 €
2: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ =120.000 €.
3: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ: = 155.000 €.
4: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΗΜΕΡΙΔΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ = 336.000 €.
 5: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ:= 20.000 €.
 6: ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΦΑΣΗΣ.=40.000 €.
 7: ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ=350.000 €

Μερικά χρόνια πριν, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε κάνει μια παρόμοια πανελλαδική έρευνα, που είχε στοιχίσει 20 χιλιάδες ευρώ. Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας  το 2011 έφτανε με το ΦΠΑ στα 3 εκατομμύρια! Τα διαβήματα φορέων που ζητούσαν τα ποσά του ΕΣΠΑ για τον τομέα της Υγείας να κατανεμηθούν με πιο ορθολογικό τρόπο και για άλλα επείγοντα προβλήματα, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. «Συχνά τέτοιες “πλουσιοπάροχες” δράσεις του ΕΣΠΑ χρησιμοποιούνται για την άντληση “πολιτικού χρήματος” που καταλήγει στα ταμεία κομμάτων ή πολιτικών που τα χρησιμοποιούν για την καριέρα τους», σχολιάζει γνώστης των παρασκηνίων. «Το καλύτερο ή πιο το επείγον πρόγραμμα να προτείνεις, δεν θα εγκριθεί ποτέ αν δεν υποσχεθείς ένα ποσοστό στους αρμόδιους που καλούνται να το εγκρίνουν».

Στην υλοποίηση του ..παχέος  προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία   βρέθηκε το 2012, ως διοικητής του “Αγλαία Κυριακού”, ο Τομπούλογλου. «Είναι απίστευτο να δίδονται εκατοντάδες χιλιάδες μόνο για ενημερωτικές δράσεις», σχολιάζει γνώστης των προγραμμάτων. «Δεν με σοκάρει ότι ζήτησε 25.000. Ο άνθρωπος αισθανόταν “αδικημένος” βλέποντας το μεγάλο πάρτι από το οποίο τον είχαν αφήσει απ έξω», προσθέτει ειρωνικά.

Κανονικά, η αποκάλυψη του Τομπούλογλου θα έπρεπε να οδηγήσει σε μια γενικότερη έρευνα για το παχύσαρκο πρόγραμμα, ώστε να ελεγχθούν τόσο η νομιμότητα των αρχικών αποφάσεων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσο και οι συμφωνίες με τις εταιρείες που ανέλαβαν την υλοποίηση του. Αντί γι’ αυτό, ο Α. Σαμαράς αρκέστηκε να διαγράψει τον Τομπούλογλου κατόπιν ..δωροδοκίας και ο Α.Γεωργιάδης να στείλει τα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία που τον συνέλαβε με τα σημαδεμένα χαρτονομίσματα, σαν να μπορούσαν οι αστυνομικοί να ενεργήσουν και διαφορετικά.                                                                                                                                          tvxs.gr

Έρχεται επικοινωνιακή καταιγίδα ...



Πώς θα μοιραστούν τη "λάμψη" (της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ), ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος...
Η έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ τον Ιανουάριο θα γιορταστεί πανηγυρικά. Όπως συμβαίνει σε κάθε κράτος-μέλος που αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο, θα έρθουν ...
εδώ στις 7-8 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Β. Ρομπέι, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, όλοι οι Επίτροποι που θα συνεδριάσουν, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Αν φύγει κανείς από παραπολιτικού ενδιαφέροντος θέματα, όπως το πώς θα μοιραστούν τη "λάμψη" ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος, έχει κάποια σημασία το γεγονός ότι θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η χώρα ανακτά δυνάμεις και κύρος σε ευρωπαϊκό πεδίο, ότι πρωταγωνιστεί θετικά στο κοινοτικό πλαίσιο.
Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει η διαπίστωση ότι, όπως πολλά δείχνουν, οι εταίροι δεν θέλουν πολιτική αστάθεια εδώ στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας και για το λόγο αυτό οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας αναμένεται, επιστρέφοντας στην Αθήνα στις αρχές Γενάρη, να είναι ασυνήθιστα εγκρατείς.
Κυβερνητικές πηγές προβλέπουν ότι η επόμενη δόση των 4,9 δισ ευρώ θα καταβληθεί τμηματικά, ακριβώς επειδή η αξιολόγηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στην ώρα της. Και εκτιμούν ότι αρκετές εκκρεμότητες θα αφεθούν προκειμένου να μην "στραβώσει" η διαπραγμάτευση και να μην αποσταθεροποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό, για παράδειγμα, ότι η λίστα των 4.000 απολύσεων που προβλέπονται από το μνημόνιο για το 2013 δεν έχει κλείσει και παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν εστιάζουν σ αυτό το ευαίσθητο θέμα.
Ορόσημο είναι ο Απρίλιος, όταν η Eurostat αναμένεται να επικυρώσει την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ενα θέμα είναι ποια ακριβώς εκτίμηση θα γίνει για το μέγεθός του, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη να το μοιράζει (σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους), άλλο θέμα είναι η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους αμέσως μετά. Η συζήτηση αυτή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις ευρωεκλογές, οι αποφάσεις μετατίθενται για το φθινόπωρο, ενώ είναι σαφές ότι το ζήτημα είναι λιγότερο λογιστικό και περισσότερο πολιτικό. Αμεσο κούρεμα δεν πρόκειται να γίνει, οι μειώσεις επιτοκίων και και οι επιμηκύνσεις στο χρόνο αποπληρωμής των δανείων, οριακά μόνο αποτελέσματα μπορούν να έχουν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν οι πιστωτές αποφασίσουν να "βγάλουν" το χρέος βιώσιμο μπορούν να το κάνουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία της Japonica Partners που διοργανώνει συμπόσιο τον Φεβρουάριο 2014 στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος, ως μέρος της εκστρατείας «Η Ελλάδα είναι A +».
Το μυστικό χαρτί της κυβέρνησης -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι ότι εκείνη την περίοδο, πριν δηλαδή από τις ευρωεκλογές του Μαίου, θα επιχειρηθεί μία (ανεπισήμως) εγγυημένη έξοδος στις αγορές, θα εκδοθεί δηλαδή κάποιο ομόλογο του οποίου η αγορά θα είναι συμφωνημένη από πριν, προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πλησιάζει η ώρα της εξόδου από τα μνημόνια και της απεμπλοκής από την Τρόικα.
Το αδύνατο σημείο αυτού του σχεδιασμού είναι ότι αν παρόλα αυτά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι κακό για την κυβέρνηση, την επόμενη μέρα η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικές εκλογές θα γίνει αφόρητη, ενώ και οι εταίροι, πιθανότατα, θα θελήσουν ξεκαθάρισμα πολιτικού τοπίου προκειμένου να προχωρήσουν στη συμφωνία για το χρέος. Και αυτό επειδή η εθνική δέσμευση που θα ζητήσουν, δηλαδή η υπογραφή και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι κάτι που αποκλείεται να συμβεί.

Αγγελική Σπανού