Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο συμβούλιο για το μεταναστευτικό...


Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προκειμένου να...
τους ενημερώσει για την σύγκληση έκτακτου συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών με θέμα το μεταναστευτικό.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω twitter, μεταξύ άλλων, είχε επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βικτόρ Ορμπάν, τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο, αλλά και άλλους ηγέτες προκειμένου να οργανώσει το έκτακτο συμβούλιο αύριο με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το τελευταίο tweet του Γιουνκέρ:

Μίλησα με την 'Ανγκελα Μέρκελ. Συμφωνήσαμε για τα ανοικτά σύνορα και για το γεγονός ότι χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη για το προσφυγικό πρόβλημα.

Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι το πρώτο αυτή τη στιγμή στην ατζέντα του Ευρωπαίου πολιτικού, ο οποίος, τόνισε, πριν από λίγες ημέρες, ότι αποτελεί τη ''μεγαλύτερη πρόσκληση της Ευρώπης τα τελευταία σαράντα χρόνια''...

Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα για τους πρόσφυγες...


Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε πριν από λίγη ώρα η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν, στα σύνορά της με την Αυστρία, επαναφέροντας τους ελέγχους, με στόχο «να...
περιορίσει το σημερινό κύμα προς τη χώρα» και να αποκαταστήσει την «συντεταγμένη διαδικασία» στην είσοδο σε αυτήν, όπως ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Παράλληλα, κάλεσε δε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζήτησε «το συντομότερο δυνατό την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για τις "ζώνες αναμονής" των προσφύγων στην Ελλάδα, στην Ιταλία και εν ανάγκη στην Ουγγαρία».

«Αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ αιτιολογώντας τη σημερινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι αυτό προβλέπουν και οι όροι της Συνθήκης Σένγκεν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να τηρεί τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανόνες για την προστασία των προσφύγων, επισημαίνοντας ότι, βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου, η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος εκείνων που αναζητούν καταφύγιο.

«Οι κανόνες του "Δουβλίνου" εξακολουθούν να ισχύουν χωρίς αλλαγή και καλώ όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσουν αυτούς τους κανόνες πάλι στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι το αρμόδιο κράτος-μέλος οφείλει όχι μόνο να καταγράφει τους όσους ζητούν άσυλο, αλλά και να διεκπεραιώνει τη διαδικασία. Και όσοι ζητούν άσυλο πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν μπορούν απλώς να διαλέξουν το κράτος-μέλος της ΕΕ που θα τους προσφέρει προστασία. Αυτό θα ισχύσει και όταν θα υλοποιηθεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα κατανομής», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

«Η μεγάλη προθυμία που επέδειξε η Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες δεν πρέπει να επιβαρυνθεί υπερβολικά. Το μέτρο είναι, για αυτό τον λόγο και ένα σήμα προς την Ευρώπη: η Γερμανία ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική της ευθύνη, αλλά τα βάρη που συνδέονται με τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων πρέπει να κατανεμηθούν αλληλέγγυα εντός της Ευρώπης», συνέχισε ο κ. Ντε Μεζιέρ και αναγνώρισε ότι «η προσωρινή επιβολή ελέγχων στα σύνορα δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα», ενώ σημείωσε ότι μπορεί να προκληθούν περιορισμοί στη συγκοινωνία και με τον σιδηρόδρομο.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και κάποιο επίπεδο τάξης στα σύνορά μας. Αποφασιστική βεβαίως παραμένει η βοήθεια επιτόπου στις περιοχές της κρίσης ώστε να μην ξεκινήσουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι από τα προσφυγικά κέντρα ή από την ίδια την Συρία και το Ιράκ», δήλωσε και κατέληξε:

Πρέπει τώρα να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό το ευρωπαϊκό σχέδιο για τις "ζώνες αναμονής" στην Ελλάδα, στην Ιταλία και εν ανάγκη στην Ουγγαρία. Και αυτό περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ...

H ΕυρωπαΪκή πολιτική γιά τό προσφυγικό ...εξειδικευμένη στό Αιγαίο πέλαγος...

Λέσβος: Σύρος πρόσφυγας κολυμπάει, μ' ένα μωρό στην αγκαλιά!...
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Οι... φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σήμερα από το "Reuters" και σοκάρουν...  

Τραγωδία με 34 νεκρούς από ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι

«Η Ελλάδα, διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά σοβαρό διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα: Το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα το οποίο διογκώθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα, που συνέπεσε με την θητεία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης», ανέφερε κατά την εισήγησή της η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός από την Μυτιλήνη την Κυριακή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Στους 28 έχουν ανέλθει οι νεκροί, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά, που έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν λέμβος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανετράπη τα ξημερώματα της Κυριακής.
Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι.
Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Από το πρωί η ηγεσία του σώματος είναι επί ποδός για το συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη.

Δεκαπέντε παιδιά μεταξύ των 34 νεκρών στο Φαρμακονήσι

Χωρίς Τέλος
tvxs.gr | 13 Σεπ. 2015
Τελευταία ανανέωση 19:55 | 13 Σεπ. 2015
Βρέφη και παιδιά είναι σχεδόν τα μισά θύματα του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Η λέμβος που επέβαιναν περισσότεροι από 120 άνθρωποι ανατράπηκε με αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 άνθρωποι να χαθούν στη θάλασσα, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Μέχρι το μεσημέρι οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ανέρχονταν σε 28, ωστόσο ο αριθμός διαρκώς αυξάνεται.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων Super Puma, πλωτών του Λιμενικού και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού. Στις έρευνες συμμετέχουν και δύτες του Λιμενικού, καθώς το ξύλινο σκάφος που ανετράπη ήταν κλειστού τύπου. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οκτώ από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στο αμπάρι του σκάφους. Οι έρευνες ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής, έπειτα από τηλεφώνημα, μέσω του αριθμού 112, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.
Σημειώνεται πως άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

Χωρίς …ανατροπή το debate...


Με την ίδια “ομάδα” δημοσιογράφων θα διεξαχθεί το αυριανό debate στην ΕΡΤ, ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στη...
συζήτηση τις ερωτήσεις θα λάβουν μέρος η Όλγα Τρέμη(Mega),που επικράτησε του Γιάννη Πρετεντέρη, η Μαρία Χούκλη(ΑΝΤ1), η Μάρα Ζαχαρέα(Star), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Αντώνης Σρόιτερ (Alpha) και ο Μάκης Γιομπαζολιάς(ETV), με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο(ΕΡΤ).

Στους δύο γύρους των δημοσιογραφικών ερωτήσεων οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να απευθυνθούν δύο φορές προς τους δύο αρχηγούς...
Αναλυτικά για τους κανόνες διαβάστε εδώ 
typologies.gr

Η Four Seasons Hotels στη Μύκονο

 Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση της εξαγοράς έκτασης στη Μύκονο για την κατασκευή ξενοδοχείου. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε προσύμφωνο που υφίσταται με τη Four Seasons Hotels Resorts, προκειμένου η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα να αναλάβει τη διαχείριση του πολυτελούς συγκροτήματος
...Στο μεταξύ, στο τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της εξαγοράς έκτασης –που διαθέτει ημιτελή οικοδομική κατασκευή– στη Μύκονο από ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών, στην οποία σχεδιάζεται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Παράλληλα, στα μελλοντικά πλάνα των επενδυτών είναι η περαιτέρω ήπια ανάπτυξη της έκτασης και η δημιουργία μικρού αριθμού τουριστικών κατοικιών.
Προσύμφωνο
Πάντως, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε προσύμφωνο που υφίσταται με τη Four Seasons Hotels Resorts, προκειμένου η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα να αναλάβει τη διαχείριση του πολυτελούς συγκροτήματος...

(απόσπασμα από τό άρθρο τού ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ στήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" τής Κυριακής)
 Ολόκληρο τό άρθρο ΕΔΩ

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                  από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (13.09.15)

Εκλογές με λίστα (Λαγκάρντ)…


Η εμφάνιση του Φαλτσιανί άνοιξε την όρεξη του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε την λίστα Λαγκάρντ στην προεκλογική μάχη.

Ο Μειμαράκης από…
την πλευρά του προσπαθεί να αμυνθεί, αφήνοντας αιχμές κατά της Δικαιοσύνης, η οποία για άλλη μια φορά γίνεται λάστιχο: Όπου μας συμφέρει πρέπει να την αφήνουμε να δρα ανεξάρτητη κι όπου μας δημιουργεί πρόβλημα, να αφήνουμε αιχμές κατά των λειτουργών της.

Το όνομα του Παπασταύρου πάντως, που εμπλέκεται στην υπόθεση – και προστατεύεται και από Σαμαρά αλλά και από Μειμαράκη – θα παίξει δυνατά αυτήν την εβδομάδα…

Ο Λαφαζάνης πάει Νομισματοκοπείο, με ταξιτζή τον Χάρρυ Κλυνν...



Το spot του Παναγιώτη ...uncut!...
Δείτε το...

Αν έχουμε αυτοδυναμία θα υλοποιήσουμε το σύνολο του σχεδίου μας...


Την αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει ως προϋπόθεση για την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας μετά τις εκλογές ο  Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή».
 «Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι...
προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού του σχεδίου» επισημαίνει και προσθέτει ότι «όλα τα άλλα περικλείουν μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους αστάθειας και παλινδρομήσεων».

Ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στέκεται, επίσης, στην ανάγκη ριζικής ανανέωσης και ανασύνθεσης της πολιτικής ζωής, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εισαγωγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, υποστηρίζει ότι τα όποια λάθη και παραλείψεις μπορεί να επηρέασαν αλλά δεν καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποτάχθηκε ούτε μεταλλάχθηκε, «υποχώρησε από θέσεις που δεν μπορούσε να κρατήσει διότι έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να διακινδυνεύσει μια απροσδιόριστης έκτασης κοινωνική καταστροφή».

Τονίζει ότι: «Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού του σχεδίου. Ομως, πέραν αυτού, αν στην παρούσα φάση προέχει η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, τότε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή μπορεί να υπηρετηθεί από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ολα τα άλλα περικλείουν μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους αστάθειας και παλινδρομήσεων. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα βέβαια, οι προτεραιότητες μπορούν και πρέπει να αλλάξουν. Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης, που ζούμε ως κοινωνία, με ριζική ανανέωση και ανασύνθεση της πολιτικής μας ζωής, γεγονός που μπορεί να διευκολυνθεί, εκτός των άλλων, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εισαγωγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής».

Επισημαίνει πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκατέλειψε αρχές και αξίες αλλά αντιμετώπισε έναν ασύμμετρο πόλεμο διαρκείας εξαιτίας του οποίου υποχρεώθηκε σε έναν αναγκαίο συμβιβασμό. Υποχώρησε. Δεν υποτάχθηκε ούτε μεταλλάχθηκε. Υποχώρησε από θέσεις που δεν μπορούσε άλλο να κρατήσει διότι έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να διακινδυνεύσει μια απροσδιόριστης έκτασης κοινωνική καταστροφή. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

H Λαγκάρντ πλέκει το εγκώμιο του Τσίπρα...


undefined
Συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στον Laurent Delahousse που θα μεταδοθεί σήμερα στη τηλεόραση "France 2" στην εκπομπή 13h15.
 Σε απόσπασμα της συνέντευξης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα η Λαγκάρντ πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στις διαπραγματεύσεις.

Στο...
απόσπασμα της συνέντευξης αναφέρονται τα εξής:

Ερώτηση: Όταν ήσασταν απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα οι διαπραγματεύσεις ήταν έντονες. Ο διάλογος ήταν μεταξύ κωφών, χρειάστηκε να ανεβάσετε τους τόνους, πως εξελίσσονται τα πράγματα σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις μεταξύ ηγετών;

Λαγκάρντ: Κατ’ αρχάς στη σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα πάντα υπήρχε σοβαρότητα και μολονότι είναι πιστός στην ιδεολογική του γραμμή, έχει τις προτεραιότητές του μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό πλαίσιο και προφανώς πρέπει να λύσει κάποιες εξισώσεις από αυτή την πλευρά αλλά υπήρξε πάντα σοβαρός και δεν έκανε παιγνίδια ή στρατηγήματα, δεν προσποιούνταν.

Ερώτηση: Δηλαδή σέβονταν τις θέσεις για τις οποίες εκλέχθηκε.

Λαγκάρντ: Ναι απολύτως. Επίσης κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι είναι μέσα σε ένα συλλογικό παιγνίδι, ότι δηλαδή υπάρχει μια ευρωζώνη, με κάποιους κανόνες. Είχαν τη φιλοδοξία να τους αλλάξουν από την πρώτη μέρα και νομίζω ότι γρήγορα κατανόησαν ότι δεν αλλάζουν έτσι μόνοι τους, ότι αλλάζουν μαζί με τους 18 ή του 19 και μαζί με τη δυνατότητα προσαρμογής…
left.gr

Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ...


Συνέντευξη στην ΕΡΤ θα παρχωρήσει απόψε στις 21:45 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Να θυμίσουμε, πως η συνέντευξη που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή είχε αναβληθεί...

Ο αριστερός Τζέρεμι Κόρμπιν νέος ηγέτης των Βρετανών Εργατικών...

O υποψήφιος για ηγέτης των Εργατικών στην Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν
Ο ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη άνετα σήμερα ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, νίκη που επικυρώνει την... απροσδόκητη άνοδο του 66χρονου ευρωσκεπτικιστή, σκληρού πολέμιου των πολιτικών της λιτότητας.
Φαβορί των δημοσκοπήσεων και των bookmakers, ο Κόρμπιν εξελέγη με ποσοστό 59,5% υπερισχύοντας των τριών αντιπάλων του, του Άντι Μπέρνχαμ (19%), της Ιβέτ Κούπερ (17%) και της Λιζ Κένταλ (4,5%).
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.
Ο φιλειρηνιστής, οπαδός μιας οικονομικής πολιτικής που θα επιβάλει μεγαλύτερη φορολογία στους πλουσιότερους, ο Κόρμπιν εκπροσωπεί το Ίσλιγκτον στη βρετανική Κάτω Βουλή τα τελευταία 30 χρόνια.
Τάχθηκε ευθέως κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ και εξακολουθεί να ζητά την παραπομπή του Μπλερ σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.
 

Δούρου: Μια κυβέρνηση θέλει συναίνεση και όχι απλώς μοίρασμα καρεκλών...



«Μια κυβέρνηση, εκτός από πλειοψηφία, θέλει συναίνεση, συγκλίσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα και όχι απλώς μοίρασμα καρεκλών,», αναφερει μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η περιφερειάρχης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», τις αποδίδει σε «μια μερίδα συντρόφων» η οποία επέλεξε ξεχωριστό δρόμο, προτάσσοντας προγραμματικά την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα . Οι επιπτώσεις εκτιμά ότι «ήταν εθνικές, αν όχι και ευρωπαϊκές», γι’ αυτό, όπως υπογραμμίζει, πρέπει «ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και την Ιστορία». 

Για το κυβερνητικό έργο και τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, σημειώνει ότι ήταν «θέμα πολιτικής επιλογής και ότι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε αρκετά και έβαλε τις βάσεις για πολλά ακόμη». Προσθέτει ότι η μελλοντική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ...

Εκπρόσωποι Τύπου τού ποταμιού : Έχουν την τύχη των αξιωματούχων της... Τσεχοσλοβακίας!...

Η Δρέττα, δεν είναι η μόνη...

Η Αθηνά Δρέττα, η οποία συνόδευσε τον Στ. Θεοδωράκη και στο debate αλλά και στη ΔΕΘ, έχει την ιδιότητα της...
εκπροσώπου Τύπου του... προεκλογικού αγώνα.
 Η (προερχόμενη από τον Συνασπισμό και εν συνεχεία πασοκογενής) κυρία Δρέττα είναι επίσης υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι. Η αλήθεια είναι ότι και στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια, πλην όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέχει ένα παράξενο πανελλήνιο και κομματικό ρεκόρ: είναι ο αρχηγός του κόμματος με τους περισσότερους εκπροσώπους Τύπου. Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε πόσοι πέρασαν από το κόμμα αυτό από τις 26 Φεβρουαρίου 2014 που ιδρύθηκε. Πρώτη ανέλαβε η Γεωργία Λινάρδου (ήταν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου).
 Εν συνεχεία εξαφανίστηκε και ανέλαβε ο Κ. Αργυρός, ο οποίος και αυτός δεν μακροημέρευσε. Τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε ότι εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει η Μαρία Καρχιλάκη, αλλά δεν έμεινε και αυτή πολύ. Ποιος ξέρει γιατί. Το περασμένο φθινόπωρο ανέλαβε η Οντίν Λιναρδάτου, η οποία συν τοις άλλοις είχε αναλάβει και χρέη διερμηνέως του κ. Θεοδωράκη με τους ξένους. 
Εν συνεχεία αναλαμβάνει ο Δ. Τσιόδρας, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει εκπρόσωπος, πλην όμως στην προεκλογική περίοδο μας προέκυψε η Αθηνά Δρέττα με την ιδιότητα της εκπροσώπου Τύπου όχι του κόμματος αλλά του προεκλογικού αγώνα. Τώρα θα ρωτήσετε  τι έγιναν όλοι οι προηγούμενοι. Κάποιος μου είπε ότι έχουν την τύχη των αξιωματούχων της... Τσεχοσλοβακίας. Μόλις έχαναν το αξίωμά τους έφευγε και η φωτογραφία τους από τα δημόσια κτίρια. Εξαφανίζονταν, σας λέω...
"BHMAτοδότης"

R.E.M. vs. Τραμπ: Μην χρησιμοποιείτε τη μουσική μας για τις γελοίες καμπάνιες σας!

Τον «στόλισαν»

tvxs.gr | 11 Σεπ. 2015

Σε ιδιαίτερα οργισμένο ύφος απάντησε το μουσικό συγκρότημα R.E.M. εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας του στην Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε το τραγούδι «'It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)'» του 1987 ως εισαγωγή στην ομιλία του.
Το tweet του Στάιπ έγινε γρήγορα viral, με τα favourites και τα retweets να πέφτουν βροχή. 

Ο θόρυβος που προκλήθηκε προκάλεσε κύματα οργής κατά του Τράμπ και της ομάδα που διαχειρίζεται την προεκλογική του καμπάνια.
Λίγο αργότερα, κι ενώ τα πνεύματα είχαν κάπως ηρεμήσει, οι R.E.M. επανήλθαν στο θέμα, αυτή τη φορά μέσω ανάρτησης στην ομώνυμη σελίδα τους στο Facebook, όπου έγραψαν χαρακτηριστικά: «Ενώ δεν συναινούμε στη χρήση της μουσικής μας και ζητούμε από τους πολιτικούς να σταματήσουν να την χρησιμοποιούν, ας θυμόμαστε ότι σε αυτές τις περιστάσεις υπάρχουν πράγματα με μεγαλύτερη σημασία. Τα media και οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πρέπει να εστιάσουν στη 'μεγαλύτερη εικόνα' και να μην αφήσουν τους πολιτικούς να μας αποσπάσουν την προσοχή από τα σοβαρά ζητήματα».

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά, που ο Τραμπ επιχειρεί να κάνει κάτι τέτοιο. Τον Ιούνιο είχε χρησιμοποιήσει το 'Rockin' in the Free World' του Νιλ Γιανγκ, ο οποίος είναι από τον Καναδά και επίσης υποστηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς για πρόεδρο της Αμερικής, όπως είχε αναφερθεί τότε χαρακτηριστικά από το Lookout Management.
Τελικά, ο Τράμπ συμφώνησε να μην χρησιμοποιήσει ξανά μουσική του Γιανγκ.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι μετακινήσεις εργαζομένων είναι χρόνος εργασίας

Η Απόφαση
tvxs.gr  12 Σεπ. 2015
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του ορίζει ως χρόνο εργασίας τον χρόνο που δαπανάται από τους εργαζόμενους, χωρίς σταθερό γραφείο, για τη μετακίνησή τους προς το πρώτο ραντεβού και επιστρέφοντας στο σπίτι τους από το τελευταίο ραντεβού της δουλειάς τους.
Με βάση αυτή την απόφασην οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υπολογίζουν στα ωράρια εργασίας και τις μετακινήσεις των εργαζομένων τους. «Χιλιάδες εργοδότες μπορούν πλέον να είναι δυνητικά παραβάτες του καθορισμένου ωραρίου εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε δικηγόρος στο BBC, σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου.
Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, σύμφωνα με το Βήμα, γράφει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον - που ήδη προσπαθεί να παρακάμψει ντιρεκτίβα της ΕΕ που απαγορεύει την εργασία πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα - αναζητεί ήδη τρόπους εξαίρεσης της χώρας του από την υποχρέωση που δημιουργεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου.
Η οδηγία αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση από τους εργοδότες και θεσπίζει κανόνες για θέματα, όπως το πώς λειτουργεί ο χρόνος των εργαζομένων, πόσα διαλείμματα θα έχουν και ποιες είναι οι διακοπές που δικαιούνται. Ένας από τους κύριους στόχους της, είναι να διασφαλιστεί ότι κανένας υπάλληλος στην ΕΕ δεν είναι υποχρεωμένος να εργάζεται περισσότερο από, κατά μέσο όρο, 48 ώρες την εβδομάδα.
Η απόφαση ελήφθη με αφορμή την υπόθεση μιας ισπανικής εταιρείας, της Tyco, η οποία έκλεισε τα περιφερειακά γραφεία της, το 2011, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ταξιδεύουν διαφορετικές αποστάσεις, πριν φτάσουν στο πρώτο ραντεβού τους.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                       από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"  (12.09.15)