Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνέλαβαν την σύζυγο και τον αδελφό του Γεράσιμου Γιακουμάτου για χρέη

Χειροπέδες στον αδελφό του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρη και στην σύζυγό του Ελένη Θεοδώρου για χρέη που αφορούν τον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος» που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό πέρασε  η ΕΛ.ΑΣ.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να συληφθούν ο αδερφός του βουλευτή, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος, η σύζυγός του (πρόεδρος του ιδρύματος κατά τον ισολογισμό του 2012) καθώς και η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής του ασυλίας.
«Αγιος Χαράλαμπος Relax Palace»
Ο οίκος ευγηρίας της οικογένειας Γιακουμάτου «Αγιος Χαράλαμπος Relax Palace» βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και όπως διαβάζουμε στον ιστότοπό της ιδρύθηκε πριν από περίπου 38 χρόνια.
Οπως διαπιστώνει κανείς πηγαίνοντας στη σελίδα όπου αναγράφονται οι ιατρικοί συνεργάτες του οίκου ευγηρίας πρώτο πρώτο φιγουράρει το όνομα του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου.
«Γιακουμάτος Γεράσιμος: Ειδικός Παθολόγος
Ο κ. Γιακουμάτος είναι ειδικός παθολόγος με μετεκπαίδευση στην Ιταλία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ διετέλεσε κα αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Αθηνών. Ειναι από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων με εμπειρία που ξεπερνά τα 35 χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος του οίκου ευγηρίας.


Πηγή: | iefimerida.gr 

Εξετάζεται (ξανά) το ενεδεχόμενο αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών


Γράφει: OnAir24
27 Ιανουαρίου 2014
Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 επαναφέρουν
κυβερνητικές πηγές μιλώντας στην aftodioikisi.gr.  Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών. «Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών μεταθέτοντας την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών την 18η Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές την 18η Μαΐου μαζί με τον α΄γύρο των εκλογών ΟΤΑ και οι ευρωεκλογές την 25η Μαΐου ταυτόχρονα με το β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ωστόσο, καθώς η  αναβολή των εκλογών βολεύει, κυρίως, το μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει περί τους 170 από τους 325 δημάρχους και 8 από τους 13 περιφερειάρχες αλλά και τη ΝΔ που έχει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους, το ενδεχόμενο αυτό στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απωλέσουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, την πλειοψηφία στη Βουλή, θα κρατήσουν, τουλάχιστον, ένα θύλακα εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, έτσι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ικανοποιούν ένα σημαντικό τμήμα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που ζητούν να παραταθεί η παρούσα (κουτσουρεμένη) θητεία.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει αποφασίσει να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση τόσων αναμετρήσεων ταυτόχρονα και διαπιστώθηκε ότι θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί είναι πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα σε μια συγκυρία στην οποία η δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε μεγάλη πίεση.
Άλλωστε, μπορεί να γίνουν και επαναληπτικές εκλογές, εφόσον δεν εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, οπότε, μαζί με τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπορεί οι πολίτες να πάνε πέντε φορές στις κάλπες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Για όλους αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο όριο της πενταετίας, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 ή και το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Καλό νέο η πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά



Η πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεφαλονιάς, με 12 μετασεισμούς μεγέθους πάνω από 3,5 Ρίχτερ, θεωρείται καλή εξέλιξη για τους σεισμολόγους, που εκφράζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εκτίμηση ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 15:55 ήταν ο κύριος σεισμός.

Ωστόσο, σπεύδουν να συμπληρώσουν ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα 24ωρο, καθώς πρόκειται για περιοχή με μεγάλη δραστηριότητα.

   Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς, χαρακτηρίζει το συμβάν ως «έναν πολύ ισχυρό και επιφανειακό σεισμό». Ο ίδιος φαίνεται αισιόδοξος για το εάν πρόκειται για κύριο σεισμό. «Η πλούσια μετασεισμική ακολουθία είναι καλό νέο, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε περισσότερα δεδομένα μέσα στο πρώτο 24ωρο για να δούμε με σιγουριά εάν είναι κύριος ο σεισμός». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου, μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 12 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 3,5 Ρίχτερ, από τους οποίους οι πέντε είναι μεγέθους πάνω από 4 Ρίχτερ.

   Την ίδια άποψη έχει και ο σεισμολόγος, Σταύρος Τάσσος: «Κατά πάσα πιθανότητα είναι κύριος ο σεισμός, καθώς έχει δώσει αρκετά πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε κάποια 24ωρα για να βεβαιωθούμε».

   Περισσότερο επιφυλακτικός εμφανίζεται ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας: «Δείχνει ότι είναι κύριος σεισμός, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τρία με τέσσερα 24ωρα. Κρατάμε επιφυλάξεις γιατί η Κεφαλονιά έχει δώσει μεγάλους σεισμούς», εξηγεί.


Πηγή:Capital.gr

"Δρόμος έχει κοπεί στα δύο" αναφέρουν κάτοικοι στην Κεφαλονιά...



Ένα απίστευτο βουητό από τη γη τρόμαξε τους κατοίκους και ξύπνησε αναμνήσεις από τον μεγάλο σεισμό του ’53 στους κατοίκους της Κεφαλονιάς που μιλούν για τεράστιο σεισμό που έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Μάλιστα κάτοικοι αναφέρουν ότι ...
υπάρχει δρόμος που έχει κοπεί στα δύο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά.
Μέχρι στιγμής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στην πόλη του Αργοστολίου από σπασμένες τζαμαρίες, αλλά δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμoύς.
 

Απίστευτη φωτογραφία: Ο Μύρτος μετά τον ισχυρό σεισμό!..



                 Προκαλεί δέος το σχίσμα...


Η πασίγνωστη παραλία Μύρτος μετά το σεισμό. Το χώμα που βλέπουμε είναι το σχίσμα του Χάρακα. Το σχίσμα στο Χάρακα είναι πάνω από 60 μέτρα και προκαλεί δέος η αλλαγή του τοπίου...
 

«Αυτό μόνο τους απατεώνες βολεύει»

ΟΡΓΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
    
Ενταση επικράτησε χθες στο υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συλλόγων λογιστών από όλη την Αττική, που διαμαρτύρονταν για τα εξοντωτικά πρόστιμα του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από 1-1-2014. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση εκπροσώπων με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τη Δευτέρα που θα καταθέσουν υπόμνημα. Η οργή των λογιστών ξέσπασε και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που, όπως υποστηρίζουν, «τα βρίσκουν με τους υπουργούς». Τα πνεύματα οξύνθηκαν από το γεγονός ότι οι σύλλογοι κατέθεσαν απλώς αίτημα για εξάμηνη αναστολή των προστίμων, ενώ πάνδημη απαίτηση ήταν η κατάργησή τους. «Ως λογιστές βλέπουμε κάθε μέρα την απόγνωση του κόσμου. Οταν βλέπεις τον πελάτη έτοιμο να πηδήξει από τον τέταρτο όροφο από τις δυσκολίες και του ανακοινώνεις ότι θα πληρώσει πρόστιμο 1.000 και 2.500 ευρώ για μια απλή καθυστέρηση, ξέρεις ότι θα του έρθει συγκοπή. Αυτό δεν το βλέπουν τα υπουργεία, ζουν σε άλλο κόσμο», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Χρήστος, μισθωτός λογιστής. «Το εξάμηνο πάγωμα είναι η αρχή. Ο στόχος για κατάργηση των προστίμων παραμένει», αντέτεινε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, Δ. Ισσαρης. «Επιβάλλουν πρόστιμα για τα διαδικαστικά και μειώνουν αναδρομικά τα πρόστιμα για τα πλαστά τιμολόγια, που υποτίθεται ότι κυνηγούσαν. Αυτό μόνο τους απατεώνες βολεύει» σχολιάζει ο Δημήτρης, λογιστής στην Αθήνα.

Αφροδίτη Τζιαντζή 
 efsyn.gr

Περί συνεργασιών και συναινέσεων

Της Βασιλικής Γεωργιάδου*

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥΠαρότι με την έλευση κάθε νέου έτους το ενδιαφέρον στρέφεται σε καινούργιες
εκδόσεις, κάποιες ματιές σε τίτλους από προηγούμενες χρονιές παραμένει μια καλή συνήθεια. Με αφορμή τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία ξαναπήρα στα χέρια μου δύο βιβλία από τα πιο σημαντικά στο πεδίο της Συγκριτικής Πολιτικής. Αναφέρομαι στα έργα του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας San Diego, Arend Lijphart, που τιτλοφορούνται «Δημοκρατίες» και «Μοντέλα Δημοκρατίας» (το δεύτερο επανεκδόθηκε το 2012). Η συγκριτική προσέγγιση των δημοκρατικών συστημάτων βρίσκεται στον πυρήνα του γνωστικού ενδιαφέροντος του συγγραφέα, ο οποίος διακρίνει δύο κύριους τύπους: τα ανταγωνιστικά και τα συναινετικά δημοκρατικά συστήματα, αλλά και ένα σύνολο μεταβλητών προκειμένου να τα κατηγοριοποιήσει στον αντίστοιχο ιδεότυπο. Μια από τις μεταβλητές αναφέρεται στη μορφή της κυβέρνησης: κυβερνήσεις μονοκομματικές ή συνεργασίας συνθέτουν το δίπολο, παρότι μεταξύ των δεύτερων η γκάμα των παραλλαγών είναι ευρεία.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας κερδίζουν σε έδαφος. Αλλες από αυτές αποτελούν σχήματα «μεγάλου συνασπισμού» που συγκροτούνται από τη συνεργασία των δύο μεγαλύτερων αντίπαλων κομμάτων. Αλλες πάλι συνθέτουν έναν «μικρό συνασπισμό» κομμάτων που ανήκουν στον ίδιο παραταξιακό χώρο ή γειτνιάζουν στον ιδεολογικό άξονα. Υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού στις οποίες από τον φόβο γρήγορων αποχωρήσεων από το σχήμα μετέχουν περισσότερα κόμματα από όσα χρειάζονται για μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και άλλες που κινούνται με γνώμονα την επίτευξη μιας ελάχιστης πλειοψηφίας.

Στο έργο του Lijphart οι κυβερνήσεις συνεργασίας θεωρούνται η επιτομή της συναινετικής διακυβέρνησης. Μέσω αυτών πραγματώνεται η κατανομή της εξουσίας και δίνεται η ευκαιρία ικανοποίησης αιτημάτων πολλών κοινωνικών ομάδων. Αντίθετα με την κρατούσα άποψη, σύμφωνα με την οποία οι κυβερνήσεις συνεργασίας ταιριάζουν σε κοινωνίες (και συγκυρίες) χωρίς βαθιές διαιρέσεις και ρήγματα, ήταν ακριβώς η ύπαρξη τέτοιων κοινωνικο-πολιτικών σχισμάτων που οδήγησε στην επιλογή κάποιας μορφής συναινετικής διακυβέρνησης σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Σ’αυτές, ο ρόλος των πολιτικών ελίτ υπήρξε καθοριστικός για τη μετατροπή των συγκρούσεων που υπήρχαν στη βάση του κοινωνικού ιστού σε συμφωνίες σε επίπεδο κορυφής. Το έργο του Lijphart, εκτός από νεότευκτα πολιτικά καθεστώτα, επηρέασε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ενώ η εκ νέου μελέτη του σήμερα μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε θεσμικές αλλαγές που επιχειρούνται υπό τη σκιά της κρίσης.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

* Αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
efsyn.gr

«Δεν θα αρρωστήσουμε ποτέ κουφάλα Γεωργιάδη»...

Άδει ο Πουλικάκος προς χάριν του Αδώνιδος...

Ο Δημήτρης Πουλικάκος δεν ήταν ποτέ ένας καλλιτέχνης, που παρακολουθούσε εξ΄αποστάσεως την κοινωνία.

Το βράδυ της Παρασκευής (24/1) στο Gagarin, αιφνιδίασε και καταχειροκροτήθηκε, τραγουδώντας ένα νέο κομμάτι: ¨Το όνειδος του Αδώνιδος¨.
Ο στίχος «δεν θα αρρωστήσουμε ποτέ κουφάλα Γεωργιάδη», άρεσε και σίγουρα μπορεί να γίνει μεγάλη επιτυχία.
Ο Πουλικάκος άρχισε να το τραγουδάει μόνος με την κιθάρα του.
Τα μέλη του συγκροτήματος «Κάτω από το δέντρο» που τον συνόδευαν, στην αρχή ξαφνιάστηκαν από τη μουσική έμπνευση του Μήτσου και μετά από λίγο τον ακολούθησαν. Ήταν μια αυθόρμητη παρέμβαση, που θα συζητηθεί.

Στο κατάμεστο Gagarin, ο Πουλικάκος γιόρτασε τα 49 χρόνια του στη μουσική.
Μαζί του ήταν ο αχώριστος φίλος του Δημήτρης Πολύτιμος και δεκάδες μουσικοί από τη μεγάλη πορεία του στη ροκ σκηνή.
Ήταν μια αξέχαστη βραδιά που είχε παλμό, τρομερές μουσικές και πρωτότυπες διασκευές από όλο το φάσμα του ροκ ν ρολ.

Ο πατριάρχης του ελληνικού ροκ είναι παρών και όχι μόνο καλλιτεχνικά.
Στα 71 του παραμένει ακμαίος και δικαιούται να τραγουδάει με τη συγκλονιστική του φωνή: δε θα αρρωστήσουμε ποτέ κουφάλα Γεωργιάδη.

Είναι το τραγούδι του χειμώνα!..

greki-gr.blogspot.gr