Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Κ.Ε.Πο.Μ. : Χωρίς διαβούλευση- χωρίς σοβαρή μελέτη οι εργασίες στους Κάτω Μύλους

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΠΟΜ  ΣΤΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ TOY ΠΕΡIΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΜΟΜΥΛΩΝ
Χωρίς διαβούλευση- χωρίς σοβαρή μελέτη οι εργασίες
800px-Mykonos_Windmills

Με συνοπτικές διαδικασίες φαίνεται να είχε την διάθεση η δημοτική αρχή του Δήμου Μυκόνου να προχωρήσει στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των Ανεμόμυλων.
Αυτό δηλώνει η έλλειψη ενημέρωσης των συμβούλων ακόμη και της εναπομείνασας πλειοψηφίας της παράταξης του κυρίου Κουκά, αλλά κυρίως η απουσία διαβούλευσης μεταξύ των παρατάξεων σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εξαγγελίες για Διεθνή Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό έγιναν μια απλή εκπόνηση προ-μελέτης
Παρά τις παλαιότερες  εξαγγελίες  του κ. Δημάρχου για την προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την διαμόρφωση αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής της Χώρας, διαπιστώσαμε ότι η προαπαιτούμενη έγκριση από την αρχαιολογική υπηρεσία βασίστηκε σε μια προ-μελέτη ενός αρχιτεκτονικού γραφείου που την εκπόνησε μάλλον αφιλοκερδώς για λογαριασμό του Δήμου και φέρνει  απλά την υπογραφή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Σε καμία περίπτωση  δεν αποτελεί  μια ολοκληρωμένη πρόταση.
Έχει εκπονηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και δεν έχει μέχρι σήμερα  συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά ούτε και στο ΔΣ του Δήμου. Όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη των παρατάξεων και ειδικών, ούτε καν του Συλλόγου Μηχανικών που μονίμως απαξιώνεται από τον κ. Κουκά, αλλά φαίνεται σαν κάποιος να αποφάσισε μόνος του για το μείζον αυτό θέμα.
Μήπως είστε εσείς αυτός  κ. Δήμαρχε;