Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

«Σίγησαν» τα Μέσα του Μπόμπολα...

Xωρίς το Εθνος, την Ημερησία και το Goal News σήμερα τα περίπτερα μετά την 48ωρη απεργία των...
εργαζομένων στις προαναφερθείσες εφημερίδες.
Επίσης οι ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr» δεν ενημερώνονται από χθες το πρωί.


Η απεργία αποφασίστηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΦΕ, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει.. δεδουλευμένες αποδοχές πέντε μηνών, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Δεκεμβρίου 2016, Ιανουαρίου 2017, Φεβρουαρίου 2017, Μαρτίου 2017 και Απριλίου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της...


zoornalistas.blogspot.gr

Νίκη τού Μακρόν ή αποδοκιμασίας απέναντι στο χειρότερο που πρέσβευε η Λεπέν;

Το μάθημα των γαλλικών εκλογών...
Ο νέος σε ηλικία και την πολιτική κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που έδιναν και οι πιο αισιόδοξες δημοσκοπήσεις: εξασφάλισε το 66% έναντι 34% της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.

Δύσκολο ωστόσο να θεωρηθεί νίκη της Ευρώπης και της δημοκρατίας, παρ’ όλο που η μη εκλογή της Μαρίν Λεπέν προκαλεί δικαίως μεγάλη ανακούφιση. H αποχή ανήλθε στo 26% και είναι η μεγαλύτερη από τις προεδρικές εκλογές του 1969.

Αριθμός ρεκόρ 4,2 εκατομμυρίων, 12% των ψηφοφόρων, προτίμησε να ρίξει λευκό ή άκυρο, απορρίπτοντας το δίλημμα Μακρόν ή Λεπέν...

Τό σκίτσο...

                                                                                     ...τού Αρκά

Το 25% των Ελλήνων που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν...

Ο ψεκασμός και η Πυθία...
Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, το 25% των Ελλήνων που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Χθες στη Θεσσαλονίκη, με ευκαιρία την παρουσίαση έκδοσης για...
την πολιτική οικονομία της Ελλάδας την περίοδο 2000-2015, ανάλογες θεωρίες συνωμοσίες επιδοκιμάστηκαν από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Κατά τον πρώην υπουργό Νικήτα Κακλαμάνη που ανέλυσε τα ευρήματα της έκδοσης για τα οικονομικά της χώρας, σκοτεινές δυνάμεις ήθελαν την πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή: «Κατεβλήθησαν τεράστιες προσπάθειες από ανομολόγητα κέντρα για να χάσει τις εκλογές του 2007 ο Κώστας Καραμανλής, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση Βατοπεδίου, όπως ενδέχεται να αποδειχθεί με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και πιθανώς στο μέλλον με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σχέδιο "Πυθία". Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Κώστας Καραμανλής γιατί έκανε το "τραγικό λάθος" να συμπεριλάβει στο πολιτικό του λεξιλόγιο εκτός από τη λέξη ναι και τη λέξη όχι».

Σπάνια μια παράγραφος περιέχει τόσες συνωμοσίες μαζί: ποια είναι τα «ανομολόγητα κέντρα» που ήθελαν να ανατρέψουν τον τότε πρωθυπουργό;Tι άραγε αποδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση Βατοπεδίου, όταν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε τότε, ως πρωθυπουργός,παραδεχθεί το σκάνδαλο; Γιατί η ΝΔ δεν αποκαλύπτει επιτέλους τι συνέβη με το σκάνδαλο των υποκλοπών που έσκασε όταν η ίδια βρισκόταν στη κυβέρνηση;

Και το βασικό πολιτικό ερώτημα: σε ποια ακριβώς θέματα ο τότε πρωθυπουργός είπε το μεγάλο όχι, προκαλώντας τα «ανομολόγητα κέντρα» να απεργάζονται ακόμη και τη δολοφονία του με το σχέδιο Πυθία, για το οποίο δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία, παρά κάποια δημοσιεύματα του φιλικού προς τον κ. Καραμανλή τύπου; Γιατί, στη πραγματικότητα, το μόνο όχι που πήγε να πει κάποια στιγμή, στρεφόμενος εναντίον των «νταβατζήδων» της χώρας, μετατράπηκε γρήγορα σε ένα μεγάλο ναι, χωρίς τη παραμικρή επιφύλαξη.

Ακόμη και για τη υπερχρέωση της χώρας την περίοδο 2004-2009, ο μόνος που δεν έφταιγε ήταν ο τότε πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τους επιμελητές της έκδοσης «διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του χρέους οφείλεται στην ανάγκη αναχρηματοδότησης δανείων που είχαν συναφθεί παλαιότερα, καθώς, επίσης, και σε εξοπλιστικά προγράμματα, που, επίσης, είχαν συμφωνηθεί σε προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους».

Γιατί άραγε, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ο τότε πρωθυπουργός δεν πήρε όλα τα μέτρα, ήδη από το 2004 που ανέλαβε, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους που είχε κληρονομήσει αλλά αντίθετα το διόγκωσε; 'Μήπως δεν ήταν απόφαση του ίδιου και κανενός «ανομολόγητου κέντρου», να παραδώσει τη καυτή πατάτα στον αφελή και πρόθυμο Γ. Παπανδρέου, όταν η χώρα είχε ήδη χρεοκοπήσει;

Ανεχόμενος ή και προωθώντας παρόμοιες θεωρίες, που προφανώς αρέσουν στους θιασώτες της θεωρίας του ψεκασμού, ο κ. Καραμανλής παραμένει δημοφιλής και αποθεώθηκε στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου. Αλλά το 75% που δεν πιστεύει στην ίδια θεωρία, θα περίμενε μια ουσιαστική ανασκόπηση και αυτοκριτική, πέρα από την απόδοση όλων των ευθυνών στα -υπαρκτά- λάθη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στα «ανομολόγητα κέντρα» που δεν κατονομάζονται...

tvxs.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟY ΔΗΜΟY ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                       
  ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                             
                                 
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ολοκληρώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου από ειδικά συνεργεία για λογαριασμό του Δήμου, προκειμένου έγκαιρα οι παραλίες να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση κατά την τουριστική σεζόν.

Ο καθαρισμός έγινε στις πολυσύχναστες κυρίως παραλίες, καθώς και σε τμήματα του αιγιαλού σε όλο το νησί, που υπήρχε πρόσβαση. Επίσης, τμήματα της βόρειας πλευράς του νησιού καθαρίζονται σε βάθος έως και 30 εκ. ώστε να αφαιρεθούν αποθέσεις από το χειμερινό κύμα, που λόγω των ανακαινίσεων της άμμου, επικάθονται σε βάθος χωρίς να είναι ορατά, καθώς επίσης απομακρύνθηκαν αποθέσεις υλικών από χείμαρρους.

Ειδικότερα εκτελούνται οι εργασίες:

  • Καθαρισμός των προϊόντων αναμόχλευσης.
  • Απομάκρυνση απορριμμάτων (παλιά αντικείμενα - πλαστικά- χαρτιά - γυαλιά)
  • Ισοπέδωση των τμημάτων των παραλιών και διαμόρφωση ακτών.
  • Σε κάθε περίπτωση οι όλες ενέργειες έγιναν με σεβασμό στο περιβάλλον και στην χλωρίδα των παραλιών.
Οι παραλίες που καθαρίστηκαν και όσες απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των ημερών, είναι αυτές που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες με τις αποφάσεις του 2016 και του 2017 της αρμόδιας επιτροπής του Γενικού Κανονισμού Λιμένα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις παραλίες: Πλατύς Γιαλός, Ψαρού, Καλαμοπόδι (Παραντάις), Πλιντρί (Σούπερ Παραντάις), Παράγκα, Αγράρι, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Άγιος Στέφανος, Πάνορμος, Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, Κόρφος, Τούρλος, Αγία Άννα Καλαφάτη, Φτελιά, Λιά, Μεγάλη Άμμο κλπ. 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συντόνισε το όλο έργο και έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. "Είμαστε στην κορυφή των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το νησί μας, σε κάθε περίπτωση, σαν το σπίτι μας, καθαρό και πολιτισμένο" όπως δήλωσε.
                                                                                                                     Μύκονος, 09-05-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ