Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Πολιτική η παραίτηση τής Άννας Καμμή

 Τηρώντας υπεύθυνη στάση παραιτήθηκε από τήν επιτροπή -τών "a posteriori"- δημοπρασιών τού Δήμου

                                                                           -----

                                 Παραίτηση Άννας Καμμή από την Επιτροπή Δημοπρασιών

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση: Μετά από σειρά διαμαρτυριών, προσωπικών παραστάσεων σε υπηρεσίες και αλλεπάλληλων καταγγελιών που κατέθεσε εγγράφως και προφορικώς η Άννα Καμμή δημοτική Σύμβουλος της ΚΕΠΟΜ πέρασε σε πιο δυναμικές κινήσεις παραιτούμενη από την Επιτροπή Δημοπρασιών.
Αιτία-όπως αναφέρεται στο κείμενο παράιτησής της Άννας Καμμή- είναι η σκανδαλώδης καθυστέρηση στις δημοπρατήσεις παραλιών για την οποία επανηλειμμένα έχει καταθέσει δημόσια τις ενστάσεις της.
Παράλληλα ζητά από την Επιτροπή, όπως είναι υποχρέωσή της “να εφαρμόσει το άρθρο 29 της διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας η οποία έχει ψηφιστεί με την απόφαση 52/ 2014 από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 30/6/2014 και να αποκλείσει από την διαδικασία της δημοπρασίας  επιχειρηματίες για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί στο  παρελθόν καταγγελίες- παράπονα έγγραφα ή προφορικά”.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΜΜΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ
Αξιότιμη κα Γρυπάρη,
Με την παρούσα επιστολή μου σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από μέλος της τριμελούς επιτροπής δημοπρασιών  και για αυτόν τον λόγο δεν θα συμμετάσχω στην συνεδρίαση της επιτροπής αυτής η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα 14/8/2014 στις 12.00 στο κτίριο του Δημαρχείου, με θέμα την επαναδημοπράτηση τμημάτων της παραλίας που δεν δημοπρατήθηκαν στις 15/7/2014.
Οι λόγοι που με αναγκάζουν να δηλώσω παραίτηση  είναι οι ακόλουθοι:
• Θεωρώ ότι όλες οι ενέργειες του Δήμου για την δημοπράτηση των παραλιών έγιναν σκανδαλωδώς καθυστερημένα επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να έχουν καταπατήσει δημόσιο χώρο με την ανοχή του Δήμου και ότι η εν γένει  στάση του Δήμου στα θέματα εκμετάλλευσης των παραλιών είναι σκόπιμα  ανεκτική.
• Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της επιτροπής να εφαρμόσει το άρθρο 29 της διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας η οποία έχει ψηφιστεί με την απόφαση 52/ 2014 από την οικονομική επιτροπή του Δήμου στις 30/6/2014 και να αποκλείσει από την διαδικασία της δημοπρασίας  επιχειρηματίες για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν καταγγελίες- παράπονα έγγραφα ή προφορικά.
Το παραπάνω ήταν και πρότασή μου κατά την συνεδρίαση της επιτροπής αυτής στις 15/7/2014 η οποία μειοψήφησε και έτσι τελικά στην δημοπρασία πήραν μέρος στην δημοπρασία επιχειρηματίες με βεβαιωμένες καταγγελίες.
Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου
Άννα Καμμή

Όταν -καί σ' όποιον- υπάρχει συνείδηση καί φιλότιμο






Λάβαμε στίς 12.15μ.μ., σήμερα Πέμπτη, τό εξής e-mail από τόν Νίκο Σαλάχα :

Σήμερα λίγες μέρες μετά το θάνατο του παιδιού και στα μέσα Αυγούστου κάνουν δημοπρασία και για άλλο τμήμα θαλάσσιων σπορ.
Εχθές τους είπα ότι δεν πρέπει να δημοπρατήσουν και να γίνει δημοτικό συμβούλιο.
Επιμένουν να δημοπρατήσουν.... Είναι πολλά τα λεφτά Άρη....
Σου στέλνω την παραίτησή μου από την επιτροπή.


 Μύκονος 14/8/14
Σαλάχας Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος                                       
Προς:   1. Δημαρχεύουσα κ. Ειρήνη Γρυπάρη
Τηλ.6972054054                                                                                                       
                                                                               
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου   
                                      
                                                
 Θέμα:    Παραίτηση μέλους επιτροπής

        Με την παρούσα σας υποβάλλω την παραίτησή μου από αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής δημοπρασιών. Μετά τον τραγικό άδικο θάνατο του δεκάχρονου παιδιού, η συνείδησή μου και τα συναισθήματά μου ως πατέρας  κατέστησαν απαγορευτικό να συμμετέχω σε διαδικασία δημοπράτησης θαλάσσιων σπορ του Δήμου.
                        Η συνειδητοποίηση  του σημερινού εφιάλτη με τον άδικο θάνατο του παιδιού είναι η ρεαλιστική δυνατότητα να συνεργήσουμε στη αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών γεγονότων. Θεωρώ ότι πλέον οι σχετικές αποφάσεις  του Δήμου τίθενται στο μικροσκόπιο όλης της Ελλάδας. 
                        Στο σημερινό περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι εικόνες, οι συμβολισμοί και η επικοινωνιακή ικανότητα των δρώντων, η ισχύς ενός Δήμου δεν προέρχεται μόνο από το οικονομικό κεφάλαιό του αλλά και από­ το κύρος του και την ικανότητά του να εμπνέει την εμπιστοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία .
                        Παρακαλώ όπως  προβείτε στις ενέργειες αντικατάστασής μου για την συνέχεια και υλοποίηση των διαδικασιών που έχετε αποφασίσει.

  Με εκτίμηση
Σαλάχας Νικόλαος
Δημοτικός   Σύμβουλος        

Λοβέρδος: Επιστρέφω στο ΠΑΣΟK

«Υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο»

Την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Είναι δεδομένο ότι επιστρέφω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ έγινε με διαγραφή, την οποία απέδωσε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, ενώ χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ ως «αξιόμαχη δύναμη της Κεντροαριστεράς».

Σχετικά με το ζήτημα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στις 31 Αυγούστου που ολοκληρώνεται το ακαδημαϊκό έτος θα εφαρμοστεί ο νόμος για τις διαγραφές τους. «Ο νόμος είναι νόμος και θα έχει συνέπειες», υπογράμμισε. 
 newsbeast.gr

Σημ. Ν.Μ. : (oι παρακάτω στίχοι είναι από τό τραγουδι "Ξυπνείστε" τού Γ. Τζαβέλα. 1975)

Φτιασιδωμένη η ψευτιά
γυρνά στους δρόμους και γελά
μπουτίκ, βολάν και ξιπασιά
Προπό, λαχεία, διαφθορά
Κι άλλοι με ιδρώτα το ψωμί
κι άλλοι πουλάν μισοτιμή
πατρίδα λευτεριά τιμή
αρκεί να πιάσουν την καλή
να γίνουν υπουργοί

Νέα δεδομένα για την επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ στη Μύκονο...

Νέα δεδομένα για την επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ στη Μύκονο: Λειτουργούσε 1,5 μήνα χωρίς άδειαΔεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τη λειτουργία της επιχείρησης με τα θαλάσσια σπορ στην παραλία Καλό Λιβάδι στη Μύκονο, εκεί που...
τη Δευτέρα ένας 10χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού. Οπως μετέδωσε πρωινή εκπομπή η επιχείρηση λειτουργούσε από τα τέλη Μαΐου και επί 1,5 μήνα δεν είχε άδεια, αφού ο Δήμος την έδωσε στις 15 Ιουλίου όπως δήλωσε και η δήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη, χωρίς φυσικά να πληρώνει και δημοτικά τέλη.

Την ίδια ώρα χρειάστηκε να περάσουν δύο ημέρες από την τραγωδία με το θάνατο του 10χρονου αγοριού στην παραλία Καλό Λιβάδι για να πάρει επιτέλους την απόφαση η δήμαρχος του νησιού να συγκαλέσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί, να εξεταστεί και να καταγγελθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών με τον δήμο.

Πάντως η δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Γρυπάρη στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της συνεχίζει να μην μπορεί να δώσει καμία εξήγηση ούτε για το αν γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις με τις οποίες έχει συνεργασία ο δήμος, όπως αυτή με τα θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι, ούτε καν αν ο δήμος είχε εισπράξει δημοτικά τέλη από την επιχείρηση...
iefimerida.gr

Το ροδάκινο και το μανίκι…

Πώς λύνεται το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών; Αν αγοράσουμε όλοι από ένα ροδάκινο! Ναι, το ακούσαμε και αυτό, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γ. Γιακουμάτο, που...
έδωσε χθες τη λύση από το Mega: «Η κυβέρνηση κάνει τρεις συσκέψεις τη μέρα για το ροδάκινο.

Καλώ όλους να πάρουν από ένα ροδάκινο. Επιδότηση από την Ε.Ε. θα βοηθήσει, αλλά πρέπει και εμείς να πάρουμε ένα ροδάκινο. Το ίδιο έκανε το Βέλγιο όταν προέκυψε θέμα με τα αχλάδια». Επονται τα νεκταρίνια, τα ακτινίδια, τα σταφύλια. Εντάξει με τα φρούτα, το λύσαμε. Με τις γούνες, θα πάρουμε από ένα… μανίκι;

ΜΠ.Α. - efsyn.gr