Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Γάτα σε ποδοσφαιρικό αγώνα...!

Μία γάτα διακόπτει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αμερική.
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 από Naftemporiki



Kαθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος : Χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής έγινε η βίαιη είσοδος στό οικογ. άσυλο τής οικίας...

Χωρίς εντολή εισαγγελέα στο Κουκάκι...
Επιστολή-κόλαφος Αλιβιζάτου, «αδειάζει» την ΕΛ.ΑΣ....

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος για περιστατικά «αστυνομικής βίας», όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό.

Ο κ. Αλιβιζάτος που είναι πρόεδρος στην επιτροπή, την οποία συνέστησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας, παίρνει αφορμή από το περιστατικό στο Κουκάκι και καλεί τον υπουργό να διατάξει τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ολόκληρη η επιστολή Αλιβιζάτου με αποδέκτη τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, έχει ως εξής:

«Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.

Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι η σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.

Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας», καταλήγει η εν λόγω επιστολή...

newpost.gr

Άμα πούμε αλήθεια θά "σκάσουμε"...!

Oυραγός στη μάχη με τα Fake News η Ελλάδα



Η Ελλάδα είναι στην 27η θέση σε σύνολο 35 χωρών της Ευρώπης. Οι 11 βαλκανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης για τον «μιντιακό εγγραματισμό» και μόλις δύο χώρες τη ΕΕ, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, κατατάσσονται κάτω από την Ελλάδα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Φινλανδία με εντυπωσιακές επιδόσεις. Η σκανδιναβική χώρα κέρδισε τη μάχη με το φαινόμενο της «μετα-αλήθειας» και των «deep fakes» με όπλο την εκπαίδευση μαθητών αλλά και ενηλίκων.

Το φινλανδικό μοντέλο
Η φινλανδική κυβέρνηση ξεκίνησε τη σχετική αντι-fake εκστρατεία το 2014, δύο χρόνια πριν το σκάνδαλο με την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, με στόχο να διδάξει στους κατοίκους, τους φοιτητές, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς πώς να ανιχνεύουν και να αντιμετωπίζουν τις ψευδείς πληροφορίες που σχεδιάζονται με πολιτικούς, κυρίως, σκοπούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, στο πλαίσιο της εκστρατείας γίνονται μια σειρά από μαθήματα σε σχολεία και Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων που χρησιμοποιούν παραδείγματα από fake news ή την καινούρια τάση των «deep fakes» όπως το αλληθοφανές αλλά απολύτως κατασκευασμένο βίντεο - δήλωση του Μπάρακ Ομπάμα, για για εξηγήσουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να εξαπατήσουν τους αναγνώστες σε κοινωνικά μέσα: χειραγώγηση εικόνας και βίντεο, μισές αλήθειες, εκφοβισμοί και ψεύτικα προφίλ.
Σε άλλες θεματικές, εξηγούν πως να εντοπίζει κανείς τα bots,  να αναζητά την πηγή μιας φωτογραφίας, να αναλύει τον όγκο των αναρτήσεων κάθε ημέρα ή να εντοπίζει ασυνέπειες σε μεταφράσεις.
Στο πλαίσιο του μαθήματος γίνονται ασκήσεις αναγνώρισης των πραγματικών από τα ψευδή δεδομένα, μελέτες στα βίντεο του YouTube και τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να αναπτυχθεί μια «ψηφιακή εργαλειοθήκη» ενάντια στα fake. Οι Φινλανδοί έχουν χρησιμοποιήσει  αμερικανούς ειδικούς στο θέμα των fake news ενώ το παράδειγμά τους εξετάζουν αρκετές άλλες χώρες, προκειμένου να καταπολεμήσουν το σύγχρονο φαινόμενο, με όπλο την εκπαίδευση των πολιτών.
Το ρεπορτάζ εστιάζει, εκτός των άλλων, και στις διαφορές των Φινλανδών με τους Ρώσους και τις ιστορικές διαφορές τους, με επίκεντρο την προπαγάνδα από τότε που η σκανδιναβική χωρα κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Ρωσία. Άλλωστε μετά τα γεγονότα της Κριμαίας και της Ανατολικής Ουκρανίας έχει γίνει σαφές στην Ευρώπη, ότι ο πόλεμος για τις πληροφορίες και την προπαγάνδα έχει μετακινηθεί στο ψηφιακό πεδίο.


από : Τvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Γίνονται τόσα καί τόσα όμορφα πού άν δέν μάς τά 'πούνε δέν τά παίρνουμε χαμπάρι...

«Τόσα πολλά βιβλία, τόσος λίγος χρόνος»: Εντυπωσιακό γκράφιτι στο Μεταξουργείο


Ενθουσιάζει τους επισκέπτες του Μεταξουργείου ένα τεράστιο γκράφιτι σε τοίχο πολυκατοικίας που απεικονίζει μία κοπέλα με τα βιβλία της.
Το γκράφιτι ανήκει στον καλλιτέχνη Simple G, ο οποίος σπουδάζει στην Καλών Τεχνών και ασχολείται με το street art. Η δημιουργία του στο Μεταξουργείο αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις για τα χρώματα και την αισθητική της.


Το έργο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Petit Paris d‘Athènes 2019, όπου η Αθήνα μεταμορφώθηκε για λίγες μέρες σε Παρίσι, όταν διάφορα δρώμενα έλαβαν χώρα σε όμορφες γωνιές της Αθήνας με τελευταία στάση το…. Μεταξουργείο.


Έχοντας τίτλο «Τόσα πολλά βιβλία, τόσος λίγος χρόνος», ο δημιουργός του, o SimpleG αποφάσισε να θίξει -με αυτό το όμορφο έργο- ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής, την εξάρτηση των νέων –και όχι μόνο- από το διαδίκτυο, που με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της «μαγείας» των βιβλίων.
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 
από : naftemporiki.gr