Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Νέα κακοκαιρία: Καί τό όνομα αυτής, Ωκεανίς...

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή.
Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη.
Παράλληλα, το Σάββατο και την Κυριακή πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας. 
Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την κακοκαιρία από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Επισημαίνεται ότι τα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που θα δεχτούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις, καθώς και τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανά περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις.
Στρατής Βουγιούκας - Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ - Πεντέλη
Τετάρτη 20/02/2019 - 20:30 

Πηγή: meteo.gr

Απολογία Τσουκάτου: «Εν πορεία πρός τήν ...Οικονομικήν Εισαγγελία»


Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για όσα ανέφερε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με εκτεταμένη ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία μόνο στο ΠΑΣΟΚ το έτος 2000 ανήλθε, σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, σε 16 δισ. δραχμές.Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλλε στην επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη, να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις στη βάση των ισχυρισμών του κ. Τσουκάτου, όπως επίσης ζητεί η έρευνα να συσχετιστεί στην ήδη υπάρχουσα ανοικτή δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων.
Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τα οποία αναφέρονταν σε αποσπάσματα από την απολογία του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρου Τσουκάτου. Τα εν λόγω δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν στην...