Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Δραγασάκης : «Υπάρχουν κέντρα που επιδιώκουν είτε το κλείσιμο είτε την εξαγορά της Τράπεζας Αττικής έναντι ευτελούς τιμήματος»

Παρέμβαση Δραγασάκη με βαριές καταγγελίες για την Attica Bank

Η Δήλωση


tvxs.gr 15:50 | 20 Σεπ. 2016
Ηχηρή παρέμβαση, εν μέσω του πολέμου για την Attica Bank και τις τηλεοπτικές άδειες, κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καταγγέλοντας ουσιαστικά ότι συγκεκριμένα συμφέροντα επιδιώκουν είτε να κλείσει η τράπεζα, είτε να οδηγηθεί σε εξαγορά έναντι ευτελούς τιμήματος. 
«Υπάρχουν κέντρα που επιδιώκουν είτε το κλείσιμο είτε την εξαγορά της Τράπεζας Αττικής έναντι ευτελούς τιμήματος», διαμηνύουν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η παρέμβαση Δραγασάκη έρχεται την ώρα που μαίνεται η πολιτική και επιχειρηματική σύγκρουση γύρω από τα δάνεια της Attica Bank προς τον όμιλο Καλογρίτσα, έναν από τους 4...

Οι μικροί Σπαρτιάτες της δημοσιογραφίας


Φαντάσου μόνο τον στόμφο του παρουσιαστή όταν θα προανήγγειλε τη φοβερή αποκάλυψη για τον υπουργό και την κουστωδία του να γλεντούν τόσες και τόσες απολύσεις με πανάκριβα φαγοπότια στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τη σπαρτιάτικη αγωγή, όπως αυτή περιγράφεται από τον Πλούταρχο, τα νεαρά αγόρια ενθαρρύνονταν από τους μεγαλύτερους να κλέβουν τροφή έτσι ώστε να συμπληρώσουν την ελάχιστη τροφή που λάμβαναν. Αν όμως τα παιδιά γίνονταν αντιληπτά από τους μεγαλύτερους κατά τη διάρκεια της κλοπής, τότε τα περίμενε μαστίγωμα με τη δικαιολογία ότι ήταν κακοί κλέφτες. Και αν αυτά συνέβαιναν στους ιστορικούς χρόνους της Αρχαίας Σπάρτης, σήμερα κάποιοι “μεγάλοι” μαστιγώνουν διά της απολύσεως τους δύο “μικρούς” που πιάστηκαν στα πράσα ως κακοί κλέφτες ενώ προσπαθούσαν να “κλέψουν” μια μερίδα δημοσιογραφικής επιτυχίας που θα ενοχοποιούσε παράλληλα και τον στοχοποιημένο από τους “μεγάλους”, υπουργό. Τον υπουργό, για τον οποίο τεχνηέντως καλλιεργούσαν κλίμα που τον ήθελε να βολτάρει στη Νέα Υόρκη, να τρώει και να πίνει με χρήματα του ελληνικού λαού, την ώρα που έστελνε στην ανεργία 2.000 εργαζόμενους της ιδιωτικής τηλεόρασης...

Στα «χέρια» καταπατητών βρίσκονται χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γής σ' ολόκληρη τή χώρα...

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Καταπατημένα 8 στα 10 ακίνητα του Δημοσίου

Καταπατημένα 8 στα 10 ακίνητα του Δημοσίου

Της Μαρίας Βουργάνα
Στα «χέρια» καταπατητών βρίσκονται οκτώ στα δέκα ακίνητα του Δημοσίου στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης είναι καταπατημένα και αποτελούν «Μήλον της Εριδος» μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και εκατοντάδων πολιτών.
Τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή της Ν.Δ. Ευάγ. Μπασιάκου, αποκαλύπτουν το χάος που επικρατεί σε όλη χώρα με τις καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσίασε κ. Αλεξιάδης ο εντοπισμός και η προστασία των καταπατημένων και ανταλλάξιμων κτημάτων πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες της Δημόσιας Περιουσίας, το έργο των οποίων είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω ελλιπούς στελέχωσης και τεχνικών μέσων, ενώ εντείνεται και από το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λήψη των μέτρων προστασίας. Το φαινόμενο της καταπάτησης Δημόσιας Περιουσίας είναι τόσο παλιό όσο η Δημόσια Περιουσία.
Οι καταπατητές των δημοσίων ακινήτων, εμφανίζονται στην εφορία και στα δικαστήρια ως νόμιμοι ιδιοκτήτες των ακινήτων, με τίτλους ιδιοκτησίας που είτε δημιούργησαν οι ίδιοι ή δικαιοπάροχοί τους ή έχουν τίτλους που δημιούργησαν απώτατοι καταπατητές μετά το 1884! Αξίζει να σημειωθεί ότι...

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στον Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου



Απογευματινή Βάρδια στον Φάρο Αρμενιστή 2016
με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Ο Δήμος Μυκόνου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση διοργανώνουν την 2η «Απογευματινή Βάρδια» στον Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα.
Η πρώτη Απογευματινή Βάρδια που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 περιελάμβανε μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη και ομιλία του Νίκου Πάλμερ για την ιστορία της Μυκόνου και ήταν μια πρώτη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την αποκατάσταση του κτιρίου και την γνωριμία του με την ιστορία του Φάρου.
Στην «2η Απογευματινή Βάρδια» ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πλάθοντας επί σκηνής ιστορίες ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο και ταξιδεύοντας μας με τον ούριο άνεμο των τραγουδιών. Τα μελωδικά χρώματα του τροβαδούρου ξυπνούν μνήμες, νοσταλγία αλλά και αισθήματα αποχωρισμού και χαράς. Θα ακουστούν επίσης τα γνωστά αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου. Ο Αρμενιστής πάντοτε μας δείχνει το δρόμο…

Μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων εμφανίζονται:

Γιώργος Κοντογιάννης-λύρα
Αντώνης Μυτακίδης-έγχορδα
Μανώλης Μπαρδάνης-φυσαρμόνικα & αφήγηση
Αλίκη ζωγράφου τραγούδι

Είσοδος ελεύθερη
Δωρεάν μετακίνηση, στις 6 το απόγευμα, από τον σταθμό λεωφορείων, στο παλιό λιμάνι.

Ελέγχεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Καλογρίτσας


Ελέγχεται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας - κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έρευνες που ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα και πλέον χρόνο, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε διάφορες λίστες καταθετών.
Επίσης έλεγχος είχε γίνει και είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιό του κατασκευαστή που υπήρξε και ο υπερθεματιστής μίας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των καταθέσεών του και των δηλώσεών του ύψους 20 εκ, ευρώ και κινήθηκε διαδικασία ποινικής δίωξης, έως ότου ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας δικαιολογήσει τις διαφορές και καταβάλει τα ποσά που θα προκύψουν ως φόρος και πρόστιμα.
Σχετικά με τον Ιωάννη- Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους είχαν εντοπιστεί διαφορές ύψους 4 εκατ. ευρώ είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, όμως πριν τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, πλήρωσε και η δικογραφία που είχε σχηματιστεί βαίνει προς το αρχείο.

από kathimerini.gr

Φωτογραφίες από τή γιορτή τού Τρύγου στό Μύλο τού Μπόνη καί Ευχαριστήριο τών Φίλων τού Λαογραφικού Μουσείου

Την Κυριακή 11/9/2016 με πρωτοβουλία των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου αναβίωσε η γιορτή του τρύγου στο "Αγροτομουσείο Μύλος του Μπόνη"! Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στο μύλο, πάτησαν σταφύλια, χόρεψαν και γιόρτασαν με κρασί και νόστιμους μεζέδες! 

      
Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου ευχαριστούν θερμά το Ξενοδοχείο "Αφροδίτη" και τον κ. Κυριάκο Καλαμαρά, καθώς και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Mykonian  Collection και τον κ. Μάρκο Δακτυλίδη για την προσφορά του πλούσιου μπουφέ, την κ. Κέλλυ Δοβέλου και το γιό της για το κουκλοθέατρο, καθώς και την παιδική χορευτική ομάδα "Ανεμόμυλοι" που χόρεψαν  νησιώτικους χορούς με τους ήχους των μουσικών Βασίλη Γρυπάρη και Μάριου Ζουγανέλη και στόλισαν τον εορτασμό τους
Ευχαριστούν επίσης τον κ. Μαθιό Αποστόλου για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου, τις κυρίες Ματίνα Κοντού και Δήμητρα Νάζου για την ξενάγηση, τα μέλη του ΔΣ των Φίλων, όλους τους χορηγούς που στήριξαν αυτή την εκδήλωση, καθώς και όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους.



(ακολουθούν φωτογραφίες από τή γιορτή τού Τρύγου στό Μύλο τού Μπόνη)

Οργή ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό οχημάτων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία



REUTERS/Ammar Abdullah
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν το θέμα άμεσα στη Ρωσία. Δεδομένης της ανήκουστης παραβίασης (του συμφώνου) Διακοπής Εχθροπραξιών, θα επανεξετάσουμε τις μελλοντικές προοπτικές για τη συνεργασία (μας) με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Κίρμπι (φωτ. αρχείου).

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 06:38
UPD:07:13

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «εξοργισμένη» με τον βομβαρδισμό μιας πομπής φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι της Συρίας χθες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ο προορισμός της αποστολής αυτής ήταν γνωστός στο καθεστώς της Συρίας και την Ρωσική ομοσπονδία και όμως αυτά τα μέλη της αποστολής σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να παράσχουν ανακούφιση στους κατοίκους της Συρίας», είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δήλωσή του.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν το θέμα άμεσα στη Ρωσία. Δεδομένης της ανήκουστης παραβίασης (του συμφώνου) Διακοπής Εχθροπραξιών, θα επανεξετάσουμε τις μελλοντικές προοπτικές για τη συνεργασία (μας) με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Κίρμπι.
naftemporiki.gr

Η σύρραξη των καναλαρχών και η Attica Bank

TVXS Ανάλυση 07:16 | 20 Σεπ. 2016
Τα βαριά πυρά πέφτουν επί και πέριξ της Attica Bank, τα παράπλευρα επεισόδια παίζονται κάθε απόγευμα στα δελτία των 7, και η φαιδρά πτυχή του πολέμου φοράει… περούκα και κάνει βόλτες στο Μανχάταν.

Πρόκειται για τον (προαναγγελθέντα ) πόλεμο νομής και ανακατανομής της ισχύος στο νέο μιντιακό τοπίο – έναν πόλεμο, που θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες και δίνεται πλέον σε τρία παράλληλα επίπεδα: Στη διαφύλαξη του πολιτικού κύρους και του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης που έχει, ντε φάκτο πλέον, συνδεθεί με τις νέες τηλεοπτικές άδειες και την πάταξη της διαπλοκής, στον έλεγχο των τραπεζών και των διοικήσεων τους, και στη μάχη των παλαιών καναλαρχών κόντρα στα νέα επιχειρηματικά σχήματα.
Σ’ αυτό  το σκηνικό, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το συντονισμένο σφυροκόπημα αντιπολίτευσης και «κομμένων» καναλαρχών για την τηλε-άδεια Καλογρίτσα. Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία και οι πλευρές Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη χρεώνουν στο Μαξίμου ότι με όχημα την Attica Bank και με τη χορήγηση ευνοϊκών δανείων επιχειρεί να στηρίξει τον όμιλο Καλογρίτσα για να στήσει το «δικό της» τηλεοπτικό κανάλι.

Τα δάνεια Καλογρίτσα από την Attica Bank
Alpha και Star, σε συντονισμένα ρεπορτάζ τους και επικαλούμενα διαρροές από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστήριξαν...

Το αποτέλεσμα του Βερολίνου αλλάζει τη Μέρκελ και όχι μόνο


tvxs.gr 17:52 | Τελευταία ανανέωση 00:24 | 20 Σεπ. 2016
Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών στο Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα ήττα του κόμματός της. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ήττα του CDU σε επίπεδο κρατιδίων και την τρίτη, δεν αναδεικνύει κυβερνητική πλειοψηφία Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Ειδικότερα οι χριστιανοδημοκράτες συγκέντρωσαν 17,6%, το χειρότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ποτέ στο Βερολίνο. Και μπορεί τα δύο μεγάλα κόμματα, το SPD και CDU, να βρίσκονται στην πρώτη και στη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ωστόσο για πρώτη φορά πέφτουν κάτω από το 50%, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει το Die Linke (Η Αριστερά), οι Πράσινοι αλλά και το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία». «Στην κορυφή δεν αλλάζει κάτι, αλλά στην πραγματικότητα, αλλάζουν τα πάντα», σχολιάζει η Deutsche Welle.
Η Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε...