Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Oυδεμία σχέση με την ενημέρωση...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον βάναυσο ξυλοδαρμό και το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου και υπενθυμίζει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση και να προσπαθεί να ενημερώνει σφαιρικά και χωρίς προκαταλήψεις.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον βάναυσο ξυλοδαρμό και το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου και υπενθυμίζει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση και να προσπαθεί να ενημερώνει σφαιρικά και χωρίς προκαταλήψεις. Άλλωστε, στο άρθρο 1 εδ. ε' των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος ρητά αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει».

Τέλος, δηλώνουμε ότι η δημιουργία «δημοσκοπήσεων» σε τηλεοπτικές εκπομπές και ιστοσελίδες δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ενημέρωση ή με την έρευνα των τάσεων της κοινής γνώμης. Αντίθετα, προκαλούν και στόχο έχουν να απενοχοποιήσουν τη βαρβαρότητα, τη χρήση βίας έξω από οποιοδήποτε πλαίσιο δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δημοσιογραφική λειτουργία»...

Γιά όσους θά πάνε στήν Αθήνα μέ τό αυτοκίνητο τους...

Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος...
Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 επανέρχονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος) τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον μεγάλο δακτύλιο. Συγκεκριμένα:

Άλλος γιά τή Βουλήηηηη...!

Στην ουρά «γαλάζιοι» δήμαρχοι για μια θέση στη Βουλή...
Διαστάσεις τσουνάμι παίρνουν οι «γαλάζιες» προθέσεις φορέων της αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα δημάρχων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσουν μία θέση στο Κοινοβούλιο.

Όπως γράφει σήμερα η στήλη Βηματοδότης, ενδιαφέρον έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει οι :

Παγκόσμιο ρεκόρ πού δέν σπάει μέ τίποτα...!

Ο μεγαλύτερος looser εκλογών παγκοσμίως - Έχει χάσει 95 φορές...
Η πρώτη φορά που ο John Turmel έθεσε υποψηφιότητα σε εκλογές ήταν 1979, όταν κυριότερος στόχος του ήταν η νομιμοποίηση των χαρτοπαίγνιων. Μπορεί να έλαβε μόνο 193 ψήφους, αλλά βρήκε το πάθος της ζωής του: να κατεβαίνει υποψήφιος. Σήμερα ο Καναδός είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες ήττες σε εκλογικές αναμετρήσεις στον κόσμο.

Ο Turmel έχει δηλώσει συνολικά 95 υποψηφιότητες σε εκλογές και έχει χάσει σε όλες. Συνήθως κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που έχει καταφέρει ποτέ να συγκεντρώσει είναι 4.500. Όσο για τον μικρότερο… μία φορά έλαβε μόλις 11 ψήφους.  

«Ο μεγάλος χαμένος ηττάται ξανά», ήταν ένας από τους τίτλους...