Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Χτές τή νύχτα : Tα ΜΑΤ "έπνιξαν" με χημικά την Κυψέλη...

ΦΩΤΟ...
Το ντου έγινε, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. 
Στο σημείο, βρίσκονταν συγκεντρωμένα περίπου 200 με 300 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και...
αντιεξουσιαστές.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να απομακρύνουν από το σημείο το πλήθος. Πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς τα χημικά μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους!
Η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές...

kypseli

Δακρυγόνα στήν πλατεία Αγ. Γεωργίου (Κυψέλη)

Δεύτερη φορά που τα ΜΑΤ χτυπούν νέους σε πλατεία. Η χθεσινή συγκέντρωση στην Κυψέλη ήταν οργανωμένη από συλλογικότητες, ως απάντηση στην καταστολή λίγες μέρες πριν στην Αγ. Παρασκευή, αλλά εκεί ο κόσμος είχε μαζευτεί αυθόρμητα. Έτσι είναι, η δράση φέρνει αντίδραση.
Το επίδικο εδώ δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Μετά από δύο μήνες καραντίνας, όπου έχουν κλείσει ακόμα και τα πάρκα (γιατί άραγε;), οι νέοι βγήκαν να κοινωνικοποιηθούν στους μόνους ελεύθερους χώρους – τις πλατείες. Φυσικό και αναμενόμενο και σε λίγες μέρες θα είχε ξεθυμάνει, όπως εξήγησε μέχρι και ο σύμβουλος της κυβέρνησης, Η. Μόσιαλος.
Γιατί τα ΜΑΤ τότε, ενώ θα μπορούσαν απλά να στείλουν δύο περιπολικά από νωρίς στις πλατείες ώστε να αποθαρρύνουν, μόνο και μόνο με την παρουσία τους, τον συνωστισμό; Πολύ απλά, η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, αντιδρά απέναντι στη νεολαία, σαν χουντικός γυμνασιάρχης.
Διεκδικεί δηλαδή, τυφλή υπακοή, ακόμη και στις πιο παράλογες απαιτήσεις του και όταν δεν την έχει, καταφεύγει αντανακλαστικά στην καταστολή. Οι δεξιοί διακατέχονται από καχυποψία και φοβικότητα απέναντι στη νεολαία, την αντιλαμβάνονται ως μια ανεξέλεγκτη, ζωώδη δύναμη που μόνο με το μαστίγιο μπορεί να πειθαρχηθεί.
Για τη δεξιά, κάθε νέος που δεν φορά στολή είναι ύποπτος, ενώ οι πολλοί νέοι συγκεντρωμένοι, που δεν κάνουν παρέλαση, είναι επικίνδυνοι: είτε επιδίδονται σε ακολασίες, είτε ετοιμάζουν έκτροπα.

(από τό fb τού  Dimitris Tsirkas)

Δέν μαζεύονται τά παιδιά από τίς πλατείες...

Τό σκίτσο είναι τού Γιάννη Δερμεντζόγλου
 9/5/2020
(από τον Ελεύθερο Τύπο)

Sex Pistols...

Ο βρετανός αρμόδιος γιά τήν αντιμετώπιση τού κορωνοϊού έσπασε τά μέτρα καί πήγε "νά δεί" τή "φίλη" του...
O Βρετανός Τσιόδρας έσπασε τήν καραντίνα γιά νά δεί τήν γκόμενά του.
 Ο Έλληνας Τσιόδρας, γιά νά πάει νά ψάλλει.

Νά γιατί η Βρετανία έβγαλε τούς Sex Pistol... 
...ενώ η Ελλάδα τόν Πέτρο Γαϊτάνο...
 (από τό fb τού  Dimitris Tsirkas)