Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αλήθεια, στους πόσους λουκουμάδες φτάνεις στα 5 εκατ. ευρώ;

Πόσους λουκουμάδες θέλουμε για τον Θέμο Αναστασιάδη;...

Το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος: «Ο πλανόδιος πωλητής αγοράζει τον λουκουμά 50 λεπτά και τον πουλάει 2,5 ευρώ»!
Υπερκέρδη ο λουκουματζής, λοιπόν. Δείτε δείτε: 
 
«Ο λουκουματζής που σουλατσάρει πάνω στην άμμο στον Πάνορμο, κρατάει ένα πανέρι γεμάτο αφράτους λουκουμάδες, τους οποίους προμηθεύεται από εργαστήριο παρασκευής γλυκισμάτων έναντι 0,50 ευρώ το κομμάτι, τους πουλάει στους τουρίστες για 2,50 ευρώ τον έναν. Μάλιστα καταφέρνει να πουλάει περίπου 200 λουκουμάδες την ημέρα κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου».

Και όχι μόνο αυτό, αλλά φοροδιαφεύγει κιόλας ο τύπος: «Και φυσικά μην περιμένετε απόδειξη, πόσο δε στη Μύκονο όπου η φοροδιαφυγή θεωρείται... φυσικό φαινόμενο».

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αυτό του Πρώτου Θέματος. Είναι η εφημερίδα στην οποία ο εκδότης της Θέμος Αναστασιάδης δηλώνει άπορος πλέον ενώ πριν από λίγα χρόνια είχε καταθέσει σε τράπεζα του Κολωνακίου, μέσα σε δύο διαδοχικές ημέρες, 5 εκατομμύρια ευρώ σε μαύρες σακούλες, την προέλευση των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Αλήθεια, στους πόσους λουκουμάδες φτάνεις στα 5 εκατ. ευρώ; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δέν αυξάνεται ο ΦΠΑ σε πέντε νησιά

Αλ. Τσίπρας: Αναστέλλεται η αύξηση ΦΠΑ στα πέντε νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό



Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
Όπως τόνισε είναι μία πρωτοβουλία που έχει πάρει από την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα. «Είχα θέσει ανάγκη να μην προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, στο βάρος που σηκώνουν».
Τα πέντε νησιά αυτά είναι: Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κώς, Λέρος
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «χθες καταλήξαμε στον τρόπο, που θα γίνει η αναστολή. Στις τεχνικές λεπτομέρειες και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα εφαρμοστεί άμεσα».
«Η αναστολή θα αναιρεί την άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ηταν δίκαιη επιλογή και έγινε πράξη», υπογράμμισε.
Τέλος, ερωτηθείς για το διάστημα το οποίο δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ ο πρωθυπουργός τόνισε: «για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και για όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός. Θα διαρκέσουν και τα δύο πολύ και δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018
Naftemporiki

Ο νομικός, καθηγητής καί ακαδημαϊκός Μιχάλης Σταθόπουλος αξιολογεί τη Συμφωνία για το ονοματολογικό

«Η στάση της Ν.Δ. στο Μακεδονικό...
Ο νομικός, ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος...μειώνει το κύρος της στη διεθνή σκηνή»... 
Ο νομικός, ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος αξιολογεί τη Συμφωνία για το ονοματολογικό, λίγες μέρες μετά την υπογραφή της, ως «δίκαιη και άξια επιδοκιμασίας». 

«Χρέος κάθε πολιτικής ηγεσίας ως προς το μακεδονικό ζήτημα», λέει στην «Εφ.Συν», «είναι να ενημερώνει νηφάλια τους πολίτες που διαμαρτύρονται κατά της Συμφωνίας και όχι να λαϊκίζει χαϊδεύοντας αυτιά και τελικά εκτρέφοντας, εκούσια ή ακούσια, τα τυφλά πάθη»

● Πώς θα αξιολογούσατε πολιτικά αλλά και προσωπικά τη Συμφωνία;

Τί εκδίδεται;

Εκδότης στη Μύκονο ο Καραχάλιος;...
Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο κοσμοπολίτης επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος εξέδιδε μαζί με την παρέα του στο Κολλέγιο τον ανατρεπτικό «Αθηναίο»… 

Το «κουσούρι» όμως πρέπει να του έμεινε, αφού σύμφωνα με πληροφορίες «ψάχνεται» – αυτήν τη φορά, να αποτυπώσει σε μια πολύχρωμη έντυπη και εβδομαδιαία έκδοση όλα όσα συμβαίνουν τις «καυτές» ημέρες και νύχτες της Μυκόνου!

Ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, ως ανήσυχο πνεύμα, έχοντας την άνεση να κινείται, από τις ταπεινές γειτονιές της Αθήνας έως τις χάι και από την Ψαρού, έως το Ζούμπερι  και τη Νέα Μάκρη… 

Με επαγγελματικές περγαμηνές που φθάνουν μέχρι την καμπάνια του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ επι Κλίντον… Εσχάτως λέγεται ότι έχει εμπλακεί στα μιντιακά δρώμενα της Μυκόνου και έχει βαλθεί να αφήσει το στίγμα του σε μια φάση που το νησί των αέρηδων αναζητά τη νέα του ταυτότητα!...

enimerosi24.gr

Kάποια ...φάβα έχει ο λάκος τής διαγραφής Μίχαλου. Έτσι;

Διαγραφή Μίχαλου και στη μέση Μεϊμαράκης…
Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μίχαλος να μην ήταν κάποιο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και εκ πρώτης όψεως, η απόφαση Μητσοτάκη για την διαγραφή του να μην φαίνεται ικανή να πυροδοτήσει εσωκομματική κρίση, όμως τα πράγματα στην πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετικά. 
Συγκεκριμένα, ο διαγραφείς πρόεδρος του ΕΒΕΑ βρισκόταν στη ΝΔ από… τα γεννοφάσκια του, έχει εξαιρετική σχέση με όλη την «καραμανλική» πτέρυγα και με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ είναι εξαιρετικά στενός πολιτικός και προσωπικός φίλος του πρώην προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Μεϊμαράκη. 
Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, πολλοί έχουν σπεύσει να «δουν» πίσω από την διαγραφή Μίχαλου ένα μήνυμα της ηγεσίας του κόμματος προς τους «συναινετικούς» ότι… τώρα που η ΝΔ σχεδιάζει συνολική πολιτική αντεπίθεση, δε θα είναι ανεκτή ούτε η «χαλαρή» στάση έναντι της κυβέρνησης, ούτε οι διαφοροποιήσεις.
matrix24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν είναι τυχαίο που άνοιξε η υπόθεση της δολοφονίας Τσαλικίδη...

Μικρόψυχη και fake η αντιπολίτευση
Την ώρα που έβλεπα τα σχόλια στο facebook κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ζάππειο για τα επινίκια της ολοκλήρωσης της εξόδιου αξιολόγησης και της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, θυμήθηκα τους «Κωλοέλληνες». Ένα σαρκαστικό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου από το 1989, εποχή κατά την οποία κατήγγειλε πως αυτοί έγιναν καθεστώς και ότι ο Άγγελος Εξάγγελος εξακολουθεί να μας τρομάζει κάθε φορά που πάει να μας πει την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι πως τα δύο κόμματα του παλιού καθεστώτος, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται η μεν πρώτη για τη χρεοκοπία της χώρας, το δε δεύτερο για την παράδοσή της στο ΔΝΤ. Η ρύθμιση που αποφάσισε το Eurogroup αφορά τα δάνεια της περιόδου Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι ως γνωστόν ανέτρεψαν τον εκλεγμένο με 44% πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατόπιν εντολών του γερμανογαλλικού άξονα. Αλήθεια επίσης είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση έλυσε το Μακεδονικό με τη «μόνη δίκαιη και αμοιβαίως επωφελή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί χθες, σήμερα, αύριο» (Περ. Βαλλιάνος) και κλείνει τις στρατηγικές εκκρεμότητες με την Αλβανία.

Κατά διαβολική σύμπτωση...