Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Το όνομα που θα βρεθεί για την ΠΓΔΜ πρέπει να μην αποπνέει αλυτρωτικές τάσεις...

...δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος...

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ονομασία που θα εξευρεθεί αναφορικά με την ΠΓΔΜ πρέπει να σέβεται, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά πρώτα απ' όλα την Ιστορία και να μην αποπνέει αλυτρωτικές τάσεις, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με στελέχη Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφερόμενος στο επίκαιρο ζήτημα που αφορά την ονομασία του γειτονικού κράτους της ΠΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε:

Κόντρα γιά τήν πρώτη κατοικία...

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή...
μεταξύ Σταθάκη και Μπακογιάννη...

Την αντίδραση του Γιώργου Σταθάκη προκάλεσε η τοποθέτηση στη Βουλής της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έθεσε ζήτημα σχετικά με τις κατασχέσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή τη διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε ότι ο νόμος Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε με τον… νόμο Σταθάκη, δεν προστατεύει μόνο σε σχέση με τις τράπεζες (για τα στεγαστικά δάνεια), αλλά προστατεύει την πρώτη κατοικία και σε σχέση με χρέη στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Η Βουλή έχει ψηφίσει τον νόμο 4354/2015 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο οποίος νόμος ισχύει μέχρι 31.12.2018. Ο νόμος Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε από το νόμο Σταθάκη, είναι πολύ σαφής. Σε σχέση με το νόμο Κατσέλη, ο νόμος Σταθάκη έχει τρεις καινοτομίες. Δεν προστατεύει μόνο από τα στεγαστικά δάνεια. Προστατεύει και από την εφορία και από τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνεπώς το υπερχρεωμένο νοικοκυριό πηγαίνει στο δικαστήριο για να προστατευτεί, εφόσον δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει, για όλες τις κατηγορίες χρεών.

Παράλληλα στον νόμο Κατσέλη δεν είχαν υπαχθεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Με το νέο νόμο υπάγονται και οι πρώην έμποροι, που έχουν χάσει την πτωχευτική ιδιότητα. Επίσης, το νοικοκυριό που έχει εισόδημα έως 40.350 ευρώ και ακίνητο πρώτης κατοικίας έως 280.000 ευρώ έχει πλήρη και καθολική προστασία», τόνισε ο κ. Σταθάκης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είχε προηγηθεί η κ. Μπακογιάννη, η οποία έθεσε θέμα με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις κατασχέσεις. «Δεν ξέρω αν η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει σήμερα με τις κατασχέσεις. Έχουμε 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία, χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιλαμβάνεστε ότι...

“Ως πρόβατον επί σφαγήν...”

Είχε δυνατότητα επιπλέον εκπομπής 6 μηνών το Mega...
Μέγιστο χρονικό διάστημα 6 μηνών ως τέλη Μαίου 2018, θα είχαν οι μέτοχοι του Mega για να λειτουργούν τον τηλεοπτικό σταθμό, στην περίπτωση που είχαν αποφασίσει να καταθέσουν αίτηση για το διαγωνισμό. Το ορόσημο ήταν η ανακήρυξη των υπερθεματιστών.

Από τη στιγμή όμως που η Τηλέτυπος δεν συμμείχε στη διαδικασία, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που λήγει στις 27 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια το ΕΣΡ καλείται να λάβει την απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας του, αν η ιδιοκτησία του, δεν διεκδικήσει την άδεια που δεν διατέθηκε.

Η νομοθεσία προβλέπει πως  “οι λειτουργούντες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, πάροχοι περιεχομένου που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η ενεστώσα λειτουργία τους, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις (3) μήνες κατ’ ανώτατο όριο από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών. Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, τερματίζεται η λειτουργία τους με απόφαση του Ε.Σ.Ρ. που κοινοποιείται για την εφαρμογή της στην Ε.Ε.Τ.Τ. και τον αρμόδιο πάροχο δικτύου.”...

typologies.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Αυστηρό μήνυμα ΝΑΤΟ στα Σκόπια...

Η ένταξη στη συμμαχία περνά μέσα από την Ελλάδα...
Η ένταξη των Σκοπίων στη ΝΑΤΟϊκή συμμαχία περνά μέσα από την Ελλάδα προειδοποιούν την ηγεσία της γειτονικής χώρας αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Με αποκλειστικές δηλώσεις στο «Έθνος» της Κυριακής ανώτεροι αξιωματούχοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας καλούν τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού ενώ καλούν τα Σκόπια να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

Από πλευράς ΝΑΤΟ τονίζεται πως όλες οι αποφάσεις - άρα και εκείνες που σχετίζονται με τη διεύρυνση της συμμαχίας - λαμβάνονται ομόφωνα και συνεπώς η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εξαρτάται από τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας.

Σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις και την κινητικότητα που αφορά στο όνομα ανώτεροι αξιωματούχοι της Συμμαχίας δηλώνουν αισιόδοξοι, υποστηρίζοντας πως...