Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ανάκληση του πρέσβη της Τουρκίας στη Γερμανία για διαβουλεύσεις...

 
Οργή στην Άγκυρα για το γερμανικό ψήφισμα περί γενοκτονίας των Αρμενίων...

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γερμανία ανακαλείται στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η κίνηση αποτελεί άμεση απάντηση της Τουρκίας στην...

αναγνώριση από τη γερμανική Κάτω Βουλή της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915 ως «γενοκτονίας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η απόφαση των Γερμανών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Γιλντιρίμ, από την πλευρά του, μίλησε για αποτέλεσμα της δράσης ενός «ρατσιστικού αρμενικού λόμπι», το οποίο οδήγησε τη γερμανική Βουλή σε μια «λάθος απόφαση».

Για «κενό γράμμα» έκανε λόγο νωρίτερα η τουρκική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε η Μπούντεσταγκ σχεδόν ομόφωνα, για ιστορικό λάθος μίλησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, ενώ «ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη γερμανική ενέργεια ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το ψήφισμα «τραυμάτισε σοβαρά τις σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας», δήλωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού, κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Γιασίν Ακτάι.

Σχεδόν ομόφωνη η έγκριση 

Εισηγητές του ψηφίσματος ήταν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή τα συνεργαζομένα κεντροδεξιά CDU/CSU υπό την Άγκελα Μέρκελ και το κεντροαριστερό SPD.

H συνεδρίαση ωστόσο πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία της καγκελαρίου, η οποία επικαλέστηκε συμμετοχή της σε συνέδριο για την Ψηφιακή Οικονομία, του αντικαγκελάριου και αρχηγού του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο του κλάδου των κατασκευών και του υπουργού Εξωτερικών, επίσης στελέχους του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λατινική Αμερική.

Τον όρο «γενοκτονία» χρησιμοποίησε πρώτος ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ το 2015, αντίστοιχο ψήφισμα όμως αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή εκείνη την περίοδο, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις...
 
 naftemporiki.gr

Η γερμανική Βουλή αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Δικαίωση
tvxs.gr 14:28 | 02 Ιουν. 2016
Με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς «κατά» ψήφισε μόνον ένας βουλευτής και άλλος ένας απείχε, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται ρητά η σφαγή των Αρμενίων το 1915- 16 από τους Οθωμανούς.

Παράλληλα, το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο παραδέχεται επίσης, τον «άδοξο» ρόλο του Γερμανικού Ράιχ, το οποίο, αν και διέθετε επαρκή πληροφόρηση, δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να σταματήσει τη γενοκτονία. 
Εισηγητές του ψηφίσματος ήταν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (CDU/CSU/SPD), η σημερινή συνεδρίαση ωστόσο πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία της Καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία επικαλέστηκε συμμετοχή της σε συνέδριο για την Ψηφιακή Οικονομία, του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μιλάει σε συνέδριο του κλάδου των κατασκευών και του υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λατινική Αμερική.

Η δύσκολη συγκυρία 
Είναι προφανές ότι ακόμη και για τους εισηγητές, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε μάλλον δύσκολη συγκυρία, με την Τουρκία να αξιοποιεί τον κομβικό της ρόλο στην προσφυγική κρίση, απειλώντας ακόμη και να «παγώσει» την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της για απελευθέρωση του καθεστώτος της βίας για την Ζώνη Σένγκεν. Σε αυτές τις απειλές ήρθαν να προστεθούν και οι αυστηρές προειδοποιήσεις για επιδείνωση των γερμανοτουρκικών σχέσεων, για διπλωματική κρίση, ακόμη και για απόσυρση του τούρκου πρέσβη από το Βερολίνο.

Το τηλεφώνημα Ερντογάν σε Μέρκελ
«Γελοίο» χαρακτήρισε το ψήφισμα ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε ο ίδιος τηλεφωνικά τις απόψεις και τις απειλές του στην κυρία Μέρκελ.
Τον όρο «γενοκτονία» χρησιμοποίησε πάντως πέρυσι πρώτος ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ένα αντίστοιχο ψήφισμα όμως αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή το 2015, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις.
«Θα είναι μια πραγματική δοκιμασία της φιλίας» για τις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας, δήλωνε νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, αποκαλώντας μάλιστα «γελοίο» το ψήφισμα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις απειλές του προέδρου Ερντογάν, «για αγκάθια στις σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ».
Η γερμανική βουλή είχε αναβάλει πέρυσι την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων φοβούμενη τις αντιδράσεις της Άγκυρας. «Πολλοί βουλευτές στο Βερολίνο θα σκέφτονται σίγουρα ότι κακώς δεν το ψηφίσαμε πέρυσι» διότι φοβούνται «μήπως βρεθεί σε κίνδυνο η ούτως ή άλλως εύθραυστη συμφωνία για τους πρόσφυγες» γράφει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel».
Αναγνώριση και της γενοκτονίας των Ποντίων
Να προχωρήσει η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας στην αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ζητάει η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, με επιστολή που απέστειλε στους Γερμανούς βουλευτές.
Η Συνομοσπονδία θεωρεί θετική την πρόθεση της γερμανικής Βουλής για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Ασσυρίων και προσθέτει ότι την ίδια εποχή η Τουρκία προέβη και στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δολοφονώντας 353.000 Έλληνες.
«Όλες οι προσπάθειες για τις διεθνείς αναγνωρίσεις γίνονται από κοινού με Αρμένιους και Ασσύριους και για τις τρεις Γενοκτονίες. Εκφράζουμε την λύπη μας που εδώ γίνεται διαχωρισμός και ελπίζουμε ότι θα συμπεριληφθεί και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις τελικές αποφάσεις σας», επισημαίνει.

Ενάμιση χρόνο οι μέτοχοι του MEGA συζητούν…

Ψυχάρης - Βαρδινογιάννης - Μπόμπολας

Το MEGA θα απαξιωθεί τελείως και οι μέτοχοί του θα συνεχίζουν να συζητάνε για το αν θα βάλουν χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Αυτή είναι η κατάσταση μετά από...
ενάμιση χρόνο, διότι τόσος χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που πρώτο-ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θυμίζουμε ότι αρχικά το ποσό ήταν στα 15 εκ. ευρώ, εσχάτως έχει φθάσει στα 22,5 και έχει δρόμο ακόμη… Το είχαμε επισημάνει όμως και πριν μία εβδομάδα, όταν αποφάσισαν να καταθέσουν άμεσα – υποτίθεται, 3 εκ. ευρώ έναντι της ΑΜΚ… Ποσό το οποίο ακόμη δεν έχει κατατεθεί… Αναρωτιόμασταν λοιπόν τότε, όπως και τώρα: «Αν πράγματι είχαν πρόθεση να βάλουν χρήματα και να σώσουν το κανάλι… Γιατί δεν το έχουν κάνει τόσο καιρό και θα το κάνουν τώρα»;

Η απάντηση μάλλον εμπίπτει στην κατηγορία «Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται»! Διότι το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων του MEGA δεν έχει προηγούμενο!

Το κανάλι σχεδόν έχει απαξιωθεί… Καθημερινά οι τηλεθεάσεις του σπάνια ξεπερνούν τα μονοψήφια… Άλλοτε μεταδίδεται το δελτίο και άλλοτε όχι, το ίδιο και η πρωινή του εκπομπή… Ήδη όμως, οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν εδώ και δυο ημέρες τις κυλιόμενες 24ώρες απεργίες μέχρι να πληρωθούν, ενώ με επαναλαμβανόμενες στάσεις απαντούν οι τεχνικοί του καναλιού… Να υποθέσουμε λοιπόν – όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, ότι οι μέτοχοι συζητούν για τη σωτηρία του καναλιού;

Δυστυχώς η απάντηση είναι «Όχι»! Οι μέτοχοι δεν συζητούν αυτό… Τις τελευταίες ημέρες – σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και για αυτό μάλιστα συναντήθηκαν Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας, προσπαθούν να κάνουν συμβιβασμό με τις τράπεζες, προκειμένου να καταθέσουν τα 3 εκ. ευρώ!

Με άλλα λόγια οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα συνεχίσουν να συνεχίζονται! Και το κανάλι θα αργοπεθαίνει… Ώσπου κάποια στιγμή ένα πρωινό θα ξυπνήσουμε και θα αναρωτιόμαστε «Πού πήγε το MEGA»!

Επίσης το έχουμε ξαναπεί ότι οι αέναες συζητήσεις των μετόχων δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι μεταξύ τους, για το ποιος θα πάρει το «μουτζούρη»!

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα όσο οι μέτοχοι συζητούν!
enimerosi24.gr

«Ενημέρωση»!...

Μικρόφωνα

Η ακόλουθη μικρή καθημερινή ιστορία που δημοσιοποίησε στο Facebook ο συνάδελφος Νίκος Σερβετάς, είναι δυστυχώς ενδεικτική της αξιοπιστίας και της επάρκειας...
που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ορισμένα ΜΜΕ:

«Προχθές το μεσημέρι αρχισυντάκτης περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού έβαλε 26χρονη ρεπόρτερ η οποία (δεν) πληρώνεται με 350 ευρώ τον μήνα να ψάξει στο YouTube να βρει τον Γλέζο και τον Σάντα να κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη σημαία διότι “ήθελε να κάνει θέμα”.


Οταν η κοπέλα, μετά από ώρα, κλαίγοντας του απάντησε ότι δεν το βρήκε, αυτός την έβρισε, μπροστά στο προσωπικό του σταθμού, τη χαρακτήρισε “ανίκανη” και, όπως κάνουν συνήθως τέτοιοι ηλίθιοι, της τόνισε... για να το καταλάβει η κοπέλα επειδή πιθανώς δεν το ήξερε, ότι “πολλοί είναι οι άνεργοι που περιμένουν να πάρουν τη θέση της”. Αυτά!».

Από τη στήλη "Παρασκήνια"
efsyn.gr

Είκοσι έξι χρόνια στον παιδόφιλο...

dikastirio-570

crimenet.gr
Για δύο βιασμούς παιδιών 14 και 15 χρόνων καταδικάσθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο...
ο 40χρονος Φιλ. Λεβεντός από το Περιστέρι χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Τα παιδια εντόπιζε μέσω διαδικτύου και την υπόθεση αποκάλυψε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπό τον Μ.Σφακιανάκη.
 

Τραγέλαφος στην παραχώρηση παραλιών

Τελικά, ούτε φέτος τα καταφέραμε. Η παραχώρηση των παραλιών στους δήμους προς εκμετάλλευση έγινε και φέτος στο «παρά πέντε» της έναρξης της τουριστικής περιόδου, με μια ρύθμιση σε ένα πολυνομοσχέδιο. Επιπλέον, ακολούθησε ξανά έναν κανόνα που πέρυσι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικό. Η τελευταία αυτή εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση των μεγαλύτερων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας, που στράφηκαν (για ακόμα μια φορά) ενάντια στον αναπλ. υπουργό Γιάννη Τσιρώνη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι παραλίες και οι αιγιαλοί όλης της χώρας ανήκουν στο Δημόσιο, το οποίο αποφασίζει κατά περίπτωση για τα έργα (λ.χ. λιμενικά) που πραγματοποιούνται σε αυτές, ή τη μακροχρόνια παραχώρηση της χρήσης τους (λ.χ. σε ξενοδοχεία). Εξαίρεση αποτελεί η μίσθωση αιγιαλών και παραλιών για «απλή χρήση», δηλαδή για λόγους αναψυχής με ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλες υποχρεωτικά προσωρινές κατασκευές (που κατά κανόνα λατρεύουμε να μισούμε). Η παραχώρηση από το Δημόσιο προς τους δήμους πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με κάποιους κανόνες (διαφύλαξη κοινόχρηστου χαρακτήρα, ελάχιστες αποστάσεις κ.λπ.). Οι δήμοι με τη σειρά τους τις μισθώνουν σε ιδιώτες, αποδίδοντας το 30% στο κράτος.

Η διαδικασία είναι εξ αρχής προβληματική. Πρακτικά, καθώς το υπ. Οικονομικών καθυστερεί κάθε χρόνο την απαραίτητη απόφαση. Αλλά και ουσιαστικά, καθώς το «τσουβάλιασμα» όλων των παραλιών, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών, περιοχής κ.λπ., τις αφήνει απροστάτευτες στις «φιλολαϊκές» προθέσεις κάθε δημάρχου. Το σημείο αυτό υπεδείχθη πέρυσι από το ΣτΕ: όπως έκρινε (αρ. 3944/15), με τη διαδικασία αυτή «δεν διασφαλίζεται η προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων που κινδυνεύουν από την υπερεκμετάλλευση, ούτε διαφυλάσσεται η κοινοχρησία τους».

Το ΥΠΕΝ προσπάθησε πέρυσι να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, η υπόθεση όμως κατέληξε σε τραγέλαφο, με τις αποφάσεις να εκδίδονται... μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι δήμοι βέβαια δεν περίμεναν το ΥΠΕΝ και προχώρησαν στη μίσθωση των παραλιών σε ιδιώτες από την αρχή της σεζόν, με αποτέλεσμα η όλη υπόθεση να λειτουργήσει σε καθεστώς παρανομίας.

Φέτος, λοιπόν, η πολιτεία σκέφτηκε να αποφύγει τα ίδια λάθη. Η κατάσταση όμως παραμένει προβληματική. Στα τέλη Μαρτίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με...

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 20:30 | 01 Ιουν. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Με τις ψήφους όλων των κομμάτων εκτός της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων που ψήφισε παρών εγκρίθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε off shore εταιρείες. «Η ΝΔ μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια»  δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «δεν είναι δικά μας τα στελέχη στις λίστες και στα Panama Papers». Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις.
2. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία πως η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί στις 15 Ιουνίου. «Είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης», δήλωσε, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι η εκταμίευση της δόσης είναι «πολύ κοντά». Αργά το βράδυ της Τρίτης επήλθε συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης για τα θέματα που παρέμεναν ανοιχτά και τη σκυτάλη παίρνει τώρα το EuroWorking Group που συνεδριάζει αύριο.
3. Κι όμως συνέβη κι αυτό! Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του οργανισμού που έχει εφαρμόσει με τον πλέον σκληρό τρόπο το νεοφιλελεύθερο δόγμα, περνώντας ισοπεδωτικά από χώρες ανά τον κόσμο, επικρίνουν τον νεοφιλελευθερισμό! Ίσως πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΔΝΤ στρέφεται εναντίον του… ΔΝΤ.
4. Οι σφαγές των Αρμενίων από τους Τούρκους θα αναγνωριστούν την Πέμπτη από τη γερμανική βουλή ως γενοκτονία, παρά τις έντονες τουρκικές αντιδράσεις. Η γενοκτονία των Αρμενίων υπήρξε η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα και αναγνωρίζεται και ως ένας προάγγελος του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.
5. Εισαγγελική παρέμβαση για τα λουκέτα στο «Athens Ledra» και στην «ΠΥΡΣΟΣ Security», που άφησαν στον δρόμο 150 και 700 εργαζόμενους αντίστοιχα, ζητά το υπουργείο Εργασίας. Όπως καταγγέλλει μάλιστα και στις δύο υποθέσεις υπήρξε δόλια εγκατάλειψη εργαζομένων και δημιουργίας οφειλών προς προς δημόσιους φορείς.
6. Ανοδικές τάσεις στη χρήση διεγερτικών, νέων ψυχοδραστικών ουσιών, φαρμάκων χωρίς ιατρική σύσταση και κάνναβης, καταγράφει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Επίσης, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πολλά συνθετικά κανναβινοειδή είναι πολύ πιο τοξικά και ευθύνονται για μαζικές δηλητηριάσεις και θανάτους.
7. Δύο προσφυγόπουλα γλίτωσαν από το Αιγαίο αλλά πνίγηκαν σε δεξαμενή στην Πέτρα Ολύμπου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχαν μπει στον χώρο της δεξαμενής από ανοικτό κομμάτι της περίφραξης και βούτηξαν για να κολυμπήσουν.
8. Σε απόλυτη ισοπαλία φέρνει νέα δημοσκόπηση τους υποστηρικτές της παραμονής και της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για την εφημερίδα The Times, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαΐου, φέρνει στο 41% τα δύο στρατόπεδα, στο 13% του αναποφάσιστους και στο 4% εκείνους που δεν θα ψηφίσουν.
9. Κι εκεί που όλοι υποτίθεται ότι θέλουν να σώσουν αυτή τη χώρα, έρχεται ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno), να μας πει κάτι που εκφράζει πολλούς… «Όχι άλλο σώσιµο!». Με όπλο το πενάκι του καταγράφει τη σύγχρονη µνηµονιακή ιστορία, αποτυπώνοντας µε καυστικό κι έξυπνο χιούµορ τα όσα συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
10. Η Μέριλιν Μονρόε, υπήρξε ηθοποιός, τραγουδίστρια, αλλά και μοντέλο, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Στο αφιέρωμα του tvxs.gr, θα θυμηθούμε την πορεία αυτής της χαμογελαστής κοπέλας που έφυγε τόσο νωρίς, δίνοντας όμως κυρίως βάση, σε όσα συνέβησαν μπροστά από τις κάμερες, καθώς η Μονρόε υπήρξε η ηθοποιός, που ουσιαστικά όρισε αυτό που ονομάζουμε σήμερα "σταρ". Γεννήθηκε σαν σήμερα.
* Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου