Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Σταθάκης: Ανοησίες τα λεγόμενα Γεωργιάδη

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ πως θα υπάρξει μαζική απόσυρση καταθέσεων αν πέσει η κυβέρνηση.  Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ επανήλθε λέγοντας  πως "χθες η κύρια Δούρου είπε ότι δεν θα εφαρμόσει το νόμο για την αξιολόγηση και ο κύριος Βίτσας να μην πληρώσει ο κόσμος τον ΕΝΦΙΑ. Αυτοί βγαίνουν και μιλάνε για την τραπεζική πίστη".
Στον Ά. Γεωργιάδη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ο οποίος με ανάρτηση του στον λογαριαασμό του στο twitter χαρακτήρισε «ανοησίες» τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. 

capital.gr 
Σημείωση Ν.Μ. : Ο Δημόκριτος έλεγε: "Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος". 
 Και για όσους δεν ξέρουν (αρχαία) ελληνικά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, μεταφράζεται: 
"Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά"...

Χώρα των θεών και της φοροδιαφυγής

Τάκης ΘεοδωρόπουλοςΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Δεν ξέρω τι του έτυχε του ανταποκριτή του Spiegel στη χώρα των θαυμάτων και της φοροδιαφυγής. Δεν ξέρω αν απείλησαν να τον δείρουν, αν τον αποκάλεσαν με τη γνωστή φιλική βρισιά με την οποία ο ανδρικός πληθυσμός σε εξορίζει από την κοινωνία των εραστών στους λειτουργούς της μοναχικής ελεγείας του έρωτα. Σίγουρα τόσος λυρισμός για μια πράξη τόσο κοινότοπη είναι υπερβολικός, αλλά τι να κάνουμε, τα έχει αυτά το ελληνικό καλοκαίρι, μαζί με τα ηλιοβασιλέματα, το παγωμένο κρασάκι και τα μαγαζιά που δεν κόβουν αποδείξεις. Γιατί, όπως περιγράφει ο ίδιος, όλα αυτά του συνέβαιναν όποτε, ως ήρωας της νομιμότητας, είχε το θάρρος να ζητάει απόδειξη. Μπορεί και να του συνέβησαν όλα αυτά τα δραματικά που περιγράφει, όμως θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως άλλο η τάση για φοροδιαφυγή, όσο εκτεταμένη κι αν είναι, και άλλο η τζιχάντ. Και όπως και να το κάνουμε, ως λαός, τζιχαντιστές δεν είμαστε, τους πολέμους τους διεξάγουμε στα πάνελ της τηλεόρασης και το θέμα των αποδείξεων μάλλον θα πρέπει να το βάλουμε στις πραγματικές δύο διαστάσεις αν θέλουμε όντως να το αποτιμήσουμε.

Αρθρο πρώτο. Οταν πάει ο δείνα αλλοδαπός στο ταμείο του καταστήματος να πληρώσει και τον υποδέχεται μία ταμπελίτσα που τον προειδοποιεί ότι αν δεν του δώσουν απόδειξη δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει και το αντίτιμο του εμπορεύματος, το οποίο μπορεί να πάρει και να φύγει, τι σκέφτεται ο δείνα αλλοδαπός για τον Ρασταπόπουλο, έμπορο των τουριστικών ειδών; Μήπως εκ προοιμίου σκέφτεται ότι έχει να κάνει με φοροφυγά· όταν, δε, διαπιστώνει πως και στο διπλανό κατάστημα συμβαίνει το ίδιο, συμπεραίνει ότι και εκεί ο ιδιοκτήτης είναι φοροφυγάς και πάει λέγοντας; Θα μπορούσε κάλλιστα δίπλα ακριβώς στην ταμπελίτσα να υπήρχε και μία ακόμη, που να τον προειδοποιούσε να προσέχει το πορτοφόλι του και τα λοιπά προσωπικά του αντικείμενα, έτσι για να αγαπήσει τον λαό της ωραίας χώρας ο οποίος είναι έτοιμος να κηρύξει –πάντα από τηλεοράσεως– πόλεμο στη Γερμανία και τη λοιπή Ευρώπη για να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του, όταν όμως την αξιοπρέπειά του την καταρρακώνει με τον χειρότερο τρόπο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, δεν κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του. Τρώει την ντροπή ολόκληρη. Φαντασθείτε να υπήρχε υποχρεωτική προειδοποίηση σε όλους τους φορολογούμενους, αναρτημένη στα φορολογικά καταστήματα της χώρας, η οποία να προειδοποιούσε τους πελάτες ότι αν ο υπάλληλος ζητήσει χρήματα κάτω από το τραπέζι, τότε δικαιούται να μην πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί. Φοβούμαι πολύ ότι, ενώ ακόμη θα ψάχνουμε για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα βρούμε τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη θαμμένους μαζί με το Κολλητήρι σε ρόλο Καρυάτιδας. Συμφωνώ, συμφωνώ, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κάνεις τουριστική πολιτική, ανάπτυξη και να ζήσεις τον μύθο σου στη χώρα των θεών και των φοροφυγάδων.

Υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και τη συνενοχή. Κι όταν ζεις σε έναν κόσμο, μικρό και μέγα κατά τον Ελύτη, μικρόκοσμο πάντως σαν τον δικό μας, όπου υποψιάζεσαι τον διπλανό σου για φοροφυγά, τον γιατρό ότι έχει πλαστό δίπλωμα και τον δάσκαλο ότι δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Επειδή δε χωρίς κάποια μορφή εμπιστοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία, αυτό το συνονθύλευμα μικροσυμφερόντων στα όρια του αλληλοσφαγιασμού που αποκαλούμε «κοινωνία των πελατών» έχει αντικαταστήσει την εμπιστοσύνη με τη συνενοχή. Γι’ αυτό δέχονται οι έμποροι την ταπεινωτική ταμπελίτσα που τους χρίζει εκ προοιμίου φοροφυγάδες. Γιατί ξέρουν πως, ούτως ή άλλως, αυτό που τους συνδέει με το κράτος που τους την επέβαλε δεν είναι η εμπιστοσύνη. Είναι το αίσθημα της συνενοχής. Η εμπιστοσύνη είναι το ψυχικό υλικό της δημοκρατίας. Η συνενοχή ταιριάζει καλύτερα στις μυστικές εταιρείες που δρουν στα όρια του υποκόσμου.
kathimerini.gr

Η ακμή του κόσμου που έπαψε να υπάρχει

Ο Τσίπρας είδε τον Πάπα, όμως η Αννα Καραμανλή (η βουλευτίνα της Ν.Δ. που έστειλε τον Γκίκα Χαρδούβελη «να πα’ να συνουσιαστεί») επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ηταν καταλλήλως ενδεδυμένη, όπως βλέπετε, πράγμα το οποίο δεν πρέπει να μας προξενεί κατάπληξη, αφού η κ. Καραμανλή έχει οξυτάτη την αίσθηση της ευπρεπείας...
από τή στήλη   ΦAΛHPEYΣ    τής "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Ανταγωνιστικότητα στό Ναδίρ : Η Ελλάδα στούς 9 που αύξησαν τη φορολογία στις επιχειρήσεις...

Μιλάνε για φοροελαφρύνσεις αλλά...

Μιλάνε για φοροελαφρύνσης αλλά η Ελλάδα μέσα στους 9 που αύξησαν τη φορολογία στ...η Ελλάδα είναι μέσα στους 9 που αύξησαν τη φορολογία στις επιχειρήσεις...


Μπορεί να γίνεται ολόκληρη συζήτηση με τους δανειστές για το πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση, ωστόσο στοιχεία νέας διεθνούς έρευνας δείχνουν ότι...
η Ελλάδα έβγαλε μόνη... τα μάτια της αυξάνοντας τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων την ώρα που η Πορτογαλία τους μείωνε και οι γείτονες ανταγωνιστές μας τους διατηρούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την έρευνα της KPMG για το 2014, η Ελλάδα ήταν μια από τις 9 χώρες που αύξησαν τους συντελεστές φορολογίας των νομικών προσώπων και μάλιστα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες (από το 20% στο 26%). Αν ανατρέξει, δε, κανείς στα επιμέρους στοιχεία, θα δει ότι μόνο 3 από τις υπόλοιπες 8 χώρες ξεπερνάνε την Ελλάδα: η Ινδία (33,99%), το Ισραήλ (26,50%) και το Λουξεμβούργο (29,22%). Αντιθέτως, η Πορτογαλία όντας σε Πρόγραμμα όχι μόνο μείωσε τον συντελεστή στο 23% από 25% αλλά συν τοις άλλοις έχει ανακοινώσει τη περαιτέρω μείωση στο 19% έως το 2018. Όσον αφορά στους φερόμενους ως ανταγωνιστές της Ελλάδας, η Αλβανία παρά την αύξηση κατά 5 μονάδες φορολογεί τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%, η Σερβία με 15%, τα Σκόπια με 10%, η Βουλγαρία με 10%, η Τουρκία με 20%.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το 2014 ο μέσος συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 19,68% και στην Ευρωζώνη στο 21,34%, δηλαδή σε κάθε περίπτωση σε χαμηλότερα επίπεδα από την Ελλάδα...
iefimerida.gr

H ανέλκυση τού ναυαγίου στην Μύκονο

Εντυπωσιακή η ανέλκυση τού ναυαγίου 

BINTEO-Εντυπωσιακή ανέλκυση ναυαγίου στη Μύκονο
ΒΙΝΤΕΟ...
Μετά από συντονισμένες ενέργειες των τοπικών αρχών της Μυκόνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση του ναυαγίου του...
φορτηγού Yusuf Cepnioglou, το οποίο στις 7 Μαρτίου 2014 προσάραξε λόγω κακοκαιρίας σε βόρεια βραχώδη ακτή του νησιού.
Η απομάκρυνση του πλοίου από τον βυθό έβαλε οριστικό τέλος στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.
Δείτε τό βίντεο

Περνάγαμε ωραία, με Παναγιωταρέα...

τα γέλια μας χαλούσαν τις ταφές...

Τραγούδια-σουξέ σε σχέση με την Αμφίπολη, γιατί αυτός ο τάφος (που υιοθέτησε ο Σαμαράς) είναι πλέον εθνική υπόθεση. Κι έγινε τραγούδι στα χείλη του λαού.

Ένα μεσημέρι στης...
Αμφίπολης τα μέρη, σκάψαμε μαζί.

Αχ Περιστέρη, Περιστέρη, ξύλο που θα το φας, μέσα στο ξένο μαυσωλείο, τρύπες γιατί τρυπάς;

Σκάψε σκάψε δεν θα με βρεις...

Μπες μες το καμπριολέ πάμε για ανασκαφέ.

Το 'πε, το 'πε ο παπαγάλος, μες τον τάφο μπήκε άλλος

Φταίει η Αμφίπολη, για ό,τι μου συμβαίνει... φταίει η Αμφίπολη, που ακόμα με τρελαίνει...

Σκάβω τάφους και παίζω pro...

Κυκλοφορώ κι αμφιπολώ.

Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται γιατρέ εδώ πέρα, η άλλη μισή στην Αμφίπολη βρίσκεται.

Αμφιπόλαιο με λεεες, που μιλάω με πολλές...

Ανασκαφώνομαι, ανασκαφώνομαι.

Και κάνω ανασκαφή μαζί σου με τηλεπάθεια, σ' ένα τάφο μπερδεμένο όλο αστάθεια

Περνάγαμε ωραία / Με Παναγιωταρέα / Τα γέλια μας χαλούσαν τις ταφές

Ποιος σε έχει συλημένο, στην Αμφίπολη θαμμένο, ποιος, μωρό μου, ποιος;

Ασύλητος
Ασύλητος στο λέω και θυμήσου
Ασύλητος
Ασύλητος θα μείνω στη ζωή σου

Νταρι νταρι νταρι νταρι τίνος είναι το κουφάρι...

Τάφο τάφο τον καημό μου, τον μετράω και πονώ.

Τσε αν είσαι τσε αν δεν είσαι του Αλέξανδρου ο τάφος, οοοοοοοο!

Ορέ Αμφιποποποποποποποποποποποποποποοοοο θα τρελαθωωωω!

Αμφιπολίες, το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, αμφιπολίες τρελές...
Βάλεεε το κόκκινο Ρωξάνη,
εκείνο που σε κάνει,
να μοιάζεις πυρκαγιά...

e-tetradio.gr