Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Το σκίτσο του Soloup...



Τραμπ για Πούτιν: Έχουμε και στις ΗΠΑ δολοφόνους, νομίζετε ότι η χώρα μας είναι αθώα; [BINTEO]


O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του (αγαπημένου του τηλεοπτικού δικτύου) Fox News, Μπιλ Ο' Ράιλι ότι «σέβεται» τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και ότι θα τα πάνε καλά.
Σε συνέντευξη που θα προβληθεί τη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος ρωτά τον Τραμπ γιατί σέβεται τον πρόεδρο της Ρωσίας, «έναν πρώην πράκτορα της KGB, ο οποίος είναι γνωστό ότι είχε ζητήσει πολλές φορές την εξόντωση των εχθρών του».
«Λέω ότι είναι προτιμότερο να τα έχεις καλά με τη Ρωσία από το να μην τα έχεις καλά», απαντά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Fox News.
«Και αν η Ρωσία μας βοηθάει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, που είναι μια σημαντική μάχη, και στην ισλαμική τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι καλό. Αν θα τα πάω καλά μαζί του; Δεν έχω ιδέα».
Όταν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «The O'Reilly Factor» πίεσε τον Τραμπ, αναφερόμενο στο ιστορικό του Πούτιν, εκείνος απάντησε: «Υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι. Έχουμε και εμείς πολλούς δολοφόνους. Τι νομίζετε; Η χώρα μας είναι τόσο αθώα;».
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε επίσης αν είναι ανεύθυνο να κάνει ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας χωρίς αποδείξεις που να το υποστηρίζουν. 
«Ακούστε, όταν βλέπεις παράνομους, ανθρώπους που δεν είναι Αμερικανοί πολίτες να βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους... Κοίτα Μπιλ, μπορούμε να είμαστε μωρά, αλλά βλέπεις τους εκλογικούς καταλόγους, έχεις παράνομους, έχεις νεκρούς, έχεις αυτό, είναι στ΄ αλήθεια μια πολύ άσχημη κατάσταση, είναι πολύ άσχημο».


Το προεκλογικό παιχνίδι του Σόιμπλε (και της Μέρκελ) με την Ελλάδα


Με έναν κεντρικό πολιτικό όρο, με πρόθεση σταθμισμένων παραχωρήσεων και με τρεις σκληρούς προβληματισμούς μπαίνει, από αύριο, η κυβέρνηση στην τελική φάση της αναμέτρησης με τους δανειστές.
Ο όρος, όπως έλεγε χθες υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας είναι πως «δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν συμφωνηθούν όλα». Είναι ένα μήνυμα, δε, που μπορεί να αποτελεί και απάντηση στην «γενναιόδωρη» - και καθόλου αθώα - πρόταση Σόιμπλε «να εφαρμόσει ο Τσίπρας τουλάχιστον το 60% των συμφωνηθέντων».
Οι υπαναχωρήσεις, από τη μείωση του αφορολόγητου έως την έκταση του κόφτη, θα κριθούν ακριβώς, από τα αντισταθμιστικά οφέλη αυτής της «συμφωνίας σε όλα».
Και οι τρεις προβληματισμοί εκπορεύονται όλοι από το -δυσμενές- γεγονός ότι το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει πλέον, αμετάκλητα, μέρος του γερμανικού προεκλογικού παιχνιδιού.

Ο «σκληρός» Σόιμπλε και η «πολιτική» Μέρκελ

Το πρώτο στοιχείο που επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές είναι ότι...

Απορρίφθηκε η προσφυγή γιά τό αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

Νέα ήττα για Τραμπ...

epa05740117 A participant makes the 'peace' sign as thousands of people on Pennsylvania Avenue gather in the Women's March and rally to protest President Donald J. Trump the day after he was sworn in as the 45th President of the United States, in Washington, DC, USA, 21 January 2017. Protest rallies were held in over 30 countries around the world in solidarity with the Women's March on Washington in defense of press freedom, women's and human rights following the official inauguration on 20 January of Donald J. Trump as the 45th President of the United States of America in Washington, USA.  EPA/MICHAEL REYNOLDS
 Δεν έγινε δεκτή η προσφυγή για άμεση επαναφορά του αντιμεταστευτικού διατάγματος...
Απορρίφθηκε πριν από λίγη ώρα η προσφυγή που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ζητώντας να επανέλθει άμεσα σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε πρόσφυγες και πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.
Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος...

Οι σήραγγες μας φέρνουν πιο κοντά...

Αθήνα-Θεσσαλονίκη : -20' λεπτά!
Νέοι αυτοκινητόδρομοιΚατά είκοσι λεπτά θα μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τα τέλη Μαρτίου, οπότε προβλέπεται να...
δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις δίδυμες σήραγγες στην περιοχή των Τεμπών.

Το συνολικό μήκος τους φτάνει τα 11 χλμ. για κάθε κλάδο κυκλοφορίας, με τη μεσαία να είναι 6 χλμ., που τη φέρνει στην πρώτη θέση στα Βαλκάνια.

Η αίσθηση για τους οδηγούς είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, αφού το μήκος της αντιστοιχεί στην απόσταση ανάμεσα...

O φόβος...

Σε όλη την Ιστορία ποτέ και τίποτα δεν άλλαξε από φοβισμένους...
"Το κρισιμότερο Eurogroup", "Ο κίνδυνος του Grexit", "Ο Σόιμπλε ζητά να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα", "Ο Σόμπλε απειλεί", "Δεν θα γίνουν δεκτά άλλα μέτρα", "Το ΔΝΤ ζητά μείωση συντάξεων", "Κοντά σε νέο μνημόνιο".

Τίτλοι που...

επαναλαμβάνονται και είναι οι ίδιοι από τον Μάιο του 2010. Κάθε 4 ή κάθε 6 μήνες.
Δεν είναι απλώς έλλειψη έμπνευσης από δανειστές, ξένα και εγχώρια ΜΜΕ.


Είναι μια στρατηγική καλά δουλεμένη που έχει ως στόχο τον μόνιμο φόβο. Σκοπός δεν είναι να γνωρίζεις, σκοπός είναι να φοβάσαι. Να φοβάσαι.. και στο τέλος να αποδέχεσαι ως "λύση" ακόμα κι αυτή που σε σκοτώνει.


Ας θυμόμαστε απλώς κάτι. Σε όλη την Ιστορία ποτέ και τίποτα δεν άλλαξε από φοβισμένους, ποτέ και τίποτα δεν παραχωρήθηκε αυτοβούλως από τους ισχυρούς...


zoornalistas.blogspot.gr