Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Παρά το κύμα της εθνικής μιζέριας των ΜΜΕ, η Ελλάδα παραμένει η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων

Επειδή προφανώς η σαπουνόπερα : «κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο» αρχίζει και κουράζει το τηλεοπτικό κοινό, παρατηρώ ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λανσάρουν ένα νέο προϊόν με τίτλο «παίρνουν φωτιά τα Βαλκάνια».

Αρχικά να σας πω ότι μόνο στον ελληνικό δημόσιο διάλογο συνδέονται με τέτοια βεβαιότητα άσχετα μεταξύ τους γεγονότα όπως οι κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση συνεργασίας στην Κροατία, το τουρκικό δημοψήφισμα και η παρατεταμένη πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ αλλά οκ, έχουμε συνηθίσει πια να ακούμε ότι είμαστε περικυκλωμένοι από εχθρούς.
Το μόνο που έχω ανάγκη να σημειώσω είναι ότι ακόμα και αν πάρουν φωτιά τα Βαλκάνια, η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα της μακροπρόθεσμης ύφεσης παραμένει με διαφορά η πιο ισχυρή χώρα των Βαλκανίων, ένα status quo που δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα είναι η πιο παλιά και η πιο "δυτική" χώρα της περιοχής. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωζώνης, βρίσκεται δηλαδή στον πολύ στενό πυρήνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είναι παλιό και ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ και διαθέτει με (τεράστια) διαφορά τον πιο σύγχρονο και ισχυρό στρατό της περιοχής. Η Ελλάδα είναι η χώρα-καταφύγιο για τους ορθόδοξους πληθυσμούς της περιοχής και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί την έξοδο στη θάλασσα για εκατοντάδες επιχειρήσεις άλλων βαλκανικών χωρών.

Η συμμαχία Ελλάδας-Σερβίας είναι ίσως η πιο παλιά και ισχυρή συμμαχία της περιοχής και το βάθος της είναι τέτοιο που παραπέμπει σε σχέσεις μεταξύ κρατών που προέρχονται από την ίδια εθνική μήτρα. Οι σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας είναι...

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοιν. Ομάδα της Ν. Δ.: «Τέταρτο μνημόνιο εμείς δεν θα ψηφίσουμε»



 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια νίκη που σηματοδοτεί την ανάπτυξη και την αλλαγή στάσης απέναντι στη λαϊκίστικη πολιτική.
Χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις

Μητσοτάκης: Αυτοί που φορούσαν τη μάσκα του οργισμένου επαναστάτη τα έδωσαν όλα

Μητσοτάκης: Αυτοί που φορούσαν τη μάσκα του οργισμένου επαναστάτη τα έδωσαν όλα

«Η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία και κυνισμό»
«Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη εξαιτίας μιας ανίκανης κυβέρνησης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.Όπως είπε: «Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μια νέα εποχή μεταρρυθμίσεων και ειλικρίνειας».
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και αυτών που κυβερνούν μαζί του», ανέφερε και σημείωσε ότι «τα ψέματα αυτά τα πληρώνει και θα εξακολουθεί να τα πληρώνει η Ελλάδα και μετά το 2019».
«Αυτοί που φορούσαν τη μάσκα του οργισμένου επαναστάτη, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Το τέταρτο μνημόνιο εξυπηρετεί μόνο έναν σκοπό, την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία» υπογράμμισε.
Είπε ακόμη ότι: «Η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία και κυνισμό» και έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης στη χώρα». 
newsbeast.gr

Τά μεγάλα λάθη τού Κυριάκου στήν εκτίμηση τής πολιτικής κατάστασης...

Άτολμος, στάσιμος και χωρίς έμπνευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει πιο εγκλωβισμένος από ποτέ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα ασυγχώρητο λάθος: έφαγε το παραμύθι πολιτικά ανόητων συνομιλητών του και πίστεψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει τη ρήξη με την Ευρώπη καθώς επιθυμεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε Βενεζουέλα.
Η λανθασμένη αυτή εκτίμηση τον οδήγησε σε ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος: πίστεψε ότι είναι θέμα χρόνου να δεχθεί κάποιον εκλογικό αιφνιδιασμό και προτίμησε να συσπειρώσει το φθαρμένο κόμμα του παρά να προχωρήσει τολμηρά στην ανανέωση του.

Με ακόμα λιγότερα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια στρατηγική δρομέα 100 μέτρων, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιλέξει μια τακτική μαραθωνοδρόμου. Τώρα που το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει καεί για τα καλά, το στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Επαναλαμβάνοντας εμμονικά το λάθος της προεκλογικής καμπάνιας του Σεπτεμβρίου του 2015, στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να απολαμβάνουν μονότονα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης, αρνούμενοι να καταλάβουν ότι καλώς ή κακώς οι πολίτες έχουν αποδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε. Οι πολίτες δεν βρίσκονται σε πλάνη όπως πιστεύουν οι αλαζόνες αυλικοί του κ. Μητσοτάκη αλλά αντιθέτως συνειδητά επιλέγουν να στηρίζουν ή έστω να ανέχονται τους "ψεύτες" αντί για τους "κλέφτες"...

Rolling Stones : Περιοδεία σε εννέα Ευρωπαϊκές χώρες

Επιστρέφουν στην Ευρώπη οι "Rolling Stones"...
Επιστρέφουν στην Ευρώπη οι Rolling Stones με περιοδεία σε εννέα χώρες
Οι Rolling Stones θα επιστρέψουν στην Ευρώπη με μια περιοδεία τους σε εννέα χώρες. Στη Γαλλία, συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένες δύο συναυλίες με τις οποίες το διάσημο συγκρότημα θα εγκαινιάσει ένα ολοκαίνουργιο στάδιο κοντά στο Παρίσι, χωρητικότητας έως 40.000 ατόμων, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Η περιοδεία που ονομάζεται "Stones-No filter" (Stones χωρίς φίλτρο) θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε 12 στάδια και αποτελεί συνέχεια της μεγάλης περιοδείας των βρετανών ρόκερς στη Νότια Αμερική που είχε καταλήξει στην Αβάνα με την ιστορική συναυλία τους στην Κούβα πέρυσι. "Γεια σου Αβάνα! Καλησπέρα στον λαό της Κούβας", είχε φωνάξει στα ισπανικά ο Μικ Τζάγκερ, ανοίγοντας τη συναυλία και ξεσηκώνοντας τα πλήθη.

Πάντα τολμηροί, οι Στόουνς προτίθενται να...

Παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου...

Οι απεσταλμένοι του Κυριάκου
Εάν αυτό δεν είναι άνοιγμα στους καραμανλικούς, τότε ποιο είναι; Μαθαίνω ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έστειλε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις απεσταλμένους στη Θεσσαλονίκη στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στο Βελλίδειο. Ενα βιβλίο που δίνει εύσημα στη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Καραμανλή.
Πέραν των άνευ προηγουμένου κινητοποιήσεων που έγιναν από καραμανλικούς ειδικά για αυτή την εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει στη Θεσσαλονίκη τον Λ. Αυγενάκη και τον επί του Τύπου του Μακάριο Λαζαρίδη καθώς.. και έναν τρίτο συνεργάτη του για να βρεθούν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό.
Τώρα δεν ξέρω εάν θα αποτελούν την «τιμητική φρουρά» ή για να παρακολουθήσουν ποιοι θα πάνε και τι θα πουν.
Βηματοδότης

Γιατί έγινε η πτήση μέ τό μοιραίο ελικόπτερο ΧΙΟΥΙ...;

Πτήση «αυτοκτονίας» με Σινούκ...

...με επιβάτες Αμερικανούς και τον Α/ΓΕΣ! 

Λίγο πριν το ΧΙΟΥΙ


Ένα έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο Α/ΓΕΣ αποκαλύπτει ότι πριν από τη τραγωδία με το ΧΙΟΥΙ στο Σαραντάπορο Ελασσόνας  είχε υπάρξει μια πτήση-θρίλερ, με επιβάτες Ανώτατους Αμερικανούς Αξιωματικούς αλλά και τον ίδιο από την Αλεξανδρούπολη προς την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μια πτήση σε εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες. Και το ερώτημα που προκαλείται είναι γιατί έγινε η πτήση;

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη τραγωδία με το ελικόπτερο ΧΙΟΥΙ. Το συμπέρασμα αυτό έχει καταγραφεί και δεν νομίζουμε ότι αμφισβητείται από οποιονδήποτε.

Η χαμηλή νέφωση δεν εκτιμήθηκε όπως έπρεπε, ώστε η πτήση να αναβληθεί ή να ματαιωθεί.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του Α/ΓΕΣ Α. Στεφανή, το οποίο δημοσιεύει το "
militaire.gr " και  το οποίο...