Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η «σκληρή» Μέρκελ και ο απερίγραπτος Σόιμπλε...


«Δεν δεχόμαστε την μεταφορά ακίνητης περιουσίας σε ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο» διαμηνύει κυβερνητική πηγή αν και παραδέχεται πως...
το κλίμα στην Σύνοδο Κορυφής είναι εξαιρετικά «πολωμένο» και η μάχη «δίνεται επι πολλών ζητημάτων».

Επιπροσθέτως, σημειώνουν πως το θέμα του χρέους έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά ως μια βελτιωμένη εκδοχή της δέσμευσης του 2012 αλλα προς ώρας δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει αναλάβει ρόλο ουσιαστικής υποστήριξης της Ελλάδας στις κρίσιμες συνεδριάσεις.

Ο Ιταλός μεγαλοτραπεζίτης κατά την συνεδρίαση του eurogroup που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέρεται να αντέκρουε τα σκληρά επιχειρήματα εκείνων των υπουργών οικονομικών που ζητούν επώδυνες κυρώσεις – μέτρα για την χώρας μας εξηγώντας αναλυτικά τις αρνητικές συνέπειες των προτάσεών τους στην Ελλάδα σε μια περίοδο που υπάρχει αδυναμία «ανοίγματος» του ELA.


Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν ότι «οι Γερμανοί είναι πολλοί σκληροί» και ζητούν να ψηφιστούν πρώτα τα μέτρα και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και η χαλάρωση του ELA. Χαρακτηρίζουν μάλιστα ως «απερίγραπτο» τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Προσθέτουν ότι κατά την τετραμερή συνάντηση η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε ανυποχώρητη από τις σκληρές απαιτήσεις ενώ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χρησιμοποίησε ήπιους τόνους.

Πάντως, υποστηρίζουν ότι κανείς από τους εταίρους δεν έθεσε ζήτημα ανασχηματισμού.

Κυβερνητικές πηγές: Κανένας από την Ευρωζώνη δεν έθεσε θέμα ανασχηματισμού στον Τσίπρα


«Κανένας εδώ δεν έθεσε θέμα ανασχηματισμού στον Τσίπρα» λένε την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές για τις συζητήσεις του πρωθυπουργού στην Ευρωσύνοδο Κορυφής.

Ξεκαθαρη είναι η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί την μεταφορά κρατικών περιουσιακών στοιχείων μέχρι 50 δισ.ευρώ σε «ανεξάρτητο» ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο προκειμένου τα assets αυτά να ρευστοποιηθούν ώστε να απομειωθεί το ελληνικό χρέος. Δεν δεχόμαστε την μεταφορά περιουσίας του δημοσίου σε ταμείο του Λουξεμβούργου, λένε κυβερνητικές πηγές.

Εις ό,τι αφορά το χρέος, συνεργάτες του κ. Τσίπρα λένε ότι η εληνική πλευρά υπέβαλλε το αίτημα, (εξηγούν μάλιστα ότι πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή της απόφασης του Eurogroup τον Νομέβριο του 2012) και σημειώνουν ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι ως απάντηση από τους εταίρους...

Πρός Σόϊμπλε από Μύκονο...







                                                                *****************
Έξω φρενών ο Λευκός Οίκος με τον Σόιμπλε... 


Τηλεφώνημα Λιου σε Τσίπρα...
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης. 

Για να...
υπάρχει μια συμφωνία, πρέπει όλες οι πλευρές να την θέλουν, του διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
                                                                                
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Θάνος Δημάδης από την Ουάσιγκον ο Λευκός Οίκος είναι πολύ δυσαρεστημένος με την γερμανική στάση και ιδίως με το έγγραφο Σόιμπλε για πενταετές grexit, καθώς από αυτό φαίνεται ότι Μέρκελ και Σόιμπλε δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ΗΠΑ...

                                                     

Το Grexit έφυγε από το τραπέζι...

«Απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος», θεωρεί την πρόταση για προσωρινό Grexit, ο...
ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία πριν από την έναρξη της σημερινής έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, επισήμανε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, ότι το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο καγκελάριος εξακολουθεί να πιστεύει, όπως είπε, σε μια λύση στην ελληνική κρίση, και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επιθυμώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ωστόσο έχουμε μια καλή ευκαιρία»...

Τα σενάρια της επόμενης μέρας...


O ανασχηματισμός, η κυβέρνηση εθνικού σκοπού και τα εσωκομματικά...

Αποφασισμένος να συγκροτήσει κυβέρνηση ειδικού σκοπού, φέρεται σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την καταλυτική για τις πολιτικές αλλά και...
εσωκομματικές εξελίξεις, ψηφοφορία στην Βουλή για την συμφωνία με τους εταίρους.

Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σε συμφωνία και με την απαίτηση των ευρωπαίων εταίρων που θέτουν θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ζητούν εγγυήσεις και νέα κυβέρνηση με την συμμετοχή και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ως αντιστάθμισμα στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Συνάδει όμως και με τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την αξιοπιστία για να εφαρμόσει την συμφωνία. Ήδη ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν ''πάμε να το κάνουμε''».

Σε πορεία προσέγγισης όμως είναι το Μέγαρο Μαξίμου και με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνία με την κυρία Φώφη Γεννηματά και μετά συνεργάτες της έλεγαν ότι «αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, δεν έχουν θέση οι διαφωνίες και οι αντιπαλότητες. Σημασία έχει, όπως τόνισε και χθες στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο η Φώφη Γεννηματά, το αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά η συμφωνία».

Αλλά και στη ΝΔ συμφωνούν σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας αν και θα εξετάσουν εάν θα συμμετέχουν με δικά τους στελέχη ή ζητήσουν πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.

Η κυβέρνηση βγήκε από την όλη διαδικασία της ψηφοφορίας αποδυναμωμένη καθώς ουσιαστικά απώλεσε την δεδηλωμένη. Δεκαεπτά βουλευτές δεν ψήφισαν την συμφωνία και δεκαπέντε δήλωσαν ότι επί της ουσίας διαφωνούν με την πρόταση της κυβέρνησης. Συνολικά αποτελούν την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι οι βουλευτές οι οποίοι δεν ψήφισαν την εξουσιοδότηση δεν θα ψηφίσουν και τα εφαρμοστικά νομοσχέδια με τα μέτρα που θα αρχίσουν να κατατίθενται στην Βουλή

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού μέχρι τις εκλογές
Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι...

Σε κρίσιμη τριμερή ο Ευκλείδης…


Μία συνάντηση που να χαρακτηριστεί κρίσιμη έχει αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με…
τον Μισέλ Σαπέν και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

Διπλό μήνυμα Λιού…




Η Ελλάδα να δεσμευθεί για μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι για το χρέος...

Για να χτιστεί ξανά η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων χρειάζεται από τη μία πλευρά να επιδειχθεί βούληση για πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και...
από την άλλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε εκ νέου σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Η δήλωση αποτελεί έμμεση παραίνεση στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να περιλάβουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στην τελική συμφωνία με την Αθήνα.

Νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Tσίπρα, Λιου...

Ο... εικονικός πνιγμός του Τσίπρα...


Μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τούσκ, ο δημοσιογράφος του Guardian, Ιαν Τρέινορ, περιγράφει το...
σκληρό χτύπημα που υπέστη ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους εταίρους του για να αναγκαστεί να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων που απαιτούνται ώστε να διασωθεί η χώρα.

Σύμφωνα με τον Τρέινορ, που επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη «εικονικό πνιγμό» ώστε να πιεστεί και να δεχθεί το πακέτο μέτρων που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Όπως αναφέρει ο Τρέινορ «είπαν στον Τσίπρα ότι είτε θα γίνει αποτελεσματικός θεματοφύλακας της Ευρωζώνης συμφωνώντας να εφαρμόσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις εντός της εβδομάδας, είτε η χώρα θα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και θα δει τις τράπεζες να καταρρέουν».

Ο Τρέινορ επισημαίνει πως πρόκειται για μία «δυσάρεστη εικόνα που τονίζει πόσο μακριά βρισκόμαστε από τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλληλεγγύης και ενότητας»...

Χωρίς «διάλειμμα από το ευρώ» το τελικό κείμενο;..


«Μη υλοποιήσιμη» η πρόταση Σόιμπλε...

Η δήλωση του Eurogroup αποτελεί ένα κείμενο με αρκετές προσθήκες της τελευταίας στιγμής, ιδιαίτερα από τους «συνήθεις υπόπτους», που...
απαρτίζουν την «ομάδα Grexit», όμως πηγές από τις Βρυξέλλες δεν βλέπουν πιθανή την υλοποίηση κάποιων από τα μέτρα που προτείνονται.

Συγκεκριμένα, η ιδέα «διάλειμμα από το ευρώ», που προτάθηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίστηκε ως «μη υλοποιήσιμη», από τεχνική αλλά και νομική σκοπιά, και είναι πιθανό να μην περιληφθεί στην τελική απόφαση.

Μη υλοποιήσιμη χαρακτηρίζεται επίσης η πρόταση δημιουργίας ειδικού κεφαλαίου στο Λουξεμβούργο, που θα διαχειρίζεται και θα ρευστοποιεί κρατική περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή την ικανότητα να δεσμεύσει περιουσία τέτοιου ύψους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια παρόμοια απαίτηση από την πλευρά των εταίρων, καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες κοντά στη διαπραγμάτευση, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει περάσει σε δραματικές καταστάσεις, με τη συνολική οικονομική ζημία από το δημοψήφισμα να εκτιμάται στα επίπεδα των 25 με 30 δισ. ευρώ.

Συνεπώς, οι θεσμοί πιστεύουν πως, καθώς η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην, αν είναι η Ελλάδα να αποδείξει πως μπορεί να λάβει και να διαχειριστεί ένα τρίτο πακέτο-μαμούθ, τότε θα πρέπει να λάβει και τα ανάλογα «δύσκολα» μέτρα...

Τρέμη: Να λείπει το βύσσινο…


  Όλγα μου τα κουμπούρια σου…
Καλέ τι έπαθε τούτη. Τέτοια αντίσταση πια! Μόλις ο Βαλασόπουλος είπε, ότι οι Γερμανοί για να δώσουν λεφτά απαιτούν κυβέρνηση τεχνοκρατών του απάντησε «δηλαδή με...
πρωθυπουργό την Λαγκάρντ και υπουργό Οικονομικών τον Τόμσεν»
Και πρόσθεσε: Να λείπει το βύσσινο…

H EKT θα παρέχει ασφάλεια...


«Οι συζητήσεις συνεχίζονται όμως όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες για...
τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Αν και η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και λαμβάνει μόνη της αποφάσεις, η κάλυψη των αναγκών των ελληνικών τραπεζών ήταν και παραμένει μέρος των διαβουλεύσεων» υποστήριξε ο ευρωπαίων αξιωματούχος.

Ερωτηθείς για την πρόταση Σόιμπλε για 5ετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόνισε ότι «είμαστε πάντα προς αναζήτηση ενός plan B σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμένουμε. Οπότε προετοιμαζόμαστε για μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρξει συμφωνία».


Ο κύριος Ντομπρόβσκις επανέλαβε τα μέτρα που καλείται η ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί για να λάβει το τρίτο πακέτο από την ΕΕ λέγοντας ότι το βασικό σημείο που σκοντάφτουν οι συνομιλίες είναι αυτό της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Γερμανία θέλει πραγματικά να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ο ευρωπαίος αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση οι συζητήσει επικεντρώνονται στο πώς θα φτάσουμε στο σημείο ώστε όλα τα μέλη του Eurogroup να αποδεχθούν τη συμφωνία».

Όπως υποστήριξε πάντως» όλα τα μέλη του Eurogroup έχουν προσπαθήσει πολύ να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη για αυτό...

Θα είναι μεγάλη η νύχτα…


Παραμένουν οι διαφωνίες…

Μπορεί η Σύνοδος να ξεκίνησε και πάλι, οι διαφωνίες ωστόσο παραμένουν, καθώς δεν υπήρξε πρόοδος στην τετραμερή συνάντηση του Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ – Τουσκ.

Και…
όπως μεταφέρουν κοινοτικές πηγές, θα είναι μακρά η νύχτα…

Από "Νέα Μύκονο" πρός Σόϊμπλε

Έξω φρενών ο Λευκός Οίκος με τον Σόιμπλε... 


Τηλεφώνημα Λιου σε Τσίπρα...
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης. 

Για να...
υπάρχει μια συμφωνία, πρέπει όλες οι πλευρές να την θέλουν, του διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
                                                                                
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Θάνος Δημάδης από την Ουάσιγκον ο Λευκός Οίκος είναι πολύ δυσαρεστημένος με την γερμανική στάση και ιδίως με το έγγραφο Σόιμπλε για πενταετές grexit, καθώς από αυτό φαίνεται ότι Μέρκελ και Σόιμπλε δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ΗΠΑ...

                                                      ********************





Άρχισε (εκ νέου) η Σύνοδος...


Μετά το διάλειμμα και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε εκ νέου.

Η...
ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Κύπρου, μέσω twitter...

Αυτά είναι τα 12 μέτρα που πρέπει να επικυρώσει η Ελλάδα ως την Τετάρτη...



Τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη, οι οποίες φέρεται να καταγράφηκαν στο...
σημείωμα του Eurogroup, παρουσιάζει δημοσιογράφος του Politico. 

Αναλυτικά, τα 12 μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή, αφορούν τα εξής: 

Εξορθολογισμός του ΦΠΑ 

Διεύρυνση της φορολογικής βάσης

Βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος 

Θέσπιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
 Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ 

Πλήρης εφαρμογή της αυτόματης περικοπής δαπανών 
Να ανταποκριθούν στην κοινοτική οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών (γνωστή ως BRRD)
 
Ιδιωτικοποίηση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
 Αποφασιστική δράση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 
Διασφάλιση της ανεξαρτησίας του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ
 
Αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης
 
Επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα...

Σουλτς: Θα δούμε καταστροφές τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, αν...



"Αδειασε" Σόιμπλε: Υπάρχει μια μειοψηφία στην Ευρώπη, που επιθυμεί GREXIT. 

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 
Ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε, πως, η Eλλάδα πρεπει να αναλάβει τις ευθυνες της. Να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αν θέλει να έχει μια νέα συμφωνία.
 Αν δεν γίνει αυτό, τότε...
θα δούμε καταστροφές τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα. Εχουμε την μοίρα εκατομμυρίων Ελληνων στα χερια μας, πρόσθεσε.
Κατα τη συνέντευξη του στις Βρυξέλλες, ο Σουλτς είπε, πως, πρεπει να ληφθούν αποφάσεις που θα 'χουν άμεσες επιπτώσεις.
Aνεφερε πως η πλειοψηφία της Ευρώπης δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας. Ομως, υπάρχουν μερικοί ανθρωποι που θέλουν ενα GREXIT.

«Βρισκόμαστε ανάμεσα σε ασύντακτη χρεοκοπία και οδυνηρή συμφωνία»...



 Μήνυμα Παπαδημούλη προς Τσίπρα...
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, έστειλε μήνυμα στήριξης προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι τόσο οριακή, που...
καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια ασύντακτη χρεοκοπία και σε μια οδυνηρή συμφωνία...

Πιτέλα: O Σόιμπλε είναι ανεύθυνος...


Ανεύθυνο χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, μέσω...
ανάρτησης του στο twitter:
«Ο υπουργός Σόιμπλε είναι ανεύθυνος. Τα πολιτικά του παιχνίδια στοχεύουν ανοιχτά στο Grexit. Αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ΕΕ."

Οι αγκαλιές του Ζαν Κλοντ...



 ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Βρήκε ευκαιρία πάλι ο Ζαν Κλοντ για μερικες  αγκαλιές και...
φιλιά στον Αλέξη Τσίπρα...
στις

Ολάντ: H Γαλλία θα κάνει τα πάντα...



Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit. Ή μέσα στην Ευρωζώνη, ή εκτός της Ευρωζώνης...
 «Πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη θεώρηση που έχουμε για την Ευρώπη, η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για συμφωνία απόψε.
Δεν...

υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης . Υπάρχει ύφεση στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι καλό. Η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις », τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Σχίσμα Γερμανίας - Γαλλίας σε περίπτωση Grexit...


..."βλέπει" ο ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου...
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κάλεσε τη Γερμανία να «μαλακώσει» τη στάση της και...
να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει βαθιά σύγκρουση με τη Γαλλία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή την Ευρώπη...
 

Τι έγινε στο Eurogroup...


Ευκλείδης Τσακαλώτος
...μέσα από μια φωτογραφία...

efsyn.gr

Τελεσίγραφο Eurogroup...


 ...και χρονοδιάγραμμα τριών ημερών για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις...
Οπως μεταδίδει ο Ίαν Τρέινορ του Guardian οι υπουργοί στο Eurogroup φέρεται να έθεσαν τελεσίγραφο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και χρονοδιάγραμμα τριών ημερών για... να αποδεχθεί η Βουλή τις προτάσεις του Eurogroup και να περάσει τους πρώτους νόμους.

Ο Αυστριακός Χανς Γιοργκ Σέλινγκ ανέφερε ότι «το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει για όλα αύριο και μετά να ξεκινήσει να νομοθετεί. Αν όχι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις». 

Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Στουμπ είπε ότι η ελληνική βουλή πρέπει να εγκρίνει ολόκληρο το πακέτο προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «το έγγραφο περιλαμβάνει εκτεταμένες προϋποθέσεις σε τρεις άξονες: νομοθέτηση μέχρι τις 15 Ιουλίου, πρότερες ενέργειες σε εργασιακές μεταρρυθμίσεις, ΦΠΑ και φόρους και τέσσερα σημεία για ιδιωτικοποιήσεις και άλλα ζητήματα. Εάν πρόκειται να ανοίξουν οι διαπραγματεύσεις για τον ESM όλες αυτές οι προϋποθέσεις πρέπει να εγκριθούν και από την ελληνική κυβέρνηση και από το Κοινοβούλιο».
undefined

Διέκοψε για διαβουλεύσεις η Σύνοδος...


Ο πρωθυπουργός της Μάλτας ενημέρωσε πριν από λίγο μέσω twitter, πως η Σύνοδος διεκόπη προκειμένου να...
γίνουν διαβουλεύσεις.

Το έγγραφο του Eurogroup είναι το σημαντικότερο βήμα προόδου έως τώρα. Υπάρχει ανάγκη να εστιάσουμε σε σημεία – κλειδιά, πρόσθεσε.

Τη διακοπή της Συνόδου επιβεβαιώνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου...

Εκδρομή στην άγνωστη Μύκονο! ...

...Όταν οι σελέμπριτις δεν είχαν παπαράτσι και απολάμβαναν τον ήλιο και τις θαλάσσιες σπηλιές

«Η νεαρή Δ.Α  ήταν το πρόσωπο που τράβηξε όλα σχεδόν τα βλέμματα στην παραλία της Ψαρούς. Αφενός για το καυτό μπικίνι που αναδείκνυε το θανατηφόρο κορμί της και αφετέρου επειδή το γνωστό μοντέλο ήταν με τον νέο της αγαπημένο με τον οποίο απολάμβαναν τον ήλιο και την θάλασσα». (Από «δημοφιλή» ιστοσελίδα  με κοινωνικές ειδήσεις)
Οι πιο ασήμαντες ειδήσεις στην πιο σημαντική θέση της ειδησεογραφίας ένα μόνο προκαλούν. Αδιαφορία. Όταν
ένας αναγνώστης αναρωτήθηκε, «μα είναι δυνατόν όλοι οι ασήμαντοι πηγαίνουν στο ίδιο μέρος;» αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε ένα ασυνήθιστο μέρος του νησιού που συνάντησε η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜτΧ» και προφανώς καμιά από τις πρωταγωνίστριες των συνηθισμένων νέων της Ψαρούς …

Mykonos_Dragonisi 3 mtx

Σας παρουσιάζουμε τις θαλάσσιες σπηλιές της Μυκόνου. Όσο και αν εκπλήσσεστε σας πληροφορούμε ότι αυτό μέρος βρίσκεται εκεί. Συγκεκριμένα στο ανατολικό άκρο του νησιού, στο περίφημο Δραγονήσι. Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή του Henry Convert και απεικονίζουν ομάδα εκδρομέων να φτάνουν με βάρκες στο ειδυλλιακό και άγριο νησιωτικό προορισμό.

Mykonos_Dragonisi 2 mtx

Η παρέα έχει ναυλώσει το καΐκι για να φτάσει από το λιμάνι της Μυκόνου στο εξωτικό μέρος. Όλοι φορούν καπέλα, οι άνδρες είναι ντυμένοι με κουστούμι, οι γυναίκες με φαρδιά φορέματα και κρατούν ομπρέλες για τον ήλιο. Αυτές ήταν οι προτιμήσεις των σελέμπριτις το 1903, όταν στο επίκεντρο ήταν οι φυσικές ομορφιές του νησιού και οι αρχαιότητες στη γειτονική Δήλο.
Εδώ δεν υπήρχαν ξαπλώστρες  ή άλλες ανέσεις. Έστρωναν τραπεζομάντιλο στην παραλία, μέσα στα καλάθια είχαν  χορταστικό κολατσιό και  το νερό το συντηρούσαν δροσερό μέσα σε πήλινο αμφορέα που ήταν ακουμπισμένος  στην ακροθαλασσιά.
Ο φωτογράφος δεν ήταν στημένος παπαράτσι, αλλά ο αρχαιολόγος Δημήτρης Σταυρόπουλος που είχε πάθος με τις μηχανές. Έτσι διασώθηκαν πολλές αυθεντικές στιγμές από το διαμάντι των Κυκλάδων που αποτελούν τιμή για την ιστορία και τους ανθρώπους που έζησαν και ζουν πάνω σ αυτό.

Mykonos_Dragonisi now

Πηγή φωτογραφιών : Η Μύκονος και η Δήλος στην αυγή του 20ου αιώνα, Χάρης Γιακουμής , εκδόσεις Τουμπής

αναρτήθηκε στό bloko.gr
τήν Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014

Τι κρύβει η στάση της Φινλανδίας στο Eurogroup

AFP
Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας αποφάσισε ότι δεν θα εγκρίνει οποιοδήποτε νέο πακέτο για την Ελλάδα, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, γεγονός που ενέτεινε τις πιέσεις στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η συγκεκριμένη απόφαση να προωθηθεί ένα Grexit προέκυψε σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο YLE έπειτα από τις απειλές του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, που αναδείχθηκε σε δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Απριλίου να ρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού, σε περίπτωση που αυτή τασσόταν υπέρ ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα.
Ο πρόεδρός του κόμματος, ο Τίμο Σόινι, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η Ελλάδα θα λύσει τα προβλήματά της εγκαταλείποντας το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμά της.
Το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ έγραψε στο Twitter από τις Βρυξέλλες ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την εντολή που τού έχει δοθεί από την Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου, όσο διεξάγονται οι συνομιλίες στο πλαίσιο του Eurogroup. Την ίδια στάση τήρησε το φινλανδικό κοινοβούλιο.
Πάντως, η Φινλανδία από μόνη της δεν μπορεί να εμποδίσει την έγκριση ενός τρίτου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Κι αυτό γιατί η ιδρυτική συνθήκη του ESM προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής έκτακτης ψηφοφορίας όπου για το το ελληνικό αίτημα δεν απαιτείται ομόφωνη απόφαση, αλλά μπορεί να υπερψηφιστεί και με πλειοψηφία 85%.
Η βαρύτητα ψήφου της κάθε χώρας εξαρτάται από το ποσοστό συνεισφοράς του κεφαλαίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ESM, στη Φινλανδία αντιστοιχεί στο 1,785% του συνόλου ενώ η Ελλάδα έχει το 2,796% της ψήφου.
Οι δύο χώρες που μπορούν από μόνες τους να σπάσουν το 85%, είναι η Γερμανία, (26,962% της ψήφου) και η Γαλλία (20,247% της ψήφου).
kathimerini.gr

Οι χώρες που θα μπορούσαν να παρακαμφθούν...

Eurogroup μεταξύ Grexit και συμφωνίας - Ζητούν και άλλα μέτρα ΦΩΤΟ...
H ρήτρα έκτακτης ανάγκης επιτρέπει απόφαση με το 85% της πλειοψηφίας για την παροχή του τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα. 
Οι...
χώρες που θα μπορούσαν να παρακαμφθούν:






thepressproject.gr

Η Ιταλία ετοιμάζεται να πει «Basta» στην Γερμανία...



Η Ιταλία ετοιμάζεται να πει στη Γερμανία αύριο στη Σύνοδο Κορυφής, πως,  «πρέπει να σταματήσουμε...
να ταπεινώνουμε την Ελλάδα και πρέπει να βρούμε μια συμφωνία και κοινό έδαφος για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σύμφωνα με δημοσιογράφο  του "Guardian"...

Προβληματισμός στο Μαξίμου...


Προβληματισμός αλλά και εκνευρισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τη στάση ορισμένων χωρών στη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς αντιστέκονται με κάθε τρόπο στην τελική επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών.
Όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, «οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα. Και ενώ υπήρχε κατ' αρχήν συμφωνία, μια ομάδα χωρών έβαζε συνεχώς θέμα "αξιοπιστίας" χωρίς, όμως, να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει. Είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δε θέλουν να υπάρξει συμφωνία».

Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» πίσω από την εμπλοκή...



... με την Φινλανδία..
Βουλευτές και εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας συνεδρίασαν το απόγευμα στο Ελσίνκι για να προσδιορίσουν την...
εντολή της φινλανδικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις στο σημερινό Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο YLE, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών απαίτησε κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης η Φινλανδία να αντιταχθεί σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα και το Ελσίνκι να υποστηρίξει την ιδέα ενός Grexit, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το YLE, το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, το οποίο αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Απριλίου,  απείλησε με διάλυση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο πρόεδρός του, ο Τίμο Σόινι, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η Ελλάδα θα λύσει τα προβλήματά της εγκαταλείποντας το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμά της.

Το απόγευμα, ο Αλεξάντερ Στουμπ έγραψε στο Twitter από τις Βρυξέλλες ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την εντολή που τού έχει δοθεί από την Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου, όσο διεξάγονται οι συνομιλίες στο πλαίσιο του Eurogroup. Την ίδια στάση τήρησε το φινλανδικό κοινοβούλιο.

"Το είδος της εντολής δεν είναι δημόσιο και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν θα τη συζητήσει δημόσια", επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της φινλανδικής αντιπροσωπείας Κάισα Αμαράλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
thepressproject.gr

"Ακόμα και το χέρι του να έκοβε σημερα ο Τσακαλωτος...


Τι ζήτησαν από τον Τσακαλώτο οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης...ο Σοιμπλε θα έλεγε ότι δεν είναι αρκετο". 
Ατάκα από...
Ευρωπαιο παράγοντα για το #Eurogroup.

Το "tweet" από τον Νίκο Σβέρκο (efsyn.gr)

Φωτογραφήματα

Τι να διαλέξεις;Τα πετράδια στα μάτια της ή στα δάχτυλά της. Θα είναι η μεγαλύτερη δημοπρασία πολύτιμων λίθων, αυτή που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Βρετανία.

τής ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"