Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Πολιτευομένη Εκκλησία...

Καλές κι άγιες οι συζητήσεις. Μπορεί να άρουν παρεξηγήσεις, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, Πολιτεία και Εκκλησία, και να προσδιορίσουν τι όντως επανεξετάζεται, τι αναθεωρείται, με ποιες προϋποθέσεις και με ποιο χρονικό πλάνο. Ομως το στρογγυλό τραπέζι του επίσημου διαλόγου για τα Θρησκευτικά είχε και μια γωνία: τον κ. Καμμένο. 

Αν δεν κάνω λάθος...
ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Και δεν διαθέτει οποιονδήποτε άλλο τίτλο που να του προσδίδει οιονεί συμπρωθυπουργική αρμοδιότητα. Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι. Μέσα στο χαρτοφυλάκιό του, όσο κι αν ψάξουμε, δεν θα βρούμε οτιδήποτε σχετικό με την ύλη της Παιδείας και των Θρησκευμάτων, η διαχείριση της οποίας είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργείου. Ισως ο κ. Καμμένος έχει στην τσάντα του αυτοκόλλητες εικονίτσες του Αγίου Γεωργίου, προστάτη των στρατιωτικών, ή της Αγίας Βαρβάρας, του Πυροβολικού. Αυτό όμως δεν τον καθιστά θεολόγο ή θεσμικά αρμόδιο. Οπότε; Οπότε ο Αρχιεπίσκοπος «παρακάλεσε», «απαίτησε» ή «επέβαλε» (ας βάλει κι ας βγάλει ο καθείς τα εισαγωγικά κατά την κρίση του) να συμμετάσχει και ο Ανέλαρχος. Ενας από τους πολλούς πολιτευόμενους άλλωστε που ποντάρει και στη δημόσια εκδήλωση της ευλάβειάς του. Στους πολιτευόμενους, όμως, ανήκει και η Εκκλησία.

Η προς Ρωμιούς επιστολή του κ. Ιερωνύμου ήταν πλήρες μανιφέστο, που έδινε απτό περιεχόμενο σε όσα εννοούσε ο αποδημήσας Χριστόδουλος όταν μιλούσε υπαινικτικά-απειλητικά για τη «Δεξιά του Κυρίου». Ηταν τόσο βαριά και τόσο μονόπλευρα πολιτική η αρχιεπισκοπική προκήρυξη που ξύπνησε ακόμα και το ΚΚΕ, το οποίο μέχρι τότε αδιαφορούσε, για ένα θέμα ωστόσο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Οπως αδιαφορεί επίσημα και η Ν.Δ., που κρατάει τις τόσο διαφημιζόμενες μεταρρυθμιστικές ιδέες της για τον εαυτό της, και δεν ρισκάρει να τις καταθέσει στην αγορά, για να μην κακοκαρδίσει ψηφοφόρους. Καθαρή θέση πήραν μόνο η ΔΗΜΑΡ, αδύναμη όμως μπρος στο υπεροπτικό και βενιζελότροπο ΠΑΣΟΚ, και το Ποτάμι, αυτοκαταστροφικά θολό κατά τα λοιπά. Ο Προκαθήμενος χλεύασε ονομαστικά τα κόμματα της Αριστεράς και τα κόμματα του νεοφιλελεύθερου χώρου. Χλεύασε, δηλαδή, ένα μεγάλο τμήμα του δυνάμει ποιμνίου του. Ποιος ευνοεί, λοιπόν, τον χωρισμό Εκκλησίας και κοινωνίας;...

Παντελής Μπουκάλας
Η Καθημερινή

Στο κυνήγι του μαύρου χρήματος

Έλεγχοι εφορίας
Η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να συνδεθούν στο «παγκόσμιο ιστό φορολογικών πληροφοριών» 
  Dreamstime


Οι ελληνικές φοροελεγκτικές αρχές τους επόμενους μήνες θα έχουν στο «οπλοστάσιό» τους, το Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών, μια παγκόσμια πλατφόρμα όπου θα ανταλλάσσονται πληροφορίες, από τη χώρα προέλευσης των εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων στη χώρα της φορολογικής κατοικίας.
Η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να συνδεθούν στο «παγκόσμιο ιστό φορολογικών πληροφοριών» για την αποκάλυψη του μαύρου χρήματος που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους και της φορολογικής κλοπής και απάτης.
Σύμφωνα με το Έθνος, το σύστημα που ενεργοποιείται σταδιακά τη διετία 2017-2018 ρίχνει τα σύνορα του τραπεζικού απορρήτου σε πρώτη φάση σε 84 χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, καταρρίπτοντας ακόμα και το άβατο των ελβετικών τραπεζών.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συνεργάσιμων χωρών και το σχετικό νομοσχέδιο για την κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών βρίσκεται ήδη για ψήφιση στη Βουλή.

Όπως σημειώνει η καθημερινή εφημερίδα, ο ελεγκτικός κλοιός έχει αρχίσει να κλείνει για τους Έλληνες που κατέχουν μαύρα κεφάλαια και τα έχουν μεταφέρει σε χώρες - φορολογικούς παραδείσους, όπως Ανδόρα, Νήσοι Κέιμαν, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, θεωρώντας ότι είναι ασφαλή καταφύγια και δεν θα εντοπιστούν από τις φοροελεγκτικές αρχές.
Έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ. σε 54 χώρες του κόσμου.

από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                   efsyn.gr

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα...

                                                                                                                                   
          από "ΤΑ ΝΕΑ"

Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας απο την «κουλτούρα» του junk food;

Επιδημία
tvxs.gr 09:39 | 08 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 13:12 | 08 Οκτ. 2016
Το junk food και τα ζαχαρούχα ποτά έχουν τεράστιο κόστος στην υγεία των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η αύξηση των παχύσαρκων παιδιών είναι ραγδαία ενώ εκατομμύρια παιδιά εμφανίζουν παθήσεις όπως ο διαβήτης Τύπου 2 και η υψηλή πίεση που στο παρελθόν εμφανίζονταν μόνο σε ενήλικες.

Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά εμφανίζουν πλέον πολύ σοβαρές ασθένειες και το προσδόκιμο της ζωής τους συντομεύει ακριβώς εξαιτίας της εξάπλωσης της «κουλτούρας» του fast food που επιβάλλεται από το σύγχρονο marketing. Ο στόχος του ΟΗΕ να μπει ένα τέλος στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας έως το 2025 εκτιμάται ότι θα χαθεί ενώ οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Η Ελλάδα δεν τα πάει καθόλου καλά. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Παχυσαρκία το υψηλότερο ποσοστό στα παιδιά έχουν τα νησιωτικά κράτη του Νότιου Ειρηνικού Κιριμπάτι, Σαμόα και Μικρονησία, που έχουν όμως μικρό πληθυσμό. Από τις μεγάλες χώρες τα χειρότερα ποσοστά έχουν η...

«Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει σήμερα»

Το ξέσπασμα του Ολυμπιονίκη μπροστά στον Αλ.Τσίπρα


to-ksespasma-tou-olumpioniki-mprosta-ston-altsipraΤα μαζεμένα παράπονα άκουσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Φουντουλάκη στην ειδική εκδήλωση της Βουλής για τα μέλη της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 

«Στα άτομα με αναπηρία κάθε περικοπή είναι πιο βαριά από ότι στα άλλα άτομα. Μας ισοπέδωσε ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε» ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό που...

Ζωντανοί θρύλοι της ροκ στο απόλυτο συναυλιακό γεγονός

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 20:20
UPD:20:45

Το «Desert trip», στη νότια Καλιφόρνια, θα αποτελέσει ορόσημο, γιατί εκεί θα συναντηθούν οι Rolling Stones και ο Paul McCartney των Beatles.

Aνθοκομική έκθεση χρυσανθέμων στό Κίεβο

Κόσμος θαυμάζει μία σύνθεση από χρυσάνθεμα (Aγιοδημητριάτικα)
σε ανθοκομική έκθεση, η οποία πραγματοποιείται 
στην ουκρανική πρωτεύουσα.

από naftemporiki.gr

Τί θέσεις είχαν στό παρελθόν -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- για το θέμα τών τηλεοπτικών αδειών; Μιά αποκαλυπτική καί αναγκαία υπενθύμιση...

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε και τώρα...
Τι άλλαξε στις θέσεις τους για τις τηλεοπτικές άδειες;..

Με αφορμή τον «ντόρο» που έχει ξεσπάσει για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το πόσες θα έπρεπε να είναι αυτές, ενδιαφέρον παρουσιάζει το...
τί έλεγαν παλιότερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς όσα έλεγαν πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο κομμάτων το 2007 όταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος θεσμοθετούσε με νόμο ότι υπεύθυνος για τον αριθμό των αδειών είναι ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός. Σε ζήτηση για το νόμο εκείνον, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ομολογούσαν τρία πράγματα. Ότι στο τηλεοπτικό τοπίο επικρατεί αναρχία, ότι οι υπάρχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υπερβολικά πολλοί για την Ελλάδα και ότι η τηλεοπτική «πίτα» είναι μικρή για να τους χωρέσει όλους χωρίς να έχουν προβλήματα.

Ο Κώστας Γείτονας από πλευράς ΠΑΣΟΚ ανέφερε τότε ότι «με αυτό το νομοσχέδιο δημιουργούμε ένα φαύλο κύκλο στο ήδη θολό τοπίο: «Χωρίς άδειες, θα δημιουργηθεί μια de facto κατάσταση, θα έχουμε δηλαδή μια νέα γενιά αναρχίας», ενώ ο Στέφανος Μάνος προχωρούσε ένα βήμα παραπέρα και ανέφερε ότι «τα εθνικά κανάλια είναι σαφώς περισσότερα από όσα σηκώνει η αγορά». Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, «το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τόσα κανάλια είναι απόδειξη ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα».
Ακολουθούν στοιχεία μέ VIDEO από τή Βουλή
Η συνέχεια ΕΔΩ

ΗΠΑ: Στο σκοτάδι πάνω από 800.000 νοικοκυριά λόγω του «Μάθιου»

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 23:37
UPD:23:38

Έκραξαν (λέει) τον πρόεδρο του ΣτΕ στο (που;) Da Capo

Δημήτρης Κανελλόπουλος
 Την είδηση την άκουσα στο Σκάι 100.3, στο μαγκαζίνο με τη Σία Κοσιώνη. Αποδοκίμασαν, είπε, σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του ΣτΕ στο Κολωνάκι. Εκεί που περπατούσε ο άνθρωπος τον έκραξαν για όσα ειπώθηκαν χθες στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, για τις αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστικών. 
Πρώτον, δεν ήξερα πως κράζουν και πρωί-πρωί στο Da Capo τρώγοντας σάντουιτς με προσούτο και μοτσαρέλα
Δεύτερον, ποιοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν εμφανισιακά τον πρόεδρο του ΣτΕ την ώρα που περπατάει στο δρόμο; Εδώ καλά καλά εμείς δεν θυμόμαστε ούτε το όνομά του.
Τρίτον, ποιοι πηγαίνουν πρωί στο Da Capo για καφέ, αναρωτιέμαι...
Τέταρτον, μία ερώτηση, μόνο: μας δουλεύετε;  

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
efsyn.gr