Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Τά "πατροπαράδοτα" κόμματα σέ διαρκή συναγωνισμό αυτοευτελισμού...

Τα πράγματα εξελίσσονται όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει. Δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να πέσουμε μέσα.
Λίγη φαντασία αν διέθετε κανείς και αν γνώριζε πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και οι χαλκέντερες γραφειοκρατίες κάθε είδους, θα έφτανε εύκολα στην εκτίμηση ότι εκείνοι που πανικόβλητοι πίεζαν φορτικά τον Τσίπρα να υπογράψει πάση θυσία συμφωνία με τους δανειστές, μια οποιαδήποτε συμφωνία, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα έβγαιναν στο μεϊντάνι για να τον κατακρίνουν, επειδή το νέο Μνημόνιο είναι πολύ βαρύ για τον ελληνικό λαό.
Αλήθεια, περίμεναν κάτι διαφορετικό, πιο ήπιο ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους και λιγότερο επαχθές για τους πολίτες; Οχι φυσικά.
Απλώς τη δουλειά τους κάνουν, μόνο που την κάνουν τόσο άγαρμπα που ακόμη και οι φανατικοί οπαδοί τους δυσκολεύονται να τους παρακολουθήσουν.
Για παράδειγμα: Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Μανία αυτό το κόμμα με τις συγγνώμες! Των άλλων όμως. Για τις συγγνώμες που οφείλει το ίδιο στον ελληνικό λαό, ούτε λέξη.
Ακόμη περιμένουμε τις εξηγήσεις όσων πέρασαν από ηγετικές θέσεις, γιατί ένα κόμμα που πάντοτε ήταν αντιδεξιό και ποτέ αντιαριστερό, κατάντησε θλιβερός κομπάρσος της συντηρητικής παράταξης.
Το να υποδύεσαι τον επιτήδεια ουδέτερο ή ακόμη χειρότερα τον εξοργισμένο με την κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως ορισμένοι μοιραίοι τύποι που έδρασαν με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο την περίοδο 2009-2012, είναι μια βολική στάση, αλλά σήμερα ουδείς τσιμπάει το τυράκι.
Με την κυβέρνηση τα βάζουν η δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας (πλάκα τα γαλόνια οι εκπρόσωποί της στην εφαρμογή των Μνημονίων), ορισμένοι δημοσιολόγοι που κατηγορούσαν τον Τσίπρα πως σπρώχνει τη χώρα στα βράχια και ότι έχει κρυφή ατζέντα, για να μας πάει στη δραχμή, παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή, αλλά και διάφορες συνδικαλιστικές συλλογικότητες, μερικές εκ των οποίων έδωσαν σκληρή μάχη για να κατισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα και είχαν λάμψει διά της απουσίας τους την περίοδο που τα Μνημόνια ξεθεμελίωναν τα εργασιακά δικαιώματα, προκαλούσαν μαζική ανεργία και αφάνιζαν τη μεσαία τάξη.
Τώρα όλοι μαζί σπεύδουν να παίξουν τους αγανακτισμένους, πιστεύοντας ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν προσβληθεί από αμνησία και δεν θα τους εγκαλέσουν για παχυλή υποκρισία. Ταρτούφοι με τη βούλα.

Ανάγωγα
Βαριά λόγια χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το Μνημόνιο ή δήλωσαν «παρών».
Αλλος λέει ότι δεν ξέρει αν πρέπει να λυπηθεί ή να αισθανθεί ντροπή για την κατάντια της κυβέρνησης, άλλος υποστηρίζει ότι τέτοιο πρόγραμμα ούτε η Θάτσερ διανοήθηκε να περάσει, ωστόσο αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο.
Ποιο; Να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και να προκαλέσουν την πτώση της.
Αν πράγματι πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, δεν είναι δυνατόν να εγκαλούν τον πρωθυπουργό για εκβιασμό επειδή σκέφτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Τους προσφέρει τη χρυσή ευκαιρία να τον ρίξουν και να σώσουν και την Αριστερά και την πατρίδα.
Τάσος Παππάς
 από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σημείωση : O υπέρτιτλος είναι τής "Ν.Μ."

Εχω και κότερο! Να σου χαλάσω το μπάνιο;

Σκάφη αναψυχής σε λιμάνι

Οι σκαφάτοι που κατακλύζουν τις Κυκλάδες το καλοκαίρι, πέρα από το ότι διαθέτουν τα πολυτελή αυτά κότερα με παναμέζικες και άλλες φτηνές και αφορολόγητες σημαίες, έχουν και πολλές άλλες απαιτήσεις.
Για παράδειγμα, αφού πάρουν το μετεωρολογικό δελτίο, κατευθύνουν το κότερο τους όχι στα λιμάνια ή, έστω, έξω από αυτά, αλλά στην πιο προστατευμένη παραλία του κάθε νησιού.
Μάλιστα, κρίνουν σκόπιμο να προσεγγίζουν όσο πιο κοντά γίνεται στις παραλίες των λουομένων ώστε να μην ταλαιπωρούνται και στο μπες-βγες.
Συχνά παρατηρείται δε το φαινόμενο να δένουν κάβους στα βράχια που βρίσκονται στις δύο άκριες κάποια μικρής κυκλαδίτικης ακτής αποκλείοντας το πέρασμα.
Μόνο τολμηροί και γενναίοι κολυμβητές μπορούν σε τέτοιες περιπτώσεις να κολυμπούν στα ανοιχτά μιας ακτής, δεδομένου ότι κινδυνεύουν είτε να πέσουν σε κάποιο σχοινί είτε -ακόμα χειρότερα- να τους πατήσει ο νεαρός γόνος της κάθε οικογένειας με το τζετ σκι ή με το ταχύπλοο που συνοδεύει το κότερο.
Οι φετινοί καλοί καιροί του Αυγούστου έδωσαν την ευκαιρία σε κάθε μεγέθους σκάφος να διαπλεύσει το Αιγαίο χωρίς τα «ενοχλητικά» μελτέμια, που όσο να 'ναι εμποδίζουν την άνετη κατανάλωση αστακομακαρονάδας μέσα στο κότερο.
Ετσι, σε παραλίες μικρές ή μεγάλες που ήταν γεμάτες από τουρίστες, Ελληνες και ξένους, ξαφνικά γινόταν κυριολεκτικά απόβαση και το κολύμπι αποκτούσε το ενδιαφέρον ενός extreme sport! Πετρέλαιο, βακτηρίδια (από τις τουαλέτες των σκαφών) και ο συνεχής κίνδυνος κάποιου θαλάσσιου «τροχαίου».
Το δεδομένο, όπως πάντα, είναι ότι οι σκαφάτοι συμπατριώτες μας «παρκάρουν» όπου θέλουν τα Ι.Χ. αλλά και τα κότερα αγνοώντας τον ΚΟΚ και τους κανόνες ναυσιπλοΐας που απαγορεύουν το αγκυροβόλιο και τα θαλάσσια σπορ κοντά σε παραλίες καθορίζοντας συγκεκριμένες αποστάσεις.
Ψιλά γράμματα όμως για όλους αυτούς, με αποτέλεσμα, όπως θρηνούμε συνεχώς θύματα από την επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους, το καλοκαίρι να μεταφέρεται το φαινόμενο αυτό και στη θάλασσα.
Βέβαια ο καθένας από όσους πήγαν φέτος διακοπές έχει να θυμάται και το μαύρο γυαλιστερό σκάφος του τάδε επιχειρηματία, το δωδεκάμετρο φουσκωτό τού δείνα ραδιοφωνικού παραγωγού, το πολύ καλό σκι που έκανε σχεδόν μπροστά στην απλωμένη πετσέτα της αμμουδιάς ο γιος του καπνοβιομηχάνου, αλλά ακόμα και τα μικρά γρήγορα σκαφάκια των απλών πολιτών που θεωρούν απαραίτητο να έχουν το ραδιόφωνο με τα σκυλάδικα στη διαπασών την ώρα που κάνουν τη βουτιά τους έχοντας αγκυροβολήσει σε μια γαλάζια παραλία.
Οσο για το Λιμενικό, τι να πρωτοκάνει κι αυτό! Ακόμα και από τα σημεία των μόλων που δένουν τα πλοία της γραμμής αναγκάζονται να διώχνουν (προσωρινά έστω) τους καταπλέοντες και αυτό είναι ίσως το μόνο που καταφέρνουν και τους αναγκάζουν να σέβονται.
Αντε λοιπόν και του χρόνου, που θα έχουν... φορολογηθεί και όλα αυτά τα είδη πολυτελείας!

από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός

Στο τραπέζι ψήφος εμπιστοσύνης και εκλογές

Εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει το νέο μνημόνιο καθώς και η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 26 δισεκατομμυρίων ευρώ ή μέρους της.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Σε περίπτωση που δεν την λάβει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσαν την Κυριακή κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως ανέφεραν προτεραιότητα επί του παρόντος για την κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και οι ψηφοφορίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την επικύρωση της σύμβασης, μέχρι την υπογραφή της με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται.

«Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις» σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη του Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι, μετά την απώλεια της δεδηλωμένης κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κινείται προς την λύση της κατάθεσης αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης -και όχι προς τη δημιουργία κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο θέσει το ύστατο δίλημμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θα αναλάβουν την ευθύνη να ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση θα την καταψηφίσει;

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει τελικά με τη δόση.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενδέχεται ο κ. Τσίπρας να επιθυμήσει να συγκεντρώσει την στήριξη 151 βουλευτών και όχι 120.

Με δεδομένο, ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, ο αριθμός αυτός θεωρείται δύσκολο να συγκεντρωθεί.

Σε αυτή την περίπτωση, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, με πιθανές ημερομηνίες την 20ή ή 27η Σεπτεμβρίου -χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο να στηθούν κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου.
tanea.gr

Καταψηφίζει τη συμφωνία το "Die Linke"...

 O επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς "(Die Linke") στη Γερμανική βουλή,  Γκρέγκορ Γκίζι, δηλώνει, πως, προτίθεται να καταψηφίσει τη συμφωνία για την Ελλάδα. 
Σύμφωνα με... δημοσίευμα της "Deutsche Welle", σε συνέντευξή του προς το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Γκίζι είπε τα εξής:
«Ψηφίζοντας “Οχι” ασκούμε κριτική στη δική μας κυβέρνηση. Εάν επρόκειτο να εξαρτηθεί η έγκριση από τις ψήφους μας, θα έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί με εμάς και τότε το πακέτο θα είχε διαφορετική μορφή. Δυστυχώς όμως δεν εξαρτώνται από εμάς. Στην Ελλάδα θα ψήφιζα πάντα με "ναι" γιατί οτιδήποτε άλλο θα σήμαινε την εξαθλίωση των Ελλήνων.
Άλλωστε εκβιάστηκαν, θα πρέπει να το πούμε και αυτό».

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του Die Linke και  στην Τρόικα: 

Παππάς για Τσίπρα: Οι δικοί μας «σκότωσαν» το «γελαστό παιδί»...


Στέλιος Παππάς για ψήφους κατά Τσίπρα: Οι δικοί μας «σκότωσαν» το «γελαστό παιδί»
ΒΙΝΤΕΟ...
Με στίχους από το τραγούδι «Το Γελαστό Παιδί» σχολίασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, την καταψήφιση του Μνημονίου από βουλευτές του κόμματος, στην ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής.
Σημειώνοντας τη διαφορά στο...
τραγούδι που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης σε σχέση με το αρχικό τραγούδι για αφορά τον ηγέτη του IRA καθώς εκεί όπου στην ελληνική εκδοχή αναφέρεται «σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί», στην ιρλανδική αναφέρεται «σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί», ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά υπογράμμισε με νόημα «αλλά η Ιρλανδία τώρα υπάρχει».

«Το γελαστό παιδί δεν θα επιτρέψω να το σκοτώσουν οι δικοί μας» συνέχισε το αλληγορικό σχόλιο ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών ο Στέλιος Παππάς δήλωσε στο MEGA ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη δεδηλωμένη του κόμματός του καθώς μετά την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής η ΚΟ του κυβερνώνοντος κόμματος στηρίζεται από λιγότερους από 120 βουλευτές που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Δεν μπορώ να έχω προνομιακό συνεργάτη κάποιον που είναι έξω από το κόμμα μου» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Παππάς.
Δείτε τί ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ

Ποτέ την Κυριακή (του Σεπτέμβρη)...



Πότε πάμε για εκλογές...
Μέχρι τώρα είχαμε εκλογές τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, αλλά κι άλλους μήνες του Χειμώνα και της Ανοιξης. Ποτέ τον Σεπτέμβρη. Φαίνεται, ομως πως ήρθε η ώρα του. 
Η πιθανότερη ημερομηνία -πρώτο την εχει αναφερει το Ν-Ν - είναι η...
 20η Σεπτεμβρίου, είπε στο MEGA ο Δημητρης Τάκης. 
Αλλά δεν αποκλείεται και η επόμενη Κυριακή (27 του μήνα), ή ακόμη και εκλογές-express, στις 13.
Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που είναι κοντα στον πρωθυπουργό, είπαν στον δημοσιογράφο του MEGA (τι μας λες κ. Τάκη!), πως, αν δεν πάρει η κυβέρνηση τον "μαγικό αριθμό των 162 κατά τη διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης , πάμε για εκλογές".
Πέρα από τα στελέχη που μίλησαν στον Τάκη, αυτό το 'πε και ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης το πρωί στον ΣΚΑΙ. 
Θέλουν και τους 162! Αλλά, που να τους βρουν...

Διάψευση Πανούση, για διενέργεια έρευνας σε κελιά...

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εντολή Πανούση για διενέργεια έρευνας σε κελιά, ο  υπουργός Προστασίας του Πολιτη, σε ανακοίνωση του, αναφέρει τα εξής: 
«Σε σχέση με δημοσιεύματα και κείμενα διαμαρτυρίας για...
υποτιθέμενη εντολή μου για ενέργεια έρευνας σε κελιά, σας γνωρίζω ότι ουδέποτε έδωσα τέτοια εντολή, δεν έχω καμία ανάμιξη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκεται το όνομά μου, προκειμένου να κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες».
Και προσθέτει:
«Ούτε ως επιστήμονας, ούτε ως Υπουργός, συμφωνώ με την εμπλοκή της Αστυνομίας σε τέτοιες δράσεις. Άρα η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται».

Βρετανός δημοσιογράφος, μάρτυρας της «βουτιάς θανάτου» στη Ραφήνα...




Σοκαρισμένος καταγγέλλει, πως, εννιά στους δέκα, κάθονταν και κοιτούσαν...
Παρών στο λιμάνι της Ραφήνας την ώρα που ένας 70χρονος έπεσε με το όχημά του στη θάλασσα ήταν ο Βρετανός δημοσιογράφος του "ITV News", Tom Bradby. 
Ο...
άτυχος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από βατραχανθρώπους ενώ πιο πριν είχαν προσπαθήσει να τον βοηθήσουν ένας άνδρας του λιμενικού και δύο πολίτες. Στο Σισμανόγελιο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοκαρισμένος ο Bradby περιέγραψε στο Twitter όσα έζησε, κάνοντας λόγο για αυτοκτονία του άνδρα. Γράφει πως βούτηξε και ο ίδιος για να βοηθήσει τον 70χρονο, αλλά δεν τα κατάφερε και περιγράφει πως από τους δέκα αστυνομικούς και λιμενικούς οι εννέα κοιτούσαν και μόνο ένας έσπευσε να βοηθήσει τον οδηγό, ενώ το όχημα βυθιζόταν. «Τρέμω από το σοκ και την οργή», αναφέρει στο τελευταίο του tweet.

newsbeast.gr

Κατσέλη: Οι πολίτες να δείξουν τώρα έμπρακτα τη στήριξή τους...


...στις τράπεζες...
Σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει, με δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση...
αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σημειώνει με έμφαση ότι «είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα.

Η δήλωση της κ. Κατσέλη έχει ως εξής: «Η απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και η άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα».

Κομισιόν: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων...



Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες διαβεβαίωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπρέιτνχαρντ.
Όπως επανέλαβε η κοινοτική αξιωματούχος, βάσει της απόφασης του Eurogroup, για...
την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προορίζεται ένα ποσό συνολικού ύψους 25 δισ. το οποίο θα καταβληθεί έπειτα από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η κ. Μπρέιντχαρντ επισήμανε πως η Κομισιόν δε σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις κρατών - μελών.
Σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει, με δήλωσή της στο ΑΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι για την Ελλάδα. «Δοκίμασαν την υπομονή των φορέων χάραξης πολιτικής και την υπομονή των πολιτών μας ακόμα περισσότερο. Μαζί, κοιτάξαμε στην άβυσσο» ανέφερε χαρακτηριστικά...

Rεπορτάζ των New York Times : Εργασιακές συνθήκες "γαλέρας"στους κολοσσούς της τεχνολογίας...


Το να εργάζεσαι στην Amazon,  ίσως δεν είναι τελικά κάτι τόσο ονειρεμένο...
Οι κορυφαίες εταιρείες της τεχνολογίας απασχολούν συχνά τα φώτα της δημοσιότητας με ζητήματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια που διατηρούν ή ...
συνεργάζονται, συνθήκες οι οποίες κάθε άλλο παρά καλές θεωρούνται για τους εργαζομένους σ' αυτά. Τώρα, ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες στο κομμάτι της λιανικής, ο τεχνολογικός κολοσσός που ονομάζεται Amazon, αντιμετωπίζει κριτική όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας ακόμη και στα κεντρικά της γραφεία στο Seattle.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ των New York Times είναι αποκαλυπτικό και "εκθέτει" την Amazon, παίρνοντας συνεντεύξεις από πάνω από 100 εργαζομένους στην εταιρεία (πρώην και νυν) και δημοσιεύοντας ένα άρθρο που δεν αφήνει περιθώρια να πιστέψουμε ότι όλα είναι ρόδινα για τους υπαλλήλους του Jeff Bezos.
Με στόχο τη μέγιστη απόδοση, οι συνθήκες εργασίας για τα "Amabots" (τα "ρομπότ" δηλαδή της Amazon όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι τους εργαζομένους σ' αυτήν), κάθε άλλο παρά ιδανικές μπορεί να θεωρηθούν σε κάποιες περιπτώσεις.
Το πρότυπο ενός "σωστού" υπαλλήλου θεωρείται κάποιος που πρέπει να εργάζεται για πάρα πολλές ώρες κάθε ημέρα, σπάνια παίρνει άδειες και φεύγει διακοπές και δεν πρέπει να διαμαρτύρεται ποτέ για το φόρτο εργασίας του. Οι managers πρέπει να απαντούν στα επαγγελματικά emails που τους αποστέλλονται ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ, αν δεν ανταποκριθούν εγκαίρως, ειδοποιούνται με γραπτά μηνύματα ότι δεν έχουν απαντήσει ακόμη στις εκκρεμότητές τους. Τα μέλη κάθε ομάδας αξιολογούνται κάθε χρόνο και όσοι έχουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες απομακρύνονται, κάτι που κάνει το περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό. Είναι διαθέσιμο μάλιστα ακόμη και ειδικό online εργαλείο (το Anytime Feedback Tool) με τη βοήθεια του οποίου κάποιος εργαζόμενος μπορεί να "καταδώσει" ανώνυμα τον άλλο, αν π.χ. αργήσει στο μεσημεριανό του διάλειμμα ή φύγει νωρίς από την εργασία του.
Σε τέτοιες συνθήκες εργασίες, οι ευκαιρίες για προσωπική ζωή στους εργαζομένους είναι πρακτικά ανύπαρκτες, καθώς όσοι θέλουν να παραμείνουν σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον θέτουν τη δουλειά ως απόλυτη προτεραιότητα. Πολλές φορές εργαζόμενοι δέχονται κριτική επειδή έλειψαν λόγω ασθένειας ή λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Ακόμη και εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας έχουν αντιμετωπίσει χαμηλές αξιολογήσεις λόγω της απουσίας τους.
Και μπορεί από την Amazon να θεωρούν αυτές τις συνθήκες απαραίτητες για τη διατήρηση ενός κολοσσού με αφοσιωμένους υπαλλήλους που θα κρατούν ψηλά την παραγωγικότητα της εταιρείας και κάποιοι να πιστεύουν ότι σε τόσο υψηλό επίπεδο επιβιώνουν μόνο όσοι έχουν "γερό στομάχι", ωστόσο πολλοί υπάλληλοι φυσικά δεν αντέχουν την υπερβολική πίεση και συνθήκες εργασίας σαν αυτές που περιγράψψαμε, έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, οδηγούνται σε συναισθηματική κατάρρευση και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Αρκετοί εγκαταλείπουν την εταιρεία σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη κι αν πρόκειται για έναν από τους κολοσσούς της τεχνολογίας που προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και χτίζει ένα πολύ καλό βιογραφικό.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ των New York Times, που αποδεικνύει πώς μερικές φορές μία εργασία που μπορεί από κάποιους να θεωρείται "αξιοζήλευτη", σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, ίσως δεν είναι τελικά τόσο ονειρική όσο κάποιοι πιστεύουν... 
 by Christine Kitsati
digitallife.gr

ΣτΕ: Νόμιμο το παράβολο των 100 ευρώ για τις μηνύσεις...


Συνταγματική κρίθηκε η σημαντική αύξηση από 10 σε 100 ευρώ του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου που επισυνάπτεται με την κατάθεση των μηνύσεων καθώς και η αύξηση από 10 σε 50 ευρώ του τέλους της...
πολιτικής αγωγής.

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε έτσι την προσφυγή 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας το παράβολο κατά την κατάθεση των μηνύσεων και το τέλος πολιτικής αγωγής δεν αποτελούν φορολογικά βάρη κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος που καθορίζει τον ορισμό του φόρου, καθώς «έχουν το χαρακτήρα δικαστικών τελών με σημαντικά στοιχεία ανταποδοτικότητας».
Μάλιστα, κατά το ΣτΕ το παράβολο της μηνύσεως στοχεύει «στον περιορισμό του μεγάλου όγκου αστήρικτων και προπετών μηνύσεων», ενώ το μεγαλύτερο μέρος του παραβόλου καταλήγει στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για τους σκοπούς του εν λόγω Ταμείου (κατασκευή και συντήρηση δικαστικών κτιρίων, κ.λ.π.).
Ακόμη, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ναι μεν η αύξηση των παραβόλων, κλπ. είναι σημαντικά μεγάλη, αλλά «όχι όμως τέτοιου ύψους ώστε να παρεμποδίζει ουσιωδώς, και μάλιστα κατά τρόπο ασυμβίβαστο προς στις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας, το δικαίωμα δικαστικής ακροάσεως, εν όψει του ότι για τον μέσο πολίτη, η υποβολή μήνυσης δεν αποτελεί κατά κοινή πείρα ιδιαίτερα συχνή πρακτική».
Κατά συνέπεια η επίμαχη αύξηση «εμπίπτει στο συνταγματικό προστατευμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας», αλλά «και εν πάση περιπτώσει δεν υπερβαίνει το όριο που πρέπει να τηρείται εν όψει της επιβαλλόμενης αναλογίας μεταξύ του εν λόγω δικαιώματος (σ.σ.: δικαστικής προστασίας) και του επιδιωκόμενου, θεμιτά, από το νομοθέτη σκοπού να θέσει φραγμό σε όσους με άσκοπές και επιπόλαιες καταγγελίες ή μηνύσεις για ασήμαντες αφορμές, απασχολούν υπέρμετρα την Ποινική Δικαιοσύνη σε βάρος των σοβαρών υποθέσεων, με τις οποίες αυτή δεν μπορεί, λόγω της συσσώρευσης των μηνύσεων, να ασχοληθεί κατά τρόπο ταχύ και αποτελεσματικό».
Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δικηγορικών Συλλόγων ότι με την επίμαχη υπέρμετρη αύξηση του παραβόλου, κ.λπ., αδιακρίτως του εισοδήματος και της φοροδοτικής ικανότητας του μηνυτή, παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας κ.α.
newsbomb.gr

Στο Πρoεδρικό, ο Hugo Dixon...



Ο δημοσιογράφος- αναλυτής του Reuters, Hugo Dixon πέρασε προ μηνός το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
typologies.gr

Εννιά στους δέκα οικονομολόγοι θέλουν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους...


Bloomberg: 9 στους 10 οικονομολόγοι τάσσονται υπερ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Στο εντυπωσιακό 92% ανέρχεται το ποσοστό των οικονομολόγων οι οποίοι τάσσονται υπερ της ελάφρυνσης του ελληνικούς χρέους σε δημοσκόπηση του "Bloomberg".Όπως παρατηρεί το πρακτορείο στο αίσθημα αυτό φαίνεται να απαντούσαν οι δηλώσεις Μέρκελ το Σαββατοκύριακο ότι «υπάρχει ακόμα περιθώριο για την επέκταση των προθεσμιών λήξης, στα επιτόκια».

Παρόμοια μεγάλο (90%) είναι το ποσοστό εκείνων των οικονομολόγων που αναμένουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ μέχρι το τέλος του 2016.Όπως εκτιμά το πρακτορείο «αυτό δείχνει ότι το τρίτο Μνημόνιο έχει επιτυχώς απομακρύνει την απειλή του Grexit τουλάχιστον ανάμεσα στους οικονομολόγους».Ωστόσο όπως παρατηρεί ο οικονομολόγος της γερμανικής Dekabank Κριστίαν Τέντμαν, «ενώ η πολιτική βούληση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ υποδηλώνει ότι έρχεται κάποιου είδους ελάφρυνση χρέους, υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει μέχρι να υπάρξει συμφωνία».