Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Σήμερα εκκίνησε τό 55ο Ράλλυ Αιγαίου


Στο 55ο Ράλλυ Αιγαίου με τον Sport24
Το Sport24.gr μαζί με τον Sport24 Radio 103,3, ως χορηγοί επικοινωνίας στο 55ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, ανοίγουν πανιά στις 20 Ιουλίου. Το
μεγαλύτερο αθλητικό site της χώρας μαζί με τον κορυφαίο αθλητικό σταθμό Sport24 Radio103,3, από την Παρασκευή 20 Ιουλίου έως την Κυριακή 30 Ιουλίου, θα καλύψουν το ιστορικό Ράλλυ Αιγαίου και..
θα μεταδίδουν καθημερινά νέα και ειδήσεις από ό,τι συμβαίνει on board.
Τα σκάφη που θα συμμετέχουν στο 55ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), θα ακολουθήσουν μια διαδρομή συνολικά 350 ναυτικών μιλίων (Φάληρο-Αμοργός-Λειψοί-Πάρος-Σούνιο).
Aυτή τη χρονιά, το Ράλλυ Αιγαίου μεταφέρει ένα ξεχωριστό και σημαντικό μήνυμα: «Να σώσουμε τις θάλασσες». Σε κάθε ένα από τα νησιά που θα επισκεφθεί η διοργάνωση θα βρίσκεται στέλεχος της HELMEPA προκειμένου, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τα πληρώματα, να πραγματοποιήσουν καθαρισμό των ακτών και διανομή ενημερωτικού υλικού.
Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55 ο Ράλλυ Αιγαίου στο Sport24.gr και στον Sport24 Radio 103,3.

Τούς "σουμάρανε" ενώ επιστρέφανε στόν Πειραιά...


Οι δράστες αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τιμαλφή και κοσμήματα από τα σπίτια στα οποία «χτυπούσαν».
Οι τρεις άντρες είχαν μεταβεί στο νησί από τις αρχές του μήνα. Συνελήφθησαν ενώ επέστρεφαν. Στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, φορητών υπολογιστών και τάμπλετ, είδη ρουχισμού, υποδημάτων και γυαλιά ηλίου και το χρηματικό ποσό των 7.190 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
20 Ιουλίου 2018

από tvxs.gr

Τό Αμερικανικό Κογκρέσο "παίρνει μέτρα" κατά τής Τουρκίας...

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Τουρκίας...
Νομοσχέδιο-φρένο για δάνεια στην Άγκυρα...
Ένα ακόμη ηχηρό ράπισμα ήρθε από το Αμερικανικό Κογκρέσο για την Τουρκία. Με νομοσχέδιο που εισήγαγε διακομματική ομάδα Γερουσιαστών καλεί την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστεί με διεθνείς νομισματικούς οργανισμούς “ώστε να περιορίσουν τα δάνεια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρις ότου η Τουρκία τερματίσει την άδικη κράτηση πολιτών των ΗΠΑ”. 

Το νομοσχέδιο ζητά από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι η ενδεχόμενη μελλοντική οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία θα πρέπει να προωθεί την αποκατάσταση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. 

Οι γερουσιαστές, ζητούν από τη διοίκηση των ΗΠΑ να δώσει εντολή στον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να διαμορφώσουν μια συνεκτική πολιτική προσέγγισης για μελλοντικές δεσμεύσεις και δανεισμό προς την κυβέρνηση της Τουρκίας. Στόχος η διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της τουρκικής Κυβέρνησης με βάση το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα...

Σάν σήμερα -πρίν 44 χρόνια- εισέβαλε ο Αττίλας στήν Κύπρο...

Σαράντα τέσσερα χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο...
Αποτέλεσμα εικόνας για εισβολή στην κύπρο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη επέτειο της 20ής Ιουλίου του 1974, όταν ο Αττίλας εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ής Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).

Αποτέλεσμα εικόνας για εισβολή στην κύπρο

Τα τουρκικά αποβατικά σκάφη άρχισαν να αποβιβάζουν...

Tά υπερωκεάνεια στή Μύκονο περνούν, υποχρεωτικά, από τόν Άγιο Στέφανο...

...καί αφού περνούν από τόν Άγιο Στέφανο... 
...έ! τό δίχως άλλο θά περάσουν κι από τήν "Ταβέρνα τής Μαρίας"...
...απ' όπου καί η φωτογραφία. 

(Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 ώρα 17.30)