Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Χοντρή γκάφα του ΕΟΤ...


Έβαλαν εικόνες από την Χιτλερική Ολυμπιάδα σε σποτάκι για την Ελλάδα!...
Απίστευτη γκάφα από τον ΕΟΤ. Στο φιλμάκι που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με τίτλο...

«Gods, Myths, Heroes» στα πλαίσια της ελληνικής τουριστικής καμπάνιας για το 2015 είχαν συμπεριληφθεί σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο ναζιστικό Βερολίνο του Αδόλφου Χίτλερ.

Την αποκάλυψη έκανε ο Guardian με δημοσίευμα του στο οποίο χαρακτήρισε το φιλμάκι πρσβλητικό και αναφέροντας ότι στα πλάνα περιέχονται εικόνες από την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Χίτλερ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα, στο βίντεο, ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής- στα ιδανικά της προπαγάνδας του Χίτλερ- εμφανίζεται να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Πρόκειται για κομμάτι από υλικό της Λένι Ρίφενσταλ, της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ.

Ο Guardian πριν δημοσιοποιήσει το θέμα ειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για την γκάφα με αποτέλεσμα το επίμαχο βίντεο να αποσυρθεί από το youtube.

«Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε», δήλωσε στην εφημερίδα ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει παράλληλα στο ρεπορτάζ της ότι είναι λάθος η συνηθισμένη παρουσίαση της Ελλάδας ως τη γη των θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων.

«Για ανεξήγητους λόγους το βίντεο ξεκινά με ένα πλάνο της Νέας Υόρκης και αφηγητής είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος μετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1984, ενώ δεν περιλαμβάνει εικόνες από τη σύγχρονη ζωή ή τους νέους, καινοτόμους Ελληνες», αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.


topontiki.gr

Γ. Ντάισελμπλουμ: Στήριξη της Ελλάδας με προληπτική πιστωτική γραμμή




ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
 Έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα με την εφαρμογή μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από 1 Ιανουαρίου δήλωσε η ευρωζώνη διά στόματος του επικεφαλής του Eurogroup κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Όπως είπε, η πιστωτική αυτή γραμμή θα έχει τη μορφή του προγράμματος «ECCL», δηλαδή της ενισχυμένης προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Ο κ. Ντάισλεμπλουμ χαρακτήρισε κρίσιμο το να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας (που αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα πριν τα τέλη της επόμενης εβδομάδας), ώστε να καθοριστούν και οι λεπτομέρειες της νέας πιστωτική γραμμής.
Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι θα υπάρχει έλεγχος και προϋποθέσεις ενώ ανέφερε ότι είναι νωρίς να υποθέσει κανείς ότι στην πιστωτική γραμμή θα ενταχθούν τα 11 δισ. που αποτελούν το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
kathimerini.gr
 

Γλέζος: Ζητάμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης...

Γλέζος: Ζητάμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης"Δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος ο γερμανικός λαός, είναι το Γ’ Ράιχ. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με...
το Γ΄Ραιχ. Ζητάμε αποκατάσταση της δικαιοσύνης", ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες, με την πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γερμανίδα, Γκάμπι Τσίμερ, με θέμα: "Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν".

"Δεν θέλουμε να μας ζητάνε συγνώμη οι γερμανοί πολίτες. Και όταν ακούω επίσημους Γερμανούς να ζητούν συγνώμη, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το κάνουν. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ’Ράιχ. Ζητάμε μόνο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης", επεσήμανε ο κ. Γλέζος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι "πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό, πολιτισμικό και πολιτικό" και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει εξοφλήσει τις οφειλές της προς όλα τα κράτη και "εξαιρεί την Ελλάδα".

«Μας εκδικούνται οι γερμανικές κυβερνήσεις γιατί ανατρέψαμε όλα τα σχέδια του Χίτλερ και συμβάλαμε ώστε η Γερμανία να μην έχει ναζιστικό καθεστώς; Για ποιο λόγο το μίσος προς της Ελλάδα;», συμπλήρωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Στη συνέχεια, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει δηλώσει  ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων "θεωρείται λήξαν".

"Η δική μου απάντηση", είπε ο κ. Γλέζος, "είναι, αφού θεωρείται λήξαν, υπήρχε θέμα και έχει λήξει. Έχω ρωτήσει τον κ. Σόιμπλε πότε και πως έληξε και δεν μου έχει απαντήσει".

"Ο Σόιμπλε λέει να αφήσουμε το παρελθόν και να δούμε το μέλλον. Γιατί η γερμανική κυβέρνηση αποζημίωσε τους απογόνους τους Εβραίους και τους συνταξιοδοτεί; Στον αιώνα τον άπαντα, τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα, τα τρισέγγονα των Εβραίων θα συνταξιοδοτούνται. Αυτό αγαπητέ Σόιμπλε είναι παρελθόν ή μέλλον;", τόνισε...
enikos.gr

Αν είχες άντρα απέναντι σου, τι θα 'κανες?...

Φοβερή ερώτηση της Κοσιώνη (θα 'χε μάλλον στο μυαλό της, τον Πάκη!)...
Κοίτα ρε ποιοι Στύλιοι, μας κυβερνάνε. Αντί να πάει να κρυφτεί (εκανε δύο δηλώσεις. Φτάνει!) προσεφέρθη μόνος του, στους βωμούς των καναλιών για ανθρωποθυσία. 
Νωθρός στο μυαλό με παλαιοκομματικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις, με φάτσα και ύφος λιγδωμένου ποντικού, ξανάφερε ζωντανά  και...
σε όλη του την έκταση το ερώτημα , ποιοι μας κυβερνάνε. 
Και ευχήθηκε ο καημένος στον επόμενο, τον διάδοχό του... να συνεχίσει το εργο του ! 
Η Κοσιώνη βέβαια του εκανε την φοβερή ερώτηση (σίγουρα είχε στο μυαλό της τον Προκόπη Παυλόπουλο), τι θα εκανε αν είχε απεναντι του εναν άντρα. 
Ο Στυλιος, απάντησε ως... Στύλιος. Είπε πως απομονώθηκε και παρερμηνεύτηκε η αναφορά του στον Κασιδιάρη, επανέλαβε, πως, είναι κατά της βίας και έριξε κατι ψιλά περί συναίνεσης. 
Αυτόν τον είχαμε υφυπουργό Παιδείας. Ευτυχώς για 60 μέρες...

Γιώργος Χατζημαρκάκης, ένας άξιος πρέσβης της Ελλαδάρας




Στις 14 Μαρτίου του 2014, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης εμφανίστηκε δεμένος με αλυσίδες και λουκέτα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση τον άκουσαν να φωνάζει, ότι η Ελλάδα ζει σε ένα απέραντο λουκέτο επειδή όλες οι επιχειρήσεις κλείνουν.
Τότε, η Παραπολιτική σε ένα άρθρο με τίτλο «Για τα σίδερα (ή για την Ελλάδα)» σημείωνε τα εξής:
Το 2011 το Πανεπιστήμιο της Βόννης αφαίρεσε από τον κ. Χατζημαρκάκη τον τίτλο του διδάκτορα λόγω εκτεταμένης λογοκλοπής. Για μια κοινωνία όπως η γερμανική, αυτό είναι αρκετό για να μην υπάρχεις στον πολιτικό χάρτη.
Θα ήταν σχεδόν αδύνατο για τον Έλληνα ομογενή να πολιτευτεί ξανά με επιτυχία στη Γερμανία, γι' αυτό και φόρεσε τα ωραία του λουκέτα και κάνει ό,τι μπορεί για να πολιτευθεί στη χώρα μας, εδώ που αν βρίζεις την Τρόικα και κάνεις show, σου συγχωρούνται όλα...
Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, 82.220 Έλληνες ψήφισαν το κόμμα του κ. Χατζημαρκάκη, περισσότεροι από όσοι τη Δημοκρατική Αριστερά και χθες έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος κύριος ορίστηκε πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του Έθνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας γι' αυτόν έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικά έμπειρο Ευρωπαίο πολιτικό, που διήνυσε μία εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα, εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή».
Καληνύχτα και καλή τύχη.
parapolitiki.com

Επιμελητηριακή κοροϊδία

Πάσχος ΜανδραβέληςΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
 Τελικά δεν χρειάζεται να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, αυτή που οι πολιτικοί όλων των παραδοσιακών κομμάτων ονειρεύονται. Το κάνει μια χαρά η νυν κυβέρνηση, η οποία «σχίζει το μνημόνιο σελίδα, σελίδα», αλλά μόνο στο σκέλος των δομικών μεταρρυθμίσεων και ουχί της μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών. Οι μεταρρυθμίσεις φεύγουν και οι φόροι παραμένουν, διότι -στο κάτω κάτω της γραφής- κάποιος πρέπει να πληρώνει τα πελατειακά δίκτυα· και αυτά που έμειναν ενεργά και τα άλλα που θα αναστηθούν πριν καν πεθάνουν.

Ετσι ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αφαιρεί εμπόδια από την επιχειρηματικότητα, αλλά ετοιμάζεται ξανά-μανά να νομοθετήσει τα παλιά. Διαβάσαμε χθες ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφισθεί νέος επιμελητηριακός νόμος εντός του τρέχοντος έτους, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια, όπως προβλέπει το άρθρο 48 του νόμου 4111/2013». Σύμφωνα δε με την περίπλοκη, αλλά όχι ιδιαίτερα ευφυή, ιδέα του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου «οι επιχειρήσεις θα εγγράφονται υποχρεωτικώς στα επιμελητήρια, καταβάλλοντας ένα εφάπαξ ποσό ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στο ΓΕΜΗ, η οποία είναι υποχρεωτική. Η καταβολή ετήσιας συνδρομής θα είναι προαιρετική και οι επιχειρήσεις-μέλη που την καταβάλλουν θα τυγχάνουν των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρουν τα επιμελητήρια. Εξετάζεται, ωστόσο, η καταβολή ενός μόνιμου τέλους από όλες τις επιχειρήσεις που θα αφορά αποκλειστικά τις υπηρεσίες ΓΕΜΗ» (Καθημερινή, 6.11.2014).

Κατάλαβε κανείς; Η εγγραφή θα είναι υποχρεωτική, αλλά όχι η συνδρομή, αλλά επίσης θα είναι υποχρεωτική μια εφάπαξ εισφορά και επιπλέον θα υπάρχει ένα υποχρεωτικό τέλος, το οποίο είναι συνδρομή αλλά με άλλο όνομα μπας και μπερδευτεί η τρόικα! Η πρόταση φυσικά θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν η κατάσταση της χώρας για κλάματα. Ενας νέος άνθρωπος που θέλει να στήσει μια επιχείρηση μαζί με όλες τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις θα έχει και ένα εφάπαξ χαράτσι, αλλά και θα πληρώνει μια συνδρομή που θα ονομαστεί «τέλος» για να υποστηρίζονται τα πελατειακά δίκτυα των κομμάτων. Ετσι θα μπορεί το ΕΒΕΑ, για παράδειγμα, να συνεχίσει να απομυζά 50-450 ευρώ από κάθε μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση κάθε μήνα για να χρηματοδοτεί σε καιρό κρίσης «700.000 ευρώ για αποζημιώσεις των μελών που συμμετείχαν σε διάφορες επιτροπές, 600.000 ευρώ σε εκδόσεις, 300.000 για αποζημίωση της εφορευτικής επιτροπής κ.ά.» (Καθημερινή, 8.2.2012). Κι όλα αυτά σε μία εποχή που οι μικροεπιχειρηματίες δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη διότι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός διακηρύσσει εντός κι εκτός της χώρας ότι «η Ελλάδα απλοποιεί τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας των εταιρειών και ελαχιστοποιεί τα βάρη της επιχειρηματικότητας». Θα πάει δε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους για το χρέος στη βάση των δομικών μεταρρυθμίσεων που έκανε η χώρα τα προηγούμενα χρόνια· μεταρρυθμίσεις που έγιναν με χίλια ζόρια και τώρα επιχειρείται να ξηλωθούν πριν καν εφαρμοστούν.
kathimerini.gr

Την παραίτηση Στύλιου ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς



Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου ζήτησε, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το φραστικό επεισόδιο του υφυπουργού με τη Λιάνα Κανέλλη που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Πρόκειται για μια αυτονόητη ενέργεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, αν και είναι δύσκολο να συγχαρεί κανείς με θερμά λόγια έναν πρωθυπουργό που δεν εξήγησε ποτέ στον ελληνικό λαό γιατί επέλεξε να κυβερνήσει τη χώρα μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Κάποιος άνοιξε τις πόρτες της κυβέρνησης στον κάθε Στύλιο. Δεν ήταν πάντοτε τόσο μεγάλο το ποσοστό των ακροδεξιών στο στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας.
parapolitiki.com

Βρήκαν παπά (τον Στύλιο)...



...να θάψουν καμιά 10αριά.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την χυδαιότητα του υφυπουργού της...


Οχι πως δεν του άξιζε ο αποκεφαλισμός! Αλλά, το γκοβέρνο βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί  το γεγονός. Στην αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες του N-N, σκέφτηκαν να τον βάλουν (τον πήρε τηλέφωνο ο Δημήτρης Σταμάτης) να ζητήσει συγνώμη.

Αλλά...
στην συνέχεια και κατόπιν ωριμότερης σκέψεως, αποφάσισαν τον αποκεφαλισμό του. Αυτό πούλαγε περισσότερο.

Επαναλαμβάνουμε, του άξιζε -και μόνος του θα 'πρεπε να το είχε κάνει, χωρίς να του το ζητήσει κανείς.

Απλά επισημαίνουμε το γεγονός, πως, οι μάγκες του Μαξίμου σκέφτηκαν να επωφεληθούν από την χυδαιότητα του ανόητου αυτού κυρίου...

“Έφυγε” ο ζωγράφος Ηλίας Ραυτόπουλος...

“Έφυγε” ο  ζωγράφος Ηλίας Ραυτόπουλος

Σε ηλικία μόλις 54 ετών, έφυγε από τη ζωή, ο μοναδικός Ηλίας Ραυτόπουλος που καθήλωσε με το ταλέντο του την καλλιτεχνική κοινότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Ο Χανιώτης και μόνιμος κάτοικος Καλυβών σε ηλικία μόλις 23 χρόνων μετά από ατύχημα με μηχανή καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς έμεινε τετραπληγικός. Ωστόσο...
η ακινησία ελευθέρωσε "το θεριό" που έκρυβε μέσα του. Εγκαταστάθηκε στη Σουηδία, εκεί όπου -όπως έλεγε- το κράτος σέβεται τον άνθρωπο και δημιούργησε σπουδαία εικαστικά έργα, ζωγραφίζοντας μόνο με το στόμα.
Ακολούθησαν δεκάδες διακρίσεις και εκθέσεις σε Αμερική, Ιαπωνία, Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Αυστραλία, εκατοντάδες έργα, παρουσιάσεις σε γκαλερί και αναρίθμητες βραβεύσεις.
O Ηλίας Ραυτόπουλος, έμενε τα τελευταία χρόνια στις Καλύβες, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.
Δείτε κάποια από τα έργα του
  zarpa.gr

Έτσι έγινε το Λουξεμβούργο φορολογικός παράδεισος...

Έτσι έγινε το Λουξεμβούργο φορολογικός παράδεισος-Ένα μεγάλο σκάνδαλο 
Ένα μεγάλο σκάνδαλο...
Μυστικές φορολογικές συμφωνίες ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και 340 πολυεθνικές εταιρείες με στόχο την ελαχιστοποίηση των φόρων τους αποκάλυψαν 40 διεθνή...
μέσα ενημέρωσης με βάση έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).
Οι συμφωνίες αυτές συνομολογήθηκαν ανάμεσα στο 2002 και το 2010 και αντιπροσωπεύουν ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ σε διαφυγόντα φορολογικά έσοδα για τις χώρες όπου οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται και καταγράφουν κέρδη, σύμφωνα με την ICIJ και τα μέσα που συνεργάζονται μαζί της, όπως οι εφημερίδες Le Monde, The Guardian, Suddeutsche Zeitung και Asahi Shimbun.
Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο τις τοποθετήσεις Κινέζων αξιωματούχων σε φορολογικούς παραδείσους.
Στην εξάμηνη έρευνα που πραγματοποίησε με τίτλο "Luxemburg Leaks" ή "LuxLeaks" η ICIJ απέκτησε πρόσβαση σε 28.000 σελίδες εγγράφων του "tax ruling" που δείχνουν πώς οι μεγάλες εταιρείες "βασίζονται στο Λουξεμβούργο και στο χαλαρό φορολογικό ρυθμιστικό του πλαίσιο, για να μεταφέρουν εκεί κέρδη ώστε να μην φορολογηθούν παρά σε πολύ μικρή κλίμακα", σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.
Η πρακτική του "tax ruling" είναι νόμιμη και επιτρέπει σε μία επιχείρηση να ερωτήσει εκ των προτέρων ποιας μεταχείρισης θα τύχει από τις φορολογικές αρχές μίας χώρας και να λάβει συγκεκριμένες νομικές εγγυήσεις.
Οι εταιρείες, τις οποίες αφορούν οι αποκαλύψεις της ICIJ, εξοικονομούν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στη δημιουργία μία θυγατρικής, ενός holding ή στην μεταφορά μίας εταιρικής έδρας στο Μεγάλο Δουκάτο με στόχο να καταβάλλουν τους λιγότερους δυνατούς φόρους.
"Το Λουξεμβούργο κρατά μυστικές τις φορολογικές του συμφωνίες και δεν τις κοινοποιεί στους ευρωπαίους εταίρους του" αν και "είναι εις γνώσιν των πρακτικών που στην πράξη χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές και της στρατηγικής τους για την φοροαποφυγή".
Τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ICIJ συντάχθηκαν κατά το διάστημα 2002-2010 από την PricewaterhouseCoopers "η οποία τα συνέταξε και διαπραγματεύθηκε τους όρους με τις αρχές του Λουξεμβούργου", σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.
Η βρετανική The Guardian εκτιμά ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα είναι δυσάρεστες για τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος είχε την πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου από το 1995 μέχρι το 2013.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε τον Ιούνιο τέσσερις έρευνες σχετικά με την πρακτική του "tax ruling" στην ΕΕ και αφορούν την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Γιβραλτάρ.
 

Μεταξύ Ντινόπουλου και Δένδια; Τον Αργύρη!

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΑ

Προ μηνών, ο έχων διατελέσει Δήμαρχος, υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος επιδίωξε να προσεταιριστεί τους δημάρχους (σ.σ. κρίσιμη η στάση τους για τις εκλογές) για το θέμα των πλαστών πτυχίων, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι «η Ρένα Δούρου έχει δίκιο». Παρά τις προσπάθειες να αμβλύνει όσα είπε, χύθηκαν τόνοι μελάνης. Ο Ντινόπουλος βρέθηκε στο... απόσπασμα των ΜΜΕ, οι προειδοποιήσεις Σαμαρά για προσωπικές στρατηγικές υπουργών προσωποποιήθηκαν σε αυτόν ενώ εμφανίστηκε ως ένας εκ των πιθανότερων για... αποπομπή από την κυβέρνηση. Εν τέλει, ούτε καν το σκάνδαλο με τις οφειλόμενες εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ δεν τον μετακίνησε από την κυβέρνηση. Μέχρι τη... λύτρωση, ωστόσο, ο Αργύρης Ντινόπουλος βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός κυβερνητικού σχήματος.
Το ακριβώς αντίθετο συνέβη με τον κ. Νίκο Δένδια.
Την Παρασκευή το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς τον κάλεσε στο Μαξίμου προκειμένου να του ανακοινώσει, δια ζώσης, την... αναβάθμισή του σε υπουργό Άμυνας. Τρίτος τη τάξει, πλέον, ο Νίκος Δένδιας θα μπορούσε, από την ασφάλεια του Πενταγώνου, να διεκδικήσει τις κρίσιμες ψήφους για την εκλογή του στο καμίνι της Β' Αθήνας. Όσοι έσπευσαν να κάνουν λόγο για... κλοτσιά προς τα πάνω είχαν δίκιο. O κ. Δένδιας είχε ενοχλήσει σφόδρα το Μαξίμου όταν είχε αποκαλυφθεί ότι, ουσιαστικώς, ασκούσε προσωπική πολιτική, στέλνοντας στην τρόικα τις... προσωπικές του απόψεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για του λόγου το αληθές, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας «έδειξαν» προς την πλευρά Δένδια για την εμπλοκή με την τρόικα.
Έτσι το Μαξίμου αποφάσισε να λύσει το γόρδιο δεσμό, αναβαθμίζοντας τον κ. Δένδια σε υπουργό Άμυνας. Ωστόσο, αποχωρώντας από το Ανάπτυξης ο κερκυραίος πολιτικός μοιάζει να διέπραξε το μέγιστο των λαθών του. Πέραν του ότι κατέθεσε τροπολογία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, η οποία και θα αποσυρθεί για να κατατεθεί από το νέο υπουργό, παρουσίασε και σχέδιο ρύθμισης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Μόνον τα επόμενα 24ώρα, και αφού είχαν δημοσιοποιηθεί οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και οι αποστάσεις του Μαξίμου, ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι για τις... σκέψεις του, που βέβαια δεν συνιστούν σχέδιο, όχι μόνον δεν είχε ενημερώσει το μικρότερο κυβερνητικό εταίρο αλλά ούτε καν τη Νέα Δημοκρατία! Έχει σημασία για τον υπουργό Άμυνας εάν τα όσα είπε επηρέασαν ένα ούτως ή άλλως εύθραυστο τραπεζικό σύστημα; Εάν έστειλαν, έστω και εμμέσως, μήνυμα προς κάποιους δανειολήπτες να αφήσουν το δάνειό τους να «κοκκινήσει» ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση με το πάγωμα του 30% που εξήγγειλε; Προφανώς, όχι. Σημασία είχε να επιβεβαιωθεί ο πολιτικός εγωισμός του νέου υπουργού Άμυνας και η επιδίωξή του να αναδειχθεί σε δελφίνο της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προστασία των περισσότερων ΜΜΕ.
Γι αυτό και λέω ότι μεταξύ του «λαϊκού» Αργύρη Ντινόπουλου και του «σοβαρού» Νίκου Δένδια, επιλέγω Αργύρη και, πάλι, Αργύρη.
 matrix24.gr

Nά μιά ωραία ιδέα καί γιά τή Μύκονο...

Για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση

«Υποθήκη» τα ακίνητά τους βάζουν κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα

Ακίνητα στο ελληνικό Δημόσιο εκχωρούν κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα ως ένδειξη καλής θέλησης για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.
akinitaΜπροστά στον κίνδυνο μιας βαριάς καταδίκης, που μεταφράζεται σε πολυετή κάθειρξη ακόμη και σε ισόβια, οι πρωταγωνιστές σε δικογραφίες με οικονομικό υπόβαθρο αποφασίζουν ως ένδειξη καλής θέλησης να συναινέσουν στην εκχώρηση των ακινήτων τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να άρουν ή έστω να μειώσουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης που τους αποδίδεται.
Η αρχή έγινε από τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος για χρέη που μεταβίβασε τα δικαιώματα του ακινήτου του στην Κάντζα Αττικής στο ελληνικό Δημόσιο για να «ισοφαρίσει» οφειλές του που αγγίζουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
matrix24.gr

Έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ...

Έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον στενό κύκλο του ρώσου προέδρου Πούτιν (Wall Street Journal )
...στον στενό κύκλο του ρώσου προέδρου Πούτιν...
Εισαγγελείς στις ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στο οποίο εμπλέκεται ένα πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν την...
υπόθεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γραφείο του εισαγγελέα Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ερευνά αν ο δισεκατομμυριούχος Γκενάντι Τιμτσένκο, συνεργάτης του Πούτιν, μετέφερε κεφάλαια από παράνομες δραστηριότητες στη Ρωσία μέσω του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι στις έρευνες συμμετέχει και το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς ερευνούν συναλλαγές που είχε η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας πετρελαίου στον κόσμο Gunvor, την οποία ίδρυσε ο Τιμτσένκο, για την αγορά πετρελαίου από τη ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και την μεταπώλησή του σε άλλη εταιρεία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι συναλλαγές αυτές προηγήθηκαν των κυρώσεων εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, που επέβαλαν οι ΗΠΑ τον Μάρτιο εναντίον συγκεκριμένων προσώπων στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και ο Τιμτσένκο, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης και της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας, της Novatek.
Οι μεταφορές κεφαλαίων που συνδέονται με τις συναλλαγές αυτές ενδέχεται να συνιστούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αν αποδειχτεί ότι τα κεφάλαια αυτά προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, έγραψε η εφημερίδα.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγή σύμφωνα με την οποία η έρευνα εξετάζει αν τμήμα της προσωπικής περιουσίας του Πούτιν συνδέεται με τα παράνομα αυτά κεφάλαια.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι ο Πούτιν έχει επενδύσει στην Gunvor κι ενδεχομένως να έχει πρόσβαση στα κεφάλαιά της, κάτι που αρνούνται τόσο η εταιρεία όσο και το Κρεμλίνο.
ΑΜΠΕ

Τα 146 τοπικά δημοψηφίσματα που έγιναν χθες στις ΗΠΑ

5.11.14


Χθες, διεξήχθησαν στις ΗΠΑ οι ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο με εκατομμύρια Αμερικάνους να προσέρχονται στις κάλπες. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει η αμερικανική πολιτική σκηνή, υπάρχει μια διάσταση των εκλογών στην οποία αξίζει να δώσετε λίγη προσοχή.
Όπως και σε κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση, έτσι και χθες, οι πολίτες των ΗΠΑ συμμετείχαν παράλληλα και σε πολλά και διαφορετικά τοπικά δημοψηφίσματα για πλήθος θεμάτων. Από την ελεύθερη κυκλοφορία μαριχουάνας μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού κι από τις αμβλώσεις μέχρι τη νομοθεσία για επιχειρήσεις τζόγου.

Συνολικά, διεξήχθησαν 146 δημοψηφίσματα και η Washington Post τα συγκέντρωσε σε ένα ρεπορτάζ. Διαβάστε το, επιτρέπεται να ζηλέψετε.
parapolitiki.com

Έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ;


Με ρωτάτε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω κάτι για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ και νιώθω την ανάγκη να σας αποκαλύψω τον βαθύτερο λόγο της στάσης μου: δεν έχω καταλάβει τίποτα.

Από τη μια μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν καταργείται αλλά δεν θα συμμετάσχει ούτε στις εθνικές εκλογές, όπως δεν συμμετείχε και στις Ευρωεκλογές. Μας λένε ότι η Ελιά  ήταν κάτι φοβερά το πετυχημένο αλλά την καταργούν κι αυτή και ιδρύουν κάτι «νέο» αλλά ολόιδιο, τη Δημοκρατική Παράταξη.

Τα μόνα δύο σχόλια που έχω διαβάσει και βγάζουν κάποιο νόημα είναι τα δυο παρακάτω:

α) Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει ότι μόνο οι απατεώνες αλλάζουν συχνότερα όνομα από το ΠΑΣΟΚ. Για τις ευρωεκλογές έγινε «Ελιά» και χαντακώθηκε: από 12% πήγε στο 8%. Τώρα για τις εθνικές εκλογές θέλει να εμφανιστεί ως «Δημοκρατική Παράταξη» (ΔΗΠΑΡ). Αλλά το πρόβλημα μάλλον είναι άλλο. Η ονοματολογία είναι η μόνη πρόταση που έχουν και ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της πολιτικής. (Πάσχος Μανδραβέλης)

β) Μην μπερδεύεστε... Δημοκρατική Παράταξη για το σημερινό ΠΑΣΟΚ ονομάζεται η μέθοδος εξάλειψης των καταστατικά εκλεγμένων οργάνων, ώστε την επαύριο των εθνικών εκλογών να μην υπάρχει - κάτι, κάπου, κάποιος - που να μπορεί να θέσει θέμα αλλαγής ηγεσίας!
Τόσο απλό, τόσο προφανές... (Γιάννης Ραγκούσης)

Κατά τα λοιπά, δεν καταλαβαίνω τίποτα.

parapolitiki.com

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Nέο όργιο φοροδιαφυγής από γιατρούς, δικηγόρους και αγρότες εντόπισε το ΣΔΟΕ

Nέο όργιο φοροδιαφυγής από γιατρούς, δικηγόρους και αγρότες εντόπισε το ΣΔΟΕ

Νέα «φουρνιά» φοροφυγάδων, ανάμεσά τους και... αλβανός εργολάβος με αδήλωτο 1,5 εκατ. ευρώ, έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται συνολικά 20 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως όμως χειρουργοί, γυναικολόγοι και παιδίατροι οι οποίοι είχαν αποκρύψει εισοδήματα πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες του ΣΔΟΕ τα περισσότερα εισοδήματα που δεν τα είχαν δηλώσει οι γιατροί προέρχονταν από... φακελάκια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει tovima.gr εντοπίστηκαν οι παρακάτω νέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής:

* Γιατρός, ογκολόγος στο Κολωνάκι απέκρυψε 6.800.000 ευρώ που προέρχονταν από εισοδήματά του στο χρονικό διάστημα 2012- 2014.

* Γιατρός γυναικολόγος στην Κρήτη δεν είχε δηλώσει 680.000 ευρώ.

* Γυναικολόγος και μία παιδίατρος στη Θεσσαλονίκη απέκρυψαν εισοδήματα 2.200.000 ευρώ.

* Γιατρός στη Λήμνο, στην κωμόπολη Μύρινα δεν δήλωσε εισοδήματα 986.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν μετά από έλεγχο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο διάστημα 2009 έως 2011. Δηλαδή ο συγκεκριμένος γιατρός σε δύο χρόνια κατάφερε, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΣΔΟΕ να εισπράξει σχεδόν ένα εκατ. ευρώ, χωρίς να τα δηλώσει.

* Τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ είχαν εισπράξει από το δημόσιο ένα εκατ. ευρώ για να πραγματοποιήσουν ερευνητικά προγράμματα και δεν δήλωσαν το ποσό.

* Αγρότης από τη Θήβα εισέπραττε επιδοτήσεις χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια 2.116.000 ευρώ. Η περίπτωσή του αιφνιδίασε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ για το ύψος των επιδοτήσεων που έλαβε, αλλά και επειδή για αρκετό χρονικό διάστημα ουδείς τον είχε εντοπίσει.

* Αλβανός εργολάβος στους Παξούς εντοπίστηκε να μην είχε δηλώσει 1,5 εκατ. ευρώ.

* Πρώην διευθυντής τράπεζας στη Θάσο δεν δήλωσε 1,5 εκατ. ευρώ. Ερευνάται εάν το ποσό αυτό προήλθε από μίζα για την χορήγηση δανείου.

*Επιχειρηματίας  στην Πρέβεζα  που ασχολείται με το real estate εμφανίζεται να αγόρασε, από την Ολλανδία αντί 169.000 ευρώ τεχνικό εξοπλισμό για συσκευαστήριο οπωρολαχανικών, αλλά εν συνεχεία το πούλησε 1.329.000 ευρώ. Εδωσε δηλαδή ψεύτικα τιμολόγια αγοράς και δεν δήλωσε το ποσό με το οποίο το πούλησε.

* Τρεις δικηγόροι στην Αθήνα και την Πάτρα δεν δήλωσαν εισοδήματα 3 εκατ. ευρώ.

* Δικηγόρος στην Πάτρα από αντιπαραβολικό έλεγχο στα γραμμάτια προείσπραξης του δικαστηρίου και στην έκδοση αποδείξεων στο γραφείο του προέκυψε ότι σε...155 περιπτώσεις δεν είχε κόψει απόδειξη. Ακόμα προσπαθούν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ να εντοπίσουν πόσα λεφτά ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν είχε δηλώσει στην εφορία.

* Κτηματομεσίτης για τη αγορά δύο πολυτελών επαύλεων στο Πόρτο Χέλι απέκρυψε εισόδημα 1,5 εκατ. ευρώ.

*Κτηματομεσίτης απέκρυψε εισόδημα 2.200.000 ευρώ από την αγορά βίλας στην Χαλκιδική.

* Οκτώ επιχειρηματίες εντοπίσθηκαν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να εισπράττουν εικονικά τιμολόγια από αθλητικά σωματεία συνολικής αξίας 3.390.000 ευρώ. Έκαναν δηλαδή δωρεές με μικρά ποσά σε αθλητικά σωματεία (ώστε να έχουν φορολογική έκπτωση) και εν συνεχεία παρουσίαζαν αποδείξεις από τα αθλητικά σωματεία ότι η δωρεάν τους ήταν πολλές χιλιάδες ευρώ.
tanea.gr

Το χρονικό της καταδίωξης του μεξικανικού καρτέλ στη Βούλα


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
 Ως ενδιάμεσο σταθμό για τη διακίνηση, μέσω θαλάσσης, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Κεντρική Αμερική στην Ευρώπη και την Ασία επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα μέλη του μεξικανικού καρτέλ κοκαΐνης, τα οποία συνελήφθησαν την Τρίτη στη Βούλα.
Ο επικεφαλής του καρτέλ, μάλιστα, που διαφεύγει τη σύλληψη, 36χρονος Edgar G. Q. και ο κατά δέκα χρόνια μικρότερος αδελφός του, Ricardo (συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων) επισκέφθηκαν τον περασμένο Μάρτιο την Αθήνα και συνέστησαν με πλαστά στοιχεία μια μονοπρόσωπη εμπορική εταιρεία, η οποία θα δραστηριοποιούνταν δήθεν στη διακίνηση φρούτων από τη Λατινική και Κεντρική Αμερική προς την Ε.Ε. Μάλιστα, για να μην κινήσουν υποψίες και να ελέγξουν τα αντανακλαστικά των ελληνικών διωκτικών αρχών, πραγματοποίησαν τους τελευταίους τρεις μήνες δύο εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων φρούτων στην Ελλάδα.
Τελικά, η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, 233 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 10 εκατ. ευρώ, έφτασε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά την 25η Σεπτεμβρίου, μέσα σε κοντέινερ με 21 τόνους ανανάδες. Το επίμαχο εμπορευματοκιβώτιο μετέφερε στον Πειραιά το πλοίο Annamarie που είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του την 4η Σεπτεμβρίου από το λιμάνι Manzanillo του Παναμά.
 Η κοκαΐνη αποθηκεύτηκε σε μεζονέτα - «καβάτζα» στην οδό Νικηταρά και Ρόδου στη Βούλα, μέχρις ότου τα μέλη του καρτέλ βρουν αγοραστές. Αυτό συνέβη «μόλις» τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψή τους. Ως παραλήπτες των ναρκωτικών συνελήφθησαν ένας Καναδός γεννημένος στην Κολομβία ονόματι Tobias Eduardo C., 69 ετών και ο Ελληνας «μπατζανάκης» του, Σωτήρης Φ., 62 ετών, κάτοικος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, που είχαν συμφωνήσει να αγοράσουν 150 από τα 233 κιλά κοκαΐνης. Συνελήφθησαν στις 3.40 μ.μ. της Τρίτης στην καφετέρια Vive Mar της Βούλας, όπου θα γινόταν η παράδοση - παραλαβή.
Ο Μεξικάνος Ricardo G. Q. ακινητοποιήθηκε έξω από τη μεζονέτα, ενώ φόρτωνε τα ναρκωτικά σε Hyundai Atos που οι δύο αγοραστές είχαν νοικιάσει από την Καλαμάτα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο φερόμενος ως εγκέφαλος Edgar G. Q. που βρίσκεται στο Μεξικό και ο Αμερικανολιβανέζος Jamel F., 36 ετών,  που εμφανίζεται να κατοικεί μόνιμα στο Λος Αντζελες.
Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε προ ενός έτους, συμμετείχαν η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ., το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό και η αμερικανική DEA. Σύμφωνα με τον διοικητή Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παναγιώτη Στάθη, στην πολύμηνη έρευνα πήραν μέρος και μυστικοί αστυνομικοί (έκανε λόγο για undercover operation). Στο μεταξύ, ο συνήγορος των τριών συλληφθέντων, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, σε γραπτή του δήλωση επεσήμανε ότι ο επιμερισμός των ευθυνών στους εμπλεκομένους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο. Η κύρια ανάκριση θα αποδώσει ρόλους, ευθύνες και ενδεχομένως αθωότητες. Εως τότε η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι σκόπιμο να αποφεύγεται».

Oικογένεια Παύλου Ψωμιάδη : Θα παραχωρήσουν καί τά ακίνητα στη Μύκονο...

Ελεύθερη η οικογένεια του Παύλου Ψωμιάδη...

Ο Παύλος ΨωμιάδηςΌλα τα μέλη της της οικογένειας του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη  που έχουν...
προφυλακιστεί για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, αποφυλακίστηκαν  σήμερα (Τετάρτη), εκτός από τον ίδιο.

Με διάταξη του ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του επιχειρηματία, έπειτα από συμφωνία με τους κατηγορούμενους ότι θα παραχωρήσουν την  ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το «κανόνι» της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, παρέχοντας τους πληρεξούσιο με το οποίο μπορούν να πουλήσουν τα ακίνητα ώστε να αποζημιωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έκρινε ότι με την κίνηση τους αυτή τα τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη δείχνουν εμπράκτως τη διάθεσή τους να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους. 

Η συμφωνία αφορά τους περίπου 400 ομολογιούχους που εκπροσωπούνταν από το δικηγορικό Γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία  της οικογένειας Ψωμιάδη.

Τα ακίνητα που περνούν στους ζημιωθέντες της Aspis Capital είναι μεταξύ άλλων κτήριο επί της Βασ. Σοφίας , ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και  στη Λεωφ. Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στου ΦΙΞ, και δυο πολυκατοικίες, η μια στην στη Θεσσαλονίκη και η άλλη  στις Σέρρες. Εκτιμάται ότι η αξία των ακινήτων καλύπτει περίπου το 90 τοις εκατό των κεφαλαίων που έχασαν...
efsyn.gr ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αναβλήθηκε η δίκη του Παπαγεωργόπουλου...

Αναβλήθηκε η δίκη του ΠαπαγεωργόπουλουΓια τις 26 Ιανουαρίου 2015 αναβλήθηκε η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τη...
νομιμοποίηση εσόδων, ύψους σχεδόν 260 000 ευρώ, από εγκληματικές δραστηριότητες, υπόθεση που συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου εισήχθη η υπόθεση, ανέβαλε την εκδίκασή της, λόγω βεβαρημένου πινακίου αλλά και της άρνησης των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής να δικάσουν 3η μέρα σε Κακουργιοδικείο, σεβόμενοι σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγόρων Συλλόγων.

Η νέα δικάσιμος συμπίπτει με την ημέρα που προσδιορίστηκε να διεξαχθεί η δίκη του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια για την ίδια πράξη (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος). Σχετική πρόταση είχε καταθέσει προηγουμένως ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι οι δύο υποθέσεις πρέπει να συνεκδικαστούν λόγω συνάφειας. Το δικαστήριο -τελικά- προσδιόρισε για την ίδια μέρα τις δύο υποθέσεις, αλλά σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συνεκδίκασής τους θα αποφασίσει το δικαστήριο του προσεχούς Ιανουαρίου, εφόσον επαναδιατυπωθεί το σχετικό αίτημα από την πολιτική αγωγή.

Πάντως, ούτε και σήμερα μετήχθη στα δικαστήρια ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που εκπροσωπήθηκε δια των πληρεξούσιων δικηγόρων του. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τον παρέπεμψε σε δίκη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος για ποσό ύψους 260.000 ευρώ, το οποίο -κατά το δικαστικό συμβούλιο- συνδέεται με την υπεξαίρεση και διακινήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε από κοινού με τον Μιχάλη Λεμούσια κατά την περίοδο 1999-2001.

Ο τέως δήμαρχος, ο οποίος κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα δημοτικά ταμεία, αρνείται την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παραταξιακό λογαριασμό κι ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω οικονομικών εξορμήσεων με κουπόνια.

Σε ό,τι αφορά τον Μιχάλη Λεμούσια κατηγορείται για ξέπλυμα ύψους σχεδόν 600.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου 1999 έως το τέλος του 2001. Το ποσό αφορά χρήματα που, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του και διακινήθηκαν με καταθέσεις και αναλήψεις σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο πρώην γενικός γραμματέας κρατείται κι αυτός στις φυλακές Διαβατών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκτίοντας συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών...
enikos.gr

"Μιλά σαν να είναι υπουργός της Ελβετίας"...

Κουίκ: Προφανώς ο κ. Βενιζέλος ζει σε άλλη χώρα...

Κουίκ: Προφανώς ο κ. Βενιζέλος ζει σε άλλη χώρα Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και βουλευτής επικρατείας Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο για τις...
δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών:

"Προφανώς ο κ. Βενιζέλος ζει σε άλλη χώρα και δεν αντιλαμβάνεται ούτε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εξαθλιωμένοι Έλληνες και η Ελλάδα, ούτε τι συμβαίνει στη 'γειτονιά' μας όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Μιλά σαν να είναι υπουργός της Ελβετίας"...
enikos.gr

Αλλάζουν τις λέξεις…

Έρχεται ο Αλέξης…

Μας το πάνε πιο γλυκά. Το ΔΝΤ θα μείνει και τον επόμενο χρόνο κι επειδή οι λέξεις τρόικα και μνημόνιο προκαλούν εξανθήματα στους Έλληνες, οι κυβερνώντες τις αλλάζουν.

Αυτή…
ήταν εν ολίγοις η ουσία του σχολίου του Νίκου Χατζηνικολάου.

Και συγκεκριμένα: Με την πίεση που έχει ασκήσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, γίνεται προσπάθεια να χαλαρώσει το πράγμα.

Να φύγουν από το λεξιλόγιο λέξεις που προκαλούν εξανθήματα στους Έλληνες, όπως τρόικα και μνημόνιο.

Κι όλα αυτά ώστε η μετάβαση στη μετά μνημόνιο εποχή, που δεν αρχίζει τώρα, αλλά σε έναν χρόνο να γίνει πιο γλυκά.

Μην ελπίζετε, ότι το ΔΝΤ θα απουσιάζει από την Ελλάδα, για τουλάχιστον ένα χρόνο…