Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

" ...γίνεσαι κι εσύ ένα μ’ εκείνον… Σκατόψυχος!"...

Επίθεση του Χάρρυ Κλυνν στον Σρόιτερ
Η σκληρή απάντηση του Χάρρυ Κλυνν στον Αντώνη Σρόιτερ...
Ο γνωστός ηθοποιός, Χάρρυ Κλυνν, με αφορμή το τιτίβισμα του Αντώνη Σρόιτερ για τον "Ελλην σκατόψυχο", έγραψε στο fb τα εξής:
«Καλά τα λες φίλε Αντώνη Σρόιτερ στον...
Έλληνα «σκατόψυχο» που «χαίρεται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος γιατί έτσι πιστεύει ότι παίρνει γεύση, από τη δίκη του μιζέρια» αλλά στο τέλος που απειλείς, «περαστικά και κάτσε να βλέπεις, γιατί τα καλά τώρα αρχίζουν...» γίνεσαι κι εσύ ένα μ’ εκείνον… Σκατόψυχος!»












Ομιλία για τις νέες θεραπείες του καρκίνου, με τον Ούλωφ-Δημήτρη Ρόε τήν Τετάρτη 7/9 στό Γρυπάρειο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τού Δήμου Μυκόνου γιά τήν αναβάθμιση τής πλατείας Άνω Μεράς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 05-09-2016
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                       
                             «ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ

Με συνεχείς παρεμβάσεις και λύσεις από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα ο Δήμος Μυκόνου συνεχίζει τις προσπάθειες με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση ανακατασκευής και επέκτασης των δημοσίων αποχωρητηρίων στην πλατεία της Άνω Μεράς, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. Αναλαμβάνοντας το συντονισμό ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς κ. Ιωάννη Ζουγανέλης αξιοποίησε τις χορηγίες σε είδος ιδιωτών του νησιού μας και έτσι το έργο έφτασε εις πέρας. Οι τουαλέτες πληρούν όλες τις προδιαγραφές και φυσικά υπάρχει και τουαλέτα για Α.Μ.Ε.Α..

«Δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα έργα, αλλά πολλές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα και με κριτήριο το κοινωνικό όφελος», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και συμπλήρωσε «επιθυμώ να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, Νικόλα Γκέλο και Ειρήνη Γρυπάρη, καθώς και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο καθαριότητας Αλέκο Κουκά, για την ουσιαστική συμβολή τους, με τη βοήθεια των οποίων είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί μια σειρά από παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας της Άνω Μεράς. Προχωρήσαμε στην φωταγώγηση και τον ελαιοχρωματισμό της κεντρικής πλατείας, για την αισθητική αναβάθμιση της και συγχρόνως, ολοκληρώσαμε το βάψιμο του δημοτικού κοιμητηρίου.

Επίσης, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, ολοκληρώθηκε η συντήρηση του κτιρίου του ΟΤΕ στην πλατεία.

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της παιδικής χαράς για τους μικρούς μας φίλους, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές του νόμου.


Ακόμα, με ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς επισκευάστηκε το σπίτι, που παραδοσιακά φιλοξενούνταν οι ιατροί της περιοχής και έχει ενημερωθεί το Κέντρο Υγείας πως είναι στη διάθεση του προκειμένου να φιλοξενηθεί κάποιος ιατρός.

Επιπροσθέτως, παρέχουμε πλέον, δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού, μέσω σημείου ασύρματης πρόσβασης – WiFi HotSpot στην πλατεία της Άνω Μεράς.

Παράλληλα, επισκευάστηκε η ξύλινη πέργκολα του πολιτιστικού κέντρου του δημοτικού καταστήματος της Άνω Μεράς, ένα πρόβλημα που χρόνιζε και αποτελούσε κακή εικόνα και κίνδυνο για τους επισκέπτες της πλατείας.

Συμπληρωματικά, για να προστατέψουμε όλα τα ανωτέρω ολοκληρώσαμε ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό και προχωρήσαμε στη σύναψη δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη ανάδοχο για υπηρεσίες φύλαξης με πρόβλεψη για την πλατεία της Άνω Μεράς, οι οποίες ήδη παρέχονται.

Επικουρικά, σε όλα τα παραπάνω αναβιώσαμε τα πανηγύρια στην πλατεία την παραμονή του δεκαπενταύγουστου και την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με παραδοσιακές ορχήστρες, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.

Συνεχίζουμε δυναμικά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.


 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Προσωρινή κράτηση Μαρινάκη προτείνει ο εισαγγελέας στο Συμβούλιο Εφετών μέχρι τή δίκη. Απάντηση Μαρινάκη...


NEWSROOM K
Την παραπομπή Μαρινάκη σε δίκη για τα στημένα προτείνει ο εισαγγελέας εφετών. Γιατί ζητά την κράτησή του στις φυλακές; «Για σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων» κατηγορεί τον επιχειρηματία ο εισαγγελέας αποδίδοντάς του παραβίαση του όρου που του έχει τεθεί να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, που έλαβε προ ημερών μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση των στημένων αγώνων που έχει απασχολήσει για καιρό τις δικαστικές αρχές.
Την παραπομπή του προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος επίσης προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο δεκάδες άλλοι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση.
Παράλληλα ο εισαγγελέας εφετών που μελέτησε το σύνολο της δικογραφίας στην πολυσέλιδη πρόταση του προτείνει να κρατηθεί στις φυλακές ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς όπως αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες παραβιάζει συστηματικά τον περιοριστικό όρο που του έχει τεθεί από τον ανακριτή για απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, στην εισαγγελική πρόταση μεταξύ άλλων αναφέρονται πράξεις και δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη που κατά την άποψη του εισαγγελέα εφετών καταδεικνύουν την παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί για αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Τονίζει, δε, ότι η...

Oι «Μεγαλοκοκότες» φοβούνται μή πέσουν ...χαμηλά(!!!) καί ...καταντήσουν δακτυλογράφοι... (Ρέ, πού πάμε, ρέ!..)

«Μισθούς σούπερ μάρκετ»

Υπάρχει μία καταπληκτική σκηνή, γεμάτη χιούμορ και ειρωνεία, στην κάλπικη λίρα, την ταινία του Γιώργου Τζαβέλα. Η «Μεγαλοκοκότα» Ίλυα Λιβυκού, προσπαθεί να πείσει τον αγαθό Βασίλη Λογοθετίδη, να γίνει παραχαράκτης, και να της φτιάξει κάλπικες λίρες. Και μάλιστα για να τον πείσει του λέει, πως αν δεν της φτιάξει κάλπικες λίρες θα πέσει πολύ χαμηλά, θα γίνει μία … μία…, τρομάζει εκεί ο Λογοθετίδης, και της λέει: «μην μου το πείτε, σας παρακαλώ», νομίζοντας προφανώς πως θα του πει, τουλάχιστον πως θα γίνει πόρνη.
του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Αλλά αυτή συνεχίζει και του λέει, πως αν δεν της φτιάξει κάλπικες λίρες, θα καταντήσει μια δακτυλογράφος, ή μια μανικιουρίστα!!! – γιατί βέβαια για μια σαν αυτήν, η κατάντια θα ήταν να γίνει δακτυλογράφος. Και ο Λογοθετίδης της απαντά, με τον μοναδικό του τρόπο: «αχ μην μου το πείτε αυτό…».

Αυτή τη σκηνή  τη θυμάμαι κάθε φορά που βλέπω ρεπορτάζ στις ειδήσεις, ειδικά μετά το ξέσπασμα της κρίσης, όπου κάποιος ρεπόρτερ λέει με αποτροπιασμό, μεγάλες κουβέντες, όπως: «ο Βαγγέλης με πτυχίο αρχιτεκτονικής, δουλεύει σερβιτόρος», ή «η Μαρία, με σπουδές φιλοσοφικής εργάζεται ως καθαρίστρια», ή «ο Μιχάλης σπούδασε μαθηματικός και εργάζεται ως οδηγός ταξί».

Λες και το επάγγελμα του σερβιτόρου, της καθαρίστριας ή του ταξιτζή, είναι για ντροπή, λες και υπάρχουν επαγγέλματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ειδικά σε περιόδους κρίσης, σαν αυτή που περνάμε. Λες και κάποιος αυτό που σπουδάζει, αυτό πρέπει να ακολουθεί υποχρεωτικά σαν επάγγελμα, χωρίς να έχει το μυαλό του ανοιχτό, για οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή, που μπορεί να του επιφυλάσσει κάτι ακόμη καλύτερο η ζωή στη γωνία. Αλλά δεν είναι το θέμα μου αυτό…

Το θέμα μου είναι, ότι πρωί πρωί Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι των Λυριτζή - Οικονόμου, άκουσα από έναν απ’ τους δύο παρουσιαστές να λέει με φρίκη, πως τώρα που θα κλείσουν πολλά κανάλια, και θ’ ανοίξουν κάποια άλλα, όπου οι άδειες έχουν χρυσοπληρωθεί, είναι τόσο μεγάλο το κόστος, που θα προσλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι, με μισθούς «σούπερ μάρκετ» των πεντακοσίων ευρώ. Λες και αυτοί που παίρνουν αυτούς τους μισθούς σούπερ μάρκετ των πεντακοσίων ευρώ, και που μπορεί να δουλεύουν σα σκυλιά για να ζήσουν την οικογένειά τους, είναι σε πολύ πιο χαμηλή θέση απ’ αυτούς. Μακάρι κανείς να μην έπαιρνε μισθούς «σούπερ μάρκετ», μακάρι κανείς να μην είχε πρόβλημα.

Αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς. Και καλό είναι να μην λένε τέτοια πράγματα δημοσίως, άνθρωποι που και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα, έχουνε χρυσοπληρωθεί. Δεν λέω ότι δεν το αξίζανε, ούτε μ’ ενδιαφέρει πόσα έπαιρναν ή πόσα παίρνουν, αλλά κάτι τέτοια, από συγκεκριμένους ανθρώπους, λυπάμαι αλλά φαντάζουν απλώς σουσουδίστικα, για να μην πω κάτι χειρότερο. Και προτιμώ να σταματήσω και να μην πάω παραπέρα… 


thepressproject.gr 

Σημείωση : O υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Applηστία...


TVXS Σκίτσο 07:15 | 05 Σεπ. 2016

ΕΡΤ και MEGA, το «μαύρο» και το... γκρίζο


Αν κάποιος προσπαθήσει να βρει τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις πρόσφατες πορείες της ΕΡΤ και του MEGA προς το «μαύρο» θα διαπιστώσει ότι τα μόνα κοινά τους στοιχεία είναι: η παρουσία της οικογένειας Καψή (ο Π. Καψής ανέλαβε να διαχειριστεί την κλειστή ΕΡΤ ενώ ο Μ. Καψής είναι μέχρι σήμερα διευθυντής ειδήσεων στο Mega) και οι εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη στα δύο αυτά κανάλια!
Αφήνοντας όμως κατά μέρος τα αστεία, γεγονός είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις τις ζοφερές συνέπειες βίωσαν και βιώνουν οι εργαζόμενοι.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ το «μαύρο» για τους 2.500 εργαζόμενους της ΕΡΤ συνετελέσθη διά χειρός Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ στο MEGA προδιαγράφεται διά χειρός των μετόχων του.
Οι 452 εργαζόμενοι του Μεγάλου Καναλιού, απλήρωτοι και αφημένοι στην τύχη τους, ζητούν από τη σημερινή κυβέρνηση να κάνει ό,τι δεν έκανε η προηγούμενη με τους 700 απλήρωτους απολυμένους του ΑΛΤΕΡ, τους 800 της «Ελευθεροτυπίας» κ.λπ.
Θυμίζουμε ότι το 2013 μόνοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) είχαν καταγγείλει το παράνομο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ενώ καμία απόφαση, ούτε καν μία ανακοίνωση, δεν είχε θελήσει να πάρει η... ανεξάρτητη αρχή επιλέγοντας τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, πλην των λιγοστών φωνών που ακούστηκαν από κάποια μέλη της.

Για το χατίρι της DIGEA


«Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ξέσπασμα της ”υποκρισίας ενός συστήματος που έφερε την Ελλάδα ώς εδώ”, ενώ μίλησε για ”συντεχνία (σ.σ. σωματεία Τύπου) που έχει επιβάλει σιωπή στα μίντια”»

(Το ΒΗΜΑ 12.6.2013).
Ηταν 11/6/2013 όταν με πρωθυπουργικές και υπουργικές υπογραφές η δημόσια ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι βίωσαν τον ξαφνικό θάνατο.
Μάλιστα αυτό έγινε την επομένη του φιάσκου της κυβέρνησης Σαμαρά με την αποχώρηση των υποψήφιων αγοραστών της ΔΕΠΑ.
Το οικονομικό όφελος από το δημόσιο λουκέτο ήταν μηδενικό.
Εγινε τη στιγμή που η δημόσια τηλεόραση είχε φτάσει στο σημείο, παρ’ όλη τη διατεταγμένη μείωση των διαφημιστικών της πακέτων, να έχει πετύχει πολύ δύσκολους στόχους εξυγίανσης και μείωσης του κόστους λειτουργίας της («Εφ.Συν.» 12/6/2013).
Οι λόγοι που επικαλέστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά -διά στόματος Σ. Κεδίκογλου- ήταν ότι η δημόσια τηλεόραση ήταν θύλακας αδιαφάνειας.
Στις 12 Ιουνίου η Ελλάδα γίνεται η μόνη χώρα που δεν διαθέτει δημόσια τηλεόραση.
Στις 17 Ιουνίου η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει, με άρθρο του Σωτήρη Μανιάτη, το πώς μεταβιβάζονται τα ιμάτια της ΕΡΤ στους καναλάρχες ώστε να μπορέσουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι με τις συχνότητες.
Τα γνωστά τηλεοπτικά στελέχη που βρίσκονται σήμερα στα κάγκελα μιλούν για «λουφαδόρους συνδικαλιστές», ενώ ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος με άρθρο του κάνει λόγο για αντισυνταγματική πρακτική.
Η ΕΣΗΕΑ και όλα τα άλλα σωματεία του Τύπου ξεκινούν κινητοποιήσεις και απεργίες.
Στις 19 Ιουνίου με διαγωνισμό-παρωδία παραχωρούνται από την κυβέρνηση οι συχνότητες στην DIGEA των καναλαρχών.
Οι ιδιοκτήτες των MEGA, STAR, ANT1, ΣKAΪ, ALPHA ζητούν να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες διότι δεν προκηρύσσονται σύμφωνα με το… γράμμα του νόμου, ενώ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην ΕΣΗΕΑ.
Η τότε κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ.
Η κυβέρνηση αρνείται να γίνει συζήτηση στη Βουλή. Το λουκέτο υπολογίζεται σε μαύρη τρύπα 300 έως 500 εκατ. ευρώ για τον κρατικό κορβανά.
Στις 27 Ιουνίου ο Απ. Κακλαμάνης δηλώνει ότι η ΕΡΤ έκλεισε προφανώς για να μην πάρει μέρος στις διαδικασίες για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου.
Λίγους μήνες μετά το ΣτΕ κρίνει τελικά συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ!
                                                            
Η αρχή του τέλους μιας 25χρονης πορείας άρχισε να διαφαίνεται ήδη από τον Ιούνιο του 2015 όταν οι Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης, ενώ κατέληγαν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ποτέ μέχρι σήμερα δεν την υλοποίησαν.
Το Μεγάλο Κανάλι από τότε βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα του «μαύρου».
Στις 10/3/2016 παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Πεφάνης στη διάρκεια της Γ.Σ. των μετόχων του καναλιού.
Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες να βρεθεί λύση, στις οποίες συμμετείχε και ο εκδότης Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, τελικά οι μέτοχοι δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη με αποτέλεσμα οι τράπεζες πλέον να έχουν τον πρώτο λόγο.

Μήνες απλήρωτοι

Εδώ και μήνες το κεντρικό δελτίο του MEGA έχει σιγήσει λόγω των κινητοποιήσεων στις οποίες προχώρησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού.
Οι μέτοχοι της επιχείρησης δίνοντας προφανώς εν γνώσει τους ελλιπή στοιχεία αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό.
Τέσσερις μήνες έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του καναλιού, ενώ όσοι δουλεύουν σε εξωτερικές παραγωγές είναι απλήρωτοι εδώ και εφτά με οχτώ μήνες.
Ομως οι τρεις όμιλοι που συμμετέχουν στο Μεγάλο Κανάλι μόνο το 2014 πήραν από τραπεζικές διαφημίσεις 8,5 εκατ. ευρώ («Εφ.Συν.» 9/5/2016).
Τα δε «θαλασσοδάνεια» με τις σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις για τους τρεις ομίλους ξεχωριστά (και για όλα τα ΜΜΕ που διαθέτουν) ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 157,9 εκατ. (Μπόμπολας), 197 εκατ. (Ψυχάρης), 86, 6 εκατ. (Βαρδινογιάννης μόνο για το STAR).
Ειδικά για το MEGA το σύνολο του δανεισμού άγγιξε σε ποσοστό το 150% το 2012 με ελάχιστες εξασφαλίσεις στις τράπεζες («Εφ.Συν.» 10/7/2016).
Από το 2012 και μετά έγιναν πέντε αναδιαρθρώσεις των δανείων με βάση και μόνο την εκτίμηση ότι το 2017 το κανάλι θα επέστρεφε στην κερδοφορία!

Προφητικά λόγια

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, στη γενική συνέλευση των εργαζομένων τις ημέρες του Πάσχα ο Γ. Πρετεντέρης φέρεται να δήλωσε ότι «αν θέλουν να κλείσουν το κανάλι να το κάνουν οι τράπεζες και οι μέτοχοι, όχι πάντως εγώ!»
Τα λόγια του προφητικά, μια και επί του παρόντος οι μέτοχοι επέλεξαν να αφεθούν κανάλι και εργαζόμενοι στη μοίρα τους.
«Είναι ελάχιστη υποχρέωση να ενημερώσουν οι μέτοχοι τον κόσμο που τόσα χρόνια δουλεύει για αυτούς!» έγραφε το μπλοκ «Ανασυγκρότηση», μία από τις παρατάξεις των τεχνικών της ΕΤΗΠΤΑ, στις 13/5/2016.
Τώρα, με ασπίδα τους απλήρωτους εργαζόμενους, στελέχη του Mega περιφέρονται στα κανάλια και διεξάγουν πόλεμο κατά του διαγωνισμού για τις άδειες.
Οι ίδιοι που ζητούσαν το καλοκαίρι του 2013 να απαγορευτούν οι απεργίες συμπαράστασης στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης και την κεφαλή των συνδικαλιστών επί πίνακι!