Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Τό εξωσυζυγικό σκίτσο.....

                           ...τού Αρκά

Ο ελληνικός πολιτικός πελαργός έχει μονίμως τεράστιο φόρτο εργασίας...

Ο πολιτικός πελαργός εν Ελλάδι 
Αν οι διαρροές, τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ και ορισμένοι πρωτοσέλιδοι τίτλοι λειτουργούσαν σαν μαιευτήριο κομμάτων και λίκνο τους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο εν Ελλάδι πολιτικός πελαργός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μία επιπλέον αποστολή. Και μάλιστα διπλή, αφού όσοι ξέρουν να διαβάζουν τους οιωνούς, προανήγγειλαν τα γεννητούρια δύο κομμάτων. Πατέρας του ενός ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, του άλλου ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα επώνυμα αναφέρονται με αλφαβητική σειρά, ώστε να μην πληγωθεί κανενός ο εγωισμός, παρότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και οι δύο πολιτικοί διαθέτουν γερή ασπίδα, φτιαγμένη από τον Ηφαιστο της μετριοφροσύνης τους.
Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός πολιτικός πελαργός έχει μονίμως τεράστιο φόρτο εργασίας. Η ευκολία με την οποία ιδρύονται κόμματα είναι πιο μεγάλη και από την ευκολία με την οποία χαρακτηρίζονται κινήματα προσωποκεντρικοί σχηματισμοί που συγκινούν τους στενούς φίλους του αρχηγού, τους μισούς (το πολύ) συγγενείς του και μερικούς από τη χορεία των αενάως περιφερόμενων πολιτευτών. Είναι επίσης μεγαλύτερη και από την ευκολία με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία κομμάτων, αφού συχνά η ίδρυσή τους άλλο στόχο δεν έχει παρά να αυξήσει τις μετοχές του αρχηγού και να υπηρετήσει τα όνειρά του να μεταγραφεί σε κάποια μεγάλη ομάδα-κόμμα, όχι σαν άσημος αλλά σαν προικισμένος με μια καταδική του κομματική σφραγίδα.
Τέλος, η ευκολία ίδρυσης κομμάτων είναι μεγαλύτερη και από την ευκολία με την οποία αρκετοί πολιτευόμενοι μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, και όχι μόνο στα ιδεολογικώς οικεία τους, αφού τελικά η μόνη ιδεολογία τους είναι η πολιτική τους επιβίωση, η παρουσία τους στη Βουλή. Απαιτούν μάλιστα κάθε μα κάθε φορά, με χαρακτηριστική σεμνότητα, να σεβαστούμε τη συνέπειά τους, την αταλάντευτη πίστη τους στα ιδεώδη τα οποία κτλ., την προσήλωσή τους σε αρχές οι οποίες κτλ.
Για να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος ο κ. Βενιζέλος, όταν επί της ουσίας αρχηγεύει στο ΠΑΣΟΚ, αν όχι και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρέπει πρώτα να αποφασίσει ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να περιμένει. Για να αποφασίσει ο κ. Βαρουφάκης να ηγηθεί κόμματος που θα το στενεύει η μικρή Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αποφασίσει να εκχωρήσει σε κατώτερούς του την ηγεσία του DiEM25, που αυτοπροσδιορίζεται ως «πανευρωπαϊκό, διασυνοριακό κίνημα». Το τι θα πράξουν θα τους το υπαγορεύσει το «μέλλον του τόπου». Οπως συμβαίνει, άλλωστε, σε κάθε τέτοια περίπτωση. 

01.08.2017
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι φράση τού κειμένου.

Στο 100% η πληρότητα για τους δημοφιλείς προορισμούς

Φεύγουν οι αδειούχοι έστω και για λίγες μέρες...
Προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά που «βούλιαξε» από τους εκδρομείς...

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησαν οι διακοπές για εκατοντάδες ταξιδιώτες που εγκλωβίστηκαν στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των έργων κατασκευής του τραμ και πρόλαβαν τα πλοία, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή. 

Παρότι η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα υψηλή, οι περισσότεροι παραθεριστές θα εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα για λίγες μόνο ημέρες, αφού, όπως λένε, ο φετινός προϋπολογισμός των διακοπών είναι πολύ περιορισμένος, σε σχέση με άλλες χρονιές.
Οι αναχωρήσεις των παραθεριστών
Την Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 24.196 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ 5.686 αναχώρησαν με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Από το λιμάνι της Ραφήνας ταξίδεψαν 6.112 παραθεριστές, ενώ από το Λαύριο οι αναχωρήσεις έφτασαν τις 2.093.

Στο 100% η πληρότητα για τους δημοφιλείς προορισμούς
Η πληρότητα στα δρομολόγια αγγίζει το 100%, ιδίως για τους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Σύρος, αλλά και για τις κοντινές αποστάσεις, τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 

Η τουριστική κίνηση το Σαββατοκύριακο
Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση και το Σαββατοκύριακο, με 25 αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για σήμερα και 23, για αύριο Κυριακή. 

Οι λιμενικές αρχές συνιστούν στους ταξιδιώτες να φτάνουν στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον απόπλου. 
Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Στη Σίφνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Μίνι οικογενειακή απόδραση στη Σίφνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη...
Μίνι οικογενειακή απόδραση στη Σίφνο για τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΜια ολιγοήμερη απόδραση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί της Σίφνου.

Μακριά από τις υποχρεώσεις του θα βρεθεί για λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περνώντας ξέγνοιαστα με τη σύζυγο του Μαρέβα και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24gr, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ταξιδέψει στην Σίφνο, το Σαββατοκύριακο, και θα συνδυάσει δουλειά και διακοπές, καθώς αναμένεται να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νησιού και να συζητήσει μαζί τους...

newpost.gr