Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

«Έφυγε» η Ρίκα Βαγιάνη...

Φίλη τής Μυκόνου από νεαρή ηλικία
Ρίκα Βαγιάννη
Θλίψη για το θάνατό της
Η αρθρογράφος με το οξύ πνεύμα είχε συνεργαστεί με πολλά έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, όπως το «Έθνος» και η «Απογευματινή».
Επίσης, είχε παρουσιάσει πλήθος εκπομπών στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση, όπου αρχικά δούλεψε ως ηθοποιός, αλλά και το ραδιόφωνο...

Έζησες λίγο, αλλά τόσο έντονα...

Σιχαινόσουν τις μετά – θάνατον αγιογραφίες, Ρίκα, και κορόιδευες το θάνατο μεσ’ τη μούρη. Δεν τον φοβόσουν, μου είπες μια από τις τελευταίες φορές που σε είδα κοιτώντας με βαθιά μέσα στα μάτια. «Δεν μου συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο, ούτε θεωρώ ότι είμαι άτυχη. Αυτό που μου συμβαίνει το περνάνε εκατομμύρια άνθρωποι, όχι, δε νιώθω άτυχη».

Εμείς όμως που μείναμε πίσω νιώθουμε άτυχοι, άτυχοι κι απελπισμένοι που δεν θα ξανακούσουμε το γάργαρο γέλιο σου και την τόσο χαρακτηριστική φωνή σου. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να σε σκεφτώ χωρίς να χαμογελάσω – ακόμα και στα πιο δύσκολα είχες ένα κέφι κι ένα μπρίο μεταδοτικό, ένα χιούμορ που τσάκιζε κόκκαλα και δεν άφηνε τίποτα όρθιο, ένα κοφτερό μυαλό, μια βαθιά καλλιέργεια που δεν διαφήμισες ποτέ και κυρίως μια τεράστια καρδιά.

Δεν έχω ξανασυναντήσει άνθρωπο να νοιάζεται τόσο πολύ για τους άλλους, όχι μόνο για τους φίλους σου, αλλά και για τα προσφυγόπουλα που φρόντιζες στα κρυφά, τους κάθε λογής αδικημένους και κατατρεγμένους...

Η Ελληνική -μπορεί καί η παγκόσμιος- Ιστορία αρχίζει τό 2015...!

Έτος μηδέν το 2015
Η Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι ανακοινώθηκαν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων "που έπρεπε να γίνουν εδώ και 3,5 χρόνια". Άλλη μια σχεδόν μεταφυσική τοποθέτηση όπου το 2015 ορίζεται ως έτος μηδέν. Πριν απ' αυτό δεν συνέβη τίποτα, δεν κυβέρνησε κανείς, ζούσαμε σε ένα υπέροχο αστρικό ταξίδι, όπου ο χώρος και ο χρόνος δεν υπήρχαν και όλοι μαζί..
θαυμάζαμε άυλοι το μεγαλείο του σύμπαντος.

  Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018
 
- από το fb του Δ. Σούλτα

Περσινός ...μεθύστακας, φετινός τού ...αντιαλκοολικού...!

Όταν ο Οικονόμου ζητούσε να εξαιρεθεί το Μάτι από τους δασικούς χάρτες
Ο Βασίλης Οικονόμου
ιστότοπος Βασίλη Οικονόμου - screen shot
07.08.2018
Την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες 23 οικισμών του Μαραθώνα -μεταξύ των οποίων και το Μάτι- όπου συνέβη η τραγωδία της 23ης Ιουλίου, ζητούσε πριν από ακριβώς 2 χρόνια ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου
Είναι ο ίδιος που μόλις χθες το πρωί σε συνέντευξή του έλεγε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Ρένα Δούρου «θέλουν κλωτσιές και δρόμο»!
Είναι ο ίδιος που στην ίδια συνέντευξη κατηγορούσε τον πρωθυπουργό και την περιφερειάρχη Αττικής λέγοντας: «δεν έχουμε δασολόγιο, δεν έχουμε κτηματολόγιο, αλλά αυτό το ξέρανε και ο κ. Τσίπρας και η κα Δούρου. Δεν πολιτεύτηκαν με αυτό το δεδομένο; Δεν το ήξεραν όταν πολιτεύτηκαν το 2014 η κυρία Δούρου και ο κύριος Τσίπρας το 2015; Γιατί αν δεν τα ήξεραν θέλουν κλωτσιές και δρόμο. Είναι εγκληματίες αν πουν ότι δεν τα ήξεραν».
Σε κάθε περίπτωση ο τομεάρχης της Ν.Δ. ήξερε τι έκανε όταν με ερώτησή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών ρωτούσε να μάθει γιατί δεν έχουν εξαιρεθεί από τους δασικούς χάρτες οι 23 αυτές περιοχές του Μαραθώνα, μεταξύ των οποίων και το Μάτι.
Το ερώτημα είναι αν ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εσχάτως έχει αναδειχθεί σε υπέρμαχο της νομιμότητας γνωρίζει πως ο τομεάρχης Υγείας του κόμματός του ζητούσε πριν από 2 χρόνια τη νομιμοποίηση μιας περιοχής που το μεγαλύτερο μέρος της ήταν και παραμένει χαρακτηρισμένη ως «δασική»; Ζητούσε δηλαδή τη νομιμοποίηση της παρανομίας! 

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής: 

Πρόεδρος τής Δημοκρατίας: «Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα...»

Πρ. Παυλόπουλος για Τουρκία: Η Ελλάδα δε θα μείνει απαθής
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Στα μάτια όλου του δημοκρατικού κόσμου αποδεικνύει ότι δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου» τόνισε από την Αμοργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης.
«Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει» είπε ο κ. Παυλόπουλος, δηλώνοντας πως «αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών, κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός»...