Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Η φθίνουσα πορεία τού (διαπλεκόμενου) Τύπου...

΄Ηταν κάποτε ένας-διαπλεκόμενος- Τύπος
εφημερίδες
Από τη Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ της Κυριακής
Η είδηση του μιντιακού ρεπορτάζ δεν φαίνεται να σοκάρει κανέναν. Όλες μαζί οι κυριακάτικες εφημερίδες πουλάνε στο περίπτερο κάτι περισσότερο από 200 χιλιάδες φύλλα. Δεκατρία συνολικά έντυπα έχουν μόλις 200 χιλιάδες αναγνώστες! Όταν πριν 20 χρόνια, πούλαγαν περί το ενάμισυ εκατομμύριο και πριν δέκα χρόνια περί τις 800 χιλιάδες φύλλα. Το γεγονός δεν δείχνει να πτοεί τους νυν μιντιάρχες οι οποίοι συνεχίζουν την ίδια ακριβώς τακτική. Αυτή που έφερε τον έντυπο Τύπο στο χείλος της εξαφάνισης. Δεν επενδύουν στη μοναδική δύναμη που διαθέτουν: το δημοσιογραφικό προσωπικό και την άσκηση της δημοσιογραφίας. Απολύουν, δεν πληρώνουν μισθούς, δεν ενδιαφέρονται για γεγονότα και ειδήσεις αλλά-όπως πάντα-λειτουργούν τις εφημερίδες τους ως φορείς άκησης πιέσεων και ποικίλων εκβιασμών...

Μή μου τόν Άδωνιν ...τάραττε...!!!

Κάτω τα χέρια από τον Αδωνι Γεωργιάδη
Ελα μωρέ, τι ξέρει τώρα ο εισαγγελέας για το ΚΕΕΛΠΝΟ όταν γράφει πως «...σχεδίασαν, οργάνωσαν και μεθόδευσαν από κοινού και μάλιστα μεταχειριζόμενοι ιδιαίτερα τεχνάσματα προκειμένου να διευκολυνθούν κατά την τέλεση της αξιόποινης πράξης της κακουργηματικής απιστίας...».
Σημασία έχει τι λέει ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης που μας ζητάει να..
«σταθούμε στο πλάι των αδίκως απολυθέντων υπαλλήλων του Κεελπνο, οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους λόγω του μίσους Πολάκη». 
Σιγά να μην προσλήφθηκαν παρανόμως τα 22 άτομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως επιμένει ο εισαγγελέας σε μία εισαγγελική πρόταση 83 σελίδων. Και τι έγινε δηλαδή που οι περισσότεροι από αυτούς τους 22 διατέθηκαν ως υπεράριθμοι στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας; Ναι, ναι, το βρήκατε, στο γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη όντως, αλήθεια πώς το σκεφτήκατε;
Στεκόμαστε και στο πλευρό και του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή που κάνει λόγο για πολιτική δίωξη (άλα του ο εισαγγελέας, έγινε και όργανο του κράτους).  «Είμαι ο πρώτος Πρόεδρος Εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή Υπουργού και μάλιστα της Αριστεράς. Τιμή μου!» γράφει στο Twitter.
Μαζί τους κι εμείς. Ολοι στον αγώνα. Οχι στην πολιτική δίωξη του κ. Πουλή (ποιος είναι αυτός;).


Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
Δ. Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)
από 

Καταστροφή μέ τή χρηματοδότηση τής ΕΕ... (Βίντεο)

Το ξύλο του καϊκιού που έσπαζε έβγαζε τριγμούς, σαν να είχε μέσα του πνοή


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
Πέμπτη μεσημέρι, στην παραθαλάσσια περιοχή του Νέου Πύργου Ευβοίας. Η σκηνή που έζησα είχε κάτι από εφιάλτη. Ο ήλιος είχε φτάσει σχεδόν στη μέση του ουρανού και έκαιγε τιμωρητικά. Δύο σκυλιά που βρίσκονταν δεμένα στον γειτονικό χώρο φύλαξης και επισκευής σκαφών γάβγιζαν συνέχεια. Μπροστά μας, το καΐκι «Πάνος - Μαρία», φτιαγμένο το 1983, οκτώ μέτρα μήκος, στηριζόταν άχαρα στο έδαφος με τέσσερις κομμένους κορμούς δένδρων. Είχε φτάσει η ώρα της εκτέλεσής του στη στεριά. Απέναντί του, ένας εκσκαφέας. Ο οδηγός είχε ένα τσιγάρο στο στόμα και τα χέρια του στους μοχλούς. Ο καπνός έβγαινε από τα στενά παράθυρα του οχήματος σαν χνώτο θηρίου. Μόλις ο λιμενικός έδωσε το σήμα, ο χειριστής σήκωσε το «σφυρί», αυτόν τον σιδερένιο βραχίονα με τη χοντρή μύτη κομπρεσέρ. Επιτέθηκε στο σκαρί με λύσσα.
Το ξύλο έβγαζε τριγμούς, σαν να σπας κόκαλα ζώου. Σαν να είχε μέσα του πνοή και φωνή. Για μισή ώρα, έβλεπα το καΐκι να χάνει το όμορφο σχήμα του, να τρυπά και να σπάζει, να στενάζει. Το σφυρί καθώς σηκωνόταν στον αέρα έπαιρνε μαζί και τα στραβόξυλα, το πέτσωμα. Μαδέρια που ίπταντο στον αέρα και έπεφταν ξανά στο χώμα. Δίπλα μου ήταν η κυρα-Μαρία, η σύζυγος του αλιέα Παναγιώτη Λιβανού, ιδιοκτήτη του καϊκιού. Ψάρευαν μαζί. Ο άνδρας της, άρρωστος βαριά, δεν μπορούσε πια να συνεχίσει να δουλεύει, αποφάσισε να δώσει το σκαρί για σπάσιμο, να πάρει την αποζημίωση 83.000 ευρώ που του έδινε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ποσό υπέρογκο. Αν φτιαχνόταν το ίδιο σκαρί σήμερα θα κόστιζε συνολικά 40.000 ευρώ.
Βίντεο: Ο θάνατος ενός καϊκιού:

Προσοχή σέ δέκα σημεία τών φορολογικών δηλώσεων...

Δέκα SOS...
Δέκα SOS για τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας στιγμής...για τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας στιγμής...

Αντιμέτωποι με τον χρόνο βρίσκονται πλέον περίπου 800.000 φορολογούμενοι για να προλάβουν να υποβάλουν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουλίου τη φορολογική τους δήλωση. 

Στο παρά πέντε της συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών φορολογικών εντύπων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να μην πληρώσουν έξτρα φόρους ή για να τύχουν κάποιας ελάφρυνσης.

Πολλοί που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους θα πρέπει να βιαστούν καθώς ενδεχομένως να χρειαστεί να επισκεφθούν την εφορία τους.

Όσοι θα υποβάλουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη δήλωσή τους θα πρέπει να προσέξουν τα εξής τουλάχιστον 10 σημεία:

Τό κοινόχρηστο τών παραλιών. Οι κανόνες...

Οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται στις παραλίες: Τι ισχύει για ξαπλώστρες και ομπρέλες
Αυτό σημειώνει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) σχετικά με τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες και υπενθυμίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται.
Αναλυτικά αναφέρονται εξής:

Η παράδοση -ακόμη- αντιστέκεται... (Κατασκευή ξύλινου τρεχαντηριού)

Οχτάμετρο τρεχαντήρι. Κατασκευάζεται τώρα στό ναυπηγείο 
τού μαστρο-Γιάννη Λέκκα στήν Κοιλάδα Αργολίδας.
(φωτογραφία Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018)

Από άλλη οπτική γωνία : Η πρύμη τού καϊκιού

Τό «ανεξέλεγκτο φαινόμενο» Airbnb σέ τροχιά φορολόγησης...

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής (πλατφόρμες τύπου Airbnb), που θα συμβάλλει καταλυτικά στη διαδικασία φορολόγησης των εισοδημάτων μέσω των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων. Με φόντο την οικονομία του διαμοιρασμού (Sharing Economy), φορείς του κλάδου του τουρισμού και των ακινήτων καταθέτουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τις απόψεις τους για τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε αυτό το μοντέλο, που αφενός μεν προσελκύει επιπλέον επισκέπτες στη χώρα μας, αφετέρου έχει πυροδοτήσει σειρά αντιδράσεων για τις παρενέργειες που έχει από την αλματώδη αύξηση των μισθώσεων ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.
«Ανεξέλεγκτο φαινόμενο»
Για ανεξέλεγκτο φαινόμενο με παρενέργειες στη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών, στη δράση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αλλά και με κόστος στις υποδομές της χώρας κάνει λόγο στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός, αναφερόμενος στο φαινόμενο του Airbnb και της οικονομίας διαμοιρασμού γενικότερα...

Απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Ρωσικού ΥΠΕΞ...

Aθήνα προς Μόσχα: Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ...

Το σκίτσο της ημέρας...

                                       ...με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου
Το σκίτσο από...
το tvxs.gr