Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ομπάμα: «Γίγαντας της ιστορίας ο Νέλσον Μαντέλα»

Ομπάμα: «Γίγαντας της ιστορίας ο Νέλσον Μαντέλα»
«Γίγαντα της ιστορίας» χαρακτήρισε τον Νέλσον Μαντέλα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του στην μνημόσυνη τελετή για τον εκλιπόντα ηγέτη που γίνεται σε στάδιο του Σοβέντο, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, υπό βροχή και παρουσία πλήθους πολιτών και 90 αρχηγών κρατών.
Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Ομπάμα έσφιξε το χέρι του Ραούλ Κάστρο και είπε για τον «γίγαντα της ιστορίας» Μαντέλα:
«Ο αγώνας του ήταν ο αγώνας σας, ο θρίαμβός του, ο θρίαμβός σας…η ελευθερία και η δημοκρατία είναι η κληρονομιά του. Ήταν ο τελευταίος μεγάλος ελευθερωτής του 20ου αιώνα και ένας άνθρωπος που έζησε μια ζωή όμοια με κανενός άλλου»
Ο Ομπάμα είπε ότι πολλοί ηγέτες ανά τον κόσμο δηλώνουν αλληλέγγυοι με τον αγώνα του Μαντέλα για ελευθερία «αλλά δεν ανέχονται την διαφωνία από τον λαό τους» και πρόσθεσε:

«Δεν θα ξαναδούμε ποτέ άλλον σαν τον Νέλσον Μαντέλα. Αλλά επιτρέψτε μου να πω στο λαό της Αφρικής και στους νέους σε όλο τον κόσμο, ότι μπορείτε να κάνετε δικό σας το έργο της ζωής του».
Ο «Μαντίμπα» όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, δεν υιοθέτησε το στυλ του προτύπου. Μοιραζόταν τις αμφιβολίες του, τους φόβους και τους λάθους υπολογισμούς του. Ήταν γιος, σύζυγος, πατέρας και φίλος…κέρδισε την θέση του στην ζωή μέσα από αγώνα και πίστη, τόνισε ο Ομπάμα και πρόσθεσε:
«Ο Μαντέλα έμαθε την γλώσσα και τα έθιμα αυτών που τον καταπίεζαν για να τους περάσει το μήνυμα ότι η δικής τους ελευθερία μια μέρα θα εξαρτιόνταν από την δική του».
Νωρίτερα, τα εγγόνια του Μαντέλα, τον περιέγραψαν ως «ένα μεγάλο δέντρο που έπεσε», ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τον χαρακτήρισε έναν από τους σπουδαιότερους ηγέτες παγκοσμίως, που έδινε το καλό παράδειγμα στους άλλους μέσα από τις δικές του πράξεις.
«Ο Μαντέλα μισούσε το μίσος. Όχι τους ανθρώπους. Επέδειξε μια απίστευτη δύναμη συγχώρεσης. Ένα μοναδικό δώρο» είπε ο γγ του ΟΗΕ.
Εκτός από τον Ομπάμα και τον Μπαν Κι Μουν, στην τελετή δίνουν το παρών μεταξύ άλλων η Χίλαρι Κλίντον, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ και πολλοί άλλοι.                                                                                                                ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Μακρυχέρης στις καταθέσεις...


Ηλεκτρονικό χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αφού πρώτα θα έχει σαρώσει τα απόρρητα τραπεζικά στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου, θα μπορεί να...
βάλει από τις 12 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών. Οι κατασχέσεις-εξπρές από τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γι΄νονται από τους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εντός 10 ημερών από την ώρα που οι τράπεζες θα παραλάβουν το ηλεκτρονικό κατασχετήριο, ενώ μέσα σε μόλις ένα 24ωρο θα μπορούν να έχουν το τραπεζικό προφίλ των φορολογουμένων, ώστε να γνωρίζουν από ποιο λογαριασμό θα γίνει η ηλεκτρονική κατάσχεση...
enet.gr

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"...

Σαν σήμερα η ιστορική αναφορά του Χαριλάου Τρικούπη για τα οικονομικά της Ελλάδας...

Στις 10 Δεκεμβρίου 1893, ο Χαρίλαος Τρικούπης λέει στη Βουλή την...
ιστορική φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», με την οποία διακηρύσσει επίσημα την αδυναμία της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους ξένους πιστωτές της. ..
 

Προφυλακίζεται η οικογένεια Ψωμιάδη...



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του ήδη κρατουμένου και καταδικασθέντος προέδρου του ομίλου επιχειρήσεων ΑΣΠΙΣ Παύλου Ψωμιάδη.

Οι...
τρεις όπως και ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΣΠΙΣ κατηγορούνται για ζημιά των επενδυτών της εταιρίας που ξεπερνά τα 200 εκ ευρώ και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της εγκληματικής οργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκαν αδικήματα όπως απάτη, υπεξαίρεση και απιστία.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται. Η σύζυγος και η κόρη του Π.Ψωμιαδη υποστήριξαν οτι είχαν τυπικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΣΠΙΣ, ενώ ο γιος του είπε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.
Τις επόμενες ημέρες για την ίδια υπόθεση στον ανακριτή διαφθοράς Χρηστο Παπακώστα θα απολογηθεί και ο Παύλος Ψωμιάδης.

Παραδόθηκε ο επιχειρηματίας Α. Πάλλης

Στο σπίτι του είχαν βρεθεί πιστόλια και ναζιστικά σύμβολα

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης στο σπίτι του οποίου είχαν βρεθεί πιστόλια, ναζιστικά σύμβολα, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ, μετά από έφοδο της αστυνομίας. Παραδόθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο συνοδευόμενος από το δικηγόρο του. 
                                                        Σε βάρος του Πάλλη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού με τον επιστάτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Πάλλης ήταν ήδη καταζητούμενος, καθώς σε βάρος του έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, για επισφαλή δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την τράπεζα FBB.    
   (enet.gr)